Webaslan Forum
Page 1 of 2 1 2 >
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#446225 - Fri Jan 30 2009 17:38 PM Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi
Ali_Cetiner Offline
__
Müdavim

Yer: T.C
Oturum 31.01.2009 16.30 da açılıcaktır...

Tarafından düzenlendi Ali_Cetiner (Sat Jan 31 2009 14:47 PM)

#446285 - Sat Jan 31 2009 16:34 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: Ali_Cetiner]
9#Elano Offline
Müdavim
**

Yer: Tekirdağ/Muratlı
Merhabalar Sayın Ayhan Yılmaz...

Öncelikle forumumuzu ziyaret ettiğiniz için size çok teşekkür eder ve iyi günler dileriz...

Üyelerimizin sorduğu bazı soruları biz moderatörler olarak size yönelteceğiz,değerli vaktinizi bizlere ayırdığınız için tekrar teşekkürler...

Hasan_Kewell adlı üyemizin sorusu:Sizce Meira ve H.Balta'nın performansları Galatasaray için yeterli midir?

#446286 - Sat Jan 31 2009 16:40 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: 9#Elano]
Ayhan_Yilmaz Offline

öncelikle herkese selam olsun.
Meira'nın kalitesi bilinmekle birlikte, hala süren bir uyum sorunu söz konusu. sadece değişik kültüre karşı değil, aynı zamanda beraber oynadığı arkadaşlarınında oyun yapısı/anlayışı, dünya görüşleri önemli. Bu sezon bundan daha üst düzey bir performans göstermesi, çok zor. Geçmişte nice isimler geldi geçti, hepsinde aynı sonuçla karşılaştık.
Balta'ya gelince, tek eksiği seri olmaması... bir de tabii taktik faul yapmayı herhalde günah sanıyor, bir sol kanat oyuncusu için faul yapmak kutsal bir haktır oysa

#446287 - Sat Jan 31 2009 16:43 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: Ayhan_Yilmaz]
9#Elano Offline
Müdavim
**

bu sorunun cevabını özellikle ben çok merak ediyorum;takımımızda son zamanlarda agresif hareketler dikkat çekiyor...sezonun ilk yarısında baros'un,arda'nın elle oynamaları yüzünden çok gereksiz kart gördüklerini biliyoruz.yine sivasspor maçlarında gereksiz birtakım agresif tutumdaydı oyuncularımız ve özellikle de sabri...siz ne düşünüyorsunuz,acaba takımda Hakan Şükür'ün gidişinden sonra bir takım içi lider olmaması başıboşluğa yol açmış olabilir mi?

#446288 - Sat Jan 31 2009 16:52 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: 9#Elano]
Ayhan_Yilmaz Offline

Bu, psikolojiyle uzak yakın ilgisi olmayan insanların sarıldığı bir argüman. Hakan Şükür saha içinde takımın lideri değildi. Sizin sözünü ettiğiniz konu ise saha için bir sorun. Bir futbolcu fiziki yönden kendini yeterli görmediği anda bu tür kandırmacalara ve itirazlara yönelebilir. Kendi yaşamımızdan da örnekler bulabiliriz bu konuda. Çaresez kaldığımız da saldırganlaşırız pekala. Galatasarayda bir lider sorunu yok bence. En büyük sorun, iki maç üst üste aynı kadro ile çıkamamak en büyük etken bu agresiflikte.

#446289 - Sat Jan 31 2009 16:54 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: Ayhan_Yilmaz]
9#Elano Offline
Müdavim
**

Shabani Nonda takımımızın geçen seneki önemli gol ayaklarından biriydi,hatta bu sezona da iyi başladı bükreş ve antalya maçlarıyla...bu performansı ile de yönetimimiz sözleşmesini uzatmıştılar.Sizce Nonda'daki düşüşün sebebi nedir?

diğer sorumuz ise şu;M.Skibbe'yi taktik açıdan nasıl buluyorsunuz?

#446290 - Sat Jan 31 2009 17:00 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: 9#Elano]
Ayhan_Yilmaz Offline

Değişen oyun yapısında, Nonda'nın işlevi sadece ileride top tutmamız gerektiğinde söz konusu olabiliyor. Direkt rakip kaleye giden bir anlayış var. Tam takım olduğunda Kewell, Arda, Lincoln, Baros hep ileriyi ve golü düşünen isimler. Oysa Nonda, zorluk derecesi yüksek ve skorun korunması gereken maçlarda düşünülmelidir. Artık ceza alanı içine yıgılıp da, doldur boşalt oyunu geçerli değil. Hakan Şükür gibi bir adamınız olsaydı belki ama, artık pas yaparak, ikili ya da üçlü oyunlarla, sıfıra inerek pozisyon üretme safhasına girildi. En azından deneniyor, ısrarla...
Skibbe gibi Alman ekolünden gelmiş ve genç yaşına karşın oldukça tecrübeli bir teknik adamın ne futbol bilgisini eleştirebilirim ne de yetersizliğini savunabilirim. Bu ülke insanı, daha doğrusu medyası, Derwall e bile bu nasıl teknik direktör demişti, varın gerisini siz düşünün lütf.

#446291 - Sat Jan 31 2009 17:03 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: Ayhan_Yilmaz]
9#Elano Offline
Müdavim
**

gerçekten çok haklısınız teknik adamlık konusunda...

Peki;Sizin Avrupa ve Dünya futbolunda beğeniyle izlediğiniz oyuncular ve teknik adamlar kimler?"şu topu ayağına aldığında çok heyecanlanıyorum" dediğiniz isimleri merak ettik...

şimdiden teşekkürler...

#446294 - Sat Jan 31 2009 17:09 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: 9#Elano]
Ayhan_Yilmaz Offline

Öncelikle tabii ki Messi çok heyecan verici bir futbolcu.
Tierry Henry, Gerard...
Teknik adam olarak beni genç ve başarıya aç olanlar cezbediyor. Giardiola örneğin... Mourinho karizmatik gelebilir pek çok insana, bana ise itice geliyor. Genelde Avrupa futbolunu takip ediyorum, dünyanın diğer kıtalarındakiler pek ilgimi çekmiyor, brezilya ligi dahil.

#446295 - Sat Jan 31 2009 17:11 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: Ayhan_Yilmaz]
9#Elano Offline
Müdavim
**

Ben Arda,Lincoln demenizi beklerdim laugh

şaka bir yana ben tekrar Galatasaray'a dönmek istiyorum,sizce yönetimimizn geçen sene başında koyduğu ve halen emin adımlarla ilerlediğimiz Uefa Kupası Kadıköy hedefimiz gerçekçi bir hedef mi?

#446296 - Sat Jan 31 2009 17:16 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: 9#Elano]
Ayhan_Yilmaz Offline

Gönül farklı diyor, mantık farklı bu konuda.
Her şeye karşın bundan sonra sakatlıklar aynı şekilde devam etmez de, tam kadro olarak maçlara çıkabilirsek, her zaman şansımız var, hem de fazlaca... ancak özellikle son iki sezondur yaşanan sakatlıkların son bulması zor gibi... Ben biraz da UEFA kupasını ikinci kez kazanmanın Türk futbolu açısından iyi olmayacağını düşünüyorum:-)))) Zaten bir tanesi bile psikolojik yönden öyle bir tahribat yaptı ki birileri üzerinde, ezeli rekabet yine annemizin ligine taşındı. ikincisi olursa düşünün gerisini:-)))

#446297 - Sat Jan 31 2009 17:17 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: Ayhan_Yilmaz]
9#Elano Offline
Müdavim
**

kesinlikle çok doğru:):)

"renato" adlı üyemizin soruları;Geçen Seneki ve bu seneki Lincoln performansındaki değişimi o hangi nedenlere bağlıyor?

Medya'nın takımımıza ve futbolcularımıza çok fazla baskı yapması hakkında ne düşünüyor?

#446298 - Sat Jan 31 2009 17:24 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: 9#Elano]
Ayhan_Yilmaz Offline

Öncelikle genel kanaate katılıyorum, yıldız futbolcular pohpohlanmak ister ve megaloman bünyesi bundan başka bir tavrı reddeder. Skibbe ve Polat-Sezgin-Üstünel üçlüsü nabza göre şerbet vermeyi becerdi bir şekilde. artı güçlendi Lincoln, artı alıştı Lincoln, artı tekmelerden biraz da olsa kaçmayı başardı Lincoln.
Medyanın tavrı kendimi bildim bileli böyleydi zaten. Herkesin bu yöntemlere alışması ve onlarla mücadele etmeyi öğrenmesi gerekir/di. Böyle gelmiş, böyle gidecektir. Türkiyenin en büyük kulübü Galatasaraydır ama, medya tarafından en çok desteklenen takımı ise fenerdir. Bunu yıkmanın yolu denendi ve başarıldı, bakınız 2000:-))). Yeni bir 2000 gerekiyor galiba... Bir de Fenerlilere fazla takılmamak gerekir, çok olduklarından değil, sesleri çok çıktığı için 'çokmuş' gibi gözüküyorlar.

#446299 - Sat Jan 31 2009 17:25 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: Ayhan_Yilmaz]
Ali_Cetiner Offline
__
Müdavim

Yer: T.C
Tekrar merabalar Ayhan Abi benimde bir üyemizden aldığım bi soru vardı...
Sizce devre arasında Galatasarayımıza transfer gereklimiydi , eğer gerekliyse hangi mevkiye yapılmalıydı ?
Şimdiden teşekkür ederim...

#446300 - Sat Jan 31 2009 17:31 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: Ali_Cetiner]
Ayhan_Yilmaz Offline

Güzel kardeşim, canım kardeşim... Ekonomik özgürlük olmadan, hiçbir özgürlük olmaz. Bu bir sol söylemdir, ama hayatın ta kendisidir. Öncelikle borçsuz, kendi kendine yetebilen, yeni parasal kaynaklar yaratan bir kulüp kimliğine kavuşması gerekir Galatasaray'ın...
Tabii ki takviyeye ihtiyaç var/dı. Çünkü her şeyin daha iyisi var... İyi diye aldığının da daha iyisi var. Bence transfer yapılmaması çok doğru bir karardı. Ama ille de nerelere alınması gerekiyordu dersen, iki kanat ve bir de Lincoln'e alternatif derim. Oldu olacak, bir de çok yönlü, güçlü, süratli bir santrfor... Nasılsa para bizim cebimizden çıkmıyor değil mi?

#446301 - Sat Jan 31 2009 17:33 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: Ayhan_Yilmaz]
9#Elano Offline
Müdavim
**

Ayhan abi;

"sami_dayi" adlı üyemizin sorusu

Hakan Şükür ve diğerlerine vefasızlık yapıldığı söyleniyor.ama bana göre tam tersi zaten o futbolculara en başta hakan şüküre 36 yaşına futbol oynatarak zaten gs vefalığını göstermiş olup asıl vefasızlığı hakan ve diğerleri yapmış olmuyormu.her avrupa macerası dönüşünde onlara kucak açan galatasaray değilmiydi zaten.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz acaba?gerçekten efsane kadroya vefasızlık yapıldı mı?

#446303 - Sat Jan 31 2009 17:39 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: 9#Elano]
Ayhan_Yilmaz Offline

Vefasızlık demeyelim de, Galatasarayın şanına layık, akılcı bir yol izlendiği söylenemez... Nedir Galatasaraya vurdukları noktalar, borçları bir, vefasızlık iki.... bunlar kesmeyince kaptanlık sorunu diyorlar, teknik adam ya yaşlıdır ya genç! Transferler sakattır, sakatlıklar nedeniyle sağlık ekibi gönderilmelidir. yani ille birileri gönderilmelidir Galatasaraydan.
Ama o ismi geçen eski futbolculara bir jest yapılmalı... Bunun adı artık jübile olamaz... Bu da Adnan Polat ve yönetiminin sorumluluğunda artık!

#446304 - Sat Jan 31 2009 17:41 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: Ayhan_Yilmaz]
9#Elano Offline
Müdavim
**

Ayhan abi belki bilgin yoktur ilk soru hakkında ama yine de soralım dedik;

Futbol A.Ş ve Sportif A.Ş birleştirme projesi ne durumda ve bu birleşmeden Galatasaray'ın kazançları ne olacak?

Galatasaray'da yaşanan sakatlıkları neye bağlıyorsunuz? daha doğrusu sakat oyuncularımız neden birkaç ayda sahalara dönebiliyor?Sizce sağlık ekibimiz yetersiz mi?

#446305 - Sat Jan 31 2009 17:49 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: 9#Elano]
Ayhan_Yilmaz Offline

Zor bir soru:-))) Ben de medyadan takip ediyorum konuyu... Zamanında yapılan bir hatanın, kulübün gelirlerinin dağıtılması ile sonuçlanması... bunu önmemek için alınmaya çalışılan bir kredi... birleşme sonrasında bu handikapın ortadan kalkma çalışmaları söz konusu.... ama küresel kriz nedeniyle topa basılmış durumda şu anda... Polat ve yönetimi genel kuruldan yetkiyi aldı, en az zararla bu iyi halletmek için pusuda bekliyor. ama kolay gözükmüyor açıkçası... bunu yapsalar bile, sanki yasal olarak bir sorunlar çıkacakmıyş gibi geliyor bana... para işlerinden hiç anlamayan, ayın birinde aldığı maaşla ayın sonunu getirmeye çalışan biri olarak yine de epey bilgili sayılırım değil mi?
Sakatlıklar konusu ise, futbol oynamaya çalışan güçlü takımlar, her zaman darbelede maruz kalır. bu futbolun doğası... neden iyileşmiyor sorusuna gelince, o tekmeleri ve darbeleri alırsak, belki nedenini daha iyi çözebiliriz, ne dersiniz:-)))

#446306 - Sat Jan 31 2009 17:50 PM Re: Ayhan Yılmaz 'la Söyleşi [Re: Ayhan_Yilmaz]
9#Elano Offline
Müdavim
**

:):)

Ayhan abi son sorumuz;

Morgan De Sanctis sizce yeterli mi?kalede genellikle güven vermeyen bir yapısı olduğu söyleniyor taraftarlarımızca...sizce seneye de takımımızda olmalımı?

çok teşekkürler şimdiden...

Page 1 of 2 1 2 >

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı