Biz de altyapının üzerinde önemle duruyoruz.
Durun bakalim durun. Almanci, gurbetçi gençlerin agzina bakacaginiza kendi degerlerinizin üzerinde durun biraz bakalim.. Zararin neresinden dönersen kardir.
Geçen Bosna maçinda özenle saydim; bir ara maçta tam 6 "light" Türk oynuyordu bizim milli takimimiz adina.
Hakan Balta: Almanya´dan
Nuri Sahin: Almanya´dan
Mevlüt Erdinç: Fransa´dan
Halil Altintop: Almanya´dan
Colin Kazim Richards: Nereden oldugunu bile getiremiyorum simdi, Türkçe´si dahi yok.
Mehmet Aurelio: Brezilya´li, Türkiye ile etnik, genetik bir baglantisi yok.
Simdi ben karsi miyim bunlara?? Ben de sonuçta yurtdisinda dogmus ve büyümüs bir insanim, buranin kültürü ile de yogrulmusum, teorik olarak Türkiye ile pek bir alakam, baglantim olmamasi gerekirdi. Kimse de bunu bekleyemez kanimca. Pekala kendimi "yabanci" da hissedebilir, bunun anlayisla karsilanabilinmesi gerektigini de hakkimla savunabilirdim. Ama öyle degil, orasi ayri. Ama öyle düsünenler var, oluyor ve zamanla çogalacak. Mesela en son Mesut Özil vakasi vardir ki Türkiye adina utanç vericidir.
Bre adamlar, kocaaa 70 milyonluk Türkiye´de genç mi kalmadi, gençleri yoguracak tesis mi kalmadi da elin Almaninin yetistirdigi adamlarin agzina bakar, yalvarir yakarir oldunuz? Bu kadar mi küçük düsmeyi göze aldiniz?
Ben utandim.. Gerçekten utandim. Bu ülke 100000 tane Mesut Özil basar be.. Ama onlarin yüzüne kim bakiyor ki... Yabanci olsun tastan olsun. Getirirsiniz siz en iyi liginize Brezilya´dan 4. sinif dansçilari oynatmaya.. Sonra da "yahu, bizim alt yapidan neden oyuncu çikmaz" niye kafanizi kurcalayin...
Ben "Almanci" bir gencin buraya getirilmesi karsiti degilim (Almanci kelimesini de hiç sevmem).. Türk pasaportuna sahip bir Brezilya veyahut Yunan kökenli oyuncunun da Türk milli takim formasini tasimasina birsey demem. Ama ne olur önce bir "Bismillah" densin ve kendimize düsen öncelikle adam gibi yapilsin; tesisler hakkiyla hazirlansin, futbolcu/sporcu egitim sistemi bir sisteme, düzene girsin, yeni gençler de birer birer fidan gibi bitsin.. Görelim iste o zaman bizim de aslinda ne muhtesem bir sporcu gençligimiz oldugunu..
Neyse.. Konu Arda ile Mehmet miydi? Gitsinler bakiyim...!