#435229 - Wed Oct 08 2008 17:49 PM
Efsanevi Futbolcularımız !
|
Müdavim

Yer: Ĩڪے†...
|
GHEORGHE HAGİ (Karpatların Maradonası)  Gheorghe Hagi (d. 5 Şubat 1965), Rumen teknik direktör ve eski futbolcu Hagi, Karpatların Maradonası olarak bilinir. İlk olarak 1983 yılında 18 yaşında yer aldığı Romanya Millî Futbol Takımı'nın formasını 1984, 1996 ve 2000 yıllarında 3 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 1990, 1994 ve 1998 yıllarında 3 Dünya Kupası da dahil olmak üzere toplamda 125 kere giymiş ve milli maçlarda 35 gol atmıştır. Ülkesi Romanya'da 6 kez yılın futbolcusu ve son olarak da yüzyılın futbolcusu seçilen Hagi, ülkesi dışında Galatasaray, Real Madrid, Barcelona, Brescia'da da oynamıştır.
Mevki olarak ortasahanın ortasında, ileriye dönük orta saha, ve sol kanat oyuncusu olarak görev yapan Hagi, yer yer forvet ve seyrek de olsa sağ kanat olarak da oynamıştır.
Aktif futbol yaşamamını noktaladıktan sonra bir süre ülkesinde milli takımda, daha sonra ise Bursaspor ve Galatasaray'da teknik direktörlük yapmış, daha sonrasında ise tekrar ülkesine dönmüştür.
Başarıları Kulüp Avrupa Süper Kupa (2001) UEFA Kupası (2000) Romanya Ligi Şampiyonluğu (1987, 1988, 1990) Romanya Kupası (1987, 1989) Türkiye Süper Ligi Şampiyonluğu (1997, 1998, 1999, 2000) Türkiye Kupası (1999, 2000) Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kupası (1997) Milli 1984 Avrupa Şampiyonası (Fransa) 1990 Dünya Kupası (İtalya ) 1994 Dünya Kupası (ABD) 1996 Avrupa Şampiyonası (İngiltere) 1998 Dünya Kupası (Fransa) 2000 Avrupa Şampiyonası (Hollanda-Belçika) Bireysel 1985 Romanya'da Yılın Futbolcusu 1986 Romanya Ligi Gol Kralı 2000 Romanya'da Yılın Futbolcusu 2001 Türkiye 'de Yılın Futolcusu
2007 yılında dünyanın ilk yüzdeki efsane oyuncu listesinde 25.cı sırada yer almıştır. 2007 Romanya'nın efsane oyuncusu seçildi.
Kulüpleri [değiştir]Yıl Kulüp Maç Gol Lig 1982/83 Farul Köstence 18 7 Romanya 1983/84 Sportul Studentesc 31 2 Romanya 1984/85 Sportul Studentesc 30 20 Romanya 1985/86 Sportul Studentesc 31 31 Romanya 1986/87 22 18 Romanya 1990/91 Real Madrid 29 3 La Liga 1991/92 Real Madrid 35 12 La Liga 1992/93 Brescia 31 10 Serie A 1993/94 Brescia 30 9 Serie A 1994/96 FC Barcelona 19 3 La Liga 1996/97 Galatasaray 30 17 Süper Lig 1997/98 Galatasaray 30 14 Süper Lig 1998/99 Galatasaray 28 16 Süper Lig 1999/00 Galatasaray 19 15 Süper Lig 2000/01 Galatasaray 20 10 Süper Lig I LOVE YOU HAGİBÜLENT KORKMAZ (Büyük Kaptan) O doğuştan Cengaver.. O Doğuştan Cesur.. Gerçekten adı ile doğmuş, adı ile özdeşleşmiş. Adını futbolunun karakteri yapmış.. Taraflı tarafsız milyonlarca futbolsever O'nun CESUR futbolu karşısında O'na "Cesur", "Cengaver" adını, birer "Nişane" olarak takmışlar.. Kafası yarılsa da, kolu çıksa da, kaşı patlasa da, yüzünden kanlar aksa da O savaşına devam ederek, "cesaretin" sembolü olmuş.. Evet o doğuştan "Cesur" doğmuş.. Baba Osman Korkmaz ve Anne Nevin Korkmaz ikinci erkek evlatlarının adını "Cesur" olarak koymuşlar.. Evet Bülent Korkmaz olarak bildiğimiz Bülent'in gerçek adının "Cesur" olduğunu, doğuştan ona "Cesur" adının verildiğini ve bunun nüfus kağıdı alırken nüfus memuru tarafından "Bülent" olarak yazılarak değiştirildiğini eminiz çoğunuz bilmiyordunuz. ..Evet o "Cesur" doğdu.. Adını yazarken nüfus memuru değiştirdi ama futbol karakteri ile milyonlar adını O'na geri verdi hem de adının doğuştan cesur olduğunu bilmeden.. Sonra bir erkek kardeşi daha doğdu. Baba Osman Korkmaz ve anne Nevin Korkmaz ona da MERT adını verdiler. Ama bu defa Mert'in adını kütüğüne kaydettirdiler.. Onlar doğuştan CESUR ve MERT kardeşlerdi... Yıllar geçti futbol karakterleri isimleri ile özdeşleşti.. Cesur, Cengaver ve Büyük kaptan Türk futbolunun simge ismi oldu. Gururu oldu..
İŞTE BÜLENT İN ÖZGEÇMİŞİ 24 Kasım 1968 tarihinde İstanbul'da doğdum. Aslen Malatya Doğanyol Gevheruşağı köyündeniz.. Üç erkek kardeşiz. Abim Recep Korkmaz, kardeşim Mert Korkmaz.. Mert memleketimizin takımı Malatyaspor'un oyuncusu.. Gerçekten başarılı ve çok iyi bir futbolcu.. Annem Nevin Korkmaz, babam Osman Korkmaz doğduğumda adımı CESUR olarak koymuşlar ancak nüfusa yazılırken Bülent olarak değiştirmiş memur.. Çocukluğum Fatih Edirnekapı'da geçti. İlkokulu bugünkü Vefa Stadı'nın arkasında bulunan Hattat Rakım İlkokulunu bitirdim. İlkokul sıralarında okul bahçesinde ve semtimizdeki arsalarda top oynuyorduk.. Edirnekapı'dan Florya'ya taşındık. Evimiz Galatasaray'ın bugünkü tesislerinin karşısındaydı. ancak o zaman böylesine modern değildi. Hayatımın her dakikasında "Çocukluğumun aşkı" Galatasaray takımı tam karşımdaydı. "Galatasaray formasını bir gün giyeceğim" diyordum. Ama daha 11 yaşında giyeceğimi rüyamda görsem inanamazdım. Bir gün yine her zamanki gibi evimizin önündeki arsada top oynarken, Galatasaray altyapısından Allah rahmet eylesin Salih Bulgurlu ve Ahmet Keskinkılıç hocalarımız beni izlemişler beğenmişler, bana "Gel seni Galatasaray'a alalım, gelir misin" dediler.. İşte o an Galatasaray maceram başladı O gece sabaha kadar uyuyamadım.. 11-12 yaşımda renklerine gönül verdiğim takımın futbolcusu olacaktım. Ertesi günü iple çektim. Tuttuğum takımın, her gün uzaktan baktığım Galatasaray kulübünün içindeydim artık. Altyapıda oynarken Şenlikköy orta okulunu bitirdim. Ahmet Keskinkılıç hocamızla beraber Yıldızlar İstanbul şampiyonu olduk. 14-16 yaş seçildim 14-16 da oynarken Bülent Ünder hocamız, beni genç takıma davet etti. "Artık genç takımla idmanlara çıkacaksın" dedi. Oynadığım her kategoride aynı hırs ve heyecanımla basamakları teker teker çıkmaya başlamıştım. Genç takımla antrenmanlara çıkmaya başladım. Gençler Türkiye şampiyonluğunu yaşadım. Bülent Ünder Hoca'mdan çok şey öğrendim. Sonra U21 Türkiye şampiyonu olduk. O sırada ben hem genç takım, u21 yani PAF takım, amatör ligde, 3.ligde her takımda oynuyordum devamlı maç yapıyordum haftanın üç günü değişik kategorilerde Galatasaray forması altında oynuyordum. Bülent Ünder hocamla genç takımlar Türkiye şampiyonu olunca, Bülent Ünder Hocam beni, ihsan, Hüseyin ve Tugay'ı A takıma teklif etti. Bu mutlulukların en büyüğüydü. Basamakların en üstüydü. Derwall ve Mustafa Denizli hocalarımız döneminde A takımla idmanlara çıkmaya başladık. İnanılmaz bir duyguydu A takım idmanlarına çıkmak.. Mustafa Denizli Hocam bana güvenerek, lig maçlarından ziyade Avrupa kupalarında görevler verdi. Sanıyorum verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek için verdiğim mücadele takdir gördü ki A takım formasını daha sık giymeye başladım..
 BİR MUTLULUK DAHA.. TRANSFER DEĞİL EVLİLİK KONTRATI A takımın çiçeği burnunda futbolcusuyken bir aile ortamında eşim Banu ile tanıştım. Yıldırım aşkı bu olsa gerekti.. Bir yanda futbol aşkı ve bir yanda ömür boyu sürecek bir evliliğin kıvılcımlarının atıldığı bir aşk. Profesyonel olarak mukavele imzaladıktan 2 sene sonra kadar 22 yaşında evlendim.. Galatasaray'ıma olan 34 yıllık eşime olan 13 yıllık (11 yılı evlilik) aşk devam ediyor. 9 Yaşında Selen Korkmaz, 4 yaşında Ezgi Korkmaz adında iki kızım var. İnşallah Haziran'ın 15 inde 11. evlilik yıl dönümümüzü kutlayacağız.. A takım.. Evlilik ve bu arada ihmal ettiğim tahsil yaşantımı devam ettirmek istiyordum. Pertevniyal Lisesi gece bölümüne devam ettim. 2. sınıfa geçtim ancak idmanlar, maçlar, deplasmanlar zor olduğundan liseyi dışardan bitirmek zorunda kaldım ve Bakırköy Lisesinden diplomamı aldım. Çok büyük futbolcularla, çok büyük teknik adamlarla, çok büyük başarılar, heyecanlar yaşadım. Galatasaray benim yaşam sebebimdi.. Hala da öyle.. Bugün düşündüğümde Edirnekapı'dan Florya'ya taşınmamızın benim Galatasaray maceramın başlaması noktasında tam bir "Kader" olduğunu, bunun Allah'ın bir lütfu olduğunu düşünüyorum. 12 yaşında kapısından girdiğim, formasını giydiğim Galatasaray'da 22 yılımı 34 yaşımı geride bıraktım.. Yani yolun yarısı.. Türkiye'de hiç bir futbolcuya nasip olmayan büyük sevinçleri başarıları yaşadım.. Yurt içinden ve dışından bir çok transfer teklifi almama rağmen asla ve asla Galatasaray'dan ayrılmayı düşünmedim. Sonuçta 21 yıllık bir serüvende Türkiye'den Dünyaya açılan UEFA Kupası Şampiyonu Dünya Devi Galatasaray'a uzanan bir süreç.. Kapısından içeri girdiğimde Avrupa'da adı pek bilinmeyen ama şimdi futbolcuları Avrupa'nın en büyük kulüpleri tarafından paylaşılamayan bir Galatasaray.. Avrupa ve Dünya futbolunda Marka olmuş bir takım.. Ve böylesine büyük bir kulübün kaptanı olmak gururların en büyüğü olsa gerek.. Dünya markası olmamızda elbette yönetimlerin, teknik heyetlerin, kulüp içindeki bütün görevlilerin ve bizlerin payı var, ancak Galatasaray'ı Galatasaray yapan en büyük faktörlerden bir tanesi muhteşem taraftarımız.. Ali Sami Yen'i cehenneme çeviren Avrupa takımlarının yüreğine "Ali Sami Yen Hell" ateşini düşüren, en büyük desteğimiz, sevinçleri ve üzüntüleri birlikte yaşadığımız o büyük taraftarımız alkışların en büyüğünü hak ediyor.. İnşallah Galatasaray'ımızın tek hedefi kaldı o da şampiyonlar ligi şampiyonluğu bu zafer de "Belki yarın, belki yarından da yakın"..
Bülent Kaptan Bu Dünyada En Sevdiğim Türk Futbolcudur...
|
|
|
|
#435231 - Wed Oct 08 2008 17:54 PM
Re: Efsanevi Futbolcularımız !
[Re: uA_f@tih]
|
Müdavim

Yer: Ĩڪے†...
|
HAKAN ŞÜKÜR (Kral) !UNUTULMAYACAKSIN!
 Kökeni Kosova-Priştine göçmeni Türk bir ailenin çocuğu olarak 1 Eylül 1971'de Sakarya'nın merkez ilçesi Adapazarı'nda dünyaya gelmiştir.
Kariyer
Türkiye Futbol Ligindeki Kariyeri
Hakan Şükür, lig tarihindeki ilk golünü 1988-1989 sezonunda Eskişehirspor'a atmış ve 2007-2008 sezonunda Vestel Manisaspor'a attığı golle toplam 241 gole ulaşarak Türkiye Futbol Ligi tarihinde en fazla gol atan futbolcu olmuştur. 3 kez gol kralı, 3 kez de asist kralı olmuştur.
Türkiye Futbol Tarihindeki Kariyeri
Hakan Şükür; hem Galatasaray'ın, hem Milli Takım'ın, hem Türkiye Futbol Ligi'nin, hem de Türk Futbol Tarihi'nin en fazla gol atan futbolcusudur. Ayrıca dünyanın en çok gol atan Türk futbolcusudur. Sakaryaspor, Bursaspor, Torino, Inter, Parma, Blackburn Rovers, Galatasaray ve Milli Takım formaları ile toplam 395 gole (249 Türkiye Ligi, 9 İtalya Ligi, 2 İngiltere Ligi, 51 A Milli, 5 Ümit Milli, 1 A Genç, 2 B Genç, 4 Olimpik Milli, 22 Şampiyonlar Ligi, 12 UEFA Kupası, 4 Kupa Galipleri Kupası, 25 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 TSYD Kupası, 1 Başbakanlık Kupası) imza atmıştır. Profesyonel kariyerindeki ilk golünü ise 1987-1988 sezonunda Türkiye Kupası'nda Zonguldakspor'a atmıştır.
Türk Milli Takımındaki Kariyeri
25 Mart 1992'de Lüksemburg'u 3-2 yendiğimiz özel maçta ilk kez A Milli Futbol Takımı'nın formasını giyen Hakan Şükür, A Milli Futbol Takımı'nın 85 yıllık tarihinde en fazla gol atan futbolcusudur. A Milli Futbol Takımı formasıyla çıktığı 112 maçta toplam 51 gole imza atan Hakan Şükür, Avrupalı aktif futbolcular arasında da milli takım formasıyla en çok gol atan isimdir. 1987 yılından beri 112 defa A Milli, 25 defa Ümit Milli, 13 defa A Genç Milli, 6 defa B Genç Milli, 5 defa Olimpik Milli Takım formasını giyen Hakan Şükür, toplam 161 defa milli takım forması giyerek toplamda en çok milli olan futbolcudur. Hakan Şükür, U-16 Milli Takımı'nın 25 Ekim 1987'de Polonya ile 1-1 berabere kaldığı Avrupa Şampiyonası eleme maçında ilk kez milli olmuştur. O karşılaşmada ay yıldızlı ekibimizin tek golünü atan Hakan Şükür, milli takım formasıyla toplam 63 gole (Ümit Milli: 5 gol, A Genç: 1 gol, B Genç: 2 gol, Olimpik Milli: 4 gol, A Milli: 51 gol) imza atmıştır.
Dünya Kupalarındaki Kariyeri
Hakan Şükür, Dünya Kupası tarihinde atılan en hızlı golün sahibidir. 2002 Dünya Kupası'nda Türkiye'nin Güney Kore ile yaptığı üçüncülük maçında maçın başlama vuruşundan 10.8 saniye sonra attığı golle Dünya Kupası tarihine geçmiştir.
++++++++XXXXXX+++++++ Başarıları
* Kulüp Takımları o UEFA Kupası + 1999-2000 Galatasaray o Türkiye Ligi Şampiyonluğu + 2007-2008 Galatasaray + 2005-2006 Galatasaray + 1999-2000 Galatasaray + 1998-1999 Galatasaray + 1997-1998 Galatasaray + 1996-1997 Galatasaray + 1993-1994 Galatasaray + 1992-1993 Galatasaray o Türkiye Federasyon Kupası + 2004-2005 Galatasaray + 1999-2000 Galatasaray + 1998-1999 Galatasaray + 1995-1996 Galatasaray + 1992-1993 Galatasaray + 1987-1988 Sakaryaspor o TSYD Kupası + 1999-2000 Galatasaray + 1998-1999 Galatasaray + 1997-1998 Galatasaray + 1992-1993 Galatasaray o Cumhurbaşkanlığı Kupası + 1996-1997 Galatasaray + 1995-1996 Galatasaray + 1992-1993 Galatasaray o Başbakanlık Kupası + 1994-1995 Galatasaray + 1991-1992 Bursaspor o İtalya Kupası + 2001-2002 Parma ++++++ * Milli Takımlar o 2002 FIFA Dünya Kupası, Dünya Üçüncülüğü o 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası, Çeyrek Final o 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası, 1. Tur
* Bireysel o 1999-2000 Avrupa Kupaları Gol Kralı: 10 gol o 1998-1999 Türkiye Ligi Gol Kralı: 19 gol o 1997-1998 Türkiye Ligi Gol Kralı: 32 gol o 1996-1997 Türkiye Ligi Gol Kralı: 38 gol o 1998 Gümüş Ayakkabı ödülü o 1997 Bronz Ayakkabı ödülü o 1997 FIFA Dünya Gol Kralı ödülü o 1997 FIFA Dünyanın En İyi Golcüsü ödülü o Dünyanın en çok gol atan Türk futbolcusu: 395 gol (249 Türkiye Ligi, 9 İtalya Ligi, 2 İngiltere Ligi, 51 A Milli, 5 Ümit Milli, 1 A Genç, 2 B Genç, 4 Olimpik Milli, 22 Şampiyonlar Ligi, 12 UEFA Kupası, 4 Kupa Galipleri Kupası, 25 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 TSYD Kupası, 1 Başbakanlık Kupası) o Türkiye Futbol Ligi tarihinde en çok gol atan futbolcu: 249 gol o Türkiye Futbol Ligi tarihinde Galatasaray adına en çok gol atan futbolcu: 228 gol o Avrupa Kupaları'nda en çok gol atan Türk futbolcusu: 38 gol (22 Şampiyonlar Ligi, 12 UEFA Kupası, 4 Kupa Galipleri Kupası) o Avrupa Kupaları'nda Galatasaray adına en çok gol atan futbolcu: 37 gol (22 Şampiyonlar Ligi, 11 UEFA Kupası, 4 Kupa Galipleri Kupası) o Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan Türk futbolcusu: 22 gol o Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray adına en çok gol atan futbolcu: 22 gol o Milli Takım'da en çok gol atan futbolcu: 63 gol (51 A Milli, 5 Ümit Milli, 1 A Genç, 2 B Genç, 4 Olimpik Milli) o Dünya Kupası tarihindeki en hızlı golü atan futbolcu: 10.8 saniye (Güney Kore - 29.06.2002) o Milli Takım'da 2 defa bir maçta en çok gol atan tek Türk futbolcusu: 4 gol o Avrupalı aktif futbolcular arasında milli takım formasıyla en çok gol atan 2. futbolcu: 51 gol o EURO 1996 Grup Eleme maçlarında Türkiye adına en çok gol atan futbolcu: 7 gol o Dünya Kupası 1998 Grup Eleme maçlarında Türkiye adına en çok gol atan futbolcu: 8 gol o EURO 2000 finallerinde Türkiye adına en çok gol atan futbolcu: 2 gol o Dünya Kupası 2002 Grup Eleme ve Playoff maçlarında Türkiye adına en çok gol atan futbolcu: 6 gol o EURO 2004 Grup Eleme ve Playoff maçlarında Türkiye adına en çok gol atan futbolcu: 3 gol o EURO 2008 Grup Eleme maçlarında Türkiye adına en çok gol atan futbolcu: 5 gol o Cumhurbaşkanlığı Kupası maçlarında en çok gol atan futbolcu: 5 gol o Şampiyonlar Ligi'nde İtalyanlara deplasmanda gol atan ilk Türk futbolcusu (Juventus - 16.09.1998) o Avrupa Kupaları'nda en çok maç yapan 2. Türk futbolcusu: 94 maç o 5 kez Dünya Karması'na çağrılan tek Türk futbolcusu (3 Temmuz 1997 Dünya Karması - Asya Karması maçı \ Hong Kong, 25 Nisan 2001 Dünya Karması - Romanya maçı \ Bükreş, 15 Şubat 2005 FIFA Karması - UEFA Karması maçı \ İspanya, 19 Mart 2007 Dünya Karması yardım maçı \ Marsilya, 18 Temmuz 2007 Dünya Karması - Afrika Karması maçı\ Güney Afrika) o Toplamda en çok milli olan Türk futbolcusu: 161 defa (112 defa A Milli, 25 defa Ümit Milli, 13 defa A Genç Milli, 6 defa B Genç Milli, 5 defa Olimpik Milli) o Bir sezonda en çok maç yapan Türk futbolcusu: 54 maçta 4697 dakika o Türkiye Futbol Ligi tarihinde Bülent Korkmaz ve Suat Kaya ile birlikte en fazla şampiyonluk yaşayan futbolcu: 8 şampiyonluk o Türkiye Kupası tarihinde Bülent Korkmaz ve Suat Kaya ile birlikte en fazla Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan futbolcu: 6 şampiyonluk TAÇSIZ KRAL METİN OKTAY  Metin Oktay (2 Şubat 1936 - 13 Eylül 1991), Türkiye'nin en büyük golcüsü olarak kabul edilen, Taçsız Kral lakaplı Türk futbolcudur.
1954 yılında Yün Mensucat takımından İzmirspor'a transfer olan Metin Oktay aynı sezon 17 gole imza atarak İzmir Profesyonel Ligi'nde gol krallığını ilan etti. Böylece Metin Oktay'ın gol krallığı dönemi başlamış oldu. 1955 yılında Gündüz Kılıç, Metin Oktay'ı 5 yıllık sözleşme karşılığında Chevrolet marka bir otomobil vererek sarı kırmızılı renklere bağladı.
Galatasaray'da oynamaya başladığında henüz 19 yaşındaydı. Fakat genç yaşına rağmen Galatasaray camiasına çabuk ısındı ve daha ilk sezonunda 19 gol atarak İstanbul Ligi gol kralı oldu. Bu sezonda Galatasaray İstanbul Ligi'nde şampiyon oldu. Arada 1961-62 sezonunu İtalya'nın Palermo takımında geçiren Metin Oktay, 1969 yılına kadar Galatasaray forması giydi.
Futbol hayatı boyunca Türkiye Ligi'nde 6 kez gol kralı oldu ve 223 gollük bir rekora imza attı. Ayrıca, 1962-63 sezonunda 26 maçta attığı 38 golle bir sezonda en fazla gol rekorunu kırdı. Bu rekor 1987-88'de Tanju Çolak tarafından kırıldı.
Metin Oktay derbi maçlarının da büyük golcüsüydü.Fenerbahçe'ye tam 18 gol atan Metin Oktay, Beşiktaş'a da 13 gol attı.
Türk Futbol Tarihine birde ağları delen tek futbolcu olarak geçti.Metin Oktay bu rekorunu bir Fenerbahçe derbisinde kırdı.
36 kez A Milli Takım'da oynayan Metin Oktay bu formayla da 19 gol attı. Hayranlarınca daha çok 'Kral' olarak anılan efsanevi oyuncu, Türk futbol tarihinde pek çok rekor kırdı: En çok gol atan oyuncu (632), birkaç sezon aralıksız en çok gol atan oyuncu (11), tek sezonda en çok gol atan oyuncu (38), uluslararası bir müsabakada en çok gol atan Türk oyuncusu (19).
Taçsız kral 1968-69 sezonunda futbola veda etti. Metin Oktay, futbolu bıraktıktan sonra yine futbolla ilgili çeşitli işler yaptı. 1969-70 sezonunda teknik direktör Toma Kaleperovic'in yardımcısıydı. Sarı Kırmızılı kulüpte yönetici ve menajer olarak görev yapan Metin Oktay'ın son görevi Milliyet gazetesi spor yazarlığı idi. Oktay, Galatasaray ve Bursaspor'da teknik adam olarak da görev yapmıştı. 13 Eylül 1991'de bir trafik kazası sonucu vefat eden Metin Oktay, Galatasaray Spor Kulübü'nün efsaneleşmiş golcülerinden biridir. İsmi ölümünden sonra Galatasaray Spor Kulübünün Florya'daki tesislerine verilmiştir.
Kişisel Bilgiler Doğum tarihi: 2 Şubat 1936 Doğum yeri: İzmir Türkiye Mevkii: Forvet Profesyonel Kariyeri Yıl Kulüp Maç (gol) 1954-1955 1955-1961 1961-1962 1962-1969 İzmirspor Galatasaray Palermo Galatasaray 46(4) 105(65)
298(185) Milli Takım Kariyeri 1955-1968 Türkiye 36 (19)
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24
Spiders online. |
|