#430963 - Sun Sep 07 2008 19:55 PM
Re: 2010 DÜNYA KUPASI ELEMELERİ:TÜRKİYE-BELÇİKA
[Re: postman]
|
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim

Yer: Eskişehir
|
ben her şeye rağmen semih-mevlüt ikilisiyle başlamayı doğru buluyorum nede olsa kendi sahamızda oynayacağız.. solda arda sağda kazım ii ortalar keserler, orta aladan sağlamsa aurelio deişimez, emre yerine bence ayhanla başlanabilir hatta forvet arkası oynar, lek libero aurelio olur.. bekler gökhan, hakan defansın göbeği servet, (her ne kadar güvenmesemde istikrar açısından)zan, kale volkan.. her zaman için tuncay, emre, topuz, oyunu açabilecek altarnetifler olur.. kazanmamaız için bi sebep göremiyorum Forvet arkasında Ayhan'dan pek emin değilim, Ayhan önünde boşluklar bulduğu zaman çok iyi işler yapabiliyor ama yerleşik savunmayı yıpratabilen bir oyuncu değil. Ayhan'ı hücumda kullanmak istiyosan şunu bileceksin; Ayhan koşmak ister, dribling yapar, orta açar, bazen şut çeker. Forvet arkasında önü tıkalı olduğu için koşabileceği yerler bulamaz, orda sıkışır.
|
|
|
|
|
#430990 - Sun Sep 07 2008 22:29 PM
[Re: Ali_Cetiner]
|
Müdavim
Yer: Samsun
|
Valla doğruya doğru Belçika 7-8 yıl önceki Belçika dan çok uzak.Hala eski jenerasyondan oyuncularla oynuyolar.Bir kaç tane genç oyuncu çıkarttılar onlarda aman aman oyuncular değil.İyi organize olursak farklı skor bile elde edebiliriz.... yanlış düşünüyorsun renktaş. yazdığım oyuncular çok iyi. belçika küllerinden doğuyor. olimpiyatta oynadıkları yarı final bunu kanıtlıyor. Gruplarda Brezilyayı çok zorladılar. 2 oyuncuları atılmasa bence daha iyi oynadılar
|
|
|
|
|
|
#430993 - Sun Sep 07 2008 22:57 PM
[Re: ASTURIAS]
|
-----UA-----
Yeni üye
Yer: Ankara
|
ben her şeye rağmen semih-mevlüt ikilisiyle başlamayı doğru buluyorum nede olsa kendi sahamızda oynayacağız.. solda arda sağda kazım ii ortalar keserler, orta aladan sağlamsa aurelio deişimez, emre yerine bence ayhanla başlanabilir hatta forvet arkası oynar, lek libero aurelio olur.. bekler gökhan, hakan defansın göbeği servet, (her ne kadar güvenmesemde istikrar açısından)zan, kale volkan.. her zaman için tuncay, emre, topuz, oyunu açabilecek altarnetifler olur.. kazanmamaız için bi sebep göremiyorum Forvet arkasında Ayhan'dan pek emin değilim, Ayhan önünde boşluklar bulduğu zaman çok iyi işler yapabiliyor ama yerleşik savunmayı yıpratabilen bir oyuncu değil. Ayhan'ı hücumda kullanmak istiyosan şunu bileceksin; Ayhan koşmak ister, dribling yapar, orta açar, bazen şut çeker. Forvet arkasında önü tıkalı olduğu için koşabileceği yerler bulamaz, orda sıkışır. zaten kastım tam bi forvet arkası deil.. semihle mevlut birine çok benzeyen iki adam birbirine alıştıklarında istedikleri pasları atabilecek oyuncular.. ayhan sadee daha ofansif düşünmeli (ama uzaktan suçaları son derece zayıf,şut atmak yerine ara pas düşünmeli).. aslında bu seçimim emrenin son oyunlarını görünce oldu.. inş fatih hoca damadını kızağa çekebilir bu maç yetersiz kalıyo çünkü.. ayhan günüde olursa ounun iki yönünüde oynar, oyuna onunla başlamak daha sağlam olur..
|
|
|
|
|
|
#431114 - Mon Sep 08 2008 18:47 PM
[Re: uA_f@tih]
|

|
Belçika ,siz genç kardeşlerimin yetişemediği geçmiş dönemlerde futbolda bir ekoldü.
Bugün futbol literatüre" for-checking sistemini "hediye eden onlardır.Dünyada ilk ileride blok halinde basan,top rakibe geçtiğinde de savunmayı rakip sahadan forvetten başlayarak kuranlar Belçikalılardır.
Anderlect, senelerce tüm avrupanın korkulu rüyası olmuştur.Bugün eski gücünde olmadığı yolundaki inanışlar,Hakan Şükürün Belçika kalecisi Grobelar ın üstünden seken topta kafa ile aşırıp ,attığı gole kadar dayanmaktadır.Ancak yanıltıcıdır.
Belçika,küçük fakat avrupa için stratejik öneme sahip bir refah ülkesidir.
Tıpkı sovyetler Birliğinden kopan ,eski demir perde ülkeleri( litvanya,ukrayna örnekler çoğaltılabilinir ) gibi futbolda kıta avrupasında yeniden söz sahibi olma peşindedirler.Son aldıkları 4. cülük gençlere yaptıkları yatırımları geri almaya başladıklarını göstermektedir.
Çarşamba Akşamı Stadın dolu olması birinci şarttır.Ayrıca rakibi maç başlar başlamaz sahasında basmak,sersemliği üzerlerinden atamadan ilk 15-20 dk da işlerini bitirmek icap etmektedir.
Böylece galibiyet için tüm maç boyunca yırtınmaya gerek kalmayacaktır.Kendi sahamızda golün gelmediği her dakika kendi ,kendimizi strese sokuyoruz çünkü.....
|
|
|
|
|
|
#431394 - Wed Sep 10 2008 23:28 PM
[Re: KingLion]
|
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim

|
Ne biçim bi gol yedik anlamadım ki, hadi Servet rakibin kıvırcık 17 numarasını tutuyodu; kardeşim Sonck'u Mehmet Topal mı tutar, Gökhan Zan nerde?
Arda'yı alnından öpmek lazım. Arkasında maç boyunca sadece 1'i başarısız olmak üzere 2 bindirme yapan bi bekle bu kadar etkili olabildiği için. Ayrıca solda oynamasına rağmen sağ taraftan açtığı orta sayısı Colin'den daha fazla.
Tuncay'ın sakatlanması mevzu değil, Euro 2008'den beri bi icraatını göremedik zaten. Ha yok bu maç patlama yapacağı maç olacaktıysa kötü olmuş tabi. Yanlız Mehmet Topuz dururken niye Halil?
Mehmet Topuz demişken; "Ben ağzımla kuş tutsam bu takımda kalıcı olamam" havasındaydı. Eee, tanıyo Fatih Terim'i... Elinden geleni yaptıysa da mental konsantrasyon yeterli olmayınca bi işe yaramıyor.
Terim, şu takımı 10 kişi oynatan Emre'ye tahammül etmekle kalmayıp bi de kaptan yaptın ya; sana daha lafım yok, muhattabım değilsin...
Emre; hiç ananı bahane etme, Ermenistan maçını da, Portekiz maçını da unutmuş değilim, Terim'e dua et. Ayhan hakeme "Hadi lan!" der, LigTV'de haftalarca manşet olur; bu herifin, hakem dilimizi anlamıyo diye, adamın yüzüne yüz "ananı s......... senin" dediğini medya görmezden gelir...
Semih'e top taşıyamadık, o da atamadı; bu kadar basit. Kanatların n kadar çalışırsa Semih'ten o kadar randıman bekleyeceksin.
Mevlüt nerde oynadı anlayan var mı?
|
|
|
|
|
#431397 - Wed Sep 10 2008 23:37 PM
[Re: Ali_Cetiner]
|
Yer: Hannover
|
Mevlüt Erdinç i ,Emre Belözoğlu nu ve Fatih Terim i bu takımda görmeye tahammul edemiyorum.Evet söylediklerim size belki saçma gelicek ama Fatih Terim in Euro 2008 de içinde olmak üzere Milli Takımın başına geldiği günden beri inanılmaz taktiksel hataları oldu.Sadece bu maç için değil genelde hep bu şekilde.... İki yıldan beri yan toplarda zaafımız olmasına rağmen Fatih Terim bir türlü defans oyuncularına yan toplardaki adam paylaşımına alıştıramadı. İki yıldan beri başladığımız tüm maçlara kötü başladık ve ilk golü kalemizde gören hep biz olduk. Birisi bana Fatih Terim in Emre ve Mevlut uzerinde bu kadar durmasını açıklasın.Bugun ki maç için konuşursak.İlk yarı organize olamamamızın sebebi Emre ydi.Defans tan aldığı topları ileriye taşıyamadı.Bundan dolayı ilk yarı oynayamadık.Allah ınızı severseniz söleyin MEvlüt ü hangi pozisyonda oynattı?Mevlüt tek bir pas atabildimi? Gökhan Ünal ın oynaması için ne yapması lazım. Emre nin yerine Selçuk İnan veya Mehmet Topuz un oynaması gerekmezmiydi.Sol kanatta pasif kaldığımızı görmesine rağmen neden o bolgeye takviye yapmaktan kaçındı ? Fatih Terim i severim ama kişilik olarak.Teknik direktörlüğünü bizde başarılar kazandığı zaman bile sevmedim.Evet Fatih Terim futbolu sadece yürek oyunu olarak görmeyi bırakmadığı sürece Milli Takım ın işi zor.Ancak yürek le beraber akıllı oynamayı öğrenirse o zman hakettiğimiz noktaya geliriz.... +++1905
Tarafından düzenlendi BartuSs (Wed Sep 10 2008 23:37 PM)
|
|
|
|
|
|
#431415 - Thu Sep 11 2008 00:29 AM
[Re: uA_f@tih]
|
bir tutkudur galatasaray
Müdavim

Yer: konya
|
Gokhan zan nasil olurda ilk 11 oynatilir anlayamiyorum. Benim goremedigim bi ozellikmi var bu adamda? Benim gordugum Gokhan zan saatli bir bomba ve kazmadir. ya renkdaş bunlar sinyor terimin kıyaklı adamları hala anlayamadınızmı. ya sinyor terimin bu emre belezoğlan ve gökhan zan aşkını anlamıyorum gercekten...
Tarafından düzenlendi benimdünyam (Thu Sep 11 2008 00:30 AM)
|
|
|
|
#431420 - Thu Sep 11 2008 00:46 AM
[Re: benimdünyam]
|
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim

|
renktaslar bu akşam bizim takımın en iyisi yine ardaydı.galatasaraylı olduğum için değil gercekten öyleydi... Ben bi ara selçuk yulanın sağını solunu bilmediğini düşündüm. İlk yarı boyunca sürekli "sağdan etkili geliyoruz ama sol kanatta hiç atağımız yok." dedi durdu. İkinci yarı düzeltti ama kardeşim 45 dakika boyunca gözünden tutan mı vardı senin? Colin colin dediler, Ermenistan maçını çevirdi dediler(ortayı açanın Arda olmasına rağmen); aha gördük...
|
|
|
|
|
#431429 - Thu Sep 11 2008 00:59 AM
|
S.Adebisi
Müdavim

Yer: Gabar Dağları
|
Fatih terim bu kafayla giderse işimiz zor..Herkez demiş zaten gökhan zan meselesi.Bence gökhan zan yerine egemen korkmaz yada başka bi oyuncu oynasa her türlü daha faydalı olur.İkincisi emre meselesi adam ermenistan maçında hiç bişey yapmadığı halde belçika maçındada takımın beyni rolündeydi..Ayrıca mevlüt denen bu adamı bi daha milli takımda görmek istemiorum ya hiç bişey yapmıyo bu adam. Mevlüt'ü kaybetmek için Terim elinden geleni yapıyor. Ermenistan maçında sahanın iyilerindendi, kaçırdığı pozisyonlarda kötü şutlar çekmedi; ama bu maçta da sanıyorum sağ knat oynadı. Olacak iş değil, terim in işine akıl sır ermiyor. Ben yinede hiç beğenmiyorum bu adamın oyun tarzını ya..Ayrıca mevlüt gibi forvet adamınıda kanatta oynatmak ayrı bi saçmalık orası ayrı.
|
|
|
|
#431526 - Thu Sep 11 2008 21:10 PM
[Re: ex1969]
|
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim

|
bence şu an futbol spor olmaktan çıkıp siyasi bir satranç halini aldı başta federasyon olmak üzere ayrıca terim çok ballı HAGİ gibi bir virtiöz sayesinde yıldızı parladı 10un sayesinde başarı kazandı 10suz bir hiçtir terim bu böyle biline Yavaş... Tamam, Terim'e çok şey borçluyuz. Ama bu adam Terim değil; Terim'e duyduğumuz saygıyı sömüren, onun mirasını yiyip bitiren pis bi mirasyedi... İkisini birbirine karıştırmayalım...
|
|
|
|
|
#438484 - Mon Nov 03 2008 03:13 AM
|
|
bazı arkadaşlar hariç tabide diğerleri sanki yorum değil ütopya yazıyor:S alla alla
|
|
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24