Webaslan Forum
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#418970 - Tue Aug 05 2008 17:06 PM Goldman Sachs International
conqueror Offline
Avrupa Fatihi Ýlk ve Tek TÜRK Takýmý
Müdavim

Yer: İSTanbul
Goldman Sachs International

Kurumlaşma yolunda inanılmaz büyük adım.

GALATASARAY SPORTIF SINAI VE TICARI YATIRIMLAR A.S. ILE ILGILI OLARAK
GALATASARAY SPOR VE FUTBOL ISLETMECILIGI TICARET A.S.'NDEN GELEN YAZI:

YONETIM KURULUMUZ 14.07.2008 TARIHLI TOPLANTISINDA ALINAN KARAR
DOGRULTUSUNDA 29.07.2008 TARIHINDE IMZALANAN SOZLESME UYARINCA,
GALATASARAY SPOR KULUBU VE GALATASARAY FUTBOL A.S.,

(I) GALATASARAY SPOR KULUBU VE ISTIRAKLERININ MEVCUT BANKA BORCLARININ
REFINANSMANI VE

(II) GALATASARAY SPORTIF A.S. ILE GALATASARAY FUTBOL A.S.'NIN MUHTEMEL
BIRLESMESI ONCESINDE GALATASARAY SPORTIF A.S.'NIN HALKA ACIK KISMININ
HISSEDARLARINA YONELIK OLARAK YAPILMASINI DUSUNULEN CAGRININ FINANSMANINI
DA KAPSAYACAK FAKAT BUNUNLA LIMITLI OLMAYACAK SEKILDE PLANLANAN BIR
FINANSMAN ICIN, GOLDMAN SACHS INTERNATIONAL'I YAPILANDIRMA ARACI KURUMU
OLARAK HAREKET ETMEK UZERE YETKILENDIRMISTIR.

MUTEAKIP GELISME VE ILGILI BILGILER, OZEL DURUM ACIKLAMALARI YOLUYLA
HALKA DUYURULACAKTIR.

-IMKB-

#419008 - Tue Aug 05 2008 17:43 PM Re: Goldman Sachs International [Re: conqueror]
CimBomAsigi Offline
Üye

Yer: New York
birlesme yolunda cok onemli bir gelisme. anlasilan yonetim bu konuda eski yonetim gibi vaad vermek yerine reel adimlar atiyor. birlesme konusu cok cok onemli ve Galatasaray'in gelecegini ilgilendiriyor. su anki yapida hisse senedi sahipleri sadece gelirlere ortak, giderler ise kulubun ustunde. bu ise kulup gelirlerinin buyuk bir bolumunun zorunlu kar payi olarak hisse senedi sahiplerine aktarilmasi demek. su ana kadar odenen temettuler halka acilmadan gelen gelirin kat kat ustune cikmis durumda ve kulup buyudukce ve gelirler arttikca bu boyle devam edecek. aslinda bastan akilli davranilmasi ve halka acilma surecinde bu hatanin yapilmamasi gerekirdi. besiktas bunu bastan yapti ve bu gun kafalari rahat. gectigimiz gunlerde bir anda fenerbahce 2 milyar dolarlik piyasa degerine yaklasti biliyorsunuz. salak ezikler de sevindiler bu duruma bilip bilmeden. halbuki hisse degeri ne kadar yukselirse piyasadan bu hisseleri toplamanin getirecegi maliyetin da o kadar yukselecegini dusunemediler. ben galatasarayli olarak fener hisselerinin tavan yapmasindan buyuk mutluluk duyuyorum. hisse basina karin artisi kulup kasasina girecek rakamin hisse sahiplerine, ki fenerbahce icin bu birkac uluslararasi spekulator sirket, aktarilmasi demek. Galatrasaray piyasadaki hisseleri toplayabilmek icin 100 miyon dolar kadar bir kaynak yaratmak zorunda. oysa ki halka acilmadan gelen gelir 20 milyon dolar civarinda idi. bir de bu gune kadar odenen temettuleri koyarsaniz yanlis halka acilmanin Galatasaray'a maliyetini anlayabilirsiniz. bu isi bir an once bitirmek gerek. yoksa kulubun gelecegi iptek altina girer. Goldman Sachs yatirim bankaciliginda cok iyi bir firma. su anda karlilik acisindan en iyi durumda olan kurum. bir onceki CEO'su Hanry Polsen, Bush'un ozel ricasi sonucu GS'daki gorevini birakip ABD'nin Treasury Secretary (maliye bakani) gorevini ustlendi. Umarim yonetim GS'ile de makul bir anlasma yapar ve birlesme icin gerekli kaynak kisa surede ve en uygun finansman sartlari ile saglanir.

#419106 - Tue Aug 05 2008 19:27 PM Re: Goldman Sachs International [Re: CimBomAsigi]
Duman6 Offline
uLtrasLan

Yer: Denizli
@CimBomAsigi ;

Teşekkürler anlışılabilir bir dil kullanarak şirketin iç yapısı hakkında bilgiler vermişsin. Sektördeki mesleğim gereği, halka arz'a yabancı olmadığımdam birkaç şey eklemek istiyorum. - gerçi söylenecek çok şey bırakmamışsın ama -

Halka arz demek sadece şirket gelirlerini paylaşmak demek değildir. Bilakis şirketin sınırlı sorumlu bir ortağı gibi gelir-gider dengelerinin tümüne ortak olmak demektir. Klübümüzün mali yapısındaki bozukluklardan biri budur. 20 milyon dolar gibi bir bedele satmış olduğumuz hisselere 2.4 katına yakın bir kar payı dağıtmış olduğumuzu bir internet sitesinde - linki bulunca ekleyeceğim - eski yöneticilerden birinin röportajında duymuştum. 2007 sonuna göre verilmiş olan bu rakamlar bir yıllık hesap döneminde resmi bilançolar da kar hanesine geçmiş olmasına rağmen halka arz'ın gerçekleştiği ilk gün itibar alındığında devasa zararlar oluşturmakta. Kaldı ki 100 milyon dolar gibi bir kaynak yaratmak zorunda olduğumuzu da unutmazsak klübün gider üstüne gider kaydettiğini söylemek kuvvetle mümkündür.

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı