Webaslan Forum
Page 1 of 8 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#415424 - Tue Jul 22 2008 19:00 PM #5 Fernando Meira
88A88 Offline
Bodom Beach Terror
Üye
*

Fernando Meira transferi de mutlu sonuçlandı....

Kendisi ile düşüncelerinizi burada tartışalım...

5 numaralı forma ile izleyeceğimiz 30 yaşındaki
Meira, 52 kez milli takım forması giydi.

Alıntı:
FERNANDO MEIRA KİMDİR?

5 Haziran 1978 doğumlu olan Meira, 1.90 boyunda ve savunmada görev yapıyor. Profesyonel futbol kariyerine 1995/1996 sezonunda Portekiz ekiplerinden Vitoria Guimaraes'de başlayan Meira, 1998/1999 sezonunda ikinci lig ekiplerinden FC Felgueiras'a transfer olduktan sonra 1999/2000 sezonunda ligin güçlü takımlarından Benfica'ya katıldı.

İki yıla yakın süren Benfica macerasının ardından Meira, 2002 yılı Ocak ayında 7 milyon 500 bin euro transfer bedeli karşılığında Bundesliga ekibi VfB Stuttgart'a transfer oldu. Stuttgart formasıyla 173 maça çıkan Meira 11 kez de ağları sarsma başarısı gösterdi. Meira, 2006 yılından itibaren Stuttgart'ta takım kaptanlığı görevini de yürütüyordu. Meira'lı Stuttgart, 2006/2007 sezonunda Bundesliga şampiyonluğunu kazanmıştı.

2000 yılından beri Portekiz Milli Takımı'nın da formasını giyen Meira, 2006 Dünya Kupası Finalleri'ne kadar kadroda pek fazla şans bulamamasına karşın Luiz Felipe Scolari'nin şans vermesiyle Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası'nda Portekiz'in tüm maçlarından forma giydi ve takımının dünya dördüncülüğünde pay sahibi oldu.

Meira, İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği 2008 Avrupa futbol Şampiyonası Finalleri'nde de Portekiz Milli Takımı'nın tüm grup maçlarında oynadı. Meira, Portekiz'in 2-0 kazandığı karşılaşmada A Milli Takım'a karşı da forma giymişti.

22.07.2008
Kaynak : Sporx.com

Tarafından düzenlendi chackhaL (Sat Aug 02 2008 20:17 PM)

#415440 - Tue Jul 22 2008 19:09 PM Re: Fernando Meira [Re: 88A88]
***_Sc0rPi10_*** Offline
Alayına İsyan,Ölümüne UltrAslan

Yer: İstanbul
iyi bir oyuncu ama yöneticimiz Haldun Üstünel in yaptığı açıklama kafaları karıştırdı" meiranın henüz gs de olduğunu söylemedim"

isteyenler için link http://www.webaslan.com/haberler/28346.php

#415529 - Tue Jul 22 2008 21:01 PM Re: Fernando Meira [Re: ***_Sc0rPi10_***]
explosivewinger Offline
Yeni üye

Yer: istanbul
kampa katilmis.arkadaslariyla fln tanismis.artik resmen gsde diyebiliriz.ben cok yararli olacagina inaniyorum.topu iyi oyuna sokabilen,tecrubeli,liderlik vasiflari olan,iyi bir savunma oyuncusu.bu paraya alinabilecek en iyi savunma oyuncularindan biri bana kalirsa.

#415530 - Tue Jul 22 2008 21:01 PM Re: Fernando Meira [Re: ***_Sc0rPi10_***]
Ali_Cetiner Offline
__
Müdavim

Yer: T.C
Çok kaliteli ve hırslı bir oyuncu aldık.Aklıma Popescu gelmedi değil.
Tüm camiamıza hayırlı olsun .....

#415596 - Tue Jul 22 2008 22:21 PM Re: Fernando Meira [Re: Ali_Cetiner]
xmen_kaan Offline
Yeni üye

Yer: balıkesir
iyi bakalım cümlemize hayırlı olur işallah...

#415597 - Tue Jul 22 2008 22:22 PM Re: Fernando Meira [Re: Ali_Cetiner]
Doğumgünü benimdünyam Offline
bir tutkudur galatasaray
Müdavim

Yer: konya
İlk Gönderen: alicetiner_
Çok kaliteli ve hırslı bir oyuncu aldık.Aklıma Popescu gelmedi değil.
Tüm camiamıza hayırlı olsun .....

popescu gelmez mi renktas.2000 ruhu zaten gecen sezon geri döndü.lincoln haginin %50 sini oynasa bi kupa daha alırız.

#415652 - Tue Jul 22 2008 23:41 PM Re: Fernando Meira [Re: benimdünyam]
janker Offline
Yeni üye
*

Fernando Meira Galatasaray’da!

Galatasaray, Portekiz milli takım oyuncusu ve Stuttgart’ın kaptanı Fernando Meira ile anlaştı. Meira artık sarı-kırmızı formayı giyecek.

Uzun süren görüşmeler sonunda kulübü Stuttgart ile anlaşmaya varılan Fernando Meira dün akşam saatlerinde kendisini Galatasaraylı yapan imzayı attı. Portekizli milli oyuncu ile 4 yıllık sözleşme imzalandı. 5 numaralı forma ile izleyeceğimiz Meira, 52 kez milli takım forması giydi. Teknik direktör Skibbe ve takım arkadaşları ile tanışan 30 yaşındaki oyuncunun 2 gün sonra takıma katılacağı açıklandı.

Kaynak:galatasaray.org

Tarafından düzenlendi janker (Tue Jul 22 2008 23:42 PM)

#415686 - Wed Jul 23 2008 00:27 AM Re: Fernando Meira [Re: janker]
Shahin Sharifov Offline
Koyuk
Üye

Yer: Azerbaycan
Hos gelmis Sefalar getirmis..
Insallah en kisa zamanda uyum saglar..
ve basaril;ar yasar bizim takimda..

Bu bizdeki ilk Portekizli olur herhalde...
Eger hanilmiyorsam

#415699 - Wed Jul 23 2008 00:44 AM Re: Fernando Meira [Re: Shahin Sharifov]
conqueror Offline
Avrupa Fatihi Ýlk ve Tek TÜRK Takýmý
Müdavim

Yer: İSTanbul
İlk Gönderen: Shahin Sharifov
Hos gelmis Sefalar getirmis..
Insallah en kisa zamanda uyum saglar..
ve basaril;ar yasar bizim takimda..

Bu bizdeki ilk Portekizli olur herhalde...
Eger hanilmiyorsam

ABEL XAVİER vardı bide renkdaş 2. fatih terim döneminde transfer edilmişti ama sonucu tam fiyaskoydu inşallah bu onun gibi olmaz wink

#415751 - Wed Jul 23 2008 04:11 AM Re: Fernando Meira [Re: conqueror]
malkocoglu_DK Offline
Yeni üye
*

Yer: Danimarka
portekiz milli takiminda olduguna göre iyi bir futbolcu olmasi lazim,tekrar hayir olsun insallah uzun yillar basarili olur, servet ile birlikte cok iyi ikili olurlar diye düsünüyorum.

#415756 - Wed Jul 23 2008 09:12 AM Re: Fernando Meira [Re: malkocoglu_DK]
WaNTeD Offline
Yeni üye

song yolladıktan sonra hekeste bir acaba sorusu vardı. ama yönetim yine en iyisini yapıp takımında ve portekiz milli takımında da kaptanlık yapmış avrupanın sayılı defans oyuncularından birini takıma kazandırdı. gerek hava hakimiyeti, gerek topu oyuna sokabilme becerisiyle bize çok şey katacaktır. arık zid inamoto devri tamamen bitti. şimdi sıra avrupada yeniden söz sahibi olmakta. tüm takımıza hayırlı olsun.

#415898 - Wed Jul 23 2008 20:05 PM Re: Fernando Meira [Re: WaNTeD]
TiLki Offline
Rhoran
Müdavim

Yer: ANTaLya - AnGaRa
Hayırlısı olsun yerinde transferler yapıyoruz.

#415900 - Wed Jul 23 2008 20:20 PM Re: Fernando Meira [Re: TiLki]
TiLki Offline
Rhoran
Müdavim

Meira Transferi UEFA Resmi Sitesinde

Galatasaray’ın Portekizli oyuncu Fernando Meira’yı transfer etmesinin ardından Avrupa basını ve Avrupa Futbol Birliği (UEFA)’nin resmi internet sitesi bu transferi manşetten okuyucularına duyurdu.

UEFA’nın resmi internet sitesi www.uefa.com, “Meira, Galatasaray’da yeni bir sayfa açıyor” başlığı ile okuyuculara duyurduğu haberde Meira’nın Servet ile beraber Galatasaray’ın savunmasını oluşturacağı ifade edildi.

Meira’nın da sözlerine yer verilen haberde Meira’nın ağzından şu ifadeler yer aldı: “Dünyaca ünlü bir kulüple yeni bir sayfa açtığıma inanıyorum. Galatasaray’la sadece lokal değil, Avrupa’da da başarı hedefliyorum”

Almanca yayın yapan sport1 internet sitesi ise haberi “Süper Türklerin saldırısı” başlığı ile duyurdu. Harry Kewell’ın transferinin ardından bir başka uluslararası oyuncunun Galatasaray’a katıldığının belirtildiği haberde, Galatasaray’ın Meira’yı Stuttgart’tan Türk metropolüne getirmeyi başardığı yazıldı.

#415902 - Wed Jul 23 2008 20:24 PM Re: Fernando Meira [Re: TiLki]
TiLki Offline
Rhoran
Müdavim

Fernando Meira: “Dünya Çapında Bir Kulüpteyim”

Galatasaray’ın yeni transferi Fernando Meira, Galatasaray’ın kamp yaptığı otelde basın mensuplarının karşısına çıktı. Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel, Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, Basın ve Operasyon Sorumlusu Yako Igual’in de katıldığı basın toplantısında yeni transferimiz Fernando Meira açıklamalar yaptı, "Bu transferle dünya çapında bir kulüpte yeni bir sayfa açtığımı düşünüyorum" diyen Meira, Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin'e de teşekkür etti!

Fernandol Meira, ''Bu transferle dünya çapında bir kulüpte yeni bir sayfa açtığımı düşünüyorum. Galatasaray'ın yalnızca Türkiye'de değil Avrupa'da başarılı olmak istediğini biliyorum'' dedi.

Galatasaray'ın üst düzey bir kulüp olduğunu belirten Meira, kendisine bu fırsatı verdikleri için Galatasaray kulübüne ve yöneticilere teşekkür etti.

Bu birlikteliğin hem kendisi, hem de Galatasaray için önemli olduğunu ifade eden Meira, ''Galatasaray'a gelirken Lincoln ile bir görüşme yapmadım. Galatasaray'ın üst düzey bir takım olduğunu zaten biliyorum. Adnan Sezgin'in bana gösterdiği proje çok önemliydi. Bu projenin bir parçası olmak için verilen fırsat nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Meira, takım içinde savunmadaki rekabetle ilgili yöneltilen bir soruyu, ''Galatasaray'da savunmada rekabet olacağını düşünüyorum. Kadroda ne kadar oyuncu olursa olsun ismi olan değil, iyi olan formayı alacak. Hedefim üst düzey bir kulüpte dört yada beş yıllık kontrat yapmaktı. Bundan sonraki hedefim Galatasaray'da şampiyonluğa ulaşmak ve ardından Portekiz milli formasıyla dünya kupasında oynamak'' diyerek cevapladı.

Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin ise kaliteli olan kadrolarını Meira gibi isimlerle güçlendirmeye çalıştıklarını ifade ederek, ''Kendisini dört yıllığına transfer ettik. Bize çok katkısı olacak'' dedi.

Meira'nın transferinin hayırlı olmasını dileyen yönetici Haldun Üstünel ise, ''Ekip çalışması ile bu transferi gerçekleştirdik. Kendisi ülkesinde ve Almanya’da çok sevilen bir oyuncu. Çok önemli bir ismi camiamıza kazandırdık. Meira dışında bazı isimlerle de ilgileniyoruz. Transferleri mümkün olduğunca gizli yapmayı amaçlıyoruz. Bu konuda basından anlayış bekliyoruz'' diye konuştu.

#415946 - Wed Jul 23 2008 23:48 PM Re: Fernando Meira [Re: TiLki]
DESPO Offline
Müdavim

Yer: Stuttgart/Almanya
Bence yapilabilecek hemen hemen en iyi Stoper Transferi yapilmistir.
Kewell´dan bile daha iyi bir Transfer bence ...

Türkiye Süper Ligi icin cok cok iyi bir Oyuncu,
ama yinede ben ... keske Song kalsaydi diyorum ...

Meiranin Song´dan daha az Para alacagina inanmiyorum.
Song gibi artik Ülkeye,Lige,Takima ve Kulübe alismis bir Oyuncuyu gönderip yerine isterse Puyol olsun isterse Nesta olsun yeni Transfer bosu bosuna bir Risktir benim gözümde.

HAYIRLI OLSUN!
TRANSFERDE EMEGi GECEN HERKESEDE TESEKÜRLER

#416056 - Thu Jul 24 2008 13:27 PM Re: Fernando Meira [Re: DESPO]
9#Elano Offline
Müdavim
**

Yer: Tekirdağ/Muratlı
"Para için gelmedim"
Almanya Birinci Ligi takımlarından VfB Stuttgart'tan Galatasaray'a transfer olan Portekizli oyuncu Meira, kendisinin, yüksek hedefleri olan profesyonel bir futbolcu olduğunu söyledi.
Meira, Alman spor dergisi Kicker'de yayınlanan röportajında, ''Galatasaray'a transferinizde para nihai bir karar için etken değil miydi?'' şeklindeki bir soruya karşılık, ''Hayır, o zaman Moskova'ya gitmem gerekirdi. Orada daha fazla kazanırdım. Bununla ilgisi yok. Ben yüksek hedefleri olan profesyonel bir oyuncuyum'' dedi.

Galatasaray'ın çok cazip bir perspektif sunduğunu belirten Meira, ''Galatasaray'ın yurt içinde ve uluslararası alanda çok yüksek istekleri var. Beni çok hızlı bir şekilde ikna eden büyük bir takım'' şeklinde ifade kullandı.

Stuttgart'tan kendisini iyi hissetmediği ya da memnun olmadığı için ayrılmadığını kaydeden Meira, VfB Stuttgart'ın, ikinci vatanı gibi ve sevdiği bir kulüp olduğunu, ancak 4 ya da en fazla 5 yıl daha profesyonel olarak oynayabileceğini, en büyük isteğinin Şampiyonlar Ligi'nde oynamak olduğunu sözlerine ekledi.

Meira, Galatasaray'la şampiyon olmanın kendileri için bir görev olduğunu, Şampiyonlar Ligi'nde mümkün olduğu kadar ileriye gitmek istediklerini, teknik direktör Michael Skibbe ile de tanıştıklarını ve birbirlerine karşılıklı saygı duyduklarını sözlerine ekledi.

24.07.2008
Kaynak : AA

#416141 - Thu Jul 24 2008 21:28 PM Re: Fernando Meira [Re: 9#Elano]
papaz1905 Offline
Yeni üye

Yer: ıstanbul
bizede para için değil
o forma için oynayan futbolcular lazım
meira tam isabet olmuş...

#416274 - Fri Jul 25 2008 15:56 PM Re: Fernando Meira [Re: papaz1905]
onurUA Offline

gerçek ten çok iyi bir futbolcu alıdık türkiyenin en iyi defansı bizde forvete ve kaleye bir transfer bizi uçurur

#416296 - Fri Jul 25 2008 20:20 PM Re: Fernando Meira [Re: onurUA]
DESPO Offline
Müdavim

Yer: Stuttgart/Almanya
Para icin gelmemis ...

Saten bize gelen Adam,
Para icin gelmiyor.
Büyüklügümüze,Rengimize,Armamiza,Taraftarimiza geliyor ...
Allahim Yarabbim

#416306 - Fri Jul 25 2008 20:37 PM Re: Fernando Meira [Re: DESPO]
bucalıııııı Offline

valla meira almanyanın en teknik 5 stoperi arasındaymış.bence türkiyenin en teknik stoperi oldu.uzun zamandır böyle bir adamımız yoktu.hakikaten gümbür gümbür geliyoruzzzz........

#416311 - Fri Jul 25 2008 20:45 PM Re: Fernando Meira [Re: bucalıııııı]
vangobbel Offline
meşale

bu sene açık ara en iyi transferimiz...hatta son yıllarımızın en iyi transferi...

#416384 - Sat Jul 26 2008 14:23 PM Re: Fernando Meira [Re: vangobbel]
Serhat1905 Offline
fanatik cimbomlu
Müdavim
**

İnşallah bizde de istikrarı yakalar ve savunmada artık sorun yaşamayız

#416617 - Mon Jul 28 2008 00:36 AM Re: Fernando Meira [Re: bucalıııııı]
malinho7 Offline

inşallah galatasaraya hayırlı olur.....Çoğu kişi onu ikinci capone olarak görüyor...boy avantajını kullanabilen bir futbolcu.Orta sahada oynaya bilmeside cabası.Bana göre çok iyi bir futbolcu.

#416618 - Mon Jul 28 2008 00:39 AM Re: Fernando Meira [Re: malinho7]
conqueror Offline
Müdavim

İlk Gönderen: malinho7
inşallah galatasaraya hayırlı olur.....Çoğu kişi onu ikinci capone olarak görüyor...boy avantajını kullanabilen bir futbolcu.Orta sahada oynaya bilmeside cabası.Bana göre çok iyi bir futbolcu.
capone değil popescu renkdaş wink

#416642 - Mon Jul 28 2008 11:43 AM Re: Fernando Meira [Re: conqueror]
arda_galatasaray Offline
Müdavim
**

Yer: Ankara
adam song un yarısı kadar oynasında içim rahatlasın

#416673 - Mon Jul 28 2008 13:49 PM Re: Fernando Meira [Re: arda_galatasaray]
Serhat1905 Offline
fanatik cimbomlu
Müdavim
**

İlk Gönderen: arda_galatasaray
adam song un yarısı kadar oynasında içim rahatlasın

yok daha neler o zaman babamı alsaydık(gerçi fenerli ama) Bolusporun eski defansıydı grin

#416818 - Tue Jul 29 2008 00:28 AM Re: Fernando Meira [Re: bucalıııııı]
onurUA Offline

arkadaslar gercekten 12 den vurduk meira kewell transferinden bile daha iyi oldu meirayı yaklasık 3 senedir izliyorum gercekten inanılmaz bir adam defansımızı servet ve ona gönül rahatlığıyla emanet edebiliriz

Tarafından düzenlendi onurUA (Tue Jul 29 2008 00:29 AM)

#416859 - Tue Jul 29 2008 10:52 AM Re: Fernando Meira [Re: onurUA]
cukurbagliyucel Offline
ders: şampiyonluk konu : kupa nasıl kaldırılır hoca : galatasaray
Müdavim
**

Yer: Mersin/Silifke-Mut
güzel transfer diğerlerinide bekliyoruz artık

#418078 - Sat Aug 02 2008 19:32 PM Re: Fernando Meira [Re: cukurbagliyucel]
AGE_IT Offline

*

Yer: Trabzon
bnce galatasarayımızın yaptığı en iyi transfer inşallah Servet'le de iyi bir ikili olurlar

#418822 - Tue Aug 05 2008 09:43 AM Re: Fernando Meira [Re: bucalıııııı]
conqueror Offline
Müdavim

Fernando Meira'ya tam not
Hoffenheim ve 1860 Münih maçlarında forma giyen Meira, takıma en büyük katkıyı yapacak olan futbolcu görüntüsündeydi.
5.8.2008

Hoffenheim ve 1860 Münih maçlarında Sarı-Kırmızılı formayı giyen Fernando Meira, savunmadaki duruşu ve oyun kurma becerisiyle, Song’u aratmak bir yana, takıma en büyük katkıyı yapacak olan futbolcu görüntüsündeydi. Portekizli futbolcunun bu grafiği, teknik heyet ve yöneticileri de hayli memnun etti. Bu arada Werder Bremen’den transfer edilen Alparslan da, Aslan’da çok mutlu olduğunu söyledi.

kynk : fanatik

#419571 - Wed Aug 06 2008 13:31 PM Re: Fernando Meira [Re: bucalıııııı]
devil_39 Offline
2000 ruhu
Yeni üye

popecu kadar kaliteli
türkiyenin en iyi stoperi...
servetle oynayınca geçilmez bir ikili olcaklar...

#422990 - Fri Aug 15 2008 15:32 PM Re: Fernando Meira [Re: bucalıııııı]
conqueror Offline
Müdavim

Scolari'nin yerine milli takımın başına getirilen Carlos Queiroz Galatasaray'ın defanstaki tecrübeli futbolcusu Fernando Meira'yı milli takıma davet etti.

Çarşamba günü Faroe Adaları ile oynanacak olan özel karşılaşma için 22 kişilik bir kadro belirleyen Queiroz Meira'ya da yer verdi. Queiroz Sporting Braga'dan kaleci Eduardo ve Dinamo Moskova'dan Danny'ye ilk defa milli forma şansı verecek. Kadroda sakatlıkları devam eden Ronaldo ve Quaresma yer almayacak.

Kadro şu isimlerden oluşuyor:

Portekiz: Quim (Benfica), Eduardo (Sporting Braga), Daniel Fernandez (Bochum); Paulo Ferreira (Chelsea), Ricardo Carvalho (Chelsea), Pepe (Real Madrid), Jose Bosingwa (Chelsea), Antunes (Lecce), Miguel (Valencia), Bruno Alves (Porto), Fernando Meira (Galatasaray); Simao Sabrosa (Atletico Madrid), Deco (Chelsea), Danny (Dynamo Moscow), Carlos Martins (Benfica), Manuel Fernandes (Valencia), Raul Meireles (Porto), Joao Moutinho (Sporting Lisbon), Nani (Manchester United), Duda (Malaga); Hugo Almeida (Werder Bremen), Nuno Gomes (Benfica).

(Ligtv.com.tr)

#423054 - Fri Aug 15 2008 18:36 PM Re: Fernando Meira [Re: bucalıııııı]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

Yer: Eskişehir
Gelenek devam etti; Bülent, Popescu ve Song'dan sonra bir kez daha Türkiye Ligi'nin en iyi defans oyuncusu Galatasaray'da.

Song'un ayrıldığını duyunca başımdan aşşağıya kaynar sular dökülmüştü ve inanın Meira'nın transferi kesinleşinceye kadar depresyonda gibiydim. Artık için rahat, Servet-Meira ikilisi ve alternatifleri olan Emre Güngör sayesinde bu sezonu da en az gol yiyen takım olarak kapatırız.

Hep sayfadaki son mesajı atmayı başaran ve bu yüzden yazdıkları arada kaynayan üye...

#423157 - Sat Aug 16 2008 01:54 AM Re: Fernando Meira [Re: ASTURIAS]
bir tutkudur galatasaray
Müdavim

skibbe hoca servet-meira oynatırsa tabi...

#423159 - Sat Aug 16 2008 02:00 AM Re: Fernando Meira [Re: benimdünyam]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

Oynatacaktır, sonuçta bu adam Song'un yerine alındı. İnat etse de sezon içinde gidişatı görecek ve tek çözümün bu olduğunu anlayacaktır. Umarım uzun sürmez.

Hep sayfadaki son mesajı atmayı başaran ve bu yüzden yazdıkları arada kaynayan üye...

#427459 - Tue Aug 26 2008 20:57 PM Re: Fernando Meira [Re: bucalıııııı]
uA_R4Mb0_uA Offline

adamim bnim oo süper oynarr ........ nede olsa arslan yani...........

uA_R4Mb0_uA

#428663 - Fri Aug 29 2008 00:33 AM Re: Fernando Meira [Re: uA_R4Mb0_uA]
FTH1905 Offline
Müdavim
**

Yer: aNKaRa
ben valla extra bi şey görmedim bu adam da...tabi boş futbolcu olmadığı kesin ama EMRE olsa STEAUA maçında o kadar rahat oynayamazdı o iki forvet...

#428724 - Fri Aug 29 2008 03:54 AM Re: Fernando Meira [Re: FTH1905]
gambitxx Offline
Müdavim
**

Yer: İzmir
İlk Gönderen: FTH1905
ben valla extra bi şey görmedim bu adam da...tabi boş futbolcu olmadığı kesin ama EMRE olsa STEAUA maçında o kadar rahat oynayamazdı o iki forvet...

Çünkü Emra kafalarını gözlerini patlatırdı topa vurayım derken muhtemelen.Bu adam muazzam top daıtıor,çok sakin top ayağındayken asıl önemli yönü bu.

#428784 - Fri Aug 29 2008 12:47 PM Re: Fernando Meira [Re: gambitxx]
xmen_kaan Offline
Yeni üye

uyum süreci,alışma dönemi gibi kavramların olmadığını gösteren oyuncu.maçlarda biraz daha hücuma katılsa çok daha iyi olacak.lider oyuncu sıkıntısını çektiğimiz şu dönemde servetle birlikte çok güzel işler yaparlar...

Tarafından düzenlendi xmen_kaan (Fri Aug 29 2008 12:48 PM)

#428885 - Fri Aug 29 2008 16:32 PM Re: Fernando Meira [Re: xmen_kaan]
uk99 Offline

*

İlk Gönderen: xmen_kaan
uyum süreci,alışma dönemi gibi kavramların olmadığını gösteren oyuncu.maçlarda biraz daha hücuma katılsa çok daha iyi olacak.lider oyuncu sıkıntısını çektiğimiz şu dönemde servetle birlikte çok güzel işler yaparlar...

kesinlikle ama is meira'da bitmiyor..servet'in de bir tarafları kalktı..servetin acıgını doldurim derken kendi yeri nolcak bir de oralardan da bakmak lazım..

#428888 - Fri Aug 29 2008 16:36 PM Re: Fernando Meira [Re: uk99]
karakentli Offline
Yeni üye
*

meira süper transer bence servet biraz forma girse meira co daha iyi olacak meira cok iyi stoper

#428895 - Fri Aug 29 2008 17:11 PM Re: Fernando Meira [Re: uk99]
gambitxx Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: uk99
İlk Gönderen: xmen_kaan

kesinlikle ama is meira'da bitmiyor..servet'in de bir tarafları kalktı..servetin acıgını doldurim derken kendi yeri nolcak bir de oralardan da bakmak lazım..

Katılıorum renkdaş Servet bazen acaip gereksiz şekilde topla ileri çıkmaya çalışıor ve kaybettiği toplar tehlike yaratıor kalemizde,Servet sen yapabildiğin şeyleri yapmaya devam et basit oyna şova gerek yok.

#429448 - Sun Aug 31 2008 14:50 PM Re: Fernando Meira [Re: bucalıııııı]
*/ AHm3T /* Offline

*

Yer: karagümrük
onun gibisi qelmedi wink

#429723 - Mon Sep 01 2008 10:13 AM Re: Fernando Meira [Re: uk99]
IsvicreliAslan91 Offline
Üye
*

siz servet ile meiraya zaman verin arkadaslar smile

ama bence emre oynasa hic farketmez en az meira kadar iyi oynar

#430322 - Wed Sep 03 2008 23:06 PM Re: Fernando Meira [Re: bucalıııııı]
ualıcan Offline

*

bu transfer en iyisiydi türkiyede en iyi defans bizde yine bizde olucak savunmamız çok güçlü ama bu hocayla şampiyonluk uafa hayal

#431112 - Mon Sep 08 2008 18:31 PM Re: Fernando Meira [Re: ualıcan]
answer111 Offline
Yeni üye
**

En iyiside uyumlu bi insan. Adam türkçe örenmem lazım diyor. Hangi yabancı Türkiye'ye gelince böyle bi şey dedi?

Profesyonelliği bahane eden şarlatanlara en iyi cevap. PROFESYONEL OLMA EFSANE OL.. Tüm Galatasaraylılar üye olalım

http://www.facebook.com/group.php?gid=22478673713

#431124 - Mon Sep 08 2008 20:45 PM Re: Fernando Meira [Re: answer111]
ÇYeni Offline
Müdavim
*

Yer: Samsun
meira bence ligin bu sene en iyi transferi. ne baros ne kewell.
FERNANDO MEIRA. Çünkü topu defanstan oyuna sokamıyorduk. Bu sıkıntımızı giderdi. Ayrıca çok iyi bir kademesi var. Çok profesyonel

#431949 - Mon Sep 15 2008 22:39 PM Re: Fernando Meira [Re: ÇYeni]
uA_f@tih Offline
Müdavim
**

Yer: Ĩڪے†...
ŞU ANA KADAR hayal kırıklığı.

REKLAM YAPMAK YASAKTIR !

Sen Şampiyon Olmasanda..
Kupaları Almasanda
Fenere de Koymasan da
Seviyoruz İşte Varmı Diyeceğin!

#431951 - Mon Sep 15 2008 22:46 PM Re: Fernando Meira [Re: uA_f@tih]
Acayip Offline
Yeni üye

Yer: Giresun
Renktaş sana katılmıyorum.Servet çok kötü başladı sezona.Birazda uyumsuzluk var.Adam napsın forvet diyebileceğimiz Hasan Şaş yanında sağ bekte oynuyo smile

Tarafından düzenlendi Acayip (Mon Sep 15 2008 22:46 PM)

#431954 - Mon Sep 15 2008 23:17 PM Re: Fernando Meira [Re: Acayip]
gambitxx Offline
Müdavim
**

Meira nasıl hayal kırıklığı renkdaş,maçları izlemiorsun sanırım.

#431969 - Mon Sep 15 2008 23:58 PM Re: Fernando Meira [Re: gambitxx]
uA_f@tih Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: gambitxx
izliyorum 1 servetle aralarında hala uyum sorunu var
servet zaten ağır meira ondanda ağır tecrübesiyle o açığı kapatmak istio ama aralarındaki uyumsuzluk buna izin vermio
araya atılan her top tehlike yaratıo bunada bi çözüm bulmak lazım bu tsl de pek farkeddilmio ama bükreş maçlarında gördük
yan top sorunu mutlaka çözülmeli
yani açıkçası ŞU ANKİ DURUMUYLA
O RİGOBERT SONG un çabukluluğunu aratıo !!!

ama dikkat edin ŞU ANKİ DURUMUYLA deimişim Meira bu performansından çok daha iyi bi oyuncu.

REKLAM YAPMAK YASAKTIR !

Sen Şampiyon Olmasanda..
Kupaları Almasanda
Fenere de Koymasan da

#433423 - Thu Sep 25 2008 23:37 PM Re: Fernando Meira [Re: gambitxx]
uA_yeliz Offline
Üye

Yer: ...:::ÇaNKıRı:::...
valla yapılan tarsferler arasında benim gözümde en iyisi... bizede çok faydalı olacak... rportajlarını falan izliyorum çok samimi bi insan Türk insanı gibi aynı...

#433425 - Thu Sep 25 2008 23:46 PM Re: Fernando Meira [Re: uA_f@tih]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

İlk Gönderen: yfthcn
İlk Gönderen: gambitxx
izliyorum 1 servetle aralarında hala uyum sorunu var
servet zaten ağır meira ondanda ağır tecrübesiyle o açığı kapatmak istio ama aralarındaki uyumsuzluk buna izin vermio
araya atılan her top tehlike yaratıo bunada bi çözüm bulmak lazım bu tsl de pek farkeddilmio ama bükreş maçlarında gördük
yan top sorunu mutlaka çözülmeli
yani açıkçası ŞU ANKİ DURUMUYLA
O RİGOBERT SONG un çabukluluğunu aratıo !!!

ama dikkat edin ŞU ANKİ DURUMUYLA deimişim Meira bu performansından çok daha iyi bi oyuncu.

Bahsettiğin "araya atılan toplar" konusu Skibbe'nin "alan savunması" taktiğinden kaynaklanıyor. Kayseri maçını hatırlıyorum; sadece Aghahoiwa + bazen M.Topuz ileri çıkıyodu, geride 4 kişi onları tutuyodu. Haliyle herkes birbirine bıraktı, herifler hayatının en rahat maçını oynadı. Meira'ya birini, Servet'e öbürün versen bak bakalım adım tabiliyolar mı.

Adam paylaşımı sorunu çözüldüğünde Meira göze daha iyi görünecektir. Ama çok güzel top kesiyor + iyi zamanlamayla ileri çıkıyor. Ben çok sıkı bi Rigobert Song hayranıyım ama son sezonunda Song bana saçı başı yoldurmuştu.

#433428 - Fri Sep 26 2008 00:16 AM Re: Fernando Meira [Re: ASTURIAS]
bir tutkudur galatasaray
Müdavim

ben de rigobert song hayranıyımdır ama bizim pozisyon vermemizde sorun meira değil,ortasahanın zayıflığı ve servetin sorumsuzlukları.meira ile emre güngör bile oynasa daha faydalı oluruz.yftcan arkadasın ikiside yavas adam eleştirisinde de haklılık payı yok değil.

#433431 - Fri Sep 26 2008 01:52 AM Re: Fernando Meira [Re: benimdünyam]
uA_KaaN Offline
ultrAslan_Dalaman

Yer: Muğla \ Dalaman
meira iyi transfer sağlam yere basan top taşıma özelliği olan ! sanki popescu yu görüyorum onda

#433438 - Fri Sep 26 2008 04:33 AM Re: Fernando Meira [Re: uA_KaaN]
gambitxx Offline
Müdavim
**

Savunma yönü olarak kaliteli ama çok üst düzey değil,bizim için asıl önemli olan yönü topu oyuna sokuşu,bu özelliğiyle diğer savunmacılardan sıyrılıor zaten,Stam gibi bir tekniğe sahip.

#433573 - Sat Sep 27 2008 17:56 PM Re: Fernando Meira [Re: gambitxx]
Hades Offline
GERCEKLERİ TARİH YAZAR TARİHİDE GALATASARAY
Yeni üye
*

ilk geldgiinde inanamadıgım.. bir defans.. portekiz milli takımında defalarca oynamıs.. almanyada stutgartla şampiyonluk yasamıs.. ve juventus isterken bize geldi.. cok buyuk bir transfer basarıysla alınmıs... turkiye liginde olan en iyi defans..oyuncusu..

#433756 - Mon Sep 29 2008 00:46 AM Re: Fernando Meira [Re: Hades]
88A88 Offline
Bodom Beach Terror
Üye
*

Şu anda Türkiye'de oynayan en iyi savunmacı. Takımın bu kadar savunma zaafına rağmen geriyi çok iyi idare ediyor. Türkiye'ye alıştığında daha da iyi olacak. Ayrıca önüne Linderoth geldiğinde gayet mükemmel bir ikili oluşturacaklar. Zira ikisi topu oyuna iyi sokmak konusunda gayet yetenekliler....

#433764 - Mon Sep 29 2008 00:58 AM Re: Fernando Meira [Re: 88A88]
gambitxx Offline
Müdavim
**

Renkdaşlar bu adamın kıymetini bilelim Dünya'da topu böyle güzel oyuna sokan,gerektiğinde top süren adam geçen kaç savunmacı kaldı ki?

#433768 - Mon Sep 29 2008 01:02 AM Re: Fernando Meira [Re: gambitxx]
chelik Offline
Müdavim
*

Bence bu sene Servet sıkıntılı. Bu da Meira'yı göze batırıyor. Gambitxxx arkadaşın dediği gibi, sadece oyun kurması için bile olsa tahammül edilebilir. Servet düzelse ya da Emre Güngör takıma girse daha etkili olduğunu görecez hep beraber bence.

#433771 - Mon Sep 29 2008 01:03 AM Re: Fernando Meira [Re: gambitxx]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

Hem top çalma, hem markaj, hem kafa vuruşu + bi de yetmezmiş gibi topu oyuna sokma ve dribling; yalan olmasın, ben hiç görmedim ama uzun şutlarının da çok etkili olduğu söyleniyor. Kalite akıyor adamdan, "Değirmene uzatmadım ben bu saçları..." diyor. laugh

Tarafından düzenlendi ASTURIAS (Mon Sep 29 2008 01:04 AM)

#433865 - Mon Sep 29 2008 21:37 PM Re: Fernando Meira [Re: ASTURIAS]
mikrobik Offline
Yeni üye
*

Yer: bursa
bu adamıda beğenmeler var yaa...pes diyorum..

matıklı transfer olarak..nesta mı gelecek rio ferinant mı...

song ile karşlılastıranlar bile var..song cok iyi bir kesici idi.ama topu oyuna sokmada servetten bir farkı yoktu. gecen sene bu uyzden topal defansın arsına bile girip top alıyodu..şimdi meira oyuna topu sokmasının yanında konya macında ceza sahasında driblig yapıo calım atıoo asis yapmaya calışıyoo..
arkadaşlar yorum yaparken lütfen eleştirmek adına bişeyler yazmayın...

#433867 - Mon Sep 29 2008 21:40 PM Re: Fernando Meira [Re: mikrobik]
mikrobik Offline
Yeni üye
*

Yer: bursa
bu adam suan portoda oynasaydı..
ve fener macında ceza sahasında bole rahat top la oynasaydı..eminim bu forumda derdik..
bizim servetle song 3 metreye pas veremiyo..adsam neler yapıoo ..
mantıklı transfer butonuna yazardık ismini...

#433886 - Mon Sep 29 2008 22:57 PM Re: Fernando Meira [Re: mikrobik]
gambitxx Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: mikrobik
bu adam suan portoda oynasaydı..
ve fener macında ceza sahasında bole rahat top la oynasaydı..eminim bu forumda derdik..
bizim servetle song 3 metreye pas veremiyo..adsam neler yapıoo ..
mantıklı transfer butonuna yazardık ismini...

Gayet güzel bir örnek renkdaş smile

#433907 - Tue Sep 30 2008 10:18 AM Re: Fernando Meira [Re: gambitxx]
Junior Offline
Yeni üye
*

Yer: istanbul/Türkiye
Song`un yerine alınabilecek en iyisi... Bunu şimdiye kadarki oyunuylada herkese gösterdi...Beğenmiyenler varsa gitsin Terry` yi getirsin ....Ferdinand``ı getirsin....!

#433912 - Tue Sep 30 2008 13:39 PM Re: Fernando Meira [Re: Junior]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

Ya bu Song konusu açıldıkç a bişeyler canımı sıkıyo. Galatasaray ve Song karşılıklı olarak birbirlerine ayp ettiler; yönetimden iki kere ard arda karşılıksız çek alınca çıkmıyorum dedi antrenmana. Ah elimde olsa da o çeki veren yönetidici şöyle taksim meydanının ortasında kızılcık sopasıyla dövebilsem. Song bi şekilde benim kalbimde taht kurmuştu, eminim bu konuda yanlız değilim. Ama dönemi kapandı; hem Galatasaray artık kafasında bitmişti, hem de Galatasaray'a geldiği günkü gücünde değildi.

Bi sezon sonra aynı tahtı gönlümüzde neden Meira kurmasın? Adama bi şans verin allahaşkına yahu...

#433918 - Tue Sep 30 2008 13:50 PM Re: Fernando Meira [Re: ASTURIAS]
realmardinfc Offline
Yeni üye

İlk Gönderen: ASTURIAS
Ya bu Song konusu açıldıkç a bişeyler canımı sıkıyo. Galatasaray ve Song karşılıklı olarak birbirlerine ayp ettiler; yönetimden iki kere ard arda karşılıksız çek alınca çıkmıyorum dedi antrenmana. Ah elimde olsa da o çeki veren yönetidici şöyle taksim meydanının ortasında kızılcık sopasıyla dövebilsem. Song bi şekilde benim kalbimde taht kurmuştu, eminim bu konuda yanlız değilim. Ama dönemi kapandı; hem Galatasaray artık kafasında bitmişti, hem de Galatasaray'a geldiği günkü gücünde değildi.

Bi sezon sonra aynı tahtı gönlümüzde neden Meira kurmasın? Adama bi şans verin allahaşkına yahu...

song iyi futbolcuydu fakat topu oyuna iyi sokamıyordu miera ise topu oyuna çok iyi sokuyor topu direkt savunmadan hücum oyuncularına iletebiliyor. şuanda servetle birbirlerine tam alışamadılar biraz zaman geçsin arkalarına daha az adam kaçıracaklar.

#433939 - Tue Sep 30 2008 19:38 PM Re: Fernando Meira [Re: realmardinfc]
Sagomania Offline
Yeni üye

Yer: Viyana/Avusturya
bence zamana ihtiyaci var. ama suana kadar hic fena degildi. tam bir profesyonel. gittigi yere hemen ayak uydurabiliyor. baskalari gibi isinamadim, alisamadim demiyor...hemen geldigiyle oynuyor ve iyide oynuyor. cok cabuk elestirenler oluyor. elestirenler gitsin bakalim tanimadiklari bir ülke'de is yapsin. o kadar kolay olmaz. zaman gerek!

#438633 - Tue Nov 04 2008 01:43 AM Re: Fernando Meira [Re: Sagomania]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

Bana sorarsanız stoperde de, ön liberoda da oynar. Fakat iki mevkiinin de(sakatlardan dolayı) ona çok ihtiyacı var.

Emre Güngör sahalara döndüğünde, Meira ile birlikte oynamalı bence. Böylece Euro 2008'den beri toplam 10 gün dinlenebilen ve sezon başından beri her maçta 90 dakika forma giyen Servet dinlenme fırsatı bulabilir artık.

#438683 - Tue Nov 04 2008 20:29 PM Re: Fernando Meira [Re: ASTURIAS]
suskun Offline
Müdavim

ben MEİRA'yı sERVET'ten de SONG'dan da daha başarılı buluyorum...

#440008 - Wed Nov 12 2008 10:55 AM Re: Fernando Meira [Re: karakentli]
TiLki Offline
Rhoran
Müdavim

Meira ve Lincoln'e ceza
G.Saray Yönetimi, gelecekte benzer bir olayın yaşanmaması için, Lizbon’da kafileden ayrılan iki futbolcusuna 10’ar bin dolar ceza vermeye hazırlanıyor.

G.Saray’da Portekiz alemcileri binpişman... Benfica galibiyeti sonrası teknik direktör Michael Skibbe’den izin alarak gece turuna çıkan Lincoln ve Meira, başkan Adnan Polat ve Haldun Üstünel’den özür diledi. Kritik derbi öncesinde eğlenmeye çıkarak başta Futbol Komitesi Sorumlusu Haldun Üstünel’in tepkisini çeken iki futbolcu özel bir görüşme talebinde bulundukları Üstünel ile dün Florya’da bir araya geldi.

F.Bahçe mağlubiyeti sonrası hedef haline gelen iki ünlü futbolcunun, Üstünel ile yaptığı görüşmede, "Lizbon’daki galibiyeti kutlamak istedik. Ancak, yanlış bir davranış içinde bulunduğumuzu Kadıköy’deki skorla görmüş olduk. Fenerbahçe’ye karşı alınan yenilgiyi takım halinde almış olsak da, en büyük sorumluluğu biz üzerimize alıyoruz.

Ders olsun diye ceza

Türkiye’de Fenerbahçe maçlarına verilen önemi pazar gecesi bir kez daha görmüş olduk. Kendimizi affettireceğiz. Skibbe’nin onayı ile dışarı çıkmamıza rağmen bir hata yaptık" diyerek pişmanlıklarını dile getirdi. Lincoln ve Meira’nın idarecilerin yanı sıra bu hareketlerinden ötürü büyük tepki gördükleri takım arkadaşları ile kaptanları Ayhan Akman ve Ümit Karan ile de konuştukları öğrenildi. Başkan Adnan Polat ve Futbol Şubesi’nin bu tatsız olayın basına yansımasının ardından iki futbolcuya da ceza verilmesini yönetim kurulu toplantısında gündeme getirecekleri ifade edildi.

Gelecekte diğer G.Saraylı futbolculara ders olması ve böyle bir hataya taviz verilmeyeceğini belirtmek adına G.Saray Yönetimi’nin Skibbe’nin iznine rağmen iki futbolcuya adam başı 10 bin dolar ceza vermeyi en kısa sürede karara bağlayacağı öğrenildi.

12.11.2008
Kaynak : Hürriyet

#440011 - Wed Nov 12 2008 10:58 AM Re: Fernando Meira [Re: TiLki]
TiLki Offline
Rhoran
Müdavim

"Başımızı asla öne eğmeyiz"

Sezon başında Stuttgarttan transfer edilen, Cristiano Ronaldonun da forma giydiği Portekiz Milli Takımının kaptanlığını yapan Fernando Meira, Fenerbahçe yenilgisi sonrası kahrolan Galatasaray taraftarının yüreğine su serpecek mesajlar gönderdi. Fenerbahçeye yenildik diye yarışa havlu atacağımızı sananlar yanılıyor ifadesini kullanan tecrübeli stoper, Başımızı asla öne eğmeyiz. Birlik olup, daha güçlü, daha inançlı bir şekilde dönüş yapacağız dedi.

Sadece 3 puandı

Önlerinde uzun bir maraton olduğuna dikkat çekip, hem Süper Ligde hem Fortis Türkiye Kupasında hem de UEFA Kupasında yola devam ettiklerinin altını çizen Meira, sözlerini şöyle tamamladı: Her büyük takımın böyle şanssız zamanları olur. Karamsarlığa kapılacak bir durum yok. Evet, Fenerbahçe maçı, bir gelenek açısından çok önemliydi. Derbiler böyledir. Ama kaybedilen sadece 3 puandı. Şimdi her alanda bunu telafi etmek için çalışacağız; taraftar arkamızda olsun.

12.11.2008
Kaynak : Fanatik

Tarafından düzenlendi TiLki (Wed Nov 12 2008 10:59 AM)

#441906 - Sun Nov 30 2008 11:56 AM Re: Fernando Meira [Re: TiLki]
K@SIRG@ Offline
Galatasaray
Üye
**

MEİRA İDMANA ÇIKMADI
Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de yarın yapacağı Hacettepe maçının hazırlıklarını tamamladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda futbolcuların, taktik ağırlıklı bir antrenman gerçekleştirdikleri açıklandı.

Sarı-kırmızılılarda, Portekizli savunma oyuncusu Fernando Meira'nın, boyun adalelerindeki tutulma nedeniyle çalışmaya katılamadığı ve tesislerde tedavi edildiği kaydedilirken, bel ağrıları süren Hakan Balta'nın ise tedavisinin ardından takımdan ayrı koşu yaptığı bildirildi.

Ayak bileğinde ağrısı olan Sabri Sarıoğlu'nun, bugünkü çalışmanın tamamında takımla birlikte yer aldığı, dün yapılan antrenmanda dirseğinden sakatlanan kaleci Orkun Uşak'ın ise bugün tedavisi sonrası dilendirildiği kaydedildi.

Sakatlığı bulunan oyunculardan Linderoth ile Alparslan'ın fizyoterapistler eşliğinde çalıştıkları, Hasan Şaş, Serkan Çalık ve Uğur Uçar'ın rehabilitasyon çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Galatasaray, antrenmanın ardından Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kampa girerek Hacettepe maçını beklemeye başladı.

Kaynak: AA

#442146 - Tue Dec 02 2008 10:56 AM Re: Fernando Meira [Re: K@SIRG@]
ONUR1905 Offline
GALATASARAY
Müdavim

Yer: KAYSERİ
Futbolcu, Profesyonel ve Delikanlı;

Futbol tüm hayatını değiştirdi. Eğer futbolcu olmasaydım belki bugün perişan bir hayat yaşıyordum diyecek kadar futbolun hayatındaki yeri ve önemine güçlü bir vurgu yapıyor. Hayatını bu denli değiştirip dönüştüren futbolu yani başka bir deyişle yaptığı işi ise çok ciddiye alıyor. Öyle ki, kendi başarısını gerektiğinde formasını giydiği takımın başarısının ardında tutacak kadar mütevazı bir kişilik Meira. Görevin önce geldiğini neredeyse her cümlesinde vurguluyor. Evet, bu sezon sadece üst düzey bir libero seyretmeyecek Galatasaraylılar. Gerçek bir profesyoneli de izleyecekler. Sadece futbolu ve uluslararası deneyimiyle değil kişiliğiyle de farklı bir adamı izleyecekler bu sene sahalarda. Kısacası Portekiz;li Fernando Meira;yı;.

Portekiz;in kuzeyinde bir şehir olan Guimares;te dünyaya geldi Şehrin yakınındaki bir kasabada yaşıyordu. Babası ailenin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar dolayısıyla çalışmak için İsviçre;ye gitmişti. Fernanado Meira bu nedenle uzun bir zaman büyükannesiyle yaşadı. O günleri şu sözlerle özetliyor:

;Annem ve babam bizden uzaktı. Senede iki kere görüyordum. Ama şartlar öyleydi. Bu durumu anlayışla karşılamam lazımdı. Futbol küçük yaşlardan itibaren hep ilgimi çekti. Benim için güzel bir yoldu. Okulda ve mahallede futbol oynardık. Guimares;te 7 yaşından itibaren futbol oynamaya başladım
Anne ve babasından uzak yaşadığı bu yıllarda futbol bir anlamda onun en yakın dostu ve yoldaşı olacaktı.

;İlk başladığında 7 yaşındayken sağ açık oynuyordum. 15 yaşıma geldiğimde milli takıma çağrıldım. Orta sahada bana daha fazla şans tanıdılar. Çocukluğumda futbol benim hayalimdi. Ancak bu noktaya geleceğimi hiç tahmin etmiyordum. İleri yaşlarda fark ettim ki, benim hayatımda futbol olmasaydı ben belki de perişan bir hayat sürerdim. Ama futbol oynamayı seviyordum. Futboldan para kazanmam ve bunun önemini kavramam ise çok daha sonraki yıllarda oldu;

Futbolda profesyonelleşmeye doğru yöneldiği bugünlerde kendisine örnek olarak Arjantin;li Fernando Renondo alıyordu. O zamanları hatırladıkça futbol oynadığı arkadaşlarından ancak 10 tanesinin futbolcu olabildiğini onlarında sadece birkaçının üst düzey futbolcu olabildiğini ifade ederek:

;Aslında tek başına yeteneğe bağlı olduğunu düşünmüyorum iyi futbolcu olmanın. Bu yeteneğin çok çalışarak üzerine bir şeyler koymanız lazım. Portekiz;de her mahallede çocukların futbol oynamak için gittiği merkezler var. Milyonlarca çocuk oraya gidiyor. Bu çocukların yetenekli olanları ileride çok iyi futbolcu oluyorlar mı? Hayır. Bana Tanrı da yardım etti. Çok yetenekli olduğu halde aradan sıyrılamayan çocuklar var

Portekiz;de futbolun çok sevildiğini ve altyapıya da büyük önem verildiğini belirten Meira, U takımları düzeyinde çok başarılı olan Portekiz;in aynı başarıyı neden daha sonraki düzeylerde sürdüremediğini ise şöyle dile getiriyor.

;Bizde altyapıya müthiş önem veriliyor. Profesyonelliğe geçişte ise ne yazık ki Portekiz;de yabancı oyuncu sınırlaması olmadığından dışarından özellikle de Arjantin, Brezilya gibi ülkelerden oyuncu alınıyor ve bu gençlerin önü kapanıyor. Türkiye’de yabancı oyuncu sınırlaması olması çok önemli ve iyi. Birkaç takım sadece altyapından gelenlere önem veriyor diğerleri ise dış ülkelerden profesyonel oyuncuları ithal ediyorlar. Bu milli kaynakların harcanmasına yol açıyor. Bu durum altyapıdayken kazanılan başarıların üst düzeyde tekrarına engel oluyor. Portekiz milli takımının son yıllarda geldiği seviyeye bakarsanız bazı mevkilerde olağanüstü oyuncular olduğunu görürsünüz. Bazı mevkiler de ise örneğin kaleci mevkiinde, santrafor mevkiinde iyi oyuncu görme şansımız olmadı. Bunun nedeni de Portekiz kulüplerinin bu mevkilere dış ülkelerden oyuncu almalarıdır. Bu Portekizli oyuncuların önünü kesiyor;

Futbola ilk olarak sağ açıkta başladığını sonra orta sahada oynamaya başladığını söylüyor. 17 yaşında Guimares takımındayken yeni bir teknik direktör gelir ve Meira;yı stopere çeker. Bu hocanın Guimares;de kaldığı sezon en başarılı sezonları olur. Ardından Hırvat bir hoca gelir takımın başına. Meria;yı bu kez yedek kulübesindedir. O da, yöneticilerden kendisini başka bir kulübe gitmek için serbest bırakmalarını ister. Futbol oynayabilmek tek isteğidir o günlerde. Ve ikinci ligdeki Felgeraj takımına gider. Felgeraj, Victoria Guimares ile ilişkileri çok iyi olan bir kulüp olduğu için 6-7 oyuncu Felgeraj;a geçerler ve Meira orada devamlı oynama şansı bulur. Bir sene sonra hoca değişince Guimars;e geri döner. İkinci dönüşünde takımda oynamanın yanısıra aynı zamanda çok genç yaşta kaptan olma fırsatını da yakalar. Stoper mevkiinde oynamaya devam eder. Meira, bu yıllarda artık milli takıma da seçilmektedir. Ve henüz 20 yaşındayken Portekiz tarihinin en pahalı transferini yaparak Benfica;ya geçer.

Portekiz futbolunda da bizdeki gibi üç takımın sözü geçmektedir. Benfica, Sporting ve Porto. Benfica en fazla şampiyonluk ve kupa kazanmış takımdır. Ama Benfica;nın o günlerde bugünde devam eden bir sorunu vardır. O da, her sene 9-10 oyuncu gider yerine yenileri gelir. Oyuncu sirkülasyonu fazladır takımda. Bu takım kimliğinin oluşmasının önündeki en büyük engeldir. Benfica;da oynadığı dönem aynı zamanda Jardel;li Porto;nun tüm kupaları topladığı zamana denk gelir. Porto;nun hakimiyeti söz konusudur Portekiz futbolunda. 1,5 sene Benfica;da kalır. Kaptan olmasına rağmen söz konusu kimlik sorunu nedeniyle yurt dışından teklif alınca kabul ederek bu kez de Almanya;nın yolunu tutar.

Latin geleneğine sahip Portekiz;den neden Almanya gibi bir ülkeyi ve Stuttgart;ı tercih ettiğini ise şöyle açıklıyor Meira: ;Ben o sırada yapabileceklerimin sınırına gelmiştim. İçinde bulunduğum takımda yapabileceğim fazla bir şey yoktu. Stuttgart ise beni Guimares yıllarından beri beni takip ediyordu. Yeni bir heyecan yaşamak istiyordum. Almanya;ya uyum sağlama konusunda başlangıçsa çok zorlandım. İklim farklı, ülke farklı, lisan farklıydı. Özellikle ailem çok zorluk yaşadı. Soğuk bir ülkede yaşamak çok zordu. Gittiğimizde Aralık ayıydı ve çok soğuktu. Ancak birkaç sonra uyum sağlamayı başardım;.

Futbol anlamında Almanya futboluna neler kattı diye sorulduğunda ise içtenlikle şunları söylüyor: ;Futbol anlamında Almanya;da oynamak bana çok şey öğretti. En başta profesyonel futbolun ne olduğunu öğrendim. Almanya;da futbol ciddi bir iş olarak görülüyor. Portekiz;de ise futbol her şeyden önce bir keyif ve zevktir. Almanya;da futbol doğrudan sonuca yönelik oynanıyor. Daha etkili top oynamayı orada öğrendim. İlk gittiğim sene teknik direktör Felix Magath;tı. Onunla ilk sezonda şampiyon olduk. O başarılara nasıl ulaşılacağını öğrendim. Ailem içinde Almanya büyük bir tecrübe oldu;

Futbol yaşantısına forvet hattında başlamış ve gol atmanın cazibesini yakından hissetmiş birinin zaman içinde defansif bir mevkiye kayması zor olmadı mı ya da bunu nasıl kabullendin diye sorulduğunda ise Meira, futbolcunun hangi mevkide daha fazla ilerleyebileceğini görecek kadar zeki olması lazım diye cevap veriyor bu soruya. Her mevkide oynadığını belirten Fernando Meira bu noktada çok gerçekçi bir yaklaşımla yaşadığı bu dönüşümü şöylece izah ediyor:
;Oynadığım tüm takımların özellikle de milli takımın orta sahasında çok iyi oyuncular vardı.. Benden daha iyisi olduğu sürece benim takıma daha fazla katkıda bulunacağım mevkiye geçmem daha faydalı ve gerçekçi olur. Ben futbolcuların bunu böyle değerlendirmeleri gerekir diye düşünüyorum. Ben de öyle yaptım;

Söz milli takımdan açılmışken, Scholari öncesinde birçok farklı teknik direktörle çalışmanın Portekiz milli takımında istikrarsızlığa yol açtığını söylüyor Meira. Scholari ile milli takımın birbirine yakınlığı olan arkadaş grubu havasına büründüğünü ve soyunma odası ile sahaya huzur geldiğini ifade ediyor. Portekiz;in bu safhadan itibaren yükselmeye başladığını belirten Meira, Scholari ile birlikte tüm şampiyonalarda zirveye aday ülke olarak gösterilmeye başladıklarının da özellikle altını çiziyor:;2006;da şampiyonluğu birkaç ufak şanssızlık neticesinde kazanamadığımızı düşünüyorum. Kazanmaya çok yakındık. Scholari;nin gelişiyle disiplin ve saygı takıma yerleşti. Bu da başarıyı getirdi. Scholari;nin gidişinin bu kazanımların kaybolmasına yol açmamasını diliyorum. .Scholari, hem Portekiz;i hem de milli takımı değiştirdi. Bir yandan milli takım aile gibi idare edilirken, bir yandan da Portekizlilerin milli takımın arkalarında durmasını sağladı. Başarıya giden yoldaki parametreleri o belirledi. Umarım, onun ardından Portekiz geriye dönüşü yaşamaz;

Son yıllarda milli takım düzeyinde uluslar arası arenada sık sık karşılaşan Türkiye ile Portekiz;in futbol bağlamında bir mukayesesini yapmasını istediğimizde yorumu şu şekilde oluyor:
;Öyle zannediyorum ki, Türkiye;de Portekiz gibi belirli niteliklere sahip kaliteli bir takım. Ancak aynı Portekiz gibi belirli aşamaları geçmek için bazı şeyleri hep eksik kalıyor. Bu sene gördük ki, Türkiye sahip olduğu oyuncular sayesinde edindiği kalite ile çok iyi yerlere gelebilir. Ben öyle zannediyorum ki, Fatih Terim, Türkiye;de Scholari;nin yaptığına benzer işler yaptı. İyi bir takım yarattı. Tüm Türkiye;yi milli takımın çevresinde duracak şekilde ikna etmeyi başardı ve takımı bu seviyeye taşıdı. Türk milli takımı geldiği bu düzey itibarıyla kendisini ispat etmiş bir takım artık;

Neden Türkiye ve Galatasaray;ı tercih etti?
Her şeyden önce Almanya;dan ayrılmak istediğimde Galatasaray ile görüşmeyi tercih ettim. Galatasaray, gerek şampiyonlar liginde üst düzeyde mücadele edecek bir takım, gerekse kendi liginde şampiyonluk için oynayan bir takım. Ben teklif verenlerle aynı anda görüşüp onları kızıştıran bir oyuncu olmadım hiçbir zaman. Galatasaray ilk görüştüğüm kulüptü ve görüştüğüm Adnan Sezgin, projeleri ile beni ikna etti. Galatasaray;ın bana ne teklif ile geleceği veya anlaşma şartları dahi kesin değildi. Ancak Adnan Sezgin;in bana gösterdiği resmi beğendim. Ve el sıkıştık.

Aradığını buldun mu?
Büyük bir kulüple ve tutkulu taraftarlarla karşılaşmayı umuyordum. Bunu da buldum. Portekiz;de yaşadığım şehirlerden daha büyük bir şehre geleceğimi biliyordum. Elbette bazı uyum sorunları olacaktır. Yeni bir ülke, yeni bir lisan, yeni koşullar söz konusu olduğu için bazı zorluklar elbette olacaktır. Ama ben burada aradığımı buldum.

Takımı yönetme anlamında Denizlispor maçında arkadaşlarına sürekli komut verdin? İletişimi nasıl sağladın?
Herkesle bildiği lisanla anlaşmaya çalışıyorum. İki yanımda oynayan Sabri ve Servet ile bildiğim az Türkçe ile anlaşmaya çalışıyorum. Hemen arkamdaki Aykut, Hakan, Volkan, Lincoln ile Almanca anlaşıyorum. Kewell ile İngilizce, Nonda ile çok az olan Fransızcamı kullanarak iletişim kuruyorum. Bu tabii ki zor oluyor Ama gerekli de. Türkçe öğrenmem gerekiyor. Türkçe öğrenebildiğim zaman Almanca bilen Türk oyuncularla da Türkçe konuşacağım.

Zor olmuyor mu?
Şu anda elimden gelen bu ve ben de bu zorluklara katlanacağım. Ben her şeyden önce takım oyuncusuyum. Ben yeri geldiğinde takımın başarılı olmasını kendi başarıma tercih ederim. Bana verilen görevi yapmakla yükümlüyüm. Hücuma kalkıldığında bir kontra atağı engellemek için en arkadaki oyuncu olarak diğerlerini örgütlemek zorundayım. Saha içindeki mevkilerin boş kalmaması için çabalıyorum ve bir takım oyuncusu olarak bu benim asli görevimdir.

Topu geriden bilinçli bir şekilde şişirmeden oyuna sokuyorsun. Bu Galatasaray;ın son yıllarda eksikliğini çektiği bir konuydu.
Doğrudur. Topu ileri şişirmek hoşuma giden bir şey değil. Topu oyuna bilinçli ve planlı bir şekilde dahil ederek kullanmak isterim. Bunu yapmamız gerekir. Takım olarak birlikte oynama tecrübemizi artırdıkça daha iyi olacağız.

Galatasaray gibi beklentileri ve hedefleri yüksek bir kulüpte kendisini baskı altında hissedecek misin?
Bu baskının olması mecburi. Galatasaray için ikinci olmak başarısızlıktır. Başarılar hazmedilmeli ve bir sonraki sezona yeni başarılar hedef seçilerek çıkılmalı. Avrupa;da gidebildiğimiz kadar gitmeliyiz. Türkiye’de ise şampiyonluk tek hedefimiz olmalı. Hepimizin bu baskıyı hissetmesi ve onu sindirerek onunla yaşaması lazım.

Türk futbolu ve Türkiye Ligi;ni nasıl görüyorsun?
Dört veya beş takım zirveye oynayacak, diğerleri de işi sağlama alabilmek için ilk golü atmaya bakacak ve sonrada defans yapacak. Galatasaray olarak takım disiplininden taviz vermeden sabırla oynamamız gerekir. Edindiğim izlenim lig boyunca kolay maç oynamayacağız.

Skibbe
Almanca konuşan bu kadar çok oyuncunun olduğu bir takımda Skibbe herkes için bir avantaj. Almanca bilenlerin çok olması onu en azından bazı şeyleri tercüme ettirerek iki kere anlatma zorluğundan kurtarıyor. Ama bunun da ötesinde Skibbe hücuma yönelik futbol anlayışıyla Galatasaray için çok önemli bir hoca. Devamlı sonuca yönelik top oynuyoruz ve bu da takıma çok şey katacaktır.

Çok kısa süredir burada olduğu için Meira;nın özel bir arkadaşı yok. Futbolun dışında boş zamanlarını ise ailesiyle geçiriyor. Buradan sonraki hedefleri içinse kendisini ileriki yıllarda bir futbol takımının başında profesyonel yönetici olarak görmek istediğini söylüyor ve ekliyor:
;Hayatım boyunca disiplinli bir adam oldum. Kendimi bu kadar adadığım futbol için ileriki tarihlerde bir takımı organize ediyor olabilmek isterim. Futbolcu transferinden günlük işlere değin her şeyi yapabileceğim bir işle uğraşmak isterim;
Galatasaraylılara mesajın“Biz onlara elimizden gelenin en iyisini yaparak mutluluklar yaşatmaya çalışacağız. Amacımız Avrupa;da Şampiyonlar Ligi;nde yola devam etmek ardından da Türkiye liginde şampiyon olmak

kaynak:galatasaray.org

#442158 - Tue Dec 02 2008 13:41 PM Re: Fernando Meira [Re: ONUR1905]
K@SIRG@ Offline
Galatasaray
Üye
**

MEİRA YETİŞİYOR

Boyun kasıklarındaki spazm nedeniyle Hacettepe maçında 45 dakika sahada kalabilen Meira'nın tedavisine devam edildi. Portekizli oyuncumuz, Florya'da masaj yaptırırken, ağrılarına rağmen yarın oynaması bekleniyor.

Kaynak: Pasfotomaç

#444575 - Fri Dec 26 2008 11:30 AM Re: Fernando Meira [Re: K@SIRG@]
ONUR1905 Offline
GALATASARAY
Müdavim

Yer: KAYSERİ
meira ülkesine tatile gitmeden önce basına şunları söylemiş:lig de hergeçen gün daha iyi oynuyoruz dahada iyisini oynamaya çalışaçagız uefa da dişimize göre rakip çıktı avrupa da korkulan takımlardan biriz hamburgu da eleriz final benim için hayal degil gibi açıklamalarda bulunmuş

#444576 - Fri Dec 26 2008 11:29 AM Re: Fernando Meira [Re: ONUR1905]
TiLki Offline
Rhoran
Müdavim

Meira henüz İstenilen bir performansa ulaşamadı . Lıncoln gibi sonradan mı coşacak o da belli değil.

#444608 - Fri Dec 26 2008 16:40 PM Re: Fernando Meira [Re: TiLki]
K@SIRG@ Offline
Galatasaray
Üye
**

keşke öyle olsa ama bunuda bilemiyoruz çok kötü oynuyor meira gibi bir futbolcu böyle oynamamalı...

Tarafından düzenlendi KIZILYILDIZ (Fri Dec 26 2008 18:21 PM)

#444852 - Tue Dec 30 2008 07:02 AM Re: Fernando Meira [Re: K@SIRG@]
fatihcam10 Offline
Yeni üye

topu oyuna sokuşu,en geride oyunu kurması,tecrübesi.bunlar artıları.arkaya atılan toplarda ve geriye dönüşlerde zayıf bunlarda eksileri...

#448202 - Sun Feb 22 2009 22:30 PM Re: Fernando Meira [Re: fatihcam10]
FTH1905 Offline
Müdavim
**

bu adam ne işe yarar anlayan var mı...her topun arkasından, her adamın peşinden Servet var...bu Meira nere de ne yapar anlayamadım ben bi türlü...içerdeki adamları tutusa bari o da yok....valla Emre bundan iyi

#448214 - Sun Feb 22 2009 22:45 PM Re: Fernando Meira [Re: FTH1905]
Raist Offline
S.Adebisi
Müdavim
**

Yer: Gabar Dağları
Ulan meira öküzü taner gibi bi adamıda golcü yaptınya ne diyeyim ben sana.

#448217 - Sun Feb 22 2009 22:48 PM Re: Fernando Meira [Re: Raist]
FTH1905 Offline
Müdavim
**

ya abi adam hiç bir şey yapmıyo hiç bir şey...her top ta servet..her adamın arkasında servet....bu maçta içeriyi tutsa hiç olmasa 2 gol yemezdik...

#448230 - Sun Feb 22 2009 23:00 PM Re: Fernando Meira [Re: FTH1905]
chelik Offline
Müdavim
*

Zenith istemiş heralde. Gitse de kurtulsak ağır abiden.

#448231 - Sun Feb 22 2009 23:00 PM Re: Fernando Meira [Re: FTH1905]
suskun Offline
Müdavim

ulan seni gördükçe SERVET e 30 milyon euro veresim geliyo..
yazık sana..

#449208 - Sat Feb 28 2009 14:42 PM Re: Fernando Meira [Re: suskun]
erciyes1905 Offline
Yeni üye

Yer: Kayseri
Koca takımı sana mahkum eden kader utansın.

#449222 - Sat Feb 28 2009 17:56 PM Re: Fernando Meira [Re: erciyes1905]
GüLsah Offline
Kahrolsn Pkk
Yeni üye

Yer: BaşkenT
klube para kzandrarak gıtsın
Zaferlerin Mekanı.
Her Köşende Bir Anın Var,

Hüzünler Ve Mutluluklar,
Gözümde Yaş kalbimde Sızı
Zaman Ayrılık Zamanı..

Abimden Miras Bu Sevda . .

#449230 - Sat Feb 28 2009 18:26 PM Re: Fernando Meira [Re: GüLsah]
Scarface Offline
Müdavim
**

Meira'nın eli niye başında?

Bordeaux, 3-1'den skoru 3- 3'e taşımış, Ali Sami Yen buz kesmişti... 90. dakikada Sabri'nin şutu filelerle buluştuğunda ise tribünler tam anlamıyla coşmuştu... Galatasaraylı tüm futbolcular Sabri ile birlikte yedek kulübesine koşarken, Meira'nın ellerini başına götürmesi bazı kesimler tarafından farklı yorumlandı. İlk golde büyük bir hata yapan Portekizli,
maç yorumlarında çok eleştiri almıştı.

#449232 - Sat Feb 28 2009 18:32 PM Re: Fernando Meira [Re: Scarface]
GüLsah Offline
Kahrolsn Pkk
Yeni üye

o kadar da degıl be baska pozısyondr o :S
Zaferlerin Mekanı.

Hüzünler Ve Mutluluklar,
Zaman Ayrılık Zamanı..

#449239 - Sat Feb 28 2009 19:25 PM Re: Fernando Meira [Re: FTH1905]
sumeyye26 Offline

Yer: sakarya
ya gitsin meira zaten geldiği günden beri hiç kabullenemedim

#449242 - Sat Feb 28 2009 19:39 PM Re: Fernando Meira [Re: bucalıııııı]
romeo Offline
Müdavim
*

Yer: Smyrna
ilk sayfalardaki yorumları okuyunca her sey ne kadar da güzelmis, cok güzel olumlu düsünceler simdi ise kimsenin umudu kalmamıs takımın ikinci sabrisi ilan edilmis ne olursa olsun önümüzdeki sezon bu performansının cok daha üstünde olucagına eminim..

#449245 - Sat Feb 28 2009 19:48 PM Re: Fernando Meira [Re: romeo]
GüLsah Offline
Kahrolsn Pkk
Yeni üye

takımın 2. sabrısımı :s ?? bence meıra ıle sabrıyı ne performans nede Galatasaraylılık konusunda kıyaslayamayız.. sabrı 10 yasndan berı bu camıanın ıcınde.. meıra? daha yenı geldı.. bu performansı devam ederse gıtsın
Zaferlerin Mekanı.

Hüzünler Ve Mutluluklar,
Zaman Ayrılık Zamanı..

#449323 - Sun Mar 01 2009 17:04 PM Re: Fernando Meira [Re: GüLsah]
kewell_baros Offline
Yeni üye

lincolne 1 sene sabredildi bu seneki performansı ortada.bence hala uyum sorunu yaşıyor sonuçta yalnış hatırlamıyorsam türkiyeye gelen ilk portekizli futbolcu.bence birazda meira için sabredilmeli.sonuçta stutgart da bu kadar yoğun tempoda maç yapmadı.şimdi ise şampiyonluğa ve uefa ya oynayan bir takımda.TAMAM ELEŞTİRELİM AMA HEMEN GİTSİN GİBİ LAFLAR ÇOK ACIMASIZ VE GEREKSİZ.SANKİ 200 YILINDAN BERİ MEİRADAN DAHA İYİ FUTBOLCULARI ALIYORDUKTA ŞİMDİ MEİRALARI BEGENMİYORUZ.KİMSE KLÜBÜN BÜTÇESİNİ BORCUNU DÜŞÜNMÜYOR.EN GÜZEL YOL AL SAT.NE GÜZEL İSTANBUL BE.

#449350 - Sun Mar 01 2009 18:55 PM Re: Fernando Meira [Re: kewell_baros]
uA_f@tih Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: kewell_baros
lincolne 1 sene sabredildi bu seneki performansı ortada.bence hala uyum sorunu yaşıyor sonuçta yalnış hatırlamıyorsam türkiyeye gelen ilk portekizli futbolcu.bence birazda meira için sabredilmeli.sonuçta stutgart da bu kadar yoğun tempoda maç yapmadı.şimdi ise şampiyonluğa ve uefa ya oynayan bir takımda.TAMAM ELEŞTİRELİM AMA HEMEN GİTSİN GİBİ LAFLAR ÇOK ACIMASIZ VE GEREKSİZ.SANKİ 200 YILINDAN BERİ MEİRADAN DAHA İYİ FUTBOLCULARI ALIYORDUKTA ŞİMDİ MEİRALARI BEGENMİYORUZ.KİMSE KLÜBÜN BÜTÇESİNİ BORCUNU DÜŞÜNMÜYOR.EN GÜZEL YOL AL SAT.NE GÜZEL İSTANBUL BE.
şunu düzeltiim Türkiye ye gelen ilk Portekizli değil benim hatırladığım bi de Abel Xavier var 2. Fatih Terim döneminde alınmıştı o da tıpkı Meira gibiydi..

REKLAM YAPMAK YASAKTIR !

Sen Şampiyon Olmasanda..
Kupaları Almasanda
Fenere de Koymasan da

#449378 - Sun Mar 01 2009 21:42 PM Re: Fernando Meira [Re: uA_f@tih]
romeo Offline
Müdavim
*

abel xavier gibi karizmayı kadroda görmek bile cok güzeldi..
meiraya yazmak yerine gidin de mehmet güveni elestirin o adam bu kadrodayken meirayı eleştirmek yanlıs olur

#449385 - Sun Mar 01 2009 22:27 PM Re: Fernando Meira [Re: romeo]
suskun Offline
Müdavim

MEİRA ya desteklememiz için kritik bir maçta uzaktan şutla gol mü atması lazım....

tamam süper değil ama şuan gitmesi hiç bir şey kazandırmaz sezon sonunda gönderilmesi daha doğru..

Tarafından düzenlendi asi_kiz1905 (Sun Mar 01 2009 22:28 PM)

#449403 - Mon Mar 02 2009 01:07 AM Re: Fernando Meira [Re: suskun]
gambitxx Offline
Müdavim
**

Bugün Meira'ya yapılan eleştiriler sezon başı Lincoln'e yapılıyordu,hatta çok ağırdı eleştiriler,karakterinden kişiliğine kadar hakarete varan yorumlar vardı,bekleyin dedik şans verin sabredin dedik kendisini gösterme şansı verin,kendisini affettirdiği gibi şimdi tribünlerin en sevdiği adamlardan biri oldu.Ama Meira'nın işi daha zor,çünkü bu ülkede insanlar tabelaya bakarlar ve öyle yorumlarlar,Lincoln hücumcu olduğu için Asist ve golleriyle yakayı sıyırdı,Meira'nın da 2-3 maçta gol atıp kendini affettirmesi lazım bu ülkede taraftarlara yaranmak istiyorsa,örnek için bkz. selçuk-fener taraftarı.

#449408 - Mon Mar 02 2009 04:55 AM Re: Fernando Meira [Re: gambitxx]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

Defans oyuncularının birbirine halatla bağlanmışcasına birlikte hareket edebildiği bi lig olan Bundesliga'dan geldi; defans dörtlüsündeki istisnasız herkesin alanını boş bıraktığı bi ligde oynuyor şimdi...

Gitmeyi kafasına koymuş olması işleri değiştirdi, adamı zorla tutacak halimiz yok. Ama Popescu'nun Galatasaray'daki ilk sezonundan daha iyi oynuyor...

#449439 - Mon Mar 02 2009 16:29 PM Re: Fernando Meira [Re: ASTURIAS]
shiroi_ch Offline
Üye

emer güngör iyileştiğinde meira zenit'e gidecekmiş... taraflar anlaşmış sanırım... 6 milyon euro'luk bonservis bedeliyle... doğruluğunu bilmiorum ama böyle bir haber okudum ntvspor'da...

#449451 - Mon Mar 02 2009 18:27 PM Re: Fernando Meira [Re: shiroi_ch]
Scarface Offline
Müdavim
**

off daha 4 hafta beklemek zorundayız

#449468 - Mon Mar 02 2009 21:20 PM Re: Fernando Meira [Re: Scarface]
eMrE sEn Offline
Yeni üye
**

Yer: Uşak
Meira Zenit yolcusu
Galatasaray'ın Portekizli futbolcusu Fernando Meira, Rusya'nın Zenit takımıyla her konuda anlaştı. Rus ekibi, sarı-kırmızılı kulübe yıldız oyuncunun bonservis ücreti olarak 7 milyon Euro ödeyecek.

Galatasaray'ın Portekizli savunma oyuncusu Fernando Meira 'nın Rusya'nın Zenit takımıyla her konuda anlaştığı belirtildi.

Yakalaşık bir haftadan bu yana konuşulan Meira’nın Zenit’e transferinde son noktaya gelindi.

Portekizli oyuncunun 2 gün içinde Zenit ile resmi sözleşme imzalaması beklenirken, Rus ekibinin sarı-kırmızılılara 7 milyon Euro bonservis ücreti ödeyeceği ifade ediliyor.

Hafta sonu yapılan mali genel kurulunda başkan Adnan Polat, krizin kendilerini de etkilediğini ve bu yüzden bazı futbolcularını satabileceklerini açıklamıştı.

Öte yandan, Zenit'in Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Lincoln'üde transfer etmek istediği belirtiliyor.

Kaynak: Ntvspor.net

Ntvspor diyorsa kesin gözüyle bakılabilir artık..Hayırlı Olsun diyelim artık..7m euro'ya gidiyormuş..iyide bir para aslında..
Tek büyük Galatasaray

#449477 - Mon Mar 02 2009 22:30 PM Re: Fernando Meira [Re: eMrE sEn]
Raist Offline
S.Adebisi
Müdavim
**

Hadi hayırlı olsun..7 milyon euro gayet güzel para ama bursaspor maçında defansta kim oynucak merak etmiyo değilim...

#449481 - Mon Mar 02 2009 23:36 PM Re: Fernando Meira [Re: Raist]
papaz1905 Offline
Yeni üye

Yer: ıstanbul
semih kaya oynar...

#449502 - Tue Mar 03 2009 10:07 AM Re: Fernando Meira [Re: eMrE sEn]
shiroi_ch Offline
Üye

biz bu adamı alırken ne kadar bayılmıştık? bi de bonservis fln ödemişmiydik meira için? bilen, hatırlayan var mıdır?

#449504 - Tue Mar 03 2009 11:47 AM Re: Fernando Meira [Re: shiroi_ch]
NinoGonzales Offline
Yeni üye
*

5milyon vermisiz

#449505 - Tue Mar 03 2009 12:23 PM Re: Fernando Meira [Re: NinoGonzales]
shiroi_ch Offline
Üye

2milyon kar mı ettik o zaman? bu krizde hiç de fena değil maddi açıdan.. tabi hepimiz yanlış zamanda sattığımızı düşünsek de...

#449633 - Thu Mar 05 2009 15:32 PM Re: Fernando Meira [Re: shiroi_ch]
shiroi_ch Offline
Üye

neden şu konuda bi yönetici çıkıp kesin konuşmuyor ya da meira çıkıp kendi bi açıklama yapmıyor...
hala ortalıklarda yok "bırakın gideyim" yok "ayrılmayı düşünmüyorum" şeklinde birbirleri ile çelişen haberler yer alıyor ve bu durum da canımı sıkıyor. ne olmuşsa olmuştur. neticesi de bellidir. bunu bi şekilde açıklayıp ortalığı bulandıracak haberlerin önüne geçilmelidir.

#449638 - Thu Mar 05 2009 16:48 PM Re: Fernando Meira [Re: shiroi_ch]
Scarface Offline
Müdavim
**

vallah Meirayı 7 milyona satsak 2 milyon karla Sivasın stoperi Bilica rahatça alırız adam hem mühtiş mücadele ediyor hemde mükemmel frikik kullanıyor özellikle kupada FBye atığı golü R.Carlos bile Türkiyede atamadı

#449639 - Thu Mar 05 2009 17:25 PM Re: Fernando Meira [Re: Scarface]
romeo Offline
Müdavim
*

Ve Meira konuştu!
Galatasaraylı futbolcu Fernando Meira, sarı-kırmızılı kulüpten ayrılmaya hiçbir şekilde niyetinin olmadığını bildirdi.

Meira, Alman spor dergisi Kicker'e verdiği röportajda, ''Kulüpten ayrılmak istediğiniz söylentileri oldu. Zenit Petersburg konuşuluyordu'' şeklindeki sözlere karşılık, ''Bu konuda bir şey söyleyemem. Kulüpten ayrılmaya hiç niyetim yok'' dedi.

''Bir daha Türkiye'ye gider miydiniz'' şeklindeki soruya da Meira, ''Tabii ki. Ailem ve ben burada kendimizi çok iyi hissediyoruz. İstanbul hayran kalınacak bir kent, Galatasaray da mükemmel bir kulüp'' karşılığını verdi.

Stuttgart'tan Galatasaray'a gittiği için hiç pişman olmadığını da ifade eden Meira, kupadan elenmelerinin ve ligde 5. sırada bulunmalarının kendisini üzdüğünü, ancak sezonun daha uzun olduğunu ve ligde daha yukarlarda yer almak için her şeyi yapacaklarını kaydetti.

Meira, ligde liderin 5 puan gerisinde olduklarını ve UEFA Kupası'nda da yer aldıklarını, başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

''Galatasaray Hamburger SV karşısında turu geçebilir mi'' şeklindeki bir soru üzerine de Meira, UEFA Kupası'nı kazanmak için favori olmadıklarını, ancak eleme usulü oynanan maçlarda her şeyin olabileceğini, bu karşılaşmalarda günlük formun ve şansın önemli olduğunu ifade etti.

Meira, yeniden önemli sakatlıklar olmadığı sürece Hamburger SV'ye karşı turu geçme konusunda şansları bulunduğunu kaydetti.

Galatasaray'da görevine son verilen teknik direktör Michael Skibbe'nin büyük bir kişiliğe sahip ve iyi bir teknik direktör olduğunu belirten Meira, teknik direktör Bülent Korkmaz'la da iletişimini, takımda Almanca bilen arkadaşları sayesinde iyi bir şekilde sağladığını açıklamalarına ekledi.

05.03.2009

#449640 - Thu Mar 05 2009 17:45 PM Re: Fernando Meira [Re: romeo]
shiroi_ch Offline
Üye

bunu az önce ben de okudum..ondan sonra yukarıdaki mesajı attım zati...

şu röpartajdaki ''Bir daha Türkiye'ye gider miydiniz'' sorusu kafamı karıştırdı. yanlış mı yazdılar yoksa gerçekten soru böyle mi? sanki adam tr'den ayrılmış da tekrar gelir misiniz diye soruyorlar. ayrıca kicker dergisi bu röp. ne zaman yaptı? onlar yapana kadar bizim medya ne yapıo?

#449641 - Thu Mar 05 2009 18:09 PM Re: Fernando Meira [Re: Scarface]
uA_f@tih Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: u@_H@$@N
vallah Meirayı 7 milyona satsak 2 milyon karla Sivasın stoperi Bilica rahatça alırız adam hem mühtiş mücadele ediyor hemde mükemmel frikik kullanıyor özellikle kupada FBye atığı golü R.Carlos bile Türkiyede atamadı
Bilica zaten sene sonunda serbest kalıyo üstüne düşersek kaçırmayız..

REKLAM YAPMAK YASAKTIR !

Sen Şampiyon Olmasanda..
Kupaları Almasanda
Fenere de Koymasan da

#449644 - Thu Mar 05 2009 19:48 PM Re: Fernando Meira [Re: uA_f@tih]
barisbattal Offline
Yeni üye
*

Böylece Meira haberlerinin balon olduğunu anladık.Meira geldiği günden bu yana pek iyi bir performans çizmedi belki gonderilseydi kimseden ses seda çıkmazdı hatta memnun olanlar bile olabilirdi.Ama ben Meiradan takımını yarı yolda bırakmamasını beklerdim bugünkü açıklamaları da kendisinin ne kadar karekterli bir oyuncu olduğunu gösterdi bence.Şimdi Meira takımımızda kaldı.Ben inanıyorum ki Meira Bülent hocadan sonra bir çıkış gösterecek takımımızın önemli bir isimi olacak.Bize düşende ne olursa olsun takımımızın arkasında durmak olacak ...

#449851 - Mon Mar 09 2009 23:02 PM Re: Fernando Meira [Re: barisbattal]
uk99 Offline

*

balon falan degil..ntvspor ve lig tv nin ozel haberi var bu konuyla ilgili..simdi yasanan gelismelere gore meiranın menajeri galatasaray yonetimi ve zenitli yoneticiler rusya transfer sezonunun kapanmasına 2 gun kala bir araya gelmisler..
anlıyamadıgım konu hata da yapsa meiraya su anda cok ama cok ihtiyac var..kaldı ki emre gungor ve servet iyilesmis de olsa senin hedefin lig ve uefaysa yine de satmicaksın..simdi hamburg macı oncesinde olanlara bak..yonetim net bir tavır koyup hedefleri dogrultusunda meirayla da konusup bu konuyu bu kadar uzatmasaydı keske..hamburg macında ne bekleyebiliriz simdi meiradan merak ediyorum..olacak sey degil..

#449864 - Tue Mar 10 2009 11:19 AM Re: Fernando Meira [Re: uk99]
Raist Offline
S.Adebisi
Müdavim
**

An itibariyle Ntvspor'da yazan haberde Meira'nın Zenit'le kesin olarak anlaştığı yazıyo.

Tarafından düzenlendi raist1905 (Tue Mar 10 2009 11:20 AM)

#449868 - Tue Mar 10 2009 12:15 PM Re: Fernando Meira [Re: Raist]
eMrE sEn Offline
Yeni üye
**

İlk Gönderen: raist1905
An itibariyle Ntvspor'da yazan haberde Meira'nın Zenit'le kesin olarak anlaştığı yazıyo.

Şuanda Ntvspor'da konuşuldu bu haber..6milyon avro karşılığında anlaşılmış..Hayırlı Uğurlu Olsun..
Tek büyük Galatasaray

#449869 - Tue Mar 10 2009 12:26 PM Re: Fernando Meira [Re: eMrE sEn]
uk99 Offline

*

ZENİT MEİRA'YI BİTİRDİ!
Galatasaray'da Meira'nın beklenen transferi gerçekleşti. Portekizli savunma oyuncusunun, milli oyuncumuz Fatih Tekke'nin de formasını giydiği Rusya'nın Zenit Kulübü ile 6 milyon Avro karşılığında anlaştı. İki kulüp yöneticileri bu transfer için el sıkıştı ve son noktayı koydu.
Bu gelişmelerin üzerine telefonla ulaştığımız Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Meira transferiyle ilgili resmi açıklamayı bir kaç saate kadar yapacaklarını söyledi. Sezgin, Meira'nın Almanya'ya götürülüp götürülmeyeceği ilgili sorumuza ise şu an bu konu netlik kazanmadı demekle yetindi.

SPORX

#449873 - Tue Mar 10 2009 13:18 PM Re: Fernando Meira [Re: uk99]
FTH1905 Offline
Müdavim
**

ntvspor da bende duydum 6 milyon euro ya Galatasaray Zenitle anlaşma sağladı denildi...henüz resmi bişi yok ama heralde bu sefer oldu...

#449877 - Tue Mar 10 2009 13:31 PM Re: Fernando Meira [Re: FTH1905]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

Ligtv.com.tr'de de Meira'nın satıldığı yazıyor...

Sanırım Taner Gülleri ve Souleymane Youla, kendisini gözyaşları içinde arkasından su dökerek uğurlayacak...

Tarafından düzenlendi ASTURIAS (Tue Mar 10 2009 14:11 PM)

#449880 - Tue Mar 10 2009 14:05 PM Re: Fernando Meira [Re: ASTURIAS]
eMrE sEn Offline
Yeni üye
**

Ntvspor'da spor haberlerinde, Meira'nın Hamburg maçında da sakatlanma vs. risklere karşı oynatılmayacağı söylenildi..
Tek büyük Galatasaray

#449882 - Tue Mar 10 2009 14:17 PM Re: Fernando Meira [Re: eMrE sEn]
sami dayı Offline
Üye

Yer: elmadağ
arkadaşlar adnan sezgin açıkladı meira artık zenit te.6 milyon euro ya vermişler.ayrıca hamburg maçında oynamayacakmış.

HÜRRİYET ALMA ALDIRMA.SİTESİNE GİRME GİRDİRME.

#449883 - Tue Mar 10 2009 14:27 PM Re: Fernando Meira [Re: sami dayı]
shiroi_ch Offline
Üye

sonunda sattık..bu kadar tantanadan sonra bir şekilde sonuçlanması bizim için hayırlı olduğu düşüncesindeyim. hayırlsı olsun... hamburg maçında ne yapacaz, nasıl çıkacaz artık bakalım...

#449884 - Tue Mar 10 2009 14:31 PM Re: Fernando Meira [Re: shiroi_ch]
sami dayı Offline
Üye

Yer: elmadağ
ı love you semih kaya :))

HÜRRİYET ALMA ALDIRMA.SİTESİNE GİRME GİRDİRME.

#449886 - Tue Mar 10 2009 15:02 PM Re: Fernando Meira [Re: shiroi_ch]
eMrE sEn Offline
Yeni üye
**

Son yapılan antremana da katılmamış..

Kaynak: Ntvspor
Tek büyük Galatasaray

#449888 - Tue Mar 10 2009 15:10 PM Re: Fernando Meira [Re: shiroi_ch]
KingLion Offline
Müdavim

Yer: Danimarka
Heryerde kesin diye geciyor artik haber.

Emre Güngör´ün, Servet´in sakat oldugu bir ortamda, saglam tek kalenin Emre Asik oldugu bir ortamda, dayanacak bir baska alternatifimizin ya devsirmelerin (Hakan Balta) ya da toylarin (Semih) oldugu bir ortamda.. Bu transfer neye baglanabilir??

Ya ciddi ekonomik sIkIntI, ki bu bir gercek.. Ya da bu adamin israrla gitmek istemesi, moral bozmasi.. Bence ikisi de bir etkendir, sadece birinden biri olsaydi sezon sonuna kadar katlanilirdi; az mi ekonomik sIkIntI cektik de sezon sonu ödeme yaptik? Veya az mi oyuncu hormurdamasi dinledik de sezon sonuna dek bekledik? Iki etken bir büyük sorun haline gelmistir, yoksa ne akla hizmet UEFA´daki su kritik noktada, ligdeki kriz ortaminda iyi kötü kalmis bir defansimizi da elimizle vermek..??

Meira burada kesinlikle bir Song olamadi, ama derenin kritik bir noktasinda da kendisinin gönderilmesi, veyahut kendisinin kapris yapip simdi gitmek istemesi gercekten saygi deger bir duurm degil.. Kötü oldu.

#449891 - Tue Mar 10 2009 15:17 PM Re: Fernando Meira [Re: KingLion]
shiroi_ch Offline
Üye

meira hem futbol olarak hem de karakter olarak çok beklentilerimin olduğu bir oyuncuydu. ama her iki alanda da hayal kırıklığı oldu. takıma uyum sağlayamamış olabilirsin, kötü performans ortaya koyuyor olabilirsin ama böyle sezon ortasında hem de takımın sana ihtiyaç duyduğu anda kalkıp gitmek pek hoş olmadı. ha biz önümüze bakarız. kalan sağlar bizimdir ama onun için takımı yarıda bırakan bir oyuncu damgasını yemiş oldu bir kere... neyse yolu açık olsun...

#449892 - Tue Mar 10 2009 15:29 PM Re: Fernando Meira [Re: KingLion]
Acayip Offline
Yeni üye

Meira transferi artık kesin gibi birşey.Şu anda bütün stoperler sakatken satılırmı meira bence satılmaz ancak birde şu durumları bir düşünelim.

1) 6 veya 7 milyon euro çok iyi bir fiyat 31 yaşındaki bir futbolcu için
2) Geçen seneyi hatırlayalım.Linderoth sakatlandığında hepimiz karamsarlığa düşmüştük.Ancak sonuç ne oldu.Mehmet topal gibi bir futbolcu kazandık ve şu anda değeri 10 milyon euro civarında...
Yine geçen sene Lincoln sakatlandığında herşey bitti dedik çünkü adam gerçekten süperdi.Sonuçta ne oldu.Arda kendini bu seviyelere çıkardı.Tüm avrupa onu konuşur hale geldi.

Belki aynı şans şimdi semih kayaya vurdu.Henüz 18 yaşında biliyorum ancak real madrid 18 yaşında casillası ve ramosu barca valdezi oynatabiliyorda bizde oynatabiliriz...

#449893 - Tue Mar 10 2009 15:32 PM Re: Fernando Meira [Re: Acayip]
shiroi_ch Offline
Üye

bi ek yapayım: aldığımızda 4.5 milyon euro vermiştik.. yani karımız 1.5 milyon euro... wink

#449894 - Tue Mar 10 2009 15:34 PM Re: Fernando Meira [Re: Acayip]
uA_f@tih Offline
Müdavim
**

Gayet yerinde olduğunu düşünüyorum bu transferin
Olaya parasal açıdan bakarsanız sezon sonunda Meira kesınlıkle bu kadar para etmezdi.Yaz ayında transfer piıyasasında sirkülasyon çok olacağı için bu parayı kimse de vermezdi zaten ..
Futbol tarafına bakarsanız da Meira sezon başından beri takıma hiç katkı sağlamadı.Gayri ciddi, umursamaz bir Meira yerine Hamburg maçında hırslı,özverili ve kendini kanıtlamaya çalışan bir Semih benim için her zaman daha doğru bir seçimdir.Semih şayet bu maçta oynarsa eminim ki bizi üzmeyecektir.
Ama beni daha çok korkutan Balta nın ortaya çekılıp Volkan Yaman ı solda oynatmaktır..

REKLAM YAPMAK YASAKTIR !

Sen Şampiyon Olmasanda..
Kupaları Almasanda
Fenere de Koymasan da

#449897 - Tue Mar 10 2009 15:47 PM Re: Fernando Meira [Re: uA_f@tih]
uk99 Offline

*

Buyuk bir ihtimal hakan balta stoper,volkan yaman sol bek baslicaktır hamburg macına..

#449900 - Tue Mar 10 2009 15:59 PM Re: Fernando Meira [Re: uk99]
yfthc Offline

Çok kötü oldu her ne kadar kötü oynasa da Avrupa maçlarında bize büyük katkısı vardı kötü ve zamansız...

#449901 - Tue Mar 10 2009 16:22 PM Re: Fernando Meira [Re: ASTURIAS]
suskun Offline
Müdavim

Ligtv.com.tr'de de Meira'nın satıldığı yazıyor...

Sanırım Taner Gülleri ve Souleymane Youla, kendisini gözyaşları içinde arkasından su dökerek uğurlayacak...

laugh hiç güleceğim yoktu renkdaş laugh

bende zamansız gittiğini düşünüyorum..
perşembe önemli avrupa maçımız varken özellikle de 2 oyuncumu eksikklen (her ne kadar karşı takımın işine yarasa da) MEİRA gitmemeliydi..
tabi para durumunu bilmiyorum..

#449908 - Tue Mar 10 2009 16:47 PM Re: Fernando Meira [Re: suskun]
gambitxx Offline
Müdavim
**

Çok yanlış oldu Hamburg maçı öncesi ama ekonomik getirisi iyi olacak bu da ayrı bir nokta,yazın satılsa herhangi bir sorun olmazdı ama böyle kritik bir dönemdegönderilmesi sıkıntı yaratabilir,Semih riskine girmez muhtemelen yoksa turu orada bırakabiliriz.Dünya'da bir kaç futbolcu takımında 18 yaşında oynatıldığı için sürekli bu örnek gösteriliyor ya çok gülüyorum,Messi,Rooney,Pato,Balotelli gibi oyuncular 18inde takımlarında ilk 11 oynuyorlardı ama hiçbiri savunmanın göbeğinde değildi ve sezonun en kritik maçlarından birinde ilk 11e ilk kez girmediler,bunun yanında bu futbolcuların hepsi wonderkid(harika çocuk) kategorisindedir ve ender bulunurlar.
Ayrıca bugün bireysel hata konusunda Meira'yı fersah fersah geride bırakan Emre Aşık en kaliteli stoper olarak elimizde kalmışken halimiz içler acısıdır.

#449915 - Tue Mar 10 2009 17:18 PM Re: Fernando Meira [Re: gambitxx]
Acayip Offline
Yeni üye

Renktaş sadece rooney,pato vb. futbolcuları kasdetmedim.Ramosun ilk yıllarını eğerki takip etmişsen bilirsin.Real madrid onu stoperde oynattı,üstüne çok çok kötü maçlar çıkardı.Sürekli kırmızı kart görüyordu ama sonuç ne oldu.Şu anda dünyanın sayılı defans oyuncularından.Ayrıca Valdes sürekli hatalı gol yiyor ama hala o kaleyi koruyor.
Geçen sene kupa maçında uğur ve serkan çalık carlosu ne hale getirmişti kadıköyde.Onlar carlostan çokmu tecrübeli.Ayrıca bizde uğur uçarı oynattık ogs uğur bile dediler şimdi o uğuru mumla arıyoruz...

Vallahi ben olsam semihi ilk 11e koyarım.Yakarsada kendi evladım yaksın...

Transferde de hala bir haber yok ama inş gitmiştir...

#449916 - Tue Mar 10 2009 17:28 PM Re: Fernando Meira [Re: Acayip]
erciyes1905 Offline
Yeni üye

Yer: Kayseri
nihayet satıldı

#449917 - Tue Mar 10 2009 17:56 PM Re: Fernando Meira [Re: erciyes1905]
Scarface Offline
Müdavim
**

bu oyuncudan 1 kuruş bile kazandıysak çok iyidir. İnşallah Zenit yeni aldığı oyuncuyla bize karşı çökmüş defansla oynasın

#449920 - Tue Mar 10 2009 18:04 PM Re: Fernando Meira [Re: Scarface]
uA_f@tih Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: u@_H@$@N
bu oyuncudan 1 kuruş bile kazandıysak çok iyidir. İnşallah Zenit yeni aldığı oyuncuyla bize karşı çökmüş defansla oynasın

UEFA da zaten oynatamıcak
Tymoschuk un yerine aldı Meira yı aynı onun özelliklerinde bi futbolcu ligte onun yerinde oynar büyük ihtimalle.. Ha Meira Zenit te daha başarılı olursa kimse de şaşırmasın Zenit le bizim oyun felsefelerimiz çok farklı ..

Bu arada denildiği gibi eğer 6-7 mlyn € civarı bi miktara satmışsak büyük bi yönetim başarısıdır bu belkide ilk defa bi oyuncudan bu kadar çok para kazanıcaz ..

REKLAM YAPMAK YASAKTIR !

Sen Şampiyon Olmasanda..
Kupaları Almasanda
Fenere de Koymasan da

#449924 - Tue Mar 10 2009 18:23 PM Re: Fernando Meira [Re: uA_f@tih]
FTH1905 Offline
Müdavim
**

bundan iyisi olamazdı...allah Zenitten razı olsun smile bize zararı olan futbolcudan 6 milyon euro kar ettirdi....

#449938 - Tue Mar 10 2009 20:27 PM Re: Fernando Meira [Re: FTH1905]
Ali_Cetiner Offline
__
Müdavim

Olucak işmi şimdi bu !!!
Allahınızı severseniz Meira nın yerine kim oynicak söyleyin....
Bu yapılan uefa kupası hayallerini bitirmiştir .....

#449942 - Tue Mar 10 2009 21:14 PM Re: Fernando Meira [Re: Ali_Cetiner]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

Sadece bonservisten kar etmedik, Meira'nın maaşından da kurtulduk; çünkü malum, Servet'e de okkalı bi zam yapmıştık. Stoperde Hakan Balta oynar; Meira da Çakma Stoper Hakan Balta'dan daha iyi bi maç çıkarmış değil zaten bu güne kadar Galatasaray'da...

Hayır benim anlamadığım, Meira eğer Meira gibi oynuyor olsaydı; Hamburg maçında onun yokluğu kayıp sayılabilirdi. Ama geldi geleli Hakan Balta'nın performansıyla aynı düzeyde oynuyor zaten; şimdi Hakan'a burun kıvırmanın manası ne?!

#449943 - Tue Mar 10 2009 21:16 PM Re: Fernando Meira [Re: Ali_Cetiner]
Scarface Offline
Müdavim
**

Meiranın yerine ya Hakan Balta oynayıp Volkan sol bekte görev alır yada Semih Kayayı 11de olur. Bence Hakan Baltanın oynaması daha yüksek ihtimal

#449944 - Tue Mar 10 2009 21:18 PM Re: Fernando Meira [Re: ASTURIAS]
Scarface Offline
Müdavim
**

Sadece bonservisten kar etmedik, Meira'nın maaşından da kurtulduk; çünkü malum, Servet'e de okkalı bi zam yapmıştık. Stoperde Hakan Balta oynar; Meira da Çakma Stoper Hakan Balta'dan daha iyi bi maç çıkarmış değil zaten bu güne kadar Galatasaray'da...

Hayır benim anlamadığım, Meira eğer Meira gibi oynuyor olsaydı; Hamburg maçında onun yokluğu kayıp sayılabilirdi. Ama geldi geleli Hakan Balta'nın performansıyla aynı düzeyde oynuyor zaten; şimdi Hakan'a burun kıvırmanın manası ne?!

aynı anda yazmışız smile yazdığına sonuna kadar katılıyorum

#449951 - Tue Mar 10 2009 22:22 PM Re: Fernando Meira [Re: Scarface]
bir tutkudur galatasaray
Müdavim

renktaslar hakan balta stopere gecer.volkan yamanda sol bekte oynar.bu durumda yapılacak en mantıklı iş budur.hakan baltanın stoperliğinden zerre kadar korkum yok ama volkandan solbekte tedirginim.

#449961 - Wed Mar 11 2009 00:07 AM Re: Fernando Meira [Re: benimdünyam]
rabbit Offline

devşirme değilde aranızda Semih Kaya ve Alparslan Erdem'i hatırlayan var mı? Eğer Hakan stoper oynayacak ise ben Volkan değil Alparslan'ın oynamasından yanayım. Genel düşüncem ise Meira'nın gidişinin gayet kötü olması.

#449964 - Wed Mar 11 2009 01:33 AM Re: Fernando Meira [Re: rabbit]
Raist Offline
S.Adebisi
Müdavim
**

Gönderilme zamanı tartışılır ama çok güzel paraya sattık.Hayırlı uğurlu olsun.Bakalım maçlarda Emre'nin yanında kim oynuycak.

#449966 - Wed Mar 11 2009 08:42 AM Re: Fernando Meira [Re: Raist]
eMrE sEn Offline
Yeni üye
**

Güle Güle Meira

Galatasaray Futbol AŞ ile Fernando Jose da Silva Freitas Meira arasındaki sözleşme, tarafların mutabakatı sonucunda karşılıklı olarak feshedilerek, oyuncunun bonservisi Zenit Petersburg kulübüne verilmiştir.

Kendisi ailesiyle birlikte İstanbul'da yaşamaktan çok mutlu olmasına karşın, oyuncu profesyonel hayatta reddedemeyeceği cazip bir teklifle karşılaştığını ve ayrılmak istediğini belirterek tercihini bu yönde kullanmıştır.

Meira menajeriyle birlikte yarın İtalya'ya giderek sağlık kontrolünden geçecek ve işlemlerinin tamamlanmasından sonra Zenit Petersburg kampına dahil olacaktır.

Fernando Meira'ya Galatasaray'a hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki yaşantısında ve yeni takımında başarılar dileriz.

Galatasaray Futbol AŞ

Kaynak: www.Galatasaray.org

Hayırlı Uğurlu Olsun..hadi Semih kendini gösterme sırası sende..

Düzenleme: Meira'dan gelecek 6milyon avroluk bonservis bedelinin 3milyon avrosu peşin, geriye kalan 3milyon avrosuda 2 eşit taksitte alınacakmış..

Kaynak: Ntvspor

Tarafından düzenlendi eMrE sEn (Wed Mar 11 2009 09:26 AM)
Tek büyük Galatasaray

#449973 - Wed Mar 11 2009 16:16 PM Re: Fernando Meira [Re: rabbit]
Scarface Offline
Müdavim
**

İlk Gönderen: rabbit
devşirme değilde aranızda Semih Kaya ve Alparslan Erdem'i hatırlayan var mı? Eğer Hakan stoper oynayacak ise ben Volkan değil Alparslan'ın oynamasından yanayım. Genel düşüncem ise Meira'nın gidişinin gayet kötü olması.

Katılmıyorum çünkü Alpaslan çok tercübesiz ve uzun süredir 18de yok ama Volkan ona göre hem daha tercübeli hemde (çok olmasada) forma şansı buluyor

#449993 - Wed Mar 11 2009 20:54 PM Re: Fernando Meira [Re: Scarface]
romeo Offline
Müdavim
*

en önemli bölge olan stoperde tecrübesiz semihe katılanların sol bekte tecrübesiz alpaslan a katılmamalarına katılıp katılmamam hic önemli degil..

#450001 - Wed Mar 11 2009 21:57 PM Re: Fernando Meira [Re: romeo]
Ali_Cetiner Offline
__
Müdavim

Yapılan her ne olursa olsun yanlış....
Yönetimimizin kar için böle bir hamle yapmasını anlayamadım , yakıştıramadım.
Allahınızı severseniz söleyin.
İki stoperimiz sakatken bir stoperimizide satmak ne kadar büyük bir yanlıştır.
Olmadı Hamburg maçı öncesi olmadı yönetime yakıştıramadım !!!!!!!!!!

#450003 - Wed Mar 11 2009 22:00 PM Re: Fernando Meira [Re: Ali_Cetiner]
ASTURIAS Offline
LA İLAHE CİM BOM BOM !!!
Müdavim
**

Yöentim muhtemelen Meira'yı satmak için son fırsatlarının bu olduğunu düşündü, bence haklıydı da; form grafiği bu halde olan bi futbolcuya talip bulmak zor olacaktır. Meira'yı sev seve sattıklarını düşünmüyorum; galiba borç gırtlağa geldi...

#450004 - Wed Mar 11 2009 22:06 PM Re: Fernando Meira [Re: ASTURIAS]
Ali_Cetiner Offline
__
Müdavim

Ekonomik sıkıntı olduğu kesin.
Zaten mali kuruldada sölediler alt yapıdan çıkan bi oyuncuyu satabiliriz diye .
Ama genede yapılan yanlış.
Hani gücün yetmiyosa büyük hedef koymicaksın.
Eğer hedefinde büyükse ona göre davranıcaksın.
Açıkçası bu Meira olayından sonra yönetimin uefa kupasındaki hedefleri ne kadar reel tartışılır ....

#450005 - Wed Mar 11 2009 22:18 PM Re: Fernando Meira [Re: Ali_Cetiner]
uA_f@tih Offline
Müdavim
**

Aslında Meira olayında yönetim de pek bi kabahatı olduğunu düşünmüyorum ben ..
Yapılan Resmi açıklamaya bakarsak ;

Kendisi ailesiyle birlikte İstanbul'da yaşamaktan çok mutlu olmasına karşın, oyuncu profesyonel hayatta reddedemeyeceği cazip bir teklifle karşılaştığını ve ayrılmak istediğini belirterek tercihini bu yönde kullanmıştır.

Yani bu açıklamadan da anlaşıldığı gibi Meira kendisi gitmek istemiştir sanıldığı gibi yönetim göndermemiştir ..

Tarafından düzenlendi uA_f@tih (Wed Mar 11 2009 22:19 PM)

REKLAM YAPMAK YASAKTIR !

Sen Şampiyon Olmasanda..
Kupaları Almasanda
Fenere de Koymasan da

#450212 - Fri Mar 13 2009 00:09 AM Re: Fernando Meira [Re: uA_f@tih]
gambitxx Offline
Müdavim
**

Meira tribünler tarafından günah keçisi ilan edilmeseydi biraz zor satılırdı Meira.
Yönetim malesef kararlarını cesurca veremiyor her kararın arkasında bir popülistlik ve tribünlere karşı başarılı görünme çabası var,kardeşim sen Galatasaray yönetimisin cesur ol önüne bak neden tribünlere kulak vermeden iş yapamıyorsun.
Servet,Arda,Kewell gibi adamlar gönderilir miydi bu ortamda,hayır,çünkü tribünlerin sevdiği adamlar bunlar.Yani kısaca Meira'nın tribünden tepki görmesi de yönetimin işine geldi.
Yolu açık olsun demek düşer bize de bu durumda.

Page 1 of 8 1 2 3 4 5 6 7 8 >

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı