#415424 - Tue Jul 22 2008 19:00 PM
#5 Fernando Meira
|
Bodom Beach Terror
Üye
|
Fernando Meira transferi de mutlu sonuçlandı.... Kendisi ile düşüncelerinizi burada tartışalım... 5 numaralı forma ile izleyeceğimiz 30 yaşındaki Meira, 52 kez milli takım forması giydi. FERNANDO MEIRA KİMDİR?
5 Haziran 1978 doğumlu olan Meira, 1.90 boyunda ve savunmada görev yapıyor. Profesyonel futbol kariyerine 1995/1996 sezonunda Portekiz ekiplerinden Vitoria Guimaraes'de başlayan Meira, 1998/1999 sezonunda ikinci lig ekiplerinden FC Felgueiras'a transfer olduktan sonra 1999/2000 sezonunda ligin güçlü takımlarından Benfica'ya katıldı.
İki yıla yakın süren Benfica macerasının ardından Meira, 2002 yılı Ocak ayında 7 milyon 500 bin euro transfer bedeli karşılığında Bundesliga ekibi VfB Stuttgart'a transfer oldu. Stuttgart formasıyla 173 maça çıkan Meira 11 kez de ağları sarsma başarısı gösterdi. Meira, 2006 yılından itibaren Stuttgart'ta takım kaptanlığı görevini de yürütüyordu. Meira'lı Stuttgart, 2006/2007 sezonunda Bundesliga şampiyonluğunu kazanmıştı.
2000 yılından beri Portekiz Milli Takımı'nın da formasını giyen Meira, 2006 Dünya Kupası Finalleri'ne kadar kadroda pek fazla şans bulamamasına karşın Luiz Felipe Scolari'nin şans vermesiyle Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası'nda Portekiz'in tüm maçlarından forma giydi ve takımının dünya dördüncülüğünde pay sahibi oldu.
Meira, İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği 2008 Avrupa futbol Şampiyonası Finalleri'nde de Portekiz Milli Takımı'nın tüm grup maçlarında oynadı. Meira, Portekiz'in 2-0 kazandığı karşılaşmada A Milli Takım'a karşı da forma giymişti.
22.07.2008 Kaynak : Sporx.com
Tarafından düzenlendi chackhaL (Sat Aug 02 2008 20:17 PM)
|
|
|
|
|
|
#415440 - Tue Jul 22 2008 19:09 PM
Re: Fernando Meira
[Re: 88A88]
|
Alayına İsyan,Ölümüne UltrAslan
Yer: İstanbul
|
iyi bir oyuncu ama yöneticimiz Haldun Üstünel in yaptığı açıklama kafaları karıştırdı" meiranın henüz gs de olduğunu söylemedim" isteyenler için link http://www.webaslan.com/haberler/28346.php
|
|
|
|
#415902 - Wed Jul 23 2008 20:24 PM
[Re: TiLki]
|
Rhoran
Müdavim

Yer: ANTaLya - AnGaRa
|
Fernando Meira: “Dünya Çapında Bir Kulüpteyim”
Galatasaray’ın yeni transferi Fernando Meira, Galatasaray’ın kamp yaptığı otelde basın mensuplarının karşısına çıktı. Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel, Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin, Basın ve Operasyon Sorumlusu Yako Igual’in de katıldığı basın toplantısında yeni transferimiz Fernando Meira açıklamalar yaptı, "Bu transferle dünya çapında bir kulüpte yeni bir sayfa açtığımı düşünüyorum" diyen Meira, Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin'e de teşekkür etti!
Fernandol Meira, ''Bu transferle dünya çapında bir kulüpte yeni bir sayfa açtığımı düşünüyorum. Galatasaray'ın yalnızca Türkiye'de değil Avrupa'da başarılı olmak istediğini biliyorum'' dedi.
Galatasaray'ın üst düzey bir kulüp olduğunu belirten Meira, kendisine bu fırsatı verdikleri için Galatasaray kulübüne ve yöneticilere teşekkür etti.
Bu birlikteliğin hem kendisi, hem de Galatasaray için önemli olduğunu ifade eden Meira, ''Galatasaray'a gelirken Lincoln ile bir görüşme yapmadım. Galatasaray'ın üst düzey bir takım olduğunu zaten biliyorum. Adnan Sezgin'in bana gösterdiği proje çok önemliydi. Bu projenin bir parçası olmak için verilen fırsat nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Meira, takım içinde savunmadaki rekabetle ilgili yöneltilen bir soruyu, ''Galatasaray'da savunmada rekabet olacağını düşünüyorum. Kadroda ne kadar oyuncu olursa olsun ismi olan değil, iyi olan formayı alacak. Hedefim üst düzey bir kulüpte dört yada beş yıllık kontrat yapmaktı. Bundan sonraki hedefim Galatasaray'da şampiyonluğa ulaşmak ve ardından Portekiz milli formasıyla dünya kupasında oynamak'' diyerek cevapladı.
Galatasaray Futbol A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin ise kaliteli olan kadrolarını Meira gibi isimlerle güçlendirmeye çalıştıklarını ifade ederek, ''Kendisini dört yıllığına transfer ettik. Bize çok katkısı olacak'' dedi.
Meira'nın transferinin hayırlı olmasını dileyen yönetici Haldun Üstünel ise, ''Ekip çalışması ile bu transferi gerçekleştirdik. Kendisi ülkesinde ve Almanya’da çok sevilen bir oyuncu. Çok önemli bir ismi camiamıza kazandırdık. Meira dışında bazı isimlerle de ilgileniyoruz. Transferleri mümkün olduğunca gizli yapmayı amaçlıyoruz. Bu konuda basından anlayış bekliyoruz'' diye konuştu.
|
|
|
|
#416056 - Thu Jul 24 2008 13:27 PM
[Re: DESPO]
|
Müdavim

Yer: Tekirdağ/Muratlı
|
"Para için gelmedim" Almanya Birinci Ligi takımlarından VfB Stuttgart'tan Galatasaray'a transfer olan Portekizli oyuncu Meira, kendisinin, yüksek hedefleri olan profesyonel bir futbolcu olduğunu söyledi. Meira, Alman spor dergisi Kicker'de yayınlanan röportajında, ''Galatasaray'a transferinizde para nihai bir karar için etken değil miydi?'' şeklindeki bir soruya karşılık, ''Hayır, o zaman Moskova'ya gitmem gerekirdi. Orada daha fazla kazanırdım. Bununla ilgisi yok. Ben yüksek hedefleri olan profesyonel bir oyuncuyum'' dedi.
Galatasaray'ın çok cazip bir perspektif sunduğunu belirten Meira, ''Galatasaray'ın yurt içinde ve uluslararası alanda çok yüksek istekleri var. Beni çok hızlı bir şekilde ikna eden büyük bir takım'' şeklinde ifade kullandı.
Stuttgart'tan kendisini iyi hissetmediği ya da memnun olmadığı için ayrılmadığını kaydeden Meira, VfB Stuttgart'ın, ikinci vatanı gibi ve sevdiği bir kulüp olduğunu, ancak 4 ya da en fazla 5 yıl daha profesyonel olarak oynayabileceğini, en büyük isteğinin Şampiyonlar Ligi'nde oynamak olduğunu sözlerine ekledi.
Meira, Galatasaray'la şampiyon olmanın kendileri için bir görev olduğunu, Şampiyonlar Ligi'nde mümkün olduğu kadar ileriye gitmek istediklerini, teknik direktör Michael Skibbe ile de tanıştıklarını ve birbirlerine karşılıklı saygı duyduklarını sözlerine ekledi.
24.07.2008 Kaynak : AA
|
|
|
|
#416274 - Fri Jul 25 2008 15:56 PM
[Re: papaz1905]
|
|
gerçek ten çok iyi bir futbolcu alıdık türkiyenin en iyi defansı bizde forvete ve kaleye bir transfer bizi uçurur
|
|
|
|
|
|
#416306 - Fri Jul 25 2008 20:37 PM
[Re: DESPO]
|
|
valla meira almanyanın en teknik 5 stoperi arasındaymış.bence türkiyenin en teknik stoperi oldu.uzun zamandır böyle bir adamımız yoktu.hakikaten gümbür gümbür geliyoruzzzz........
|
|
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24