#406337 - Tue Jun 10 2008 11:09 AM
#17 Yaser Yıldız
|
Müdavim

Yer: Tekirdağ/Muratlı
|
17 YASER YILDIZ Forvet Doğum Tarihi:1988-06-01 Doğum Yeri:Sakarya Oynadığı Takımlar:Sakaryaspor, Beşiktaş, Denizlispor, Mersin İdman Yurdu, Uşakspor, Kartalspor Geldiği Takım:Kartalspor Giriş Yılı:2008 Boyu:182 Kilosu:74 Karşınızda Yaser Yıldız 09.06.08
Karşınızda Yaser Yıldız
Galatasaray´ın yeni transferi, Sarı-Kırmızılı formayla ilk kez FANATİK objektifine poz verirken, hayli iddialı konuştu.
‘İlk hedefim 11...’ Yaser Yıldız... Kartalspor’da yıldızı parlayan 21 yaşındaki forvet, tarzıyla futbol otoriteleri tarafından Tuncay Şanlı ve Serhat Akın’a benzetiliyor. Trabzonspor ve Beşiktaş’tan aldığı teklifleri reddedip Galatasaray’la anlaşan genç oyuncu, Sarı-Kırmızılı formayla ilk kez FANATİK objektifine poz verip, hayli iddialı açıklamalar yaptı. Türkiye’nin en büyük kulübünde forma giyeceği için çok heyecanlı olduğunu belirterek, “İlk hedefim kadroya girmek, ama kendime güveniyorum” dedi.
‘Ağlayarak izledim’ Koyu bir Galatasaray taraftarı olduğunu vurgulayan Yaser, “Cim Bom’un tüm maçlarını heyecanla takip ediyorum. UEFA Kupası’nı kaldırdığında televizyonda ağlayarak izlediğim takım için ter dökecek olmak beni gururlandırıyor. Ali Sami Yen Stadı’na çıkacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Galatasaray taraftarının huzurunda takımım için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Kendimi geliştirmek zorundayım. Sonraki hedefim tabii ki A Milli Takım’da oynayabilmek” diye konuştu. ( Kaynak : Fanatik )
İşte Ocak ayında, ScoutGS Editörlerinden Oğuzhan Başyiğit'in Ocak ayında yayınlanan Yaser makalesinden onu en iyi anlatan cümleler ;
''Tipik bir yardımcı forvet. Ayaklarına hakimiyeti, müthiş hızı topla ani hızlanmaları ve hava hakimiyeti Yaser’i diğer forvetlerden ayıran özellikleri.Gelişime çok açık olan bir futbolcu olan Yaser, rakip defans ile didişmeyi rahatsız etmeyi çok seviyor, BJK altyapısından Denizliye geldiğinde tipik bir kontraatak oyuncusu izlenimi veren Yaser özellikle Kartalspor da bazı maçlarda sırtı kaleye dönük iken aldığı hava toplarıyla 3 yıldaki gelişimini bizlere göstererek alkışlarımızı herhafta hakediyor. Herkes Hakan Şükür ararken biz yeni Arif Erdemimizi sunuyoruz.''
http://www.tff.org/Default.aspx?pageId=30&kisiId=777084#ilk oyuncu topiğim,umarım başarılı olur...
|
|
|
|
#407120 - Sun Jun 15 2008 15:56 PM
Re: #Yaser Yıldız
[Re: 9#Elano]
|
Yek35
Üye

Yer: BUCA
|
Son Sakaryalı: "Yaser Yıldız" 02.01.08 11.04.08
Son Sakaryalı 1980’lerde Türk Futboluna Aykut Yiğit gibi bir gol kralı, Oğuz Çetin gibi bir imparatoru, Aykut Kocaman, Hakan Şükür, Bülent Uygun gibi 3 gol kralı, Recep Çetin, Turan Sofuoğlu, Rahim Zafer gibi üstün vasıflı A milli oyuncular, Tuncay Şanlı gibi bir yıldızı armağan eden Sakaryaspor’un erkenden elinden kaçırmış olsa da türk futboluna son bir armağanı.Yaser Yıldız...
1 Haziran 1988 de Adapazarında doğdu Dursun Ali oğlu Yaser.
Baba mesleği olan futbol hayatına Sakarya altyapısında başlayan Yaser Bjk,Denizlispor ,Uşakspor,Mersin İ.Yurdu ve son olarak Kartal Maceraları ile devam etti.
Henüz 19 yaşında bir oyuncu için hızlı bir değişim gibi görülse de bu hız emin olunki futbol sahalarındaki süratinin yanında hiç birşey kalıyor.
Bjk de tattığı profesyonel yaşamdan çok erken henüz 16 yaşında sansasyonel biçimde denizliye transfer olarak dikkatleri çekmişti.Dönemin Denizli teknik direktörü Giray Bulak ın deyimiyle Türk futbolunun en büyük yeteneğini çok büyük fedakarlıkla almışlardı..
İlk sezonunda 18 de yeralan Yaser Türk futbolunun anlamsız sabırsızlık furyasına mahkum olmuş ve uşakspor mersi i.yurdu maceralarına başlamıştır.
İlk sezonunda denizlispor ile 9 lig maçına çıkan ve 20 kez genç milli takımında oynayan Yaser sonraki sezon 1 yıllığına Mersin İ.Yurduna kiralanıyor ve bu genç oyuncu bir yanlış seçimin daa kurbanı oluyordu.
Kendine gelişi Ocak 2007 de kartalspora imza atması ile başlıyor. Hocası Mehmet Altıparmak'la beraber çıkışa geçen Yaser tam olarak kendini buldu,özellikle partneri İskender ile birlikte Kartalsporu Türkcell Süper Lig Potasına sokan isim oldu.
Gerçekten parıldayan bir yetenek Yaser Yıldız.Ya da Bjk taraftarının deyimiyle Yaser Arafat.
Hocasının yorumuyla 'oynamıyor adeta uçuyor.' Mükemmel sürati,tekniği ve gücü.Hava ve yereden etkilioyunu ile Türk futbolunun gözden uzak ancak potansiyeli en büyük forvet oyuncsundan bahsediyoruz.Henüz 19 yaşındaki yaser,benzerlerine milyonlar saçtığımız yabancı oyuncuların arasında lig A da gözden uzakta şovunu yapıyor. Bizler boboları,mehmet yıldızları göklere çıkarırken ,sizleri Yaser Yıldız’ı izlemeye davet ediyoruz.Bu oyuncu bobo dan daha süratli daha çevik en az mehmet yıldız kadar güçlü ve sadece 19 yaşında.Üstelik sözleşmesi de Haziran ayında sona eriyor.
Ve Türk Futbolunun genç nesil en önemli Yıldız(!) ı Yaser hazır istanbul’a yaklaşmışken görülüyorki yakın zamanda 3 büyüklere doğru yelken açacak.19 yaşında bu kadar deneyimli olan çok az futbolcu var,malum Lig A gibi fizik gücü üst düzeyde olan bir ligde ,bize göre en değerli oyuncu olan Yaser’in Super Lig de 3 büyük takımdan herhangibirinde rahatlıkla forma giyebileceği çok açık.
Galatasaray’ımızın gerek taktik anlamdaki yayılışı gerekse taraftarın özlediği bir stile sahip olan Yaser i kısaca tanımlar isek;
Tipik bir yardımcı forvet.Ayaklarına hakimiyeti,müthiş hızı topla ani hızlanmaları ve hava hakimiyeti Yaser’i diğer forvetlerden ayıran özellikleri.Gelişime çok açık olan bir futbolcu olan Yaser rakip defans ile didişmeyi rahatsız etmeyi çok seviyor,bjk altyapısından Denizliye geldiğinde tipik bir kontraatak oyuncusu izlenimi veren Yaser özellikle Kartalspor da bazı maçlarda sırtı kaleye dönük iken aldığı hava toplarıyla 3 yıldaki gelişimini bizlere göstererek alkışlarımızı herhafta hakediyor.
Herkes Hakan Şükür ararken biz yeni Arif Erdemimizi sunuyoruz.
Saygılarımızla / Elele Galatasaray'ın Geleceğine
www.scoutgs.com 'dan alıntıdır.
|
|
|
|
#412200 - Thu Jul 10 2008 20:52 PM
Re:#17 Yaser Yıldız
[Re: 9#Elano]
|
Müdavim

Yer: Konya
|
Yaser Yıldız, 1 Haziran 1988 Sakarya doğumlu. Futbola, Sakarya takımlarından Harmanlıkspor’da başladı. 2001 yılında Sakaryaspor altyapısına transfer oldu.
Sakaryaspor Genç ve PAF takımlarında forma giyen Yaser, 2003-2004 sezonunun başında Beşiktaş’a transfer oldu. Beşiktaş PAF takımında 29 maç forma giyen Yaser, 10 gol attı.
2005 yılında Denizlispor’a transfer olan Yaser Yıldız, Denizlispor’da 16 yaşındayken Süper Lig’de forma giyme başarısını gösterdi. Süper Lig’de 9 maçta forma giyen Yaser, 2005-2006 sezonunda ikinci lig takımlarından Mersin İdman Yurdu’na transfer oldu. Mersin’de 28 maçta forma giyen Yaser 2 gol attı. Yaser Yıldız, 2005-2006 sezonunu Uşakspor’da 4 maç forma giyerek kapattı. 2006-2007 sezonunda ise Kartalspor’a transfer oldu. Yaser Yıldız, Kartalspor’da forma giydiği 32 maçta 18 gol kaydetti.
Yaser Yıldız 13 kez, U16 milli takımında, 3 kez U17 milli takımında, 2 kez ise U20 milli takımında forma giydi. Yaser, son olarak 15 Şubat’ta Madeira Turnuvası’nda oynanan Portekiz maçında milli formayı giymişti.
|
|
|
|
#424946 - Thu Aug 21 2008 15:50 PM
[Re: kacarow]
|
|
evet geleceği inş. iyi olur bence biraz daha tecrübe kazanması lazım inşallah düşüncelerimde yanılmam 1/2 seneye forvetimizin vazgeçilmezi olur başarılar dilerim
|
|
|
|
#425022 - Thu Aug 21 2008 19:30 PM
[Re: ates07]
|
Yer: sakarya
|
|
|
|
|
|
|
#446616 - Wed Feb 04 2009 10:46 AM
[Re: yönetici]
|
Yeni üye
|
bilmiyorum ama bir türlü ben alışamadım yasere.gercekten sert giriyor rakip oyunculara ve son vuruşlar çok kötü.inşallah kendisini geliştirmeyi başarır.
|
|
|
|
#446771 - Fri Feb 06 2009 14:20 PM
[Re: Renato]
|
Yeni üye
|
bende verilen şansları iyi değerlendirdiğini düşünmüyorum.ona verilen şans alt yapıdan yetişen oyuncularımıza verilmiyor.belki ilerde gercekten iyi bir forvet olacak ama şu rakibe bodoslama dalmayı ve son vuruşları iyi çalışması lazım.
|
|
|
|
#461168 - Thu Jul 09 2009 14:51 PM
[Re: kewell_baros]
|
|
Yaser'in Zayton kupasındaki iki maçta da hele 2. maçta gösterdiği performansa hayran kaldım.Oynadığı süre içinde hep koşan hep ileride ve geride basan Yaser yeni sezon için iddaalı görünüyor.Abartılı olarak söylüyorum Rijkaard'ın Galatasaraydaki Henry modeli Yaser olarak görünüyor ama Yaser'in daha çok çalışması lazım fakat Yaser'i çok hırslı gördüm inşallah bu sezon Galatasarayımıza faydalı olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24