Webaslan Forum
Page 3 of 4 < 1 2 3 4 >
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#404549 - Sat May 31 2008 01:59 AM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: cimbom_uk]
caner3434 Offline
Üye
*

Yer: Münih
INSALLAH ORDA GÜZEL BI DAYAK YERDE BIZIMDEGERIMIZI ANLAR AMA COK GEC OLUR NE YAZIKKI!!

#404755 - Sat May 31 2008 23:17 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: caner3434]
kacarow Offline
Müdavim
**

Yer: Konya
Arkadaşlar yeri burası değil Lüften öfkenize hakim olun..

#405604 - Fri Jun 06 2008 00:50 AM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: cimbom_uk]
malkocoglu_DK Offline
Yeni üye
*

Yer: Danimarka
cocuklarima anlatacagim benim hayatimdaki en önemli olaylardan biri. bizler sansliyiz en azindan cocuklarimiza anlatacak birseylerimiz var bazi takimlarin 100 yilinda anlatilacak bir satir basarisi yok. bu arada TR den gelen renktaslar mac sirasinda müthislerdi, ingilizlere agiz actirmadilar.

#405648 - Fri Jun 06 2008 12:22 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: malkocoglu_DK]
ua1995 Offline
Üye
**

Yer: Ankara
renkdaş eğer 100 yıl boyunca anlatacak satır yo fln derken feneri kastediyosan yanılıyosun.adamlar tam 2 kez üst üste şampiyon olmuş daha ne:D

#405973 - Sun Jun 08 2008 02:37 AM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: ua1995]
caner3434 Offline
Üye
*

Yer: Münih
İlk Gönderen: ua1995
renkdaş eğer 100 yıl boyunca anlatacak satır yo fln derken feneri kastediyosan yanılıyosun.adamlar tam 2 kez üst üste şampiyon olmuş daha ne:D

puhahaha!!!ve 26 senedir kupaya hasretler buda bir rekor...

#406142 - Mon Jun 09 2008 08:22 AM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: caner3434]
ua1995 Offline
Üye
**

Yer: Ankara
İlk Gönderen: caner3434
İlk Gönderen: ua1995

puhahaha!!!ve 26 senedir kupaya hasretler buda bir rekor...

kupa aldıklarını gören son fenerli 27 yaşında:D tabi bide hatırlamasını istersek 34-35 civarı bişey oluyo.buda fenerin ezikliğinin göstergesi.

#411090 - Tue Jul 08 2008 05:20 AM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: cimbom_uk]
NeVsEhIrLi_ZiYa5 Offline

gercekleri tarih yazar galatasaray türkiyenin tek gururu

#412286 - Fri Jul 11 2008 00:20 AM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: NeVsEhIrLi_ZiYa5]
benimdünyam Offline
bir tutkudur galatasaray
Müdavim

Yer: konya
o maçta ki dağ başını duman almış marşı hala duygulandırıyor beni.

#412968 - Mon Jul 14 2008 15:20 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: benimdünyam]
redlion80 Offline
GALATASARYLI OLMAK AYRICALIKTIR
Üye

Yer: İSTANBUL
her izlediğimde tüylerim diken diken oluyor spikerin şu lafını hiç unutmam ALLAHIM KUPA BİZİM KUPA BİZİM

#415593 - Tue Jul 22 2008 22:18 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: aLiNnAs_1905]
***_Sc0rPi10_*** Offline
Alayına İsyan,Ölümüne UltrAslan

Yer: İstanbul
Ben o maçta henüz 3.5 4 yaşlarındaydım.Ama evde kopan fırtınadan ne yaptım hatırlamıyorum.Zaten çok küçüktüm.Ama sonradan kasetten izledim bu maçı.O gün şampiyon olmuşçasına sevindim.

Hee bide HAGİ nin kırmızı kart gördüğü pozüsyonda hakemin yanlış karar verdiğini düşünüyorum.Ya ikisinede sarı kart verecekti yada ikisini de atacaktı.Hagi ye verilen karar ağır.

#415858 - Wed Jul 23 2008 14:16 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: ***_Sc0rPi10_***]
b@d0 Offline
uA35
Yeni üye

Yer: izmir
bende 10 yaşında falandım.. penaltılarda bembeyaz olmuştum.. kafayı yicektim.. yazık annemde korkmaya başladı benden ötürü bişey olcak die laugh.. tuttu kolumdan içeri götürüodu kaldırıodu televizyonun başından.. baktı ben ağlamaya başlıom babam tuttu bu sefer kolumdan otursun izlesin diye.. laugh sonra tabi popescu attıı.. kendimi dışarı atmıştım.. barışlar çağrışlar... bağrıyodum ağlıyodum zıplayarak koşuodum sitede öyle 1 kaç tur atmışımdır.. şu anda yine o günü hatırlayınca inanın tüyleirm diken dike oldu.. asla unutamaycağım anların ilk sırasında...

#425618 - Fri Aug 22 2008 23:53 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: b@d0]
tuuba Offline

*

Yer: konya
bizi o günleri yaşadık o muhteşem günleri yaşadık ne kadar şanslıyım o gururu bu ülkeye yaşatan takımın taraftarıyım... buraya yazılanları okurken bi tüylerim diken diken oldu gözümden yaş geldi izlerken ki halimi hatrlayamıyorum nası bağırıyoduk nasıl çığlık atıyoduk ailecek... o zamanda dayanamayıp ağlamıştım şimdide benimle aynı duyguları hatta daha fazlasını yaşayanların yazdıklarını okurken tutamıyorum kendimi:) o günleri o kadar çok özledim ki sabırsızlıkla bu geçmişte yaşadığımız o muhteşem günlerin tekrarını bekliyorum Allah nasibedecek o güzel günleri tekrar yaşamayı inşallah...

#427520 - Tue Aug 26 2008 23:44 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: tuuba]
burakki Offline

Yer: k.maraş
o gece henry nin kafasını tafarel çıkardıktan sonra ilk söyledim şey hadi hazırlıkları yapalım dışarı çıkalım olmuştu:)

#430885 - Sun Sep 07 2008 11:21 AM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: aLiNnAs_1905]
answer111 Offline
Yeni üye
**

Bu da maçın öncesinde ve sonrasında yaşananlar;

Galatasaray - Arsenal (Mayıs 2000)

Maç için Kopenhag'a Avrupa'nın dört bir yanından Türkler akıyordu, biz de gazeteci olarak orda yerimizi almıştık.
Maça daha 2 gün vardı, hatta futbolcular bile gelmemişti ama finalin bir ismi İngiliz diğeri ise Türk olunca olay çıkmaması imkansızdı. Biz de bu olayları takip edebilmek için Kopenhag'a erken gitmiştik.

15 Mayıs : Sabah erkenden çıkıp şehrin en büyük meydanı olan Tivoli Meydanı'na gitmiştik. Her tarafta dostça görüntüler vardı. İngilizler ve bizimkiler beraber foto çektiriyordu ama bunlar maça aileleriyle gelmiş olanlardı. Holiganları biraz araştırdığımızda gündüzleri dinlendiklerini geceleri ise içip olay çıkardıklarını öğrenmiştik.

Bizimkiler de ise Leeds maçından dolayı Galatasaray tribünün kalbi olarak adlandırılan tayfanin çok büyük bir kısmı gelememişti maça. Sadece Sebahattin ve birkaç arkadaşı gözümüze çarpıyordu İstanbul'dan.

Ama ortalıkta Almanya, Hollanda gibi ülkelerden gelen ülkücü gençler vardı, gördüğümüz kadarıyla da Sebahattin bu gençleri organize etmeye çalışıyordu... Gece olduğunda bize gelen haberde meydana yakın bir barda olay çıktığı bildirildi. Hemen oraya koştuk biz gittiğimizde polis olayları yatıştırmıştı. İngilizler barın içindeydi, Türkler ise kapıda. Polis kapıyı kapatmış bizimkileri içeri sokmuyordu.

Bir genç o sırada kapıya yaklaştı polise bir şeyler söyledi, tam dönerken koşarak kapıya bir tekme atti, tam o anda kapı açıldı ve İngilizler çekerek bizimkini içeriye aldı. Barın dış kısmı full camdı. Dışardaki Türkler bu görüntünün ardında taşlarla camları kırıp içeri girdiler ve burdaki İngilizleri kötü benzettiler. Bizimkiler çıktığında içerde bıçaklanmış bir İngiliz vardı.

16 Mayıs : Gece yaşanan olaylardan dolayı iki taraf da grup şeklinde dolaşıyordu ve neredeyse her tarafta küçük olaylar oluyordu, ama bunlar 3-5 kişinin yaptığı kavgalardı.

Akşama do ğru yine bir kavga haberi geldi, bara gittiğimizde bir İngiliz hastaneye kaldırılıyordu. Yine geç kalmıştık, olay çıkmış ve bizimkiler yine üstün gelmişti.

17 Mayıs : Olayın kokusu burnumuza geliyordu. Bugün kötü şeyler olacaktı. Meydanda kameralarımızla bekliyorduk. Meydan tamamiyle Türklerle doluydu. 6-7 bin T ürk meydandaydı. Her taraf sarı kırmızıydı. Arada İngiliz de görüyorduk ama bunlar yaşı baya büyük ailelerdi.

Öğlene doğru bir haber geldi; ''500 civarı İngiliz meydana doğru geliyordu, ve bu sırada onları görmüştük, evet 500 kadarlardı ama yüzlerinden intikam okunuyordu. Caddenin karşısına gelince durmuşlardı. Meydanin o tarafina bakan kısmında bizim gençler toplanmaya başlamıştı. Ellerinde kemer şişe hatta bıçak olanları vardı.

Tam bu sırada meydanin diğer tarafinda bir ses yükseldi. Yaklaşık 500 kişilik bir ingiliz grup arkadan saldırmıştı; ''yeeeeeee...'' ... Tam bu sırada cadde tarafındaki İngilizler de saldırıya geçti. Bu saldırı karşısında bizimkiler tamamen şok olmuştu. Çok iyi, planlı bir saldırıydı. Organize saldırıyorlardı. Bizimkilerde direniş vardı ama kişiseldi bunlar org. bi hareket yoktu.

Bu arada gözlerimiz Sebahattin'i ve de ülkücü gençleri arıyordu ama hiçbiri yoktu ortada. Yanımdaki arkadaşımın: ''Nerdesin S ebahattin'' dediğini duyduğuma eminim.

İngilizler meydanın ortasında birleşmişti. Bizimkiler ise kaçacak yer arıyordu. Direnenler çok azdı. Dedigim gibi kişisel direnişti ve bir işe yaramıyordu. Ve tam bu sırada meydana çıkan bir caddeden bir ses geldi. Sanki gök yarılıyordu : ''YA ALLAH BISMİLLAH ALLAHU EKBER''

Bir an binler yürüyor sanmıştık ve işte bizimkiler geliyordu. En önde Sebahattin, arkasında inanmış yürekli 300-400 civarı bir grup. Meydanın başına gelince durdular. İngilizlerin dikkati oraya yönelmişti. Sebahattin elini kaldırdı ve bir kez daha bağırdı : ''YA ALLAH BISMİLLAH ALLAHU EKBER'' ve arkasındakilerle birlikte meydana giriş yaptı. İngilizlerin üstüne açmışız bir şekilde saldırıyordu. Az önce ortalığı yakıp yıkan İngilizler şimdi kaçoyordu. Yere düşenlere defalarca vuruluyordu. Sebahattin'in geldiğini gören diğer Türkler(kaçanlar) geri dönüyotdu. Onlar da kaptığı sandalye, fırça, kemer vs. İngilizlere saldırmaya başlamışlardı. Elindeki büyük Türk bayrağını bırakmayan bir Türk'e saldırıyordu İngilizler diger tarafta. Sebahattin ordusu oraya yöneldi, o aslan parçası genç de kurtarılmıştı.

Bu savasta kazanılmıştı. Meydanın ortasında toplanıldı, en önde o, Türk bayrağı. Herkes sustu
Sebahattin ağzını bir kez daha açtı : ''dağğ başınıı duman almıışşşş....

Profesyonelliği bahane eden şarlatanlara en iyi cevap. PROFESYONEL OLMA EFSANE OL.. Tüm Galatasaraylılar üye olalım

http://www.facebook.com/group.php?gid=22478673713

#444646 - Fri Dec 26 2008 18:33 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: caner3434]
metyus_2005 Offline

İlk Gönderen: caner3434
2009 yilinda eziklerin stadinda görüsmek üzere!!!

galıba adım adım yaklasıyoruz renktaşş az kaldııı

#445105 - Sat Jan 03 2009 12:18 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: aLiNnAs_1905]
SeloManKa Offline

Ömer Üründülün sesi hala kulaklarımda.. Herkes nasıl da gülümsüyordu, sokaklar ne kadar mutluydu. Sanki Cumhuriyet o gün ilan edildi, saltanat yıkıldı. Abartıyor muyum..

O günkü kadrodaki herkese, masöründen teknik heyete, federasyonundan, stadtaki çimi sulayan işçisine kadar ama özellikle de Gheorge Hagi mize sonsuz teşekkürler.. Ellerinize o kupa çok yakıştı.

#445113 - Sat Jan 03 2009 15:35 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: SeloManKa]
suskun Offline
Müdavim

VİDEOLARI İZLEDİĞİMDE YAZILAN YAZILARI OKUDUĞUMDA HALA GÖZLERİM YAŞARIYOR TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR..
HİÇ UNUTMUYORUM 9, 10 YAŞLARINDAYDIM.
O GÜN YÜZÜMÜZÜ SARI-KIRMIZI BOYAYIP ELİMİZE SARI KIRMIZI BAYRAKLARI ALDIK SARI KIRMIZI GİYİNDİK;
BÜTÜN SOKAKTAKİ ARKADAŞLARLA SABAHTAN AKŞAMA KADAR GALATASARAY İÇİN BAĞIRIP TEZAHÜRAT YAPMIŞTIK.
KÜÇÜKTÜM AMA MAÇIN BAŞINDAN SONUNA KADAR ÇOK ÇOK İİ HATIRLIYORUM. BAĞIRA BAĞIRA ETTİĞİM DUALARDAN SONRA POPESCU NUN GÖLÜNDE HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLAMIŞTIM..
NE GÜNLERDİ BE.. ALLAH İNŞALLAH TEKRAR YAŞAMAYI NASİP EDER..

#445123 - Sat Jan 03 2009 21:57 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: suskun]
al_bundy Offline
Müdavim

Yer: ADANA
valla lise 1deydim. bi final maçını unutmam birde madridi rezil ettiğimiz 3-2lik maçı unutmam. iki maçtan sonra kıskanan fenerlilere karşı okulda yüzümde pis bir gülümsemeyle dolaşmıştım:))))

your nightmare is back again

#445124 - Sat Jan 03 2009 21:57 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: al_bundy]
al_bundy Offline
Müdavim

Yer: ADANA
pardon lise 2deydm:)))

your nightmare is back again

#446194 - Fri Jan 30 2009 14:43 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: aLiNnAs_1905]
gs_nazlı Offline

Yer: eskişehir
o günü unutmak mümkün değilki....o gün bir başkaydı...kelimelerde asla ifade edemem.....ve hala ogünü hatırlarken gurur duyuyorum ve duygulanıyorum.....şuanda kendimi ağlamamak için zor tutuyorum...İnşallah bu senede aynı gururu mutluluğu yaşarız...ve UEFA kupasını alırız....Ve inanıyorum o kupayı alıcaz...(İNşallah)

başarılar ASlanlarım...

Tarafından düzenlendi gs_nazlı (Fri Jan 30 2009 14:47 PM)

Page 3 of 4 < 1 2 3 4 >

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı