Webaslan Forum
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#402703 - Tue May 20 2008 11:16 AM Milli Takımımızın Yapacağı Hazırlık Maçları
ozabi Offline
Kıdemli
Yeni üye

Milli takmımız biri bugün olmak üzere 3 hazırlık maçı yapacak

İşte tarihler ve maçlar:
TÜRKİYE - Slovakya (20 Mayıs, Bielefeld'de)
TÜRKİYE - Uruguay (25 Mayıs'ta Bochum'da)
TÜRKİYE - Finlandiya (29 Mayıs'ta Duisburg'da)

Bu milli maçların şu bakıma da önemi var;oynayacağımız takımların oyun stilleri Grubumuzdaki takımların oynayış stillerine benziyor.
Finlandiya=>İsviçre
Uruguay=>Portekiz
Slovakya=>Çek Cumhuriyeti

#402704 - Tue May 20 2008 11:34 AM Re: Milli Takımımızın Yapacağı Hazırlık Maçları [Re: ozabi]
ozabi Offline
Kıdemli
Yeni üye

Türkiye - Slovakya

A Milli Takımımız bugün Almanya'da Slovakya ile özel bir maç yapacak. Saat 21.30'daki mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak.

İlk maç önemli

"Gruptan çıkmak için iki galibiyet veya bir galibiyet ile bir beraberlik yeterli. İlk maçı kaybetmezsek bunu başarırız".

MİLLİ Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, "İlk maçı kaybetmezsek gruptan çıkarız" dedi. Terim, gruptan çıkmak için 2 galibiyet veya 1 galibiyet ile 1 beraberliğin yeterli olacağını belirterek, "Matematiksel bir hesabımız yok. Kazanmak istiyoruz. İlk maçı kaybetmezsek gruptan çıkacağımıza

inanıyorum" diye konuştu. Rakiplerinin maçlarının
izleneceğini
dile getiren Terim, sakatlar için şunları söyledi:

ABARTMAMAK LAZIM
"Hamit ve Servet'i pazar günü Ukrayna karşısında deneyeceğim. Durumları netleşecek. Gökhan Gönül'ün sakatlığı devam etse dahi onu geri göndermeyeceğiz. Volkan iyileşiyor." Milli Takım'a alınmayan futbolcular için yapılan eleştirileri de yanıtlayan Terim, "Tartışmaları abartmamak lazım. Kadroya alınmayanlara daha önce forma verdim. Hiçbir ayrıcalık yapmadık. Tartışmalar oyuncuları etkiliyor" dedi.

TÜRKİYE
Rüştü İbrahim Kaş Hakan Balta Mehmet Aurelio Semih Tuncay Arda Ayhan Gökhan Zan Emre Aşık Emre

SLOVAKYA
Senecky Zabavnik Cech Petras Mintal Vittek Holosko Sestak Hamsik Skertel Krajcik

Hakem: Michael Weiner (Almanya)
Stat: Schüco Arena
Hava: Az bulutlu 18 derece
Saat: 21.30
Yayın:TRT 1

Beşinci randevu

AMİLLİ Takımımız, bugün Slovakya ile 5. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 4 karşılaşmanın 3'ünü kazanan millilerimiz, 1 karşılaşmada ise rakibiyle berabere kaldı. Ay-yıldızlı ekibimiz rakip kaleye attığı 6 gole karşılık, kalesinde 5 maçta sadece 1 gol gördü.
kaynak:fotomac

Tarafından düzenlendi ozabi (Tue May 20 2008 11:36 AM)

#402778 - Wed May 21 2008 10:44 AM Re: Milli Takımımızın Yapacağı Hazırlık Maçları [Re: ozabi]
ozabi Offline
Kıdemli
Yeni üye

bir de maçla ilgili görüşlerinizi yazsaydınız iyi olurdu!!!

Maç milli takım açısından sakatlıklara rağmen iyi ve gayretli oynayan bir takıma sahip olduğumuzu gösterdi.Bu hava devam ederse yapabileceklerimizden fazlasını yaparız.

Bunla beraber rakip çok asıldı maça.Normal bir hazırlık maçı havası yoktu.Takımımız 2. yarının ilk 20-30 dk daki oyununu genele yayabilirse başarı gelebilir.

Oyuncu ve mevki açısından;
Hakan Balta: dengeli oyununu devam ettirdi.(Yerini korur böyle oynarsa)
İbrahim Kaş: kesici özellikleri iyi,bazı pozisyonları başlamadan bitiriyor ama ileriye katkısı çok az.
Kazım: ayaklarına hakim çok diri bir adam Fatih Terim ona yıldız adayı gözüyle bakıyor(bence)
Emre(stoper): çok iyi top kesiyor ama top çıkartamıyor.Kaptığı topların çoğunu rakibe verdi.(Heyecandan olsa gerek)Ama çok istekli
Mevlüt: iş var çok hareketli bir oyuncu,fizikli

Orta sahamız:
Emre ve Gökdeniz'in girişiyle ayağa top yapan top tutan bir takım oldu.Sakat olan Yıldıray'da var.Yine en etkili,en iyi mevkimiz.

Forvet:
Ben yine Nihat'ı bekliyorum.Yanına Mevlüt'le iyi ikili olacaklar gibime geliyor.

#402821 - Wed May 21 2008 14:28 PM Re: Milli Takımımızın Yapacağı Hazırlık Maçları [Re: ozabi]
aLiNnAs_1905 Offline
Üye

Yer: Antalya
Terim; "eleştiriyi kesin" diyor ama…
21.05.2008
Slovakya maçından aklımda kalan sahneler çok az;

Sabri’nin sıfıra inip zor pozisyonda ortası, rakibin kafa pası ve Hakan Balta’nın mükemmel vuruşu… Ne goldü ama!...
Sol bek Hakan’ın sokulup gol pozisyonu yakalaması da bana Real Madrid’in oyununu ve Roberto Carlos’un gençlik yıllarını hatırlattı…
Gerisi hazırlık maçı… Ama bu kez kazanılmış bir maç; 1-0

Aklımda kalan öteki noktalar;
İlk 11’in seçimi, aslar kenarda yedekler sahada?
Ya da kadronun hepsi as Fatih Hocam takım seçiminde bunalıyor.

Kalemize yediğimiz üç kafa darbesi var ki birer karış kenarlara gitse, Rüştü’nün üzerine gelmese kafadan üç gol var!
Hadi Rüştü kurtardı diyelim…
Lakin, rakibe de o kafalar vurdurulmaz!
Defansımızdan çıkan bütün toplar Gökhan’ın ‘son çare’ darbeleri gibi cansiperane hamleler sonucu ileri vurulan toplar…
Şuursuz…
Defansımızın kafa vuruşları tömbeki fokurdaması…
Sahada futbolun ruhuna en uygun isim Memet Aurelio… O da kiralık milli…
Bir de Ka-Kazım’ı beğendim… Soğukkanlı hamleler yaptı, ortaları güzeldi, alan değiştirdi ama sivrisinek saz!
Mehmet Topal biraz,
Tuncay yine hamarat kız rolünde, etkisi köfte-piyaz!...
Rakip kale önünde haylaz mı haylaz…
Hala anlamış değilim ki neden hazırlık maçı yapılır?
Neden altışar oyuncu değişir.
Neden?

Esas takım nerede?
Üç gün sonra EURO 2008 başlayacak ve sen Christiano Ronaldo’lu Portekiz’e karşı oynayacaksın! Artık esas takım belli olmuş olmalı. Dünkü takım hala alaturka bir zihniyeti yansıtıyor. Bunlar bizim çocuklarımız, ayrı gayrı olmaz… Hepsine şans vereceğiz ki son durumu görelim.
Ne son durumu, ne görmesi…
Bunlar bizim çocuklarımızsa kapasitelerini bilmemek ayıp!
Hele ki, İmparator Terim nasıl bilmez? Nesini görecek Semih’in, Emre Aşık’ın, Gökdeniz’in , Emre Belözoğlu’nun…
Kim nerede oynayacaksa koy oynasın!
Doksan dakika oynasın. Ne demek on dakka oyna çık, öteki de oynasın… Okul müsamere takımı mı bu!
Herkes sahne alacak, kimsenin gönlü kalmayacak diye bir türlü Milli Takımımızın gerçeğini göremiyoruz.
Galibiyete rağmen tatmin olmadım!
Son üç hazırlık maçında esas takım oynayacak ki bunların beraberlik anlayışı, takım olma ruhu, huyu suyu bir olsun…
90 dakika beraber olacaklar ki tempo ayarlansın…
Entegre bir oyun sergilensin.
Böyle kopuk kopuk şampiyonaya gidilir mi?

Nerede Nihat?

Nerede kaleci Volkan?
Nerede gezen, ileri doğru patlayarak giden, süratle adam geçen, kaleye vuran ileri ucun!
Bıdı bıdıyla olmaz bu iş!
Halla taşra zihniyeti hakim…
Maçı anlatanlar da Slovakya ekolünden bahsediyorlar… Rakibe cila veriyorlar ki zor bir takıma karşı Milli Takımın iyi olduğu fark edilsin!
Ne ekolü yahu! Slovakya çerez. Kayda değer bir adamı yok. Ama TRT’li, kardeşim ve de Ömer yırtınıyor Slovakya da Slovakya diye… Oysa esas rakip Çek Cumhuriyeti, Portekiz…

Ne sistemi? Kandırmayın bizi…
Maçı dikkatle izledim; bu futbol bizi başarıya ***ürmez! Oyun konseptimiz yok!
Zaman zaman bir şeyler yaptık ama bu oyunun futbol olduğunu aklım kesmiyor.
Sonra bir de olmayanlara bakıyorum, onlar biraz daha ‘esas çocuk’ gibime geliyor.
Mehmet Topuz, Mehmet Yıldız, Fatih Tekke, Ümit Karan…
Fatih Terim; ‘onlar benim sistemime uymaz’ diyorsa ona da şaşarım!
Bu oyunun sisteme bağlı bir yanı yok ki onlar uymasın!

Saldır, saldır, saldır,
Dengeli saldır…
Aman defans emniyetini bırakma…
Aurelio ve Mehmet Topal dönüşümlü ileri çık…
Üçüncü bölgede top kaybedebilirsin ama bir ve ikide asla!...
Çok koşun, yardımlaşın…
Kanatları kullan, orta yap;
Semih vursun!
Hepsi bu!

Maçta tek şut Mehmet Topal’dan, dağlara taşlara…
Dağınık bir futbol, temposuz…
Takım oyunu yok!
Bireysel zenginlik hiç yok!
Nihat da yok!

Servet sakat, Hamit sakat, hele hele Gökhan Gönül sakat, Uğur Boral sakat…
N’apıcaz İsviçre’de?

Uyarıyorum bu futbolda iş yok!
Yine kendimizi kandırıyoruz.
Çağdaş futbol bu değil!

Osman Tanburacı
www.sporx.com

#402822 - Wed May 21 2008 14:36 PM Re: Milli Takımımızın Yapacağı Hazırlık Maçları [Re: aLiNnAs_1905]
aLiNnAs_1905 Offline
Üye

Yer: Antalya
bu arada sabri orta açmayı öğrenmiş smile

#402848 - Wed May 21 2008 21:26 PM Re: Milli Takımımızın Yapacağı Hazırlık Maçları [Re: aLiNnAs_1905]
GS_CiMBoM Offline
GeRÇeKLeR! TaR!H,TaR!H!De GS YaZaR

Yer: BuRSa
Arkadaşlar bu arada laf milli takımdan açılmışken..
Hakan ŞüküR'ün kadroda yer almamasını nasıl değerlendireceksiniz?
Bence hem yüreklilik açısından hemde vefa borcunudan dolayı kadroda bulunması gerekirdi....

#402973 - Thu May 22 2008 19:54 PM Re: Milli Takımımızın Yapacağı Hazırlık Maçları [Re: GS_CiMBoM]
ozabi Offline
Kıdemli
Yeni üye

İlk Gönderen: GS_CiMBoM
Arkadaşlar bu arada laf milli takımdan açılmışken..
Hakan ŞüküR'ün kadroda yer almamasını nasıl değerlendireceksiniz?
Bence hem yüreklilik açısından hemde vefa borcunudan dolayı kadroda bulunması gerekirdi....

Vefa konusunda alınması gereketiğine inanıyordum.Oynatılmasa da kadroda tutulabilirdi.Ya da formalite icabı milli takımın kaptanı olarak son avrupa şampiyonası maçına çıkarak (ÖRN İsviçre maçını son 25 dakikası) gönlü alınabilirdı.

Hem de takım arası birlikteliği de üst düzeye çıkarabilirdi.(Şu da var;üstün yetenekli,işini bilen medyamız yine bir polemik çıkarıp takımın konsantresini bozabilirdi.)

Ama şu var yaptığımız yorumların hepsi varsayım kalacak.(Alınmış olması durumunda)Olan oldu,biten bitti.

NOT:Ben alınması gerekli sözünü 25 kişilik kadro bulunması(maksimum oyuncu sayısı) gibi bir zorunluluk olmadığını varsayarak söyledim.(Öyle bir zorunluluk var mı bilmiyorum)

#403129 - Sun May 25 2008 09:34 AM Re: Milli Takımımızın Yapacağı Hazırlık Maçları [Re: ozabi]
Beyaz Offline
Müdavim

A) Milli Futbol Takımımız EURO 2008 öncesinde ikinci ciddi hazırlık maçında Urugay ile Almanya'da karşı karşıya geliyor.

Almanya'nın Bochum şehrindeki Ruhrstadion Stadı'nda TSİ 21.30'da başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Florian Meyer yönetecek. Meyer'in yardımcılıklarını Thomas Frank ve Dirk Magenberg yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Guido Kleve.

A Milli Futbol Takımımız'da Uruguay karşısında merakla beklenen isim Hamit Altıntop. Sakatlığı düzelen ama maç eksiği bulunan Hamit Altıntop'un Uruguay maçında deneneceği ifade ediliyor. Milliler ilk hazırlık maçında Slovakya'yı 1-0 geçerken, Urugay ile yapılacak mücadeleden sonra 29 Mayıs'ta Finlandiya ile 90 dakikalık bir maça çıkarak EURO 2008 öncesi hazırlık maçları serüvenini tamamlayacak.

TÜRKİYE

Volkan
Hamit
Gökhan Zan
Hakan Balta
Kazım
Emre Belözoğlu
Aurelio
Arda
Nihat
Tuncay

URUGUAY

Carini
Godin
Caceres
Silva
Arismendi
Gargona
Pereira
Rodriguez
Suarez
Forlan
Cavani

#403181 - Mon May 26 2008 02:08 AM Re: Milli Takımımızın Yapacağı Hazırlık Maçları [Re: Beyaz]
KingLion Offline
Müdavim

Yer: Danimarka
3-2 yenildik Uruguay´a..

Söyle Slovakya ve Uruguay ile yapilmis maclar sonrasi kisa bir degerlendirme yapmak gerekirse:

- Defansa kesinlikle Servet & Emre Güngör ikilisi yerlestirilmeli... Dünya klasi adamlar degiller bunlarda elbet, ama Servet´in boyu, Emre´nin da gencligi ve savasci tarzi su an kötü müdafamizin iyisidir... Keza Emre Asik delinin biri, ne zaman ne gibi bir sakatlik yapacagi belli olmaz.. Gökhan Zan´a ise güvenemiyorum..

Hakan Balta cok siritmiyor, ama acaib hantal.. Uruguay Slovakya birsey, Portekiz Cek Cumhuriyeti bambaska birsey... !

Yan toplarda müthis aciziz.. O kadar kötüyüz ki.. Bu bizim yillardir bir sorunumuz.. Iki hafta da öyle cözülecek birsey oldugunu zannetmiyorum, romantik olmayalim bu konuda; ciddi bir zaafimiz var... Bazi eksiler EURO 2008 ortaminin verdigi adrenalin ile giderilir, mesela mücadele gücün ve dikkatin artar, ama teknik hususlarda adrenalin ve heyecan yardimci olmaz.. Yan toplardaki zaafiyet gibi teknik bir konunun da iki haftada cözülecegine maalesef inanmiyorum. Yapabilecek tek sey Servet gibi uzun adamlara yatirim yapmak ve gerisini beklemek..

Ayrica Mehmet Topal ve özellikle de Ayhan´in bu takimda yerleri olduguna inanmiyorum.

Kagit üzerinde fena bir takim degiliz.. Hersey simdi göründügü gibi giderse belki kil payi bir ikincilik bulabilir, ceyrek finalde ise eleniriz gibime geliyor..

Insallah milli takim bir evrimden gecip bizi olumlu yönde sasirtir..

#403240 - Tue May 27 2008 01:08 AM Re: Milli Takımımızın Yapacağı Hazırlık Maçları [Re: KingLion]
ozabi Offline
Kıdemli
Yeni üye

Emre Aşık oynatılmamalı.Çok dengesiz bir oyuncu.Ne yapacağını bilmiyor.Nasıl müdahale edebileceğini ayarlayamıyor.

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı