Webaslan Forum
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#392712 - Thu Jan 10 2008 13:20 PM Faruk Süren yillar sonra: "Terim ihanet etti, Emre´yi Okan´i affetmem" ..
KingLion Offline
Müdavim

Yer: Danimarka
'Terim ihanet etti'

Galatasaray'ın unutulmaz başkanı Faruk Süren FANATİK'e konuştu...
10.1.2008

Siz ne yaptınız?
'Evet, 4 yıllık görev süremiz boyunca 142 milyon Dolar para harcadık, bu doğru... Neye karşılık? 4 lig, 2 Türkiye Kupası, 2 de Avrupa kupasına!.. Şu anki yönetime soruyorum; Siz ne yaptınız?'

'4 yılda 198 milyon Dolar harcanmış. Karşılığında ne var? Birisi hediye, sadece 2 şampiyonluk! Galatasaray durdu. Ama ne Fenerbahçe ne de Beşiktaş; Galatasaray kendi kendini durdurdu...'

O, Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük sportif başarısını elde eden başkan... O, kimsenin hayal bile edemeyeceği hedefleri önüne koyan ve ekibini o yola sokan bir vizyonun sahibi... O, zekasıyla, karizmasıyla, icraatlarıyla Türk futbolunun dünyaya açılmasına ön ayak olmuş bir lider... O, UEFA şampiyonluğunun bir sonuç değil, başlangıç olduğuna inanan bir misyoner...
Faruk Süren’den söz ediyoruz. Görev yaptığı 5 yıl boyunca kurduğu ekiple beraber Türk futboluna damgasını vuran, ancak kulübü batırdığı suçlamalarıyla görevi bırakmaya zorlanan ve gelen yoğun baskılara direnemeyerek köşesine çekilen Süren, Galatasaray’ın dünü, bugünü ve yarını hakkında FANATİK’e çarpıcı açıklamalar yaptı.

Seyrantepe’ye itirazım konum itibariyle değil. Ben Mecidiyeköy’deki araziden vazgeçilmesine karşıyım. Galatasaray bundan vazgeçti. Bir anlaşma yaptı. Ben bu irtifak hakkımdan vazgeçiyorum. Bana Seyrantepe’de bir stad yap ve o stadda futbol oynayayım. Benim anladığım ve bildiğim bu. Başka anlaşmalar varsa bilemiyorum. Ali Sami Yen 1949 yılında bize verilmiş bir staddır. Kullanım hakkı değil, üst hakkı bizimdir. İrtifak hakkı bizim.

Stat yapılması fikri ilk sizin zamanınızda ortaya atıldı ve projeler çizildi. Seyrantepe’yle kıyasladığınızda avantajları, dezavantajları nelerdir?
Seyrantepe projesini henüz görmedim! O nedenle yorum yapamayacağım! Bildiğim kadarıyla Daimler Stadı’yla aynı olduğu fikri var bende. Demek ki eşi-benzeri olmayan değil! Benzeri var zaten! Stuttgart’ta duruyor! Şimdi bu işe başladığınız zaman niye Mecidiyeköy? Bir kere çok masraflı olması, futbol haricinde de diğer sportif dallarda olsun, gösteri amaçlı kullanımlara açık olsun bir stad konseptini zaten biz yaptık. Tek sene 86 milyon dolara ihale ettik. Ama bu Mayıs 2000’de oldu, yani UEFA Kupası finaline gitmeden önce. Zaten ondan sonra Türkiye ekonomisi duraklamaya girdi. Bize de fırsat verilmedi ve neticede olmadı.
Özhan Canaydın’la görüşüyor musunuz?
İki yılda bir! Seçimden seçime beni arar! Ancak dostluklar her zaman bakidir! Hastalandığımız zaman birbirimizi ararız! Mesela ben hastalandım o aradı, ben de onun hastalağında onu aradım.

Seçim zamanları sizden destek mi istiyor?
Öylesine görüşüyoruz! Benim desteğimden ne olacak ki, sadece bir oyum var!
Seyrantepe’nin temel atma töreninde sizi göremedik...
Davetiye geldi. Temel atma töreninin olduğu gün saat 12.00’de davetiye elime ulaştı! Saat 11.00’de de zaten temel atılmıştı! Herhalde postada gecikti!
Sizi maçlarda da görmüyoruz, nedeni nedir?
Sami Yen’e maçları seyretmeye gitmiyorum. Herhangi bir tatsızlık olmasın diye gitmiyorum.

Yeni stada mı gitmeyeceksiniz? Örneğin loca almayacak mısınız?
Yeni statta loca tabi ki alacağım. Yönetim teklif etmese bile gizlice alırım!
Bir daha başkan olmayı düşünmuyor musunuz?
Hayır. Yöneticilik defterini kapadım.
Futbol Federasyonu başkanlığı gibi bir görev de mi kabul etmezsiniz?
Öyle bir görevi kabul etmem. Teklif gelse cevabın ‘Hayır’ olur.

Kulübü batırdığınız yönünde eleştiriler vardı. Eleştirilerin dağılma sürecinde etkisi olmadı mı?
Bakın, bir sürü anlamsız, delili, dayanağı olmayan tenkitlere maruz kaldım. “UEFA Kupası’ndan niye faydalanamadık” diye bir tenkit var. Bundan faydalanamayan biz değiliz, bizden sonra gelen yönetimler yapamadı. Kupayı kazandığımız zaman; 84 milyon dolar giderimiz, 86 milyon dolar da gelirimiz vardı. Kaldı ki, mesele o zaman kazanmak değil. Orayı kazandıktan sonra bunun meyvelerini alacaktık. Ancak orada bitti. Şimdi size bazı rakamlar vereyim: 1996-2000 yılı arasında futbola 142 milyon dolar harcamışız. 2002-2006 yılları arasında ise 198 milyon dolar harcanmış. Aynı dönemde 49 futbolcu transfer edilmiş, şu an sadece 6’sı kadroda. Ben 142 milyon dolarla 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 1 UEFA Kupası, 1 de Süper Kupa kazandım. 198 milyon dolar karşılığında ne var? Sadece iki şampiyonluk. Sonuncusu da Fenerbahçe’nin hediyesi!

Neden Faruk Süren günah keçisi ilan edildi?
Çünkü en kolayı buydu. Netice bu olay gönül ve aşkla yapılan bir iştir. Takım işidir. Takım dağıldığı zaman veya takımın içinden tepkiler aldığınızda ya direkt olarak ya da dolaylı yoldan o zaman bu iş yürümüyor demektir. Hem Galatasaray’ın hem kendi menfaatlerim açısından çekilmeyi uygun buldum.

Diyalog sorunu yaşıyor musunuz? Kendinizi yeterince ifade edemediniz mi?
Ben kimseyle diyolog kuramama gibi bir zorluk yaşamadım. Hiç böyle bir problemim olmaz. Ama dedikodu yapmam.
Yani yönetim içinde en zayıf halka siz miydiniz?
Denetim açısından değil ama yararlanma açısından evet. Bir de medyada bir takım haksız yazılar çıktı hakkımda, “Naylon Süren” gibi. Bu da süreci hızlandırdı.

Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı bazı spor yazarları tarafından “Bu Galatasaray durdurulmalıdır” şeklinde yazılar çıktı. Bunun da rölü oldu mu, bu dağılmada?
Hayır... Fenerbahçe’nin de, Beşiktaş’ın da bir rolu olmadı. Bunun etkisi olmaz. Zaten çok az okuyan bir toplumuz. Manşetler üzerinden hareket ederiz. Köşe yazılarının içeriğini çok fazla okuyamıyız. Bunun çok etkisi olduğunu düşünmüyorum.
Yani Galatasaray’ı, yine Galatasaray mı durdurdu?
Tabii ki... Galatasaray kendi kendini durdurdu.

Emre ve Okan’ı asla affetmem
Jardel’in takım içi dengeleri bozduğu, bazı oyuncuların Brezilyalı’ya cephe aldıkları ve bu nedenle Galatasaray’ın 5. şampiyonluğu kaçırdığı yönünde haberler vardı. Hatta soyunma odasında Jardel’in üzerine yürüyenler olmuş. Terim gidince bir disiplin zaafiyeti mi oluştu?
Öyle bir şey yok. Jardel’e veya bir başka yabancıya kimse cephe alamaz. Buna izin vermeyiz. Şampiyonluğu kaybetmemezin nedeni Emre ile Okan’dır. Sezon içinde İnter’le anlaşmışlar. Bu nedenle tam performans göstermediler. Şampiyonluğu kaybettiğimiz Ankaragücü maçında Okan ihanet eder gibi kırmızı kart gördü, takımı eksik bıraktı.

Bu iki futbolcuya karşı hala öfkelisiniz? Bir büyük olarak neden affetmiyorsunuz?
Onları asla affetmeyeceğim. Bir kere şunun altını net bir şekilde çizelim: Emre ve Okan Galatasaray’a hiç bir katkı sağlamadan gitti. Bırakın katkıyı, Galatasaray’ı zarar uğrattılar. Galatasaray bunun hesabını onlardan hala sormadı. Sorar mı, sormaz mı onu da bilemem! Okan’ı yeniden aldıklarına bakacak olursak, aslında durum ortada!

Jardel’e laf etmek saçma
Terim ve Hakan Şükür gittikten sonra Jardel, Serkan Aykut, Bülent Akın gibi futbolcuları astronomik rakamlarla trasfer ettiniz. Bunlar panik transferler miydi?
Öyle sayılabilir.
Fatih terim’le yaptığınız planlamada Jardel var mıydı?
Yoktu.
Jardel’in 28 milyon dolarlık maliyeti konusunda da çok eleştiri aldınız? Jardel o kadar para edecek futbolcu muydu?
Jardel’le Süper Kupa kazandığımız, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadığımız unutulmasın. Kaldı ki, Jardel’i Mehmet Cansun transfer etti, sonra da aynı Mehmet Cansun maliyeti nedeniyle gönderdi!

Allianz Arena bile kurtarmaz!
Peki stat her şey mi? Galatasaray’ın kurtuluşu bu stat projesine mi bağlı?
Stat bu manzumenin bir parçası. Şimdi ben acı bir şey söyleyeceğim: Şu anki zihniyete sahip yönetime, Bayern Münih’in Allianz Arenası’nı da versen, bir şey yapamazlar. Çünkü bu bir vizyon, konuya yaklaşım meselesi. Sportif olay olan futbola, kurumsal açıdan yaklaşım meselesi. Futbol sportif bir olay ancak arada endüstriyel bir durum da var.
Şu anki yönetim sizce nasıl bir zihniyete sahip?
Paylaşmak çok önemli. Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe gibi büyük topluluklara hizmet ediyorsanız paylaşmak esasdır. Özhan Başkan geniş kitlelerle paylaşmayı seçmedi. Özhan başkan zamanında müthiş işler başarılabilinirdi, ama başarılı olunamadı. Nedenini bilemiyorum!

Hamit TURHAN
Raşit ALTUN

Yillar öncesinin, hatta tarihimizin en önemli dönemlerinin en önemli olaylarina 7.5 sene aradan sonra bir köseden bir iki yazar vasitasiyla deginmis Faruk Süren.. 7.5 yil aradan sonra...!

Simdi sana sorarlar; neden bu olaylarin yasandigi günlerde, hersey taze iken, birsey yapilabilecekken çikip bunlari söylemedin..??

Sen ve Mehmet Cansun bunu hep yapiyorsunuz Faruk Süren... Hem çikiyor kafayi bir periskop gibi uzatiyor bakiyor görünüyor, ayni laflari isitip isitip konusuyorsunuz, ortaligi karistiriyorsunuz, sonra da gene kaçip beklemeye çekiliyorsunuz... Tamam, hiç bir Galatasaray´li çikip da Özhan Canaydin baskanligi altindaki Galatasaray hakkinda gönül rahatliligiyla "basarili" diye konusmaz.. Özhan Canaydin bir çok konuda elestiriyi haketti ve ediyor.. Ama siz de 5.5 senedir çikip yenilikten ve yapiciliktan uzak ayni seyleri bozuk plak gibi tekrarlayinca pek mi gelisim sagliyorsunuz, pek mi yardim ediyorsunuz??

Terim, Okan ve Emre hakkinda dediklerine sonuna kadar katilirim, kesinlikle hakli, ama bu 7.5 sene sonra mi söylenecek bir konuydu..?? Insanlar o yillar kafayi yiyordu resmen, "ya ne oluyor, UEFA´yi kazanmis takimin td´si gidiyor, birseyler yapilsin, takim elden gidiyor" diye naralar atarken siz sustunuz ve bir tane bile tatmin edici açiklamada aydinlatmada bulunmadiniz... Ne oldu sonra..? Terim gitti, siz suçlu oldunuz "tutamadilar bir adami" diye... Emre Okan satti gitti, "iki oyuncuya sözlesme imzalatmasini beceremediler" oldu...

Hayir efendim.. Olan sadece Faruk Süren ve yönetimine olmadi.. Terim´i de gördük.. 7 senedir ortada birsey yok, bir sansi var, o da EURO 2008... Mourinho´ya baksin.... Mourinho´ya baksin Terim.. Bugün Mourinho neyse Terim en naz onun kadar bir adam olabilirdi.. UEFA´yi alir, Süper kupayi alir o rüzgarla CL`yi de alabilirdi.. Ama yapmadi.. Ve simdi durumlar ortada.. Süper yetenek Emre´yi hiç konusmayalim... Ingiliz´in ikinci sinif takiminda ilk 18´e bile zaman zaman alinmayan bir adam... Yarin 30´una gelecek, küf tutacak, sonra bizim çok vefali(!) camiamiz bunu da çagiracak ve besleyecek... Bkz. Okan Buruk...!

Allah hepsine akil fikir versin.. Ne diyeyim..

#392713 - Thu Jan 10 2008 21:31 PM Re: Faruk Süren yillar sonra: "Terim ihanet etti, Emre´yi Okan´i affetmem" .. [Re: KingLion]
CENk Administrator Offline
tshabalala
Müdavim

Yer: Is+anbuI
faruk süren ne zaman emre ve okan gündeme gelse aynı şeyi söylüyor, "ihanet ettiler" eskilerden bir başkan olarak bunu söylemesi hatta olayın bir parçası olarak konuşması da gayet doğal,

eğer zamanında konuşsaydı diyorsanız, en basitinden bu iki oyuncunun transfer iddiaları öncesinde bunu engellemeye çalıştı, çalışıyor da, belki bu bir cevap olur,

"7 gün 24 saat çalışacak olan stadyum" fikrini ortaya atan ilk kişidir, batırdı şunu yaptı bunu yaptı vs. ekonomik olarak rakamları ortaya koymuş, bu stadyum fikri dahi, ne kadar vizyon sahibi olduğunun göstergesidir,

bence terim'in ikinci gelişinde eski silahları topluyor olmasını gördükten sonra, terim'e rağmen vizyon sahibiymiş diyebilirim,

burada soru ya da hesap sorulacak birileri varsa, o da herhalde büyük bölümü yaşıyordur, faruk süren'i şampiyonluk kaybedildi diye gönderip, güleç yüzlü başkan mehmet cansun'u ardından da özhan canaydın'ı getiren ve canaydın'a hala tahhammül edebilenlerdir.

#392714 - Sat Jan 12 2008 00:45 AM Re: Faruk Süren yillar sonra: "Terim ihanet etti, Emre´yi Okan´i affetmem" .. [Re: CENk]
XINT Offline
Yeni üye
*

Yer: karagümrük
kulübü bu darboğaza süren soktu diyen ve canaydına hala tahammül eden 1615 kişi olduğu müddetçe biz bu buhrandan kurtulamayacağız.bugün seçim olsa gene canaydına verirler.

Gheorge Hagi

#394395 - Thu Feb 21 2008 16:38 PM Re: Faruk Süren yillar sonra: "Terim ihanet etti, Emre´yi Okan´i affetmem" .. [Re: XINT]
Sercan1905 Offline
Yeni üye

Sürenini yaptığı sportif başarı mali başarısızlığı kapatsa dahi.! Seneler önce görev alan ayrıldıktan sonra değilde seneler sonra konuşan insanları kim olurlarsa olsunlar kaale almam inanmam.

#394603 - Thu Feb 21 2008 23:32 PM Re: Faruk Süren yillar sonra: "Terim ihanet etti, Emre´yi Okan´i affetmem" .. [Re: Sercan1905]
ömer09 Offline
Yeni üye

Faruk Süren neyi basarmiski ??? Iyi bir Baskan olsaydi simdiki maddi durumda olmazdik. Okan, Emre, Hakan Sükür, Ümit Davala, Fatih Terim, Popescu, Filipescu ... hicbiri gitmezdi. Kendi beceriksizligini kapatmak istiyor. Yoksa GSmizin cocuklari bedavaya gitmezdi !!!!!!

#396613 - Thu Mar 06 2008 21:09 PM Re: Faruk Süren yillar sonra: "Terim ihanet etti, Emre´yi Okan´i affetmem" .. [Re: ömer09]
royo Offline

sen ömrümde gördüğüm en uykulu gs lisin....
faruk süren sana hayal bile edemeyeceğin kupalar gösterdi...ondan önce bir türk takımının uefa şampiyonu ve süper kupa sahibi olacağını söyleseler hepimiz gülerdik.o hayalleri gerçeğe dönüştüren adamdır...
her kim abarttığımı sansada tarih yazacaktır : o türk futbolunu (sadece GS değil) değiştiren yücelten adamdır..

maddi konulara gelince...her zaferin bi bedeli vardır...bazen bu bedel için kolunu verirsin bazen canını.esas sorun şuydu bence : biz bu zafere hazırmıydık?
değilmişiz demekki...
özelliklede sen...

#396713 - Sat Mar 08 2008 13:02 PM Re: Faruk Süren yillar sonra: "Terim ihanet etti, Emre´yi Okan´i affetmem" .. [Re: royo]
chelik Offline
Müdavim
*

Bir başkan bunları söylüyor, bir diğeri de üstelik sonradan bir de Beşiktaş'a gitmiş olan Okan'ı alıp iki sezon bir maç oynamamasına rağmen yattığı yerden para veriyor. Artık tahammül edemiyorum boşa verilen paralara .

OKAN HEMEN TAKIMDAN YOLLANSIN !!!

#396972 - Thu Mar 13 2008 15:36 PM Re: Faruk Süren yillar sonra: "Terim ihanet etti, Emre´yi Okan´i affetmem" .. [Re: chelik]
Cimbomlu_uk Offline
Yeni üye

Yer: ingiltere
OKAN takimda yukten baska birsey degil biz zamanlar kendilerini takimin ustunde gorenler simdi yedek bekliyerek o takimin parasini yiyor keyfine bakiyor.
adam rahat jubilede yapmiyor

#396973 - Thu Mar 13 2008 15:40 PM Re: Faruk Süren yillar sonra: "Terim ihanet etti, Emre´yi Okan´i affetmem" .. [Re: Cimbomlu_uk]
Cimbomlu_uk Offline
Yeni üye

Yer: ingiltere
Fatih terime gelince kendi kendi kariyerini mahvetdi Gerci ona o kariyerui HAGI vermisti yukarda Baskani sucluyan arkadas fatih terimin su aciklamasini gormesini isterdim. popescu gelince gozlerime inanmadim kimligini gormek istedim

Iste baskan kimsenin gozlerine inanmiyacagi isler yapti
kimisi tesaduf dedi kimisi sustu

Tarafından düzenlendi Cimbomlu_uk (Thu Mar 13 2008 15:41 PM)

#400038 - Fri Apr 18 2008 20:52 PM Re: Faruk Süren yillar sonra: "Terim ihanet etti, [Re: Cimbomlu_uk]
Baikal_GS Offline

*

Yer: Kiev/Ukrayna/SSCB
Kesinlikle dogru, ikiside ihanet etti! Lucesculu donemdeki ligin bitimine 3 hafta kala oynadigimiz Ali Sami Yendeki Ankaragucu maci belgesidir! Su anda Emrelerin, okanlarin, fatihlerin pesinden kosanlarda utanma sifir! Taraftardaki ise sifirin altinda, eksi! Simdi siradada emre var.

Tarafından düzenlendi CENk (Fri Apr 18 2008 22:12 PM)

#400096 - Sat Apr 19 2008 22:31 PM Re: Faruk Süren yillar sonra: "Terim ihanet etti, Emre´yi Okan´i affetmem" .. [Re: KingLion]
kapona24 Offline

belkide sessiz çoğunluğun sesi oldu sayın faruk süren emre okan beyefendi sözde biz doğma büyüme galatasaraylıyız deselerde seneler önce gördük kendi keyiflerine onları star yapan bir takımını beş para verilmeden başka takımlara gittiler tabi okan utanmadan geri döndü fatih terim desen onu fatih terim yapan faruk sürendir ve hagi ve o günkü takım arkadaşlarıdır yoksa fatih terim bir hiçtir baksanıza trilyonluk milanı verdiler ama adamda iş yokkı hemen gönderdiler anlayacağınız faruk süren baştan aşağı haklı

#411129 - Tue Jul 08 2008 11:39 AM Re: Faruk Süren yillar sonra: "Terim ihanet etti, Emre´yi Okan´i affetmem" .. [Re: kapona24]
Duman6 Offline
uLtrasLan

Yer: Denizli
Süren başkan taa 95-96 dan beri haklı. Okan ve Emre için söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Kimsenin Galatasaraylılığını tartışmak belki bize düşmez ama Emre' nin ''Türkiye de GS den başka takımda oynamam '' sözünü hatırlayanlar bu adamın bırakın Galatasaraylılığını, adamlığını bile tartışabilir. Yani bizler..

Bir döneme tanıklık etmiş gençler olarak küçük, büyük Hakan abilerle yetiştiğimizi unutmayalım. Anlamsız şehir kalabalıkları arasında asvaltta maç yaparken 'Kral attıııı golllll' diye kendi golümüzü seslendirdiğimiz günlerin hatrına yeni Emre ve Okanların bu takımda yeri olmaması için uğraşalım. 7-8 yıl sonra bunları gün yüzüne çıkarabilecek kişiler yöneticiler değil, biz taraftarlarız. Çünkü bu klübün tek sahipleriyiz.

Uzun zaman sonra bir cevap yazdım ama olsun ..

#411170 - Tue Jul 08 2008 14:10 PM Re: Faruk Süren yillar sonra: "Terim ihanet etti, Emre´yi Okan´i affetmem" .. [Re: Duman6]
realmardinfc Offline
Yeni üye

ben zaten artık böyle galatasaraya bir kuruş kazandırmadan kaçıp giden adamların hayaatta geri gelmesini isterse maradona olsun istemem.

#411935 - Thu Jul 10 2008 08:25 AM Re: Faruk Süren yillar sonra: "Terim ihanet etti, [Re: realmardinfc]
ua1995 Offline
Üye
**

Yer: Ankara
İlk Gönderen: realmardinfc
ben zaten artık böyle galatasaraya bir kuruş kazandırmadan kaçıp giden adamların hayaatta geri gelmesini isterse maradona olsun istemem.

zaten onların da geri dönmeyi g... yemez.dönerlerse ne yapcaımızı biliyolar.

Moderatör:  9#Elano, Ali_Cetiner, kacarow 
Kim Online
3 kayıtlı (E05, omermirr, 1 gizli), 4 Guests and 27 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
vLn, krkmz, felipemassa1905, Serkan ATEŞ, halit1981
4579 kayıtlı kullanıcı