Webaslan Forum
Page 1 of 2 1 2 >
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#387760 - Sat Oct 13 2007 23:55 PM Milli takimdaki prim skandali *
KingLion Offline
Müdavim

Yer: Danimarka
Milli takim bölümünde nedense konu açamiyorum, burasi uygun degilse yetkililer oraya tasisin bir zahmet..

Ben bu konuyu birazcik da alinan rezalet beraberligin siniriyle ayri bir topic altinda açmak istiyorum, çünkü ayri bir baslik altinda tartisilacak kadar büyük ve ciddi bir konu bu. Zaten bir süredir bu konudaki fikirler belirtiliyordu, ama su maç benim açimdan bardagi tasiran damla oldu...

Bir sekilde tepkimizi koyabilmeliyiz halk olarak. Türkiye bir üçüncü Dünya ülkesi mi yahu?? Adam parali asker misali oynayacak, bizde mal gibi seyredecegiz, tepkisiz kalacagiz.. Tepkim sadece bu maçtan dolayi degildir, asla, bu sadece güzel bir vesile olmustur. Yani yenince sevinip alinan primleri helal etmisligim yoktur, sen milli formayi giyiyorsun arkadas, gerekirse kan bile dökeceksin, ayagin bacagin kirilacak, üzülmeyeceksin, çünkü vatanin için geldi o sey basina... Para için mi??

Milli takimdaki prim rezaletine bir sekilde dur diyebilmeliyiz, halk olarak organize olmayi ve bu saçmaliga son verilmesi için birsey yapabilmeliyiz...

#387761 - Sun Oct 14 2007 00:00 AM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: KingLion]
İlhan_Atilla Offline
Ateşli taraftar

Yer: İst.
Milli takımda prime kesinlikle karşıyım, Milli takımda oynıyanlara prim veriliyorsa doğuda heran ölümle burun buruna olan askerlerimize verilecek primin adını dahi koyamayız.

#387762 - Sun Oct 14 2007 00:04 AM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: KingLion]
Beyaz Offline
Müdavim

Milli takımda oynamak ayrıca bir kariyer kapısı demektir. Zaten bu maçlarda gösterecekleri performanlar onların hanesine artı yada eksi yönde yazılacaktır. Milli takım birçok değişik takımdan gelen oyuncuların kısa bir süre için takım oluşturduğu bir yerdir. Primin nedeni şudur. oyuncuların bu maçlarda yaptığı fedakarlıkların karşılığı. fedakalrıklar nedir?
Sakatlanmak, yoğun maç temposunda dilenecekleri zamanı ülke takımlarına ayırmak vs.
Birçok ülkede prim konuşulmaz zira ülke milli takımındaki oyuncular kendi takımlarından ve reklam gelirlerinden ciddi rakamlar almaktadır. Prim Federasyonun elinde. Eğer vermiyorum derse buna herhangi bir milli oyuncunun itiraz edeceğini sanmam

#387763 - Sun Oct 14 2007 00:13 AM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: Beyaz]
KingLion Offline
Müdavim

Yahu prim nedir? Bizim bahsettigimiz prim nedir? TFF maç öncesi çikip "takim x´i yendigi durumda oyuncu basina y lira dagitilacaktir" diyor, prim bu degil midir..? Ve bu da kabul edilebilir birsey midir..??

Sen bahsi geçen fedakarligi vatanin için yapiyorsun, ne mutlu, ne gurur verici bir olay.. Bunun getirisi olarakta halkin gönlünü kazaniyorsun, koca bir ülkenin, 75 milyonun gönlünü kazaniyorsun yahu.. Bunun için para mi istiyorsun???

Adam milli takimdaki mücadelesi karsiliginda - yenilgi, galibiyet sarti koyulmamis - "mütevazi" bir ücret aliyorsa onu "prim" kategorsine sokabilir miyiz, bilmiyorum, ama adam sana "galibiyeti al, su parayi al" diyorsa, bu iste benim bahsettigim primdir, ve bu da bir rezalettir, bana ayiptir.. Hele Ilhan´in dedigi gibi can veren askere ayipoglu ayiptir.. Futbol ile siyaset & gerçek hayat bir çok baglamda karsilastirilmaz, ama.... Ama surada karistiririm ben arkadas..

#387764 - Sun Oct 14 2007 00:16 AM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: KingLion]
FrancescoTotti Offline
Taraftar

Yer: İstanbul
Primi avrupalıdan gördük,hoşlarına gitti bizde isteriz diye homurdandılar,işgüzar yöneticilerde biz bunlara verelim dediler bu prim olayı çıktı,Federasyon tarihinde bol keseden dağıtan tek başkan da hazır Ulusoy'ken normal değil mi?

#387765 - Sun Oct 14 2007 00:18 AM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: KingLion]
Frank_Castle Offline
Ateşli taraftar
**

Yer: Somewhere in İstanbul
Prim verilebilir ama sırf prim verilmedi diye sahada yürüyen oyuncuları milli takımda görmek istemiyorum !!

#387766 - Sun Oct 14 2007 00:19 AM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: Frank_Castle]
FrancescoTotti Offline
Taraftar

Bu saatten sonra primi tartışırsek turnuva bileti kaçar,verelim gitsin,daha önce hiç verilmedi mi ki...

#387767 - Sun Oct 14 2007 00:20 AM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: Frank_Castle]
KingLion Offline
Müdavim

Iyi de iste, prim verirsin verirsin, adami alistirirsin, simartirsin, verilmeyince de memesiz bebek misali adami küsmüs, aglar bulursun.. Bunun sonunun iyi olmasi mümkün degil. Akil isi degil bu.

#387768 - Sun Oct 14 2007 01:13 AM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: KingLion]
seramana Offline
Müdavim
**

Yer: Nuh City
Alışmış kudurmuştan beterdir.

Bir kere alıştırdıktan sonra kesemezsin.

Görünürde bir şey demezler ama içten içe kavrulurlar.

Daha önemli olan şu ki, bunu tartışmanın ve gündeme getirmenin hiç ve hiç zamanı değil.
www.anamurspor.org #6 Tobias Linderoth

#387769 - Sun Oct 14 2007 01:16 AM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: seramana]
FrancescoTotti Offline
Taraftar

Dayasınlar primi,versinler,şu turnuvaya katılalım,herşeye rağmen, hoca hatalarına,2. sınıf topçulara,Platini dostu Federasyona,Sepp Blatter'e ve İsviçreye rağmen katılalım,turnuvalarda takımların şuuru değişebiliyor,extra motivation geliyor vs. dayasınlar primi....

#387770 - Sun Oct 14 2007 02:08 AM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: İlhan_Atilla]
DESPO Offline
Müdavim

Yer: Stuttgart/Almanya
verilebilir ...
(degistirildi)

#387771 - Wed Oct 17 2007 23:16 PM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: seramana]
KingLion Offline
Müdavim

Alıntı:
Alışmış kudurmuştan beterdir.

Bir kere alıştırdıktan sonra kesemezsin.

Görünürde bir şey demezler ama içten içe kavrulurlar.

Bu maçtan sonra da varila nsonuç sudur ki:

Bu takimda mücadele etme karsiliginda para bekleyen, prim bekleyen, bonus bekleyen, para için ter döken gitsin!

Tarafından düzenlendi Frank_Castle (Wed Oct 17 2007 23:17 PM)

#387772 - Fri Nov 16 2007 03:05 AM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: KingLion]
FatihTerim23 Offline
Müdavim
**

Yer: Türkiye-Adana/ Almanya-Aache...
her arkadasimiz burada haklidir yanliz bende verilmesinden yanayim katilalimda ne olursa olsun daha kötüsü olamaz su milli takimimizin hali.

#387773 - Tue Nov 20 2007 17:39 PM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: FatihTerim23]
Frank_Castle Offline
Ateşli taraftar
**

Kişi başına 450 bin $ prim.. yuh diyorum.. yuh ki yuh.

#387774 - Tue Nov 20 2007 19:21 PM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: Frank_Castle]
murat4 Offline
Müdavim
**

cidden komedi yahu..Hayır federasyonun ne mecburiyeti var da veriyor bu primi.Prim şu kadar olmazsa oynamam diyen futbolcular mı var vermesen gol atmayacaklar mı bosna'ya ne gerek var ya.

#387775 - Tue Nov 20 2007 19:34 PM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: murat4]
KingLion Offline
Müdavim

Güya alistilar, kudurmayacaklar ya...

Arttirin git gide.. Bakalim sevinecekler mi ya da kuduracaklar mi yakinda...

Bu olaylardan dolayi oyunculara bir antipatinin olusmasi kaçinilmaz.. Ne varki en büyük sorun parayi alan degil, milli takim ortaminda böyle bir parayi öneren zihniyette... Ne demek yahu 450bin $?? Bu oyuncularin yegane motive kaynagi bu paralar mi..? "Degil" dersen, ben de sana " o halde neden durmadan arttiriyorsunuz azı uzu bile olmamasi gereken primi?" diye sorarim... Bu oyunculari büyük ölçüde alacaklari paralar kamçiliyorsa bunlar milli takim oyunculari midir..? Benim kafam karisiyor, TFF bir zahmet cevap versin...

Ben milli futbolcuya para verilmesin demiyorum; adam milli takima - artik yogun maç trafiginden yorgun düsecegi ve sakatlanacagi durumunda bile - hizmet ediyorsa belli bir maddi karsilik alabilir.. Ama bunu prime dönüstürmek, oyunculari bu sekilde motive etmeye çalismak sakat bir anlayistir bana göre..

#387776 - Tue Nov 20 2007 21:56 PM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: KingLion]
uAk_ufuk Offline
Müdavim
**

Yer: kocAeli
Birde şu var acaba primi hakettilermi..
Bana göre haketmediler çoktan grup birinciliğini garantilemiş olman gereken gruptan 2. çıkıp çıkamayacağın bile yarın belli olacak..
Bu prim olayı Haluk Ulusoyun başının altından çıkıyor..Norveç maçından sonra bu çocuklara ne kadar prim verirsek azdır gibisinden bişeyler söyledi federasyon başkanın gaz konuşmaları bırakıp aklını başına alması lazım..pohpohlamakla bu iş yürümez..

#387777 - Tue Nov 20 2007 22:03 PM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: uAk_ufuk]
Frank_Castle Offline
Ateşli taraftar
**

Sırf prim miktarı yükselsin diye işi son maça bıraktıklarından şüpheliyim.

#387778 - Wed Nov 21 2007 03:01 AM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: Frank_Castle]
FatihTerim23 Offline
Müdavim
**

Yer: Türkiye-Adana/ Almanya-Aache...
miktara bak yahu 450 oha diyecegim ayip olacak.

#387779 - Wed Nov 21 2007 10:12 AM Re: Milli takimdaki prim skandali [Re: FatihTerim23]
Frank_Castle Offline
Ateşli taraftar
**

İsviçre eğer şampiyon olurlarsa 500 bin € verecekmiş.

Page 1 of 2 1 2 >

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı