#387329 - Sat Oct 13 2007 23:33 PM
Re: EURO 2008 Eleme Grubu 13.10.07 Moldava - Türkiye
[Re: İlhan_Atilla]
|
Müdavim

|
Selçuk geleceği olan bir futbolcu ama bu maça ilk onbirde başlaması çok yanlıştı. Bu stresi kaldıramazdı kaldıramadı da. Geleceği var olmasına var da bu maçta olma sebebini anlamadım ben yani şu maçta Aurelionun yanına 2.bir defansif adam koymaya ne gerek var adamlar zaten 8 kişiyle defansa yatacaklar belli bu..Muhtemel 11 lerde Ümit-Gökhan yazıyordu sürekli 11 de onu görünce şaşırdım.Ümitten faydalanmamak için bu kadar saçmalayacağı aklıma gelmezdi ne acı ki Ümitte bugün Terimi bir nebze de olsa ipten alan isim oldu.
|
|
|
|
#387339 - Sun Oct 14 2007 01:01 AM
[Re: aAqbal]
|
Müdavim

Yer: Nuh City
|
Bu saha şartlarında, bu kadar organize kapanan, mücadele eden takıma karşı ( Zaten aldığı sonuçlardan belli ) bu kadar kötü sahada ve hava koşullarında zaten üç puan alsaydık müthiş bir şey olurdu.
Ha, zaten üç puan alsaydık, iyi futbol olmazdı, beklenemezdi, o zamanda futbol yüzünden bi şekilde eleştirilecekti Milli Takım ve Fatih Terim.
Eleştirilmesi gereken nokta ve maçtan sonra izlediğim spor yazarlarının ortak eleştirisi Selçuk.
Ama benim kanaatim Moldova'nın iyi mücadele eden ve orta sahada kalabalık bi şekilde pres uygulayan bir takım olduğu için onlara aynı şekilde Aurelio - Emre - Selçuk ikilisi ile karşılık vermek istedi.
Ancak yenilen erken ve saçma gol herşeyi alt üst etti.
Benim bu noktada Terim'e getirebileceğim tek eleştiri Ümit'i daha erken sokması idi.
Rakibimiz kim şu aşamada Norveç.
Yunanistan'ın artık tuzu kuru. Bize karşı kaybetseler bile herşey evinde yapacakları maça kalıyor. Yani İstanbul'a bi rahatlık içinde gelecekler.
Şu bir gerçekki kötü takımlara karşı, kapanan takımlara karşı oyunu açamıyoruz.
Lakin ;
Karşımızda kazanmamız gereken bir maç var. Dönüm maçı.
Nasıl rahatlamış Ukrayna'yı deplasmanda yendiysek, nasıl o kadar golu sadece grup maçlarının bütününde yiyen İsviçre'ye dört attıysak aynen o şekilde Yunanistan'ı da yeneceğiz.
Belki Bosna bize bir kıyak yapar ve Norveç'i evinde yener; fark dört olur. Bizi istedikleri kadar Oslo'da yensinler. Son maç İstanbul'da ve güle oynaya gideriz şampiyonaya.
Bu açıdan bakarsak bir puan kazanç bile olabilir.
Bir sözümde Hakan Arıkan'a ve bu paralelde Orkun'a. Biz her ne kadar Orkun'a güvensekte büyük maçlarda Hakan'ın yaptığı hatalarıda göz önüne aldığımızda, kritik maçlarda yine aynı hataları yapma riski aynen Orkun içinde geçerli. Yabancı ve tecrubeli kaleci isteyişimiz bu yüzden.
Madem kalecisin. Adam uzun taç atıyor, gol yemeden önce bir iki kere attı zaten. Çık al o topu adam atamasın bir daha. Yada söyle defans oyuncusuna rakibin santforunu şöyle şarjla ileri doğru itsin. Hadi o da olmadı neden o şekilde gelen topa sola doğru yatarsın. Alaka nerede ?
|
|
|
|
|
|
#387340 - Sun Oct 14 2007 01:42 AM
[Re: seramana]
|
tshabalala
Müdavim

Yer: Is+anbuI
|
terim oyunun hiçbir aşamasında yönlendiremedi, savunma çok zayıftı, rakip sağlı sollu geldi, her gelişinde de savunma bu ataklara karşı etksizdi,
ümit karan'ın kafa vuruşu ise zor bir şanstı, kalli'yi röveşatasıyla aslanların önünden aldıysa terim'in de ömrünü uzattı,
ortasaha güçlü değil ve rakip yine aldığı topları bir dirençle karşılaşmadan istediği yerlere taşıdı,
mücadele eden ya da sadece koşan tuncay ve aurelio vardı,
merak ettiğim ise; son maçta sadece emre dirsekten bileği göstermişti, emre, ümit ve aurelio bunu yunanistan karşısında yaparsa, terim norveç karşısında hangisini kaptan seçecek?
Tarafından düzenlendi CENk (Sun Oct 14 2007 01:48 AM)
|
|
|
|
#387341 - Sun Oct 14 2007 03:06 AM
[Re: CENk]
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
Kötü bir sonuç daha geldi bu akşam...
Peki bu işin suçlusu kim? Aslında bu tür bir yorum yapmak alışkanlığım değil ama hemen hemen herkes suçlu aramış yorumlarında bende düzene uyayım...
Biri demiş tüm suçlu Fatih Terim...
Başkası demiş futbolcular suçlu...
Bir başkası kaleci suçlu demiş...
Bu akşam benim maçta gözlemlediğim şudur;
Fatih Terim Moldava'nın kendi sahasında oynadığı futbolu çok iyi izlmeiş ve buna göre de irdelemiş olduğu için tek forvetle sahaya çıkıp orta sahayı kalabalık tutup çok mücadele eden sert bir ekibe karşı oda çok mücadele edecek bir orta saha kurmuş ki bunda ne kadar da haklı olduğu 90 dk. boyunca oyuna objektif bakabilen herkes tarafından yakalanmıştır sanırım...
Peki taktik doğru da neden sonuç alınamadı?
Buda gene objektif bakan gözler için çok açık ve net aslında...
Neden sonuç alınamadı?
1-Fatih Terim'in taktiği doğru idi fakat bu oyun planında seçtiği oyuncular yanlıştı...
Açarsak bu 1. maddeyi;
Uluslarası platformda tecrübesi sıfır Selçuk İnan yerine Hüseyin Cimşir ile maça başlaması gerekiyordu..Nedeni de rakip fizik üstünlüğü ile oynayan bir rakip...Orta sahanda ki oyuncuların çok koşması kadar orta sahaya havadan gelen topları alabilecek ve birebir mücadelelerde yıkılmayacak ve yerini kaybetmeyecek güçte bir oyuncunun sahada olması gerekirdi..Çünkü sistemimiz güce dayalı futbolda galip gelebimekti...Hatta sağ bekte Uğur Uçar milli takıma çağrılmış olsaydı oynayabilirdi ve M.Topuz gibi güçlü bir adam orta sahada değerlendirilebilirdi...
2-Tek forvet çıkılıyorsa maça bu oyuncu ya Hakan olur yada Ümit olur...Çünkü maskat yani sistem oynamaktan çok rakibin koyacağı presi kırmak..Yani rakibin seni oynatmama planını bozmak...Gökhan Ünal ne pres yaptı nede gelen müsait posizyonları gerektiği gibi kullanabildi ve işin ilginci 90 dk. sahada kaldı...Ümit'in girdikten sonra nasıl rakip defansı dağıttığını gördük..Yada Hakan Şükür için aman çapraz koşu yapıyorda ne işe yarıyor yada aman pres yapıyorda ne işe yarıyor kardeşim diye eleştirenlerin G.Ünal'ı izledikten sonrada bu akşam aynı fikirde olup olmadıklarını merek ediyorum..Aslında etmiyorum çünkü sabit fikirlilik olduğunu biliyorum çoğu kimsede...
3-Rakibi iyi izlemiş dedim ama bence gözünden kaçırdığı çok önemli bir özellikleri vardı ki oda taç atışlarında ve yan toplarda çok etkili olabildikleri gerçeği...Burdan kastım kalesinde lig başından beri yan toplarda inanılmaz hatalar yapan Hakan Arıkan'ı kaleye koyma yanlışıdır...Maça güven vermesede en azından Fenerbahçe kalesinde Serdar sakatlandıktan sonra absurt yada hatalı goller yemeyen Volkan ile başlaması gerekirdi..Zaten Volkan girdikten sonra yandan gelen tüm taç atışlarını topladı..
Bu 3 madde bence F.Terim takımı doğru sistemle oynatmış olsa dahi maça başladığı kadroda ki 3 önemli oyuncu seçimi hatasından mütevellidir...
Şimdi gelelim maçtaki diğer maddelere...
Futbolcular açısından inceleyelim...
Rakip her topu ayağına alanın üstüne 3 kişi yolladı ve çoğu topuda bizden çaldı...Peki F.Terim'in çıkardığı sistem ne...? Ben bunun böyle olacağını biliyorum o yüzden rakip size 3 kişi basıp ayağınmızdan topu alıyorsa sende hemen orda 3 kişi rakibe basarsın kaybettiğin topu geri kazanırsından ibaret...Yüzde yüz eminim ki bunuda çok dile getirmiştir maçtan evvel..
Malesef futbolcularımız maçın koşmadan en azından rakip kadar koşmadan kazanılacağının yanılgısı içerisindeydiler..Sanki takımımızda Lincoln-Alex tarzı bir oyuncu varda nasıl olsa bu tür bir adam çıkar golü buluruz havasındaydılar..Mücadele eder gibi gözüksekte sıfır mücadele ettik diyebilirm..Bu da aslında çok açık net gözlmelenebiliyordu maçta ...Çünkü dikkat ettiyeseniz seken hiç bir topa sahip olamadık hep rakip kaptı bu topları...
F.Terim'in oyuncu seçimlerinde ne kadar hatası varsa futbolcuların mücadele eksikliğide bir o kadar hatalı idi...
Takımın en iyisi Servet'ti...Buda zaten çok şeyi açıklıyor...Çünkü yüreğini koyarak oynayan başka oyuncu yoktu benim nazarımda...
Oyuncu değişiklikler bazında baktığımızda ise;
Kaelecimiz Hakan'nın sakatlığı bir oyuncu değişikliğimizi aldı [***]ürdü öncelikle...
Ümit Karan'nın oyuna girmesi son derece doğru bir karardı zaten meyvasınıda verdi...
Tümer Metin'nin oyuna girmesi ise F.Terim'in ayıbıdır...Nerdeyse 3-4 aydır top oynamayan bir oyuncuyu kurtarıcı olaraka sahaya çıkarıyorsan şayet sürekli oynayan bir çok yedek klübesinde bekleyen oyuncuya çok büyük ayıp yapmış olursun...
Her ne kadar iyi bir performans koymuyor olsada sahada Arda'nın çıkmasıda hatadır bence en azından ayağında top tutuyordu takımı çalımlarlada olsa ileri taşıyabiliyordu...Çalımlarla dedim çünkü zaten kanat organizasyonu yapamıyorduk ve dolayısyla ortadan kısa paslar yada çalımlarla delmekten başka çaremiz yoktu.Fakat Fatih hocam doldur boşalt ve Tümer Metin'den mucize yaratma yolunu seçti bu değişikliği ile...
Maça çok doğru bir sistemle başlamış olmasına rağmen oyuncu seçimlerinde ve oyuncu değişikliklerinde büyük hatalar yapan F.Terim 1. numaralı hatalı kişidir bu maçtaki...
Ardından da F.Terim ile heme hemen aynı oranda futbolcular suçludur...
Gene oyuncularımızn beceriksizce kaçırdığı gollerde maçın makus talihini kaçınılmaz kılmıştır...
Ve Moldava'nın inanılmaz mücadelesi bu maçın sonucunu ortaya çıkarmıştır...
Dolayısyla bu akşam sonunda önümüze çok engebeli bir yol çizilmiştir...
Artık herkes kendi göbeğini kendi kesecek kıvama gelmiş durumdadır..Bizim için ne kadar önemliyse rakiplerimiz içinde bir o kadar önemlidir bu yeni çizilen yolun sonunda finiş ipini göğüslemek...Bundan dolayıda şansımız çok çok azalmıştır şampiyona için...Artık Yunanistan'ı yenersek Norveç'e deplasman da ne yapıp edip yenilmeyecez...Yunanistan'a yenilirsek te ne yapıp edip Norveç deplasmanından 3 puanla dönmek zorunluluğumuz ortaya çıkmıştır...
Sonuçta bu milli takım bizinmdir orda oynayan oyuncular ve takımı yöneten hocalarda Türk evladıdır..Hepsinin de hataları vardır ama hepsininde bizden daha çok bu duruma üzüldüklerinden şüphem yoktur...
Bu zorlu dönemeçte yapılacak tek şeyde HEP DESTEK TAM DESTEK sloganından başka bir şey olmamalıdır..Yıpratmak , yıkmak çok kolay şuanda gelinen çizgide...O bakımdan başta basının ardında halkın birlik beraberlik içerisnd eolup müthiş bir sinerji ile bu milli takıma destek vermeleri gerekmektedir...Sonuçta başarısızlık gelecekse zaten gelecektir ve bir çok kişinin dileği olan F.Terim de gönderilecektir...Ama bence F.Terim'in gitmesi uğruna milli takım şuanda gelinen çizgide heba edilmemelidir..
Kinleri dayanılmayacak düzeyde olanlar ise en azında şu periyotta destek vermiyorlarsa bile köstekte olmamalılardır...
|
|
|
|
|
|
#387342 - Sun Oct 14 2007 03:09 AM
[Re: CENk]
|
Yeni üye
|
Emre futbol oynamayı unutmuş bıraksın bence bir an önce. Bir tarafların havalanması bu olsa gerek. Keza Tuncay'da öyle. Eskiden eser yok. Fatih Terim ilginç kadrolar ve milli takım seçimleri yapıyor. Aslında gerçekçi olmak lazım. Avrupa futbolunu biraz takip eden kimseler anlar ki Türkiye'nin kadrosunda da iş yok. Şöyle bir düşünün milli takımın yıldızları diye geçinen adamların hangisi Avrupa'da büyük bir takımın 11'ne girebilir. Bence hiç biri giremez. Bu takım Avrupa Şampiyonası finallerine giderse de kusura bakmayın ama hiç bir şey yiyemez...
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24
Spiders online. |
|