#387212 - Tue Oct 09 2007 10:56 AM
Re: EURO 2008 Eleme Grubu 13.10.07 Moldava - Türkiye
[Re: ]
|
Müdavim
Yer: Almanya/Münster
|
Daha 10 gün önce Moldova macindan gayet umutluydum. Halil Schalkede gol atmaya baslamisti, Nihat sagligina kavusmus golleri siraliyordu. Yildiray sakat degildi. Hamitin cezali oldugunu bilmiyordum.
Birde Serhat Akin son maclarda önemli goller atinca acaba onuda cagirirmi Terim diye düsünüyordum.
Tamam Sabri ve Ayhanin sakatligi zaten belliydi ama özellikle Hamitin kart cezalisi olmasi bu mevcut durumu dahada zorlastirdi. Bu durumda Ugur kacinilmaz, umarim Terim cumartesine kadar kararini degistirir diyecegim ama sanmiyorum cünkü Hamitin kart cezalisi ve Sabrinin sakat oldugu önceden belliydi, o mevkii icin gerek duysaydi önceden alinirdi Ugur. Mesela Toraman sakatlandi hemen Yasini cagirdi Terim. Ugurun mevkisindeki durum bastan belli.
Terim maalesef yine gereksiz kisileri cagirmis. Emre Asik Ankarada o kadar berbat oynuyorki milli takimi nasil hakediyor anlamis degilim. Hicmi alternatifi yok bu adamin? Necatinin milli formayi hakettigini sanmiyorum ama onuda forvetde cok sakat var diye aldi diyelim, -yedek- olarak ve yedek olmalida zaten. Mehmet Yildizi Necatinin yerine tek gecerim.
Bu Hüseyin neden banko cagrilir milli takima? Kimse kesemiyormu bu adami? Deniz Baris olsaydi onun yerine cok daha iyi bir secim olurdu, Terimin büyük hatalarindan biri.
Ayrica Terim Tümeri cagirmis, sakatliktan yeni cikmis, daha febede mac yapmamis adami ne diye alirsin takima? Terimin bu secimlerine anlam veremesemde diger tarafta bazi hatalarindan dönmesi sevindirici. Ümit ve Mehmet Yildizin cagirilmasi cok iyi.
Bu mac öncesinde en üzüldügüm nokta Hamit ve Nihatin olmamasi, özellikle Hamit´e cok ihtiyacimiz var.
[color:"greenyellow"]
----------------Volkan------- Topuz----Yasin--Gökhan----Volkan Gökdeniz---Aurelio-Emre---Arda ---------Mehmet---------------- -----------Ümit(Hakan)---------[/color]
Tercihim bu kadro. Mehmet Topuzun yeri degil aslinda ama Hamit ve Sabrinin yoklugunda o boslugu onunla dolduracagini düsünüyorum Terimin. Bu arada Tuncay yerine Gökdeniz tercih edilmeli diye düsünüyorum. Gökdeniz baya formda ve 5 golü var su ana kadar ligde. Tuncayin durumu ortada, gecen macdada silikti.
Ayrica kesinlikle Mehmet Yildizin oynamasindan yanayim, Sivastaki yüksek perfomansi, mactan son dakikaya kadar kopmamasi, savasci ve cok mücadele eden bogusan bir forvet. Kesinlikle lazim olacak moldova karsisinda. Hem ofansif yönden hemde defansif, cünkü cok pres yapan bir oyuncu. Ümit ve Mehmetinin baslamasini isterim ama sanirim Terim Ümit ve Hakani oynatir, ve yine toplar sisirilir Hakana.
Bu mac bence yunanistan macindan daha zor bir sinav. Moldovayi kendi sahamizda 5:0 yenmis olsakda diger maclarinda öyle kolay bir lokma grafigi cizmemistir.
Yunanistan moldovada zar zor 1:0, yunanistanda son dakika golüyle anca 2:1 kazanmisti. Norvec kendi sahasinda sadece 2:0 yenebilmis, moldovada zorlanarak 1:0 gecebilmis.
Hatta Bosna moldovada 2:2 berabere kaldi, kendi evindede moldovaya 0:1 yenildi. (Hala anlayamiyorum nasil bosnada 2:1 öndeyken 3:2 yenildik)
Yani bu skorlara bakarak moldova karsisinda fazla hataya ve pozisyon harcamalarina yer yok, yoksa canimiz feci sekilde yanabilir. Cok sogukkanli ve etkili olmamiz sart. Son dakikalara kalirsa hüsran olur, ilk yarida isi bitirmemiz gerek. Newcastle´den bir gol birde asistle yüksek moralle gelen Emreyle, yaninda ortasahada en güvendigim Aurelio ile beraber. Forvetde formda olan Ümit ve Mehmetle bunu basaracagimizdan eminim.
Tek korkum defans. Insallah canimizi yakmaz.
2:0 aliriz diye geciyor icimden.
|
|
|
|
|
|
#387220 - Tue Oct 09 2007 23:26 PM
[Re: Beyaz]
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
siyah forma Fanatik gazetesi Moldova ve Yunanistan maçına terör olaylarına karşı duyarlılığı göstermek amacı ile siyah forma ile çıkılsın diye bir öneride bulunmuş
"FIFA'dan izin gerekiyor" Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Yunanistan karşılaşmasına siyah formayla çıkma isteklerini Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na iletti. Bakan Murat Başesgioğlu'nu makamında ziyaret eden TFF yönetim kurulu üyeleri, Şırnak ve Diyarbakır'da 15 askerin şehit edildiği saldırı nedeniyle gündeme gelen Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın 17 Ekim'de Yunanistan ile yapacağı karşılaşmaya siyah formayla çıkma konusunu görüştü. Başesgioğlu, siyah forma için FIFA'nın izni gerektiğini belirterek, FIFA'ya başvurulması gerektiğini söyledi. Bakan Başesgioğlu şöyle konuştu: "Tabiki içimiz yanıyor. Türk halkının da içi yanıyor. Zaten halkımız her zaman protestosunu ve tepkisini dile getiriyor. Sanırım bu maçta da gerekli tepkisini gösterir. Ama siyah formayla maça çıkmak için FIFA'dan izin almak gerekiyor." 09.10.2007 Kaynak : DHA
|
|
|
|
|
|
#387222 - Wed Oct 10 2007 23:58 PM
[Re: Beyaz]
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
Beklenen Kadro;
Kalede Hakan defansta Mehmet Topuz, Servet, Emre Aşık ya da Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, orta alanda Arda, Aurelio, Emre Belözoğlu, Tuncay, ileride ise Ümit Karan ile Gökhan Ünal.
|
|
|
|
|
|
#387225 - Thu Oct 11 2007 17:10 PM
[Re: 9#Elano]
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
Volkan Galatasaray'ın son maçlarında defansta önemli hatalar yaptı...Bu sanırım Terim'in çekincesi..
|
|
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24