#384844 - Tue Sep 11 2007 01:23 AM
2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal
|
Müdavim

Yer: İstanbul
|
Belki de Galatasaray tarihinin en şanlı zaferi. Devlet üstün madalyasını bir spor klübüne getiren gün. 17 Mayıs deyince gözlerin uzaklara daldığı, kimi şanslı insanların o stadda, kimilerinin televizyon başındaki anılarını canlandırdığı gün. 17 Mayıs günü okula gitmek, işe gitmek, oradaki heyecanlı muhabbetlere tanık olmak bambaşkaydı. Sabah kalktığında maça daha çok vakit olduğunu bilmek, her an, her saniye maçı yaşamaktı. Saatler ilerledikçe sokaklar boşalmaya başlamıştı bile. Hava iyiden iyiye karardığında Trt yayına girmişti artık, evet rüya değildi ve dönüşü yoktu. Tribündeki bariz üstünlüğümüz, finale gelene kadar yendiğimiz takımların üstüne bir çizik atılmış ve Arsenal ile sonlanan dev pankart derken 've maç başlıyor..' cümleleri kulakları ve tüyleri titretiyordu. Heyecan fırtınası şeklinde geçen 90 dakikanın ardından gelen kırmızı kart ve penaltı vuruşları iyice kalp ritmini zorluyordu. Kırık kolla oynamaya devam eden Bülent Korkmaz'ı, uzatma bölümlerinde bitmek tükenmek bilmeden haykırılan 'Dağ başını duman almış' nağmelerini de bir köşeye not ediyorduk; zaferden sonra konuşalım diye. Popescu o topu sol köşeye yolladığında ise herşey bitmişti. Bir gurur tablosu ve torunlara anlatılacak bir anı kalmıştı geriye. Herşey gerçek diye tekrardan kendimizi inandırken, gözlerin dolmaması elde değildi elbette. O gece 100 yıllık armanın ve forma ruhunun neticesiydi, sonuç farklı olsa ne olurdu ki? O maça çıkmak zaten başlı başına bir zaferdi. Ali Sami Yen başkan bir yerlerden görüyordu, işitiyordu belki de. Yarattığı arma ve parçalı forma artık klübün kuruluş amacına hizmetin doruğuna ulaşmıştı. Aslında herşey yeni başlıyordu. Bir dönem bitip, bir dönem başlıyordu.. Gece gece hüzün ağır bastı, biraz da sizi dinleyelim.
|
|
|
|
|
#384850 - Thu Sep 13 2007 22:34 PM
Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal
[Re: XINT]
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
Hafızamdan silinmeyen sahne Popescunun penaltısından sonra herkes Popescu'ya doğru koşarken koşmaktan iki topuğu birden aşınan Okan Buruk'un kramponlarının ucunda hüngür hüngür ağlayarak iki eline havaya kaldırıp koşuşudur...
|
|
|
|
|
|
#396723 - Sat Mar 08 2008 15:51 PM
[Re: caner3434]
|
cimbomlu olunmaz cimbomlu doğulur cimbomlu olmayan dıııııtt çocuğudur
Yer: konya
|
fenersiken(gs) kayseriyi yener
|
|
|
|
|
|
#396780 - Sun Mar 09 2008 13:18 PM
[Re: UltrAslan_35]
|
Müdavim

Yer: ADANA
|
O geceyı unutan mı war popescu penaltıyı cekerken ben tw e bıle bakmıodum  ama o kupayı gormek gercekten cok guze Avrupadan Bır Ucak Kalkıcak Icınde Bır Avrupa Kupası O Kupayı Yıne Galatasaray Alıcak!!!!:D kardei sen iyi son penaltıya bakamamışsın. valla ben bütün penaltıları gözüm kapalı , bi yandan dinleyip bi yandan dua ediyordum. spiker gooolll diye bağırıp ağlamak istiyorum sözünü söyleyince anca gözümğ açabildim:))) güzel gğnlerdi yaffff
|
|
|
|
#397598 - Sun Mar 23 2008 15:29 PM
[Re: nemesis]
|
sana canım feda galatasaray
Yer: küçükköy
|
ben 17 mayıs ta henüz 9 yaşında olmama rağmen şahit olduklarıma şükrediyorum. kimsenin inanmadığı rakip olarak bile görmediği o günlerde futbolcularımız gerçekten imkansızı başarıp bize övgüye değer bir tarih bıraktı.o günü net hatırlayamasamda popescunun o penaltı atışından sonra kendimi yerden yere atmaya engel lamıyordum.içimdense işte inanmadığınız güvenmediğiniz takımın size yaşattığı büyük gurur diye de geçirmeden edemiyordum hepinize teşekkür ediyorum bize bu onuru yaşatan siz futbolcularımıza işallah o 2000 de yaşattıklarınızı arkanızdan gelenlerde yaşatır diyorum
|
|
|
|
|
|
#397713 - Mon Mar 24 2008 18:09 PM
[Re: _dişi_arslan_33]
|
|
unutur gıbı olunca takıyorum cd lerı ızlıyorum 
|
|
|
|
|
#397758 - Tue Mar 25 2008 09:19 AM
[Re: bilal]
|
|
ınsanın tuyleını dıken dıken eden olay bu cok guzeldı ah tekrar donsek cok guzel olur o gunlere 2009 ezıklerın sahası ınş
|
|
|
|
|
|
#397836 - Tue Mar 25 2008 15:08 PM
[Re: _dişi_arslan_33]
|
|
kallıyle o gunlere donucagımızı sanmıyorum
|
|
|
|
|
#398174 - Sun Mar 30 2008 18:51 PM
[Re: bilal]
|
Yeni üye
|
yenisini isterim çoktan unuttum...
|
|
|
|
|
|
#399941 - Thu Apr 17 2008 21:25 PM
[Re: aLiNnAs_1905]
|
Yeni üye
Yer: Sinop
|
ben küçüktüm hayal meyal hatırladığım tek şey bütün Türkiye'nin sokaklara döküldüğüydü.hala özetini izlediüimde tüylerim diken diken oluyor aynen benimde tüylerim diken diken oluyor özellikle de youtube de fatih terimin maç başlamadın önce söyledikleri....
|
|
|
|
#402504 - Sat May 17 2008 11:15 AM
[Re: GS_Tahir]
|
Yer: almanya
|
mrb arkadaslar ben forumda yeniyim ve ilk mesajimi bu buyuk basariyla acmaktan cok mutluyum gercekten cok buyuk bir basariydi bu basari cogu takimin isteyipte beceremeyecegi bir guzellik diyim bugun 17 mayis cimbomlular bayrami bu beni ne kadar gurulandiriyor anlatamam duygulanmamk elde degil
|
|
|
|
#404478 - Fri May 30 2008 19:50 PM
|
Aslan cimbom
Yer: Ingiltere
|
Bir zamanlar o kadroda olan emre bolozoglu Fenere gitmis bu profosyenellik felan degil baska takimmi yoktu unutulmasinki bir kisiyi ezerek oldurdugu sirada fener maclarinda fener seyircisi katil emre katil emre diyorken o agliyarak sahadan cikmisti cok surmez eminim holigan fenerlilerden dayagini yer aleks'e saldiranlar onu napar bilemiyecem yaziklar olsun bu nankorlukten baska birsey degil cok ariyacak cimbomumuzu
|
|
|
|
#404479 - Fri May 30 2008 19:52 PM
[Re: cimbom_uk]
|
Aslan cimbom
Yer: Ingiltere
|
Inanin fenere gitmesinden degil o nasil milli takima kaptan yapilmis anlamiyorum adam provekorlukten uefadan ceza almis ingilterede siyahi bir oyuncuya laf atdigi icin sorusturmaya tabi tutulmus milli takimada kaptan yapiliyor ilginc
|
|
|
|
#406142 - Mon Jun 09 2008 08:22 AM
|
Üye

Yer: Ankara
|
renkdaş eğer 100 yıl boyunca anlatacak satır yo fln derken feneri kastediyosan yanılıyosun.adamlar tam 2 kez üst üste şampiyon olmuş daha ne:D puhahaha!!!ve 26 senedir kupaya hasretler buda bir rekor... kupa aldıklarını gören son fenerli 27 yaşında:D tabi bide hatırlamasını istersek 34-35 civarı bişey oluyo.buda fenerin ezikliğinin göstergesi.
|
|
|
|
#411090 - Tue Jul 08 2008 05:20 AM
[Re: cimbom_uk]
|
|
gercekleri tarih yazar galatasaray türkiyenin tek gururu
|
|
|
|
|
|
#415593 - Tue Jul 22 2008 22:18 PM
|
Alayına İsyan,Ölümüne UltrAslan
Yer: İstanbul
|
Ben o maçta henüz 3.5 4 yaşlarındaydım.Ama evde kopan fırtınadan ne yaptım hatırlamıyorum.Zaten çok küçüktüm.Ama sonradan kasetten izledim bu maçı.O gün şampiyon olmuşçasına sevindim.
Hee bide HAGİ nin kırmızı kart gördüğü pozüsyonda hakemin yanlış karar verdiğini düşünüyorum.Ya ikisinede sarı kart verecekti yada ikisini de atacaktı.Hagi ye verilen karar ağır.
|
|
|
|
#425618 - Fri Aug 22 2008 23:53 PM
[Re: b@d0]
|
Yer: konya
|
bizi o günleri yaşadık o muhteşem günleri yaşadık ne kadar şanslıyım o gururu bu ülkeye yaşatan takımın taraftarıyım... buraya yazılanları okurken bi tüylerim diken diken oldu gözümden yaş geldi izlerken ki halimi hatrlayamıyorum nası bağırıyoduk nasıl çığlık atıyoduk ailecek... o zamanda dayanamayıp ağlamıştım şimdide benimle aynı duyguları hatta daha fazlasını yaşayanların yazdıklarını okurken tutamıyorum kendimi:) o günleri o kadar çok özledim ki sabırsızlıkla bu geçmişte yaşadığımız o muhteşem günlerin tekrarını bekliyorum Allah nasibedecek o güzel günleri tekrar yaşamayı inşallah...
|
|
|
|
#427520 - Tue Aug 26 2008 23:44 PM
[Re: tuuba]
|
Yer: k.maraş
|
o gece henry nin kafasını tafarel çıkardıktan sonra ilk söyledim şey hadi hazırlıkları yapalım dışarı çıkalım olmuştu:)
|
|
|
|
|
|
#430885 - Sun Sep 07 2008 11:21 AM
|
Yeni üye

|
Bu da maçın öncesinde ve sonrasında yaşananlar;
Galatasaray - Arsenal (Mayıs 2000)
Maç için Kopenhag'a Avrupa'nın dört bir yanından Türkler akıyordu, biz de gazeteci olarak orda yerimizi almıştık. Maça daha 2 gün vardı, hatta futbolcular bile gelmemişti ama finalin bir ismi İngiliz diğeri ise Türk olunca olay çıkmaması imkansızdı. Biz de bu olayları takip edebilmek için Kopenhag'a erken gitmiştik.
15 Mayıs : Sabah erkenden çıkıp şehrin en büyük meydanı olan Tivoli Meydanı'na gitmiştik. Her tarafta dostça görüntüler vardı. İngilizler ve bizimkiler beraber foto çektiriyordu ama bunlar maça aileleriyle gelmiş olanlardı. Holiganları biraz araştırdığımızda gündüzleri dinlendiklerini geceleri ise içip olay çıkardıklarını öğrenmiştik.
Bizimkiler de ise Leeds maçından dolayı Galatasaray tribünün kalbi olarak adlandırılan tayfanin çok büyük bir kısmı gelememişti maça. Sadece Sebahattin ve birkaç arkadaşı gözümüze çarpıyordu İstanbul'dan.
Ama ortalıkta Almanya, Hollanda gibi ülkelerden gelen ülkücü gençler vardı, gördüğümüz kadarıyla da Sebahattin bu gençleri organize etmeye çalışıyordu... Gece olduğunda bize gelen haberde meydana yakın bir barda olay çıktığı bildirildi. Hemen oraya koştuk biz gittiğimizde polis olayları yatıştırmıştı. İngilizler barın içindeydi, Türkler ise kapıda. Polis kapıyı kapatmış bizimkileri içeri sokmuyordu.
Bir genç o sırada kapıya yaklaştı polise bir şeyler söyledi, tam dönerken koşarak kapıya bir tekme atti, tam o anda kapı açıldı ve İngilizler çekerek bizimkini içeriye aldı. Barın dış kısmı full camdı. Dışardaki Türkler bu görüntünün ardında taşlarla camları kırıp içeri girdiler ve burdaki İngilizleri kötü benzettiler. Bizimkiler çıktığında içerde bıçaklanmış bir İngiliz vardı.
16 Mayıs : Gece yaşanan olaylardan dolayı iki taraf da grup şeklinde dolaşıyordu ve neredeyse her tarafta küçük olaylar oluyordu, ama bunlar 3-5 kişinin yaptığı kavgalardı.
Akşama do ğru yine bir kavga haberi geldi, bara gittiğimizde bir İngiliz hastaneye kaldırılıyordu. Yine geç kalmıştık, olay çıkmış ve bizimkiler yine üstün gelmişti.
17 Mayıs : Olayın kokusu burnumuza geliyordu. Bugün kötü şeyler olacaktı. Meydanda kameralarımızla bekliyorduk. Meydan tamamiyle Türklerle doluydu. 6-7 bin T ürk meydandaydı. Her taraf sarı kırmızıydı. Arada İngiliz de görüyorduk ama bunlar yaşı baya büyük ailelerdi.
Öğlene doğru bir haber geldi; ''500 civarı İngiliz meydana doğru geliyordu, ve bu sırada onları görmüştük, evet 500 kadarlardı ama yüzlerinden intikam okunuyordu. Caddenin karşısına gelince durmuşlardı. Meydanin o tarafina bakan kısmında bizim gençler toplanmaya başlamıştı. Ellerinde kemer şişe hatta bıçak olanları vardı.
Tam bu sırada meydanin diğer tarafinda bir ses yükseldi. Yaklaşık 500 kişilik bir ingiliz grup arkadan saldırmıştı; ''yeeeeeee...'' ... Tam bu sırada cadde tarafındaki İngilizler de saldırıya geçti. Bu saldırı karşısında bizimkiler tamamen şok olmuştu. Çok iyi, planlı bir saldırıydı. Organize saldırıyorlardı. Bizimkilerde direniş vardı ama kişiseldi bunlar org. bi hareket yoktu.
Bu arada gözlerimiz Sebahattin'i ve de ülkücü gençleri arıyordu ama hiçbiri yoktu ortada. Yanımdaki arkadaşımın: ''Nerdesin S ebahattin'' dediğini duyduğuma eminim.
İngilizler meydanın ortasında birleşmişti. Bizimkiler ise kaçacak yer arıyordu. Direnenler çok azdı. Dedigim gibi kişisel direnişti ve bir işe yaramıyordu. Ve tam bu sırada meydana çıkan bir caddeden bir ses geldi. Sanki gök yarılıyordu : ''YA ALLAH BISMİLLAH ALLAHU EKBER''
Bir an binler yürüyor sanmıştık ve işte bizimkiler geliyordu. En önde Sebahattin, arkasında inanmış yürekli 300-400 civarı bir grup. Meydanın başına gelince durdular. İngilizlerin dikkati oraya yönelmişti. Sebahattin elini kaldırdı ve bir kez daha bağırdı : ''YA ALLAH BISMİLLAH ALLAHU EKBER'' ve arkasındakilerle birlikte meydana giriş yaptı. İngilizlerin üstüne açmışız bir şekilde saldırıyordu. Az önce ortalığı yakıp yıkan İngilizler şimdi kaçoyordu. Yere düşenlere defalarca vuruluyordu. Sebahattin'in geldiğini gören diğer Türkler(kaçanlar) geri dönüyotdu. Onlar da kaptığı sandalye, fırça, kemer vs. İngilizlere saldırmaya başlamışlardı. Elindeki büyük Türk bayrağını bırakmayan bir Türk'e saldırıyordu İngilizler diger tarafta. Sebahattin ordusu oraya yöneldi, o aslan parçası genç de kurtarılmıştı.
Bu savasta kazanılmıştı. Meydanın ortasında toplanıldı, en önde o, Türk bayrağı. Herkes sustu Sebahattin ağzını bir kez daha açtı : ''dağğ başınıı duman almıışşşş....
|
|
|
|
|
|
#444646 - Fri Dec 26 2008 18:33 PM
|
|
2009 yilinda eziklerin stadinda görüsmek üzere!!! galıba adım adım yaklasıyoruz renktaşş az kaldııı
|
|
|
|
|
|
#445105 - Sat Jan 03 2009 12:18 PM
|
|
Ömer Üründülün sesi hala kulaklarımda.. Herkes nasıl da gülümsüyordu, sokaklar ne kadar mutluydu. Sanki Cumhuriyet o gün ilan edildi, saltanat yıkıldı. Abartıyor muyum..
O günkü kadrodaki herkese, masöründen teknik heyete, federasyonundan, stadtaki çimi sulayan işçisine kadar ama özellikle de Gheorge Hagi mize sonsuz teşekkürler.. Ellerinize o kupa çok yakıştı.
|
|
|
|
|
|
#446194 - Fri Jan 30 2009 14:43 PM
|
Yer: eskişehir
|
o günü unutmak mümkün değilki....o gün bir başkaydı...kelimelerde asla ifade edemem.....ve hala ogünü hatırlarken gurur duyuyorum ve duygulanıyorum.....şuanda kendimi ağlamamak için zor tutuyorum...İnşallah bu senede aynı gururu mutluluğu yaşarız...ve UEFA kupasını alırız....Ve inanıyorum o kupayı alıcaz...(İNşallah)
başarılar ASlanlarım...
Tarafından düzenlendi gs_nazlı (Fri Jan 30 2009 14:47 PM)
|
|
|
|
|
|
#446638 - Wed Feb 04 2009 17:30 PM
|
Müdavim

Yer: Tekirdağ/Muratlı
|
"12/29/07 01:27" 2009 yilinda eziklerin stadinda görüsmek üzere!!! "02/04/09 17:11" evet az kaldı ... geliyoruz rahat olun...
|
|
|
|
#446814 - Sat Feb 07 2009 16:23 PM
[Re: 9#Elano]
|
Yeni üye
|
babamla beraber izliyorduk o maçı.yüksek tansiyonu vardı maçın sonlarına doğru fenalaştı onu aldım öteki içeriye götürdüm ben ise maçı izlemeye devam ettim.annem ne hayırsız evlatsın demişti :)o maçı hayatım boyunca unutamıcam.allahım ölmeden birde şampiyonlar ligi kupasını göstersin bizlere.
|
|
|
|
#452377 - Sun Mar 29 2009 15:25 PM
|
Yer: Bursa
|
sadece 6 yaşındaydım ve ozaman hatırladığım tek şey o kulaklarımda haydi oğlum haydi oğlum diyen bir spiker topa gelen bir popescu orta sahaya doğru koşan bir fatih terim....
|
|
|
|
|
|
#455585 - Fri May 08 2009 09:54 AM
[Re: UltrAslanSibirya]
|
Kahrolsn Pkk
Yeni üye

Yer: BaşkenT
|
Çoktan hak etmişlerdi
08 Mayıs 2009 Cuma * 08:51
Galatasarayımız'da UEFA Kupası kazandıran 11 yıldız dev bir törenle kulübe üye yapılacak
Galatasarayımız'da UEFA Kupası kazandıran 11 yıldız dev bir törenle kulübe üye yapılacak
2006 yılında kulübe üye olmak istekleri 11 bin liralık ücret talebine takılan efsane isimler amacına ulaşıyor. Başkan Polat kupanın alındığı 17 Mayıs’ın 9’uncu yıldönümünde 8 Türk ve 3 yabancı Aslan’ı birer plaket verip üyelikle onurlandıracak
9;uncu yıl hediyesi
Yönetim kurulumuz, Sarı-Kırmızılılar’a ve Türkiye’ye futbolda tarihin en büyük başarısını yaşatan futbolcularını onurlandıracak. Cim-Bom’a 2000 yılında UEFA Kupası’nı kazandıran efsane kadronun bel kemiğini oluşturan 11 yıldız futbolcu, kupanın alındığı 17 Mayıs gününün 9’uncu yıldönümünde kulübün onursal üyesi yapılacak.
2006’da para istendi
Unutulmayan kadroda yer alan isimlerden bazılarının 2006 yılında, üye yapılmaları için Sarı-Kırmızılı kulübe başvuruda bulunduğu ama engelle karşılaştıkları ortaya çıktı. Özhan Canaydın yönetiminin bu futbolculara 29 Kasım 2006 tarihli bir yazı gönderip, 11 bin lira olan üyelik ücretini istedi. Talepte bulunan futbolcular da bu nedenle üyelikten vazgeçti.
Hatayı Polat düzeltti
2006 yılında yaşanan bu olumsuzluğu Galatasaray’ın şimdiki başkanı Adnan Polat giderdi. Sarı-Kırmızılı kulübün patronunun ağırlığını koymasıyla bu isimlerin yanı sıra kupanın alınmasında büyük emekleri olan Hagi, Popescu, Taffarel, Ergün Penbe, Okan Buruk ve Hasan Şaş’tan oluşan 11 kişinin kulübe ücretsiz olarak üye yapılmaları için yönetimden karar çıktı.
Törende şov yapılacak
Üstelik bu isimlerin kulübe üye olarak kaydedilmeleri bir şova dönüştürülecek. Galatasaray’ın, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da Arsenal’i penaltı atışları sonunda 4-1 yenerek kupayı aldığı 17 Mayıs 2000 tarihinin 9’uncu yıldönümünde efsane kadronun 11 ismine Başkan Adnan Polat hem birer plaket verecek hem de üyelik kartlarını takdim edecek.
Tarafından düzenlendi GüLsah (Fri May 08 2009 10:04 AM)
|
|
|
|
|
|
#457560 - Sun May 31 2009 13:09 PM
|
Yer: istanbul
|
cok guzel gunlerdı mazıde yasanan galatasaray klasıklerıııı ama gelecek yıllarda daha ıyı olacakkk bundan emınım son ıkı yılda avrupada ıyı oynadık ama talıhsız sekılde elendıkkkk ...gelecek yıllarda daha ıyı olupp kupayı turkıyeye bır kez daha getırcezz ama yenılenen uefa avrupa kupasınıı...
|
|
|
|
|
|
#474232 - Mon Jun 14 2010 01:42 AM
|
|
Bu uefa kupası aslanları gibi bir takım daha gelir mi biraraya dünyaya kükreyen , dünya takımlarını dize getiren , türkiyenin adının dünyaya duyuran bu takım.. bu resmi gördükce o anlar aklıma geliyor aradan 10 sene geçsede unutamıyorum tuylerim diken diken oluyor.. http://www.resimcenter.com/r-4-buyukleri...nlari-6748.html
|
|
|
|
|
|
#476225 - Mon Aug 30 2010 17:10 PM
|
Yer: İSTANBUL
|
ne günlerdi gercekten de ama o kadromuz harıkaydı yine avrupada aynı mutlulugu yasamayı kım ıstemez herkes bızı parmakla gosterırdı
|
|
|
|
|
|
#478886 - Mon May 16 2011 17:48 PM
[Re: DESPO]
|
|
Galatasaray-Arsenal UEFA Penaltılar Maçın kaliteli penaltı görüntülerini izleyebilirsiniz.Ayrıca sayfayı beğenirseniz sevinirim.
Tarafından düzenlendi lion-1905 (Mon May 16 2011 17:49 PM)
|
|
|
|
|
|
#479066 - Sat May 28 2011 00:03 AM
[Re: gs_nazlı]
|
|
Bu anı asla ama asla unutulmayacak.. Her daim bu gurur kalbimizde yaşayacak..Tüm Gs tarftarının ve Türkiyenin!
|
|
|
|
|
|
#479381 - Tue Aug 23 2011 11:37 AM
[Re: Yeşil Göz]
|
|
unutulmayacak günlerdi... Bu arada Site yetkililerine seslenmek istiyorum Elimde Galatasaray ' a ait çok özel bir kaç belgesel seti paylaşımları var bu konuları bu sitede nasıl açabilirim Konularını Açmak istediğim konuların başlıkları Yüzyılın Takımı Galatasaray Belgeseli 16 Vcd 'lik Set.Arşivlik Süper Koleksiyon UEFA Kupası Final Maçı Geniş Özeti Dvdrip Türkçe Sunum Tek Link Galatasaray 16. Sampiyonluk Destani Full VcdripTr Tek Link Galatasaray 17. Sampiyonluk Destani Unutlmayacak Şampiyonluk Vcdrip Full Tek Link
Tarafından düzenlendi albayrak2001 (Tue Aug 23 2011 11:38 AM)
|
|
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24