Webaslan Forum
Page 1 of 4 1 2 3 4 >
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#384844 - Tue Sep 11 2007 01:23 AM 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal
nemesis Offline
Müdavim

Yer: İstanbul
Belki de Galatasaray tarihinin en şanlı zaferi. Devlet üstün madalyasını bir spor klübüne getiren gün. 17 Mayıs deyince gözlerin uzaklara daldığı, kimi şanslı insanların o stadda, kimilerinin televizyon başındaki anılarını canlandırdığı gün.

17 Mayıs günü okula gitmek, işe gitmek, oradaki heyecanlı muhabbetlere tanık olmak bambaşkaydı. Sabah kalktığında maça daha çok vakit olduğunu bilmek, her an, her saniye maçı yaşamaktı. Saatler ilerledikçe sokaklar boşalmaya başlamıştı bile. Hava iyiden iyiye karardığında Trt yayına girmişti artık, evet rüya değildi ve dönüşü yoktu. Tribündeki bariz üstünlüğümüz, finale gelene kadar yendiğimiz takımların üstüne bir çizik atılmış ve Arsenal ile sonlanan dev pankart derken 've maç başlıyor..' cümleleri kulakları ve tüyleri titretiyordu.

Heyecan fırtınası şeklinde geçen 90 dakikanın ardından gelen kırmızı kart ve penaltı vuruşları iyice kalp ritmini zorluyordu.

Kırık kolla oynamaya devam eden Bülent Korkmaz'ı, uzatma bölümlerinde bitmek tükenmek bilmeden haykırılan 'Dağ başını duman almış' nağmelerini de bir köşeye not ediyorduk; zaferden sonra konuşalım diye.

Popescu o topu sol köşeye yolladığında ise herşey bitmişti. Bir gurur tablosu ve torunlara anlatılacak bir anı kalmıştı geriye. Herşey gerçek diye tekrardan kendimizi inandırken, gözlerin dolmaması elde değildi elbette.

O gece 100 yıllık armanın ve forma ruhunun neticesiydi, sonuç farklı olsa ne olurdu ki? O maça çıkmak zaten başlı başına bir zaferdi.

Ali Sami Yen başkan bir yerlerden görüyordu, işitiyordu belki de. Yarattığı arma ve parçalı forma artık klübün kuruluş amacına hizmetin doruğuna ulaşmıştı.

Aslında herşey yeni başlıyordu. Bir dönem bitip, bir dönem başlıyordu..

Gece gece hüzün ağır bastı, biraz da sizi dinleyelim.

#384845 - Wed Sep 12 2007 10:31 AM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: nemesis]
serkan_077 Offline
Müdavim
**

Yer: antalya
bu mübarek günlerde şükürler olsun yüce ALLAH'a ki o güne şahit oldum. ondan önceki gece televizyonlarda takımımızın önceki maçlarını tekrar izlediğim için çok geç kalkmıştım. zaten erken kalkmakta istemiyordum çünkü biliyordum ki maç başlayana kadar saniyeler yıl gibi geçerken maç başlayınca dakikalar salise gibi geçicek.
leeds i 2-0 yendiğimiz maçta "bende oradaydım" diyebildiğim için fenerli beşiktaşlı arkadaşlımın o gün GALATASARAY atkılarıyla dolaştığını gördüğüm için, avrupa fatihi terimini gerçekten hakettiğimiz ispatladığımız için, futboldan hiç anlamayan ve hiç sevmeyen babaannemin penaltı atışlarında rakip kaleci için "elleri kırılsında tutamasın" diye dualarına şahit olduğum için çok gururluyum çok mutluyum.

kimi tesadüf desede, kimisi avrupa futbolu zaten çöküşteydi desede, madem o kadar iyi takımdınız neden şampiyonlar liginden elendiniz uefayı almak yerine şampiyonlar liginde ileri gitseydiniz desede o gün bambaşka birgündü... bambaşka bir andı... EY BÜYÜK ALLAH' ım,,, O GÜNLERİ TEKRAR VE TEKRAR YAŞAMAYI NASİP EYLE BİZE...

#384846 - Wed Sep 12 2007 11:52 AM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: nemesis]
seramana Offline
Müdavim
**

Yer: Nuh City
Unutulmaz o gün gerçekten ;

1000 kişi beraber izliyorduk okulda maçı.

Fenerlisi, Beşiktaşlısı hepsi vardı. Çığlık çığlığa bağırıyorlardı, her ne kadar sonradan inkar etselerde
www.anamurspor.org #6 Tobias Linderoth

#384847 - Wed Sep 12 2007 18:39 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: seramana]
WaNTeD Offline
Yeni üye

bu zafer sadece bir futbol zaferi değildi. bir anlamda avrupa kompleksimizi de yenişimizdi adeta. o günden sonra rakip kim olursa olsun yenebiliriz fikri akıllarımıza kazınmıştı artık. bu sadece bizim için değil hangi branşta olursa olsun hangi takım olursa olsun. hepsi buna inanmaya başlamıştı artık, biz herkesi yenebiliriz.
o gün gerçekten inanılmaz hala aklıma geldikçe popescunun penaltısı bi duygu yoğunluğu yaşıyorum. her defasında tüylerim diken diken oluyor. bir daha böyle zaferler çok zor, şu an için. ama biliorum ki bu ruh yeniden avrupalarda kendinden söz ettirecek. güzel günler çok yakın.

#384848 - Wed Sep 12 2007 18:47 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: WaNTeD]
İlhan_Atilla Offline
Ateşli taraftar

Yer: İst.
Finale gelene kadar elediğimiz takımları düşününce final akşamı benim içimde büyük bir umut vardı o akşam.
İnanılmaz bir akşamdı , her anı heyecan doluydu. Sanırım 117. dakikada Henrinin kafasında Tafanelle beraber hepimiz o köşeye uçmuşuzdur:)

Böyle bir başarıyı bize yaşatan ve hala göğsümüzü gere gere konuşmazi sağlıyan başta İMPARATOR FATİH TERİM olmak üzere herkese teşekkür etmek isterim.

#384849 - Thu Sep 13 2007 21:53 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: İlhan_Atilla]
XINT Offline
Yeni üye
*

Yer: karagümrük
terfi beklediğim işten atılma pahasına vardiyadan gizlice kaçıp,evde izleyemeyeceğime karar verip,taksimde meydanda yer bulamayıp,beyoğlunun arka sokaklarında köhne bir barda hayatımın en heyecanlı 2,5 saatini bana yaşattıran maç.taffarelin o mucize kurtarışyla yaşam ve yarı ölüm arasında gidip geldiğim,popescu nun penaltısıyla kendimi kaybettiğim maç.şimdi düşünüyorum da milan maçıyla başlayıp arsenal maçıyla biten ve bana rüya gibi gelen muhteşem serüven.

Gheorge Hagi

#384850 - Thu Sep 13 2007 22:34 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: XINT]
Anonymous
Kayıtlı değil

Hafızamdan silinmeyen sahne Popescunun penaltısından sonra herkes Popescu'ya doğru koşarken koşmaktan iki topuğu birden aşınan Okan Buruk'un kramponlarının ucunda hüngür hüngür ağlayarak iki eline havaya kaldırıp koşuşudur...

#384851 - Thu Sep 13 2007 23:09 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: ]
serdar Offline
Yeni üye
**

bırdaha bu kupayı gorebılecekmıyız arkadaslar.one guzel bır zaferdi.ne guzel bır destandı.nagmalup uefa kupasını almak...

#384852 - Fri Sep 14 2007 00:10 AM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: serdar]
niko6720 Offline
Müdavim

Yer: Almanyanin Türkiye Vilayetinde...
Oradaydim ve herkes gibi agladim.Popescu tam önümde atti o köseye o topu.. Taffarel Hennry´nin topunu cikarmadi bence o Allahin eliydi, zira ayni anda hem ön direkte hem arka direkte olamazdi bir insan..

Inanilmazdi ama basardik cünkü biz Galatasarayiz..

#384853 - Tue Sep 18 2007 12:52 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: niko6720]
xmen_kaan Offline
Yeni üye

Yer: balıkesir
ne geceydi ya.
zaman bi türlü akıp gitmemişti.özellikle penaltılarda.
yazarken bile tüylerim diken diken oluyo ya.
kimse yanlış anlamasın ama dünya 3. lüğünden cok daha büyük bi başarı olarak görüyorum uefayı almamızı.
dünya kupasında hiç bi avr. ülkesiyle karşılaşmadan 3. olduk.şansımız yerindeydi ama uefada söke söke aldık.işallah 2009 da şükrü saraçoğlunda tekrar bu duygu tatmak isteriz.

#384854 - Wed Sep 19 2007 16:04 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: xmen_kaan]
serkan_077 Offline
Müdavim
**

Yer: antalya
inşallah birgün şampiypnlar ligi finalini kendi stadımızda oynarız ve şampiyonlar ligi şampiyonu olarak o staddan ayrılırız...

#384855 - Wed Sep 26 2007 10:57 AM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: serkan_077]
xmen_kaan Offline
Yeni üye

Yer: balıkesir
muhteşem bi fantazi ya.ama bu tablo için uzun bi süre sabretmemiz lazım.ama neden olmasın.Allah büyüktür.

#384856 - Sun Nov 04 2007 13:49 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: xmen_kaan]
9#Elano Offline
Müdavim
**

Yer: Tekirdağ/Muratlı
Alıntı:
muhteşem bi fantazi ya.ama bu tablo için uzun bi süre sabretmemiz lazım.ama neden olmasın.Allah büyüktür.

neden olmasın

#384857 - Sun Nov 11 2007 00:14 AM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: nemesis]
UltrAslan_35 Offline
Yeni üye
*

Yer: Nereye !!!
O geceyı unutan mı war popescu penaltıyı cekerken ben tw e bıle bakmıodum ama o kupayı gormek gercekten cok guze

Avrupadan Bır Ucak Kalkıcak Icınde Bır Avrupa Kupası O Kupayı Yıne Galatasaray Alıcak!!!!:D

#384858 - Sun Nov 25 2007 16:10 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: UltrAslan_35]
msags Offline
Müdavim
**

Yer: İspanya
ogünleri yaşamak hakkaten de ayrıcalıktı,eğer bu sevinci yine bu millet yaşayacaksa yine GALATASARAY YAŞATIR BAŞKASI DEĞİL...

#384859 - Sat Dec 29 2007 01:27 AM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: msags]
caner3434 Offline
Üye
*

Yer: Münih
2009 yilinda eziklerin stadinda görüsmek üzere!!!

#396723 - Sat Mar 08 2008 15:51 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: caner3434]
djmuho1905 Offline
cimbomlu olunmaz cimbomlu doğulur cimbomlu olmayan dıııııtt çocuğudur

Yer: konya
fenersiken(gs) kayseriyi yener

#396779 - Sun Mar 09 2008 13:09 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: djmuho1905]
9#Elano Offline
Müdavim
**

Yer: Tekirdağ/Muratlı
oha shocked

#396780 - Sun Mar 09 2008 13:18 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: UltrAslan_35]
al_bundy Offline
Müdavim

Yer: ADANA
İlk Gönderen: UltrAslan_35
O geceyı unutan mı war popescu penaltıyı cekerken ben tw e bıle bakmıodum ama o kupayı gormek gercekten cok guze

Avrupadan Bır Ucak Kalkıcak Icınde Bır Avrupa Kupası O Kupayı Yıne Galatasaray Alıcak!!!!:D

kardei sen iyi son penaltıya bakamamışsın. valla ben bütün penaltıları gözüm kapalı , bi yandan dinleyip bi yandan dua ediyordum. spiker gooolll diye bağırıp ağlamak istiyorum sözünü söyleyince anca gözümğ açabildim:)))
güzel gğnlerdi yaffff

your nightmare is back again

#396836 - Mon Mar 10 2008 20:55 PM Re: 2000 Uefa Kupası Finali: Galatasaray - Arsenal [Re: al_bundy]
aLiNnAs_1905 Offline
Üye

Yer: Antalya
ben küçüktüm hayal meyal hatırladığım tek şey bütün Türkiye'nin sokaklara döküldüğüydü.hala özetini izlediüimde tüylerim diken diken oluyor

Page 1 of 4 1 2 3 4 >

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı