#381792 - Wed Aug 29 2007 14:01 PM
Almanya'da ki Gurbetçiler Ne Olacak...
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
Almanya'nın aldığı karar sonucu bundan böyle Türk Milli takımında forma giymeyi seçen Türk gençlerinin bütün hakları ellerinden alınacak... Bu konuyla ilgili Fatih Terim bir çalışma yaptıklarını bildirdi... GURBETÇİLER İÇİN YENİ BİR HAMLE
Gurbetçi oyuncularla ilgili yakın zamanda yeni bir hamle yapacaklarını dile getiren Fatih Terim, Avrupa, Amerika, Kanada ve Avustralya'da çalışmalar yapacaklarını vurguladı.
Terim, Almanya'nın çifte pasaport uygulamasını kaldırdığını, bunun da burada yaşayan gurbetçi oyuncuları zor durumda bıraktığını kaydederek, şöyle konuştu: ''Türk oyuncular, Türk Milli Takımı'nda oynamayı tercih ederlerse Almanya'daki tüm haklarından vazgeçmek zorunda kalıyorlar. Onları da biz yetiştiriyoruz, Türkiye'yi seçiyorlar diye böyle bir prosedür koydular. Alman pasaportlarını teslim etmek zorundalar. Bu sıkıntı içinde kalmış çocuklarımız var. Bazı şeylere hak vermek de zorundayız. O zaman ortaya şöyle bir şey çıkabilir; ya A milli takımda oynarım ya da tercih etmem. Biz de pazarlık yapacak bir durumda değiliz.''
Statü değişti diye gurbetçi oyunculardan vazgeçmediklerini belirten Terim, ''Konumu itibariyle bu seçimi yapmış olan oyunculara kızmıyoruz. Bu bizi yıldıracak, pes ettirecek demek değil. Yeni bir atılım içerisindeyiz. Yeteneklerimizi yine Türk futboluna kazandırmaya devam edeceğiz. Bu konuda art niyetli değiliz. Aman bizde oynasın da haklarını kaybetsin demedik'' ifadesini kullandı.
|
|
|
|
|
|
#381793 - Wed Aug 29 2007 14:02 PM
Re: Almanya'da ki Gurbetçiler Ne Olacak...
[Re: ]
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
Alınan bu karar sonrası ilk kayıp geldi... Milli takımı istemedi-Herşey Pasoport için-21 Ağustos 2007 16:10 Serdar Taşçı: Almanya hızlı davrandı İlk kez Almanya Milli Takımı'na çağırılan Serdar Taşçı, ailesinin Türk milli takımında oynamasını istediğini fakat Almanya'nın bu konuda daha önce davrandığını söyledi.
Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw tarafından ilk kez milli takıma çağrılan VfB Stuttgart takımında oynayan Türk kökenli Serdar Taşçı, Spor dergisi Kicker'e milli takım seçimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Türk milli takımından da teklif aldığını belirten Serdar, anne ve babasının Türk milli takımında oynamasından yana olduklarını anlatarak, ''Babam için bu çok önemliydi. Ancak şimdi bu nedenle benimle daha az gurur duymuyorlar. Bu karar bana uykusuz geceleri beraberinde getirdi. Ancak Alman milli takımı daha hızlı davrandı'' dedi.
Haberde, VfB Stuttgart'ın eski teknik direktörü Ralf Rangnick'in, Serdar'ın oynadığı pozisyonda uluslararası alanda en büyük yetenekler arasında bulunduğunu belirtti.
Rangnick'in, ''Serdar olgun bir futbolcu gibi tecrübeli oynuyor'' değerlendirmesini yaptı. Rangnick, bu kadar gelişmesinin kendisi için sürpriz olmadığını belirttiği Serdar'ın uluslararası alanda da büyük bir kariyeri olacağına inandığını kaydetti.
Bundesliga'da şimdiye kadar 28 karşılaşmada oynayan ve 2 gol atan Serdar, Alman milli takımının 22 Ağustos'ta İngiltere'yle oynayacağı hazırlık karşılaşması için Löw tarafından kadroya alındı.
GELECEĞİ OLAN YETENEKLER ARASINDA GÖSTERİLDİ
Haberde, Serdar'ın VfB Stuttgart'ın alt yapısından yetiştiği, 20 yaşındaki bu futbolcunun bir yıl öncesine kadar VfB Stuttgart'ta geleceği olan yetenekler arasında gösterildiği ifade edildi.
Serdar'ın bir yıl önce 20 Ağustos 2006 tarihinde Arminia Bielefeld'e karşı VfB Stuttgart formasıyla Alman Birinci Ligi'nde ilk kez oynadığı, Bundesliga'da geçen sezon 26 karşılaşmada yer aldığı ve 2 gol attığı, gelişmesinde önemli rol oynayan Alman milli takımının eski oyuncusu Marcus Babbel'in de yerini aldığı kaydedildi.
VfB Stuttgart'ta futbolcuların sportif gelişmesinin yanı sıra kişisel gelişmelerine de önem verildiği belirtilen haberde, bunu için özel olarak ''davranış kuralları'' bulunduğu ifade edildi.
VfB Stuttgart'ın genç teknik direktörü Hansi Kleitsch, Serdar'la birlikte çalışmanın her zaman kendisine memnuniyet verdiğini, futbolcuların kurallara uymayı, disiplin ve saygıyı erkenden öğrenmeleri gerektiğini, aksi takdirde gelecekte başarısızlığa uğrayacaklarını belirtti.
Futbolcuların, şımarmamayı sadece takımda değil, aile ortamında da öğrendikleri ifade edilen haberde, Serdar'a da anne ve babasının örnek oldukları kaydedildi.
|
|
|
|
|
|
#381803 - Tue Oct 09 2007 23:20 PM
[Re: catlak]
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
Taşçı: "Terim beni istiyor ama..." Almanya'da geçen sezonun şampiyonu Stuttgart'ın defansındaki başarılı Türk futbolcu Serdar Taşçı, "Türkiye A Milli Takım daveti için Fatih Terim hocamıza teşekkür ediyorum. Bu davet benim için büyük onur. Ancak bu saatten sonra Almanya'ya büyük ayıp olur." dedi.
Uzun süre Almanya Ümit Milli Takımı'nda oynadıktan sonra Joachim Löw tarafından deplasmanda 22 Ağustos'ta oynanan İngiltere maç kadrosuna alındığını belirten Serdar, "Lig maçında burnumdan aldığım darbe sebebiyle sakatlık yaşadım. İngiltere maçı öncesi antrenmanlarda burnumdaki rahatsızlık futbolumu olumsuz yönde etkiler diye endişe ettik. Bu nedenle Löw beni sahaya sürmedi. Almanya A Milli Takımı'nda forma giymedim diye şimdi Türkiye'den gelen A Milli Takım düzeyindeki teklifi kabul edersem Almanya'ya büyük ayıp etmiş olurum." dedi. Artvinli bir işçi ailesinin oğlu olarak Almanya'da dünyaya geldiğini hatırlatan Serdar Taşçı, "Küçük yaştan beri Türk gelenek ve göreneklerine göre yetiştik. Türkiye'yi çok seviyorum. Ay yıldızlı milli takım forması da benim için kutsal. Ancak Almanya Futbol Federasyonu uzun süredir bana emek veriyor. Milli Takım antrenörü Joachim Löw de benimle yakından ilgileniyor. Böyle bir atmosferde Almanya'dan vazgeçip Türkiye A Milli Takım formasını giymem yakışık almaz. Bu yeni durum Almanya'daki futbolumu da olumsuz etkileyebilir." diye konuştu.
24 Nisan 1987'de Almanya'nın Esslingen kentinde doğan Serdar Taşçı, Stuttgart'ın altyapısında yetişti. 2006/2007 sezonunda Almanya şampiyonu olan Stuttgart takımında 26 lig maçında forma giydi.
09.10.2007
Kaynak : Zaman
|
|
|
|
|
|
#381806 - Wed Oct 10 2007 06:07 AM
[Re: ]
|
Taraftar

Yer: İstanbul
|
Ben çok gurbetçi futbolcu tanıdım,açık konuşayım; bir tanesinin bile karakteri sağlam çıkmadı,teferruata girmek istemiyorum ama bir tane sağlam karakterli çıkmaz mı? Evet çıkmadı.Sanırım örf ,adet ve çevreye ayak uydurmadan kaynaklanan bir durum bu...
Şimdi bu forumda ki futbolcu olmayan gurbetçiler alınmasınlar hemen,ben genelleme yapmıyorum,sadece hayat tecrübemden bahsediyorum,bende gurbetçiyim ama karakterim sağlamdır diyen varsa onlar alınmasın zaten saygı duyarım...
Şimdi Malik Fathi,Serdar Taşçı, Mesut Özil,Barış Özbek vs. vs. kaçanları ele alıyorum,hepsi kırık plak belirliyorlar birer tane,tekrar tekrar çalıyorlar,Terim suçlu ,Terim suçlu,Terim suçlu,yaw bir adama 40 defa deli dersen deli olur,bunların bu lafları yüzünden herkes sanıyor ki Terim bunları çağırmıyor veya yerinde oturuyor sigarasını tüttürüyor.
Efendim biz uyardık da Türk milli takımı geç kaldı,biz teklif bekledikte Almanlar önce davrandı.Şimdi herkes bu gurbetçileri Türk asıllı sanıyor değil mi? Hayır gerçekte hepsi Alman asıllıdır,ALmanlarla büyümüşler,Alman adetleriyle yetişmişler,ortamlar,yemekler, sohbetler, arkadaşlıklar vs... Yani Alman kimliğini benimsemiş birindende Türklüğüne dönmesini beklemek sen Hristiyansın gel bu yaştan sonra Müslüman ol demek gibi bir kavram olsa gerek...
Ben Terim veya kurmayları suçsuzdur demiyorum fakaatt! Bu çocuklarda bu kadar masum numaralarını bıraksınlar en azından diyorum.Bir insan ben Türküm derse Nuri Şahin , Hamit ve Halil gibi gelir Türk formasını giyer,bunun adı gerçek Türklüktür,karaktere özgüdür,kökenini bilmektir... Fazla milliyetçi yazıyorsun derseniz şunu derim;siz de fazla batılı düşünüyorsunuz...
|
|
|
|
|
|
#381809 - Wed Oct 10 2007 18:57 PM
[Re: FrancescoTotti]
|
tshabalala
Müdavim

Yer: Is+anbuI
|
Ben çok gurbetçi futbolcu tanıdım,açık konuşayım; bir tanesinin bile karakteri sağlam çıkmadı,teferruata girmek istemiyorum ama bir tane sağlam karakterli çıkmaz mı? Evet çıkmadı.Sanırım örf ,adet ve çevreye ayak uydurmadan kaynaklanan bir durum bu...
Şimdi bu forumda ki futbolcu olmayan gurbetçiler alınmasınlar hemen,ben genelleme yapmıyorum,sadece hayat tecrübemden bahsediyorum,bende gurbetçiyim ama karakterim sağlamdır diyen varsa onlar alınmasın zaten saygı duyarım...
Şimdi Malik Fathi,Serdar Taşçı, Mesut Özil,Barış Özbek vs. vs. kaçanları ele alıyorum,hepsi kırık plak belirliyorlar birer tane,tekrar tekrar çalıyorlar,Terim suçlu ,Terim suçlu,Terim suçlu,yaw bir adama 40 defa deli dersen deli olur,bunların bu lafları yüzünden herkes sanıyor ki Terim bunları çağırmıyor veya yerinde oturuyor sigarasını tüttürüyor.
Efendim biz uyardık da Türk milli takımı geç kaldı,biz teklif bekledikte Almanlar önce davrandı.Şimdi herkes bu gurbetçileri Türk asıllı sanıyor değil mi? Hayır gerçekte hepsi Alman asıllıdır,ALmanlarla büyümüşler,Alman adetleriyle yetişmişler,ortamlar,yemekler, sohbetler, arkadaşlıklar vs... Yani Alman kimliğini benimsemiş birindende Türklüğüne dönmesini beklemek sen Hristiyansın gel bu yaştan sonra Müslüman ol demek gibi bir kavram olsa gerek...
Ben Terim veya kurmayları suçsuzdur demiyorum fakaatt! Bu çocuklarda bu kadar masum numaralarını bıraksınlar en azından diyorum.Bir insan ben Türküm derse Nuri Şahin , Hamit ve Halil gibi gelir Türk formasını giyer,bunun adı gerçek Türklüktür,karaktere özgüdür,kökenini bilmektir... Fazla milliyetçi yazıyorsun derseniz şunu derim;siz de fazla batılı düşünüyorsunuz...
gurbetteki oyuncu karakterlidir degildir bir fikrim yok ancak fatih terim'in bahsi gecen ya da gecek olan oyuncularin hangi ulke vatandasi oldugu konusunda bilgisi oldugunu bile acikcasi dusunmuyorum, ya da gurbetci oyuncularin izlenidligine dair bir komite var mi? umarim vardir, `Ya bu oyuncu Turk vatandasimiydi?` gibi bir sozu de sarf etmistir kendisi, aurelio yu mehmet yapmak varken kim neden ugrassin.
|
|
|
|
#381810 - Wed Oct 10 2007 21:15 PM
[Re: CENk]
|
Taraftar

Yer: İstanbul
|
`Ya bu oyuncu Turk vatandasimiydi?` gibi bir sozu de sarf etmistir kendisi,
aurelio yu mehmet yapmak varken kim neden ugrassin. Aurelio dediğimiz adam bugün milli takımın iskeletinin en iyi dişlisi,Malik Fathi gibi bir çok adam bulabiliyoruz,ha evet Terim bu adamı almak istemiyorsa bile küçümsememilydi nezaket gereği ama zaten Malik Fathi Türkiye'yi küçümsemişti,nasıl mı? Ben Fathi'nin Ersun Yanal olduğu dönemde çok iyi hatırlıyorum Türk Milli Takımında değil ALmanya milli takımında oynamak istiyorum dediğini hemde çok iyi hatırlıyorum,sonra da çıkıp masum numaraları yapıyor,işte efendim soyunma odasında türkçe şarkı söylemeyi çok istermişte şuymuş buymuş,acaba Türkçe kaç kelime biliyor! şu yutturmaya bak sen,şu yalancı Arap çocuğuna bak sen ... Löw ne dedi Fathi hakkında; A Milli Takım için takip ettiğiniz adaylar var mı? Evet, var. Onları Mattias Sammer ile Dieter Eiltz’ten oluşan heyetimiz izliyor. Schalkeli Mesut Özdil 21 yaşaltı takımda harikalar yaratıyor. Ancak A Milli takım için henüz erken. İleride ona başvuracağım. Stuttgart’ta Serdar Taşçı, Hertha Berlin’de Malik Fathi var. Malik’in ailesi ile konuştuk. Kendisi Türkçe bilmiyor ve Türkiye’yi seçmesi bence çok zor. Efendim ben isterdim ama almadılar. Ayrıca Malik Fathi TR'de oynama daveti madem bekliyordu da neden Almanya adına askerlik yapıp Alman ordu milli takımında oynadı(?) Malik Fathi'yi savunanlara hak vermiyorum,bu adamın Türklüğünden şüphe ediyorum çünkü... Ayrıca Ulusoy'da bu konuda beni doğrular nitelikte bir açıklamasında; Malik Fathi konusu
Ulusoy, Alman Milli Takımı'nda oynayan gurbetçi oyuncu Malik Fathi hakkında görüşlerinin sorulması üzerine, ''Ben Malik Fathi'yi kaçırdığımız bir futbolcu olarak görmüyorum'' dedi.
Haluk Ulusoy, ''Geçen hafta zaten bir Alman gazetesinde 'Ben Alman vatandaşıyım. Türk Milli Takımı'nda oynamak istemiyorum' şeklinde bir demeci varmış. Keşke Malik Fathi Türklük bilincini taşısaydı da Türk Milli Takımı'nı tercih etseydi. Tabii ki zorla oynatacak halimiz yok'' diye konuştu. ya da gurbetci oyuncularin izlenidligine dair bir komite var mi? umarim vardir, elbette var,eskiden Erdal Keserdi,şimdi Metin Tekin,bu komiteyi yürüten kurmaylar...
|
|
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24