Webaslan Forum
Page 1 of 2 1 2 >
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#378914 - Wed Jul 25 2007 09:56 AM Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu?
xl_aslan Online   sleepy
Üye
**

Arkadaşlar eminim hatırlıyacaksınız, galatasaray afrika pazarındaki parlayacak oyuncuları görebilmek yada afrikadan oyuncu yetiştirebilmek için senegalden bir külüp satın almıştı.

Bana göre son derece doğru bir hamleydi.Lyon ve diğer fransa külüplerinin yaptığı gibi bir afrikalı getirip bir kaç sezon sonra yüksek bedellerle satmak son derece pozitif bir fikirdi.Benim bildiğim kadarıyla burdan hiç bir oyuncu gelmedi.

Sonra ne olduysa oldu bu külüple ilgili ben hiç bir haber alamadım.Bilgisi olan varmıdır?

Tarafından düzenlendi xl_aslan (Wed Jul 25 2007 16:06 PM)

#378915 - Wed Jul 25 2007 15:51 PM Re: senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: xl_aslan]
xl_aslan Online   sleepy
Üye
**

Tarafından düzenlendi xl_aslan (Wed Jul 25 2007 16:06 PM)

#378916 - Wed Jul 25 2007 16:16 PM Re: senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: xl_aslan]
xl_aslan Online   sleepy
Üye
**

Konuyal ilgili osman tanburacının yazısı ve linki.

http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2003/02/05/yazarlar/yazarlar66.html

Alıntı:
[color:"orange"] Osman Tanburacı

osman.tanburaci@aksam.com.tr

Sinan Vardar, Beylerbeyi 10 numara Serhat ve El Hagi Diouf

Sinan Vardar çocukluk arkadaşım, çok da iyi futbolcuydu. Şimdi Oger Tour'un başında. Onun ömrü futbol topunun peşinde geçti, uzun yıllar Bandırma ve Beykoz'da oynadı. İncecik ama şeytan gibiydi. Futbolu çok iyi bilen, futbolcuyu gözünden tanıyan Sinan, Beylerbeyi A.Ş.'yi yaratan adam oldu. Dikkatinizi çekerim Beylerbeyi'nin kuruluş tarihi 1911. Sinan Vardar da 25 senedir başkan ve takımın her şeyi. Altı sene önce de Beylerbeyi'nin başkanıydı ve 18 yaş grubu gençlerle, tarihinde ilk kez 3. Lig'de namağlup şampiyon oldu. Sonra 2. Lig'de iki sene harikalar yarattı, ne oldu bilmem, Sinan o takımdan 16 futbolcu sattı ve geri çekildi, o canım Beylerbeyi de kayboldu gitti.

Geçen gün Florya'da Galatasaray Beylerbeyi maçı vardı, bir de baktım Sinan Vardar yine Başkan. Öyle bir takım kurmuş ki şaşarsınız. Galatasaray bir saat oynadı gol atamadı. Maçı 5-0 kaybettiler ama Terim bütün oyuncularını oynatınca aynı kadro ile devam eden Beylerbeyi sonlara doğru bunaldı ve fark yedi. Bir 10 numaraları var, koy Galatasaray'a oynasın! Adı Serhat, Sinan onu Kırklareli'nden 60 milyara almış. Bugün birinci ligin birçok takımı Serhat'ı bize verin diye kuyruktaymış. Beylerbeyi'nin santrforu, defans bloğu, orta alanı taş gibi. Helal olsun Sinan Vardar.

Futbolun içinden gelme Sinan Beylerbeyi sahasını da camiaya kazandıran isim. Sonrasında Bölge Müdürü Vedat Bayram'la el ele vermişler ve stadı yapmışlar. Vardar koyu Beşiktaşlı. Hasan Arat'ın listesine girecek kadar değerli bir isim. İşin bundan sonrası Galatasaray'la ilgili.

Galatasaray, Sinan'la anlaşmış ve Beylerbeyi takımının hisselerinin çoğunluğunu almış. Bundan sonra Beylerbeyi Galatasaray'ın pilot takımı olacak. Mükemmel bir iş başarılmış. Sinan ayrıca Slovakya'da da bir takım satınalma peşinde. Böylece yurt dışında da Galatasaray'ın ayağı olacak. Oturma izni vs. bu takım aracılığı ile alınacak ve transfer kolaylaşacak.

Bir başka girişim de Senegal'le var. O bağlantıyı da Galatasaray Lisesi'nden arkadaşım Tunç Üner yürütüyor. Galatasaray Senegal'de de bir takım aldı. Adı St. Louis. Bu yıl Liverpool'e 20 milyon dolara giden Dünya Kupası yıldızı El Hagi Diouf'un takımı. Orada da gençler taranıyor ve ucuz maliyete büyük yetenekler keşfediliyor. Yakın gelecekte bu alt yapı Galatasaray'a yağmur gibi futbolcu kazandıracak.

Bunların en çarpıcı örneği Fransız Auxerre takımıdır. Onların hocası Guy Roux belki 40 yıldır takımın başında ve hep bu yolla oyuncu buluyor. Auxerre bugün Fransa'nın en sağlam takımı. Amatör ligden gelen Auxerre, Fransa şampiyonluğunu kazandı ve Avrupa'da final bile oynadı. Cantona ve Basil Boli onun yetiştirmesi.

Akıl için yol bir. Başkan Canaydın'ı ve bu girişimlerde önemli rol oynayan Ali Dürüst'ü kutluyorum. Fatih Hoca da olaya dört elle sarılmış. Böyle giderse Sinan Vardar ve Tunç Üner Türk futboluna genç yetenekler kazandırır, Galatasaray da Terim de rahatlar. Artık kasetten oyuncu seçme, üç gün Brezilya'da kalıp adam alma da tarihe karışır!

[/color]

#378917 - Thu Jul 26 2007 00:29 AM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: xl_aslan]
catlak Offline
Müdavim

Yer: Viyana {..Borhani FAN..}

#378918 - Thu Jul 26 2007 12:00 PM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: catlak]
xl_aslan Online   sleepy
Üye
**

Senegaldaki futbol külübü ile ilgili resmi siteye mail attım.Bir cevap gelirse sizinle paylaşacağım.

Tarafından düzenlendi xl_aslan (Thu Jul 26 2007 12:01 PM)

#378919 - Thu Jul 26 2007 12:05 PM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: xl_aslan]
ronildo Offline
Üye
*

Yer: istanbul
tahmınımce 2 sene once falan alındı dımı bu klup yada daha fazla ee nıe hala 1 tane bıle oyuncu cıkmamıs adurumda bırde yagmur gıbı futbolcu yagcakmıs

#378920 - Thu Jul 26 2007 13:17 PM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: ronildo]
xl_aslan Online   sleepy
Üye
**

Abel xavier'in kapak olduğu sayıda konuyla ilgili haber yapılmıştı.Sanırım 2002-203 sezonu.

#378921 - Sat Jul 28 2007 14:56 PM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: catlak]
DESPO Offline
Müdavim

Yer: Stuttgart/Almanya
Alıntı:
Birde bu proje vardi..

hocam burda tamamen UCANKUS gercegi var,
düpedüz ucmuslar ya,
özelikle Galatasaray Almanya takimina 60.000 Seyirciy kaldiracak bir Stad Projesi hedefinde diyor.

Buna neremizle gülecegimizi bilmiyorum,
daha dogru düzgün bir Stadimiz yokken,
Almanyada Kulüp kurduk,ikinci lige,derken birinci lige cikti,
anormal Forma satti ve 60bin Kisilik stadi doldurdu ...
Hayal +1905

#378922 - Wed Aug 29 2007 11:58 AM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: DESPO]
Pete Offline
Pete
Yeni üye

istanbul daki altyapindankileri oynatmayan kulup senegalden mi getirir.bizim muthis bir scouting ekibimiz varya 1o milyon euro forvete ayirip hicbir halt bulamayan ne senegalden begenip onerirler nede bizim yonetim orayla ilgilenir.o isi unutun derim.

#378923 - Fri Sep 07 2007 10:40 AM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: Pete]
xl_aslan Online   sleepy
Üye
**

Aşağıdaki mesaj dün gelmiş.İnşallah bir cevap dönerler.

Sn. oktay ********,
Gönderdiğiniz elektronik posta tarafımıza ulaşmıştır.
İzleyicilerimizden gelen tüm mesajlar, editörlerimiz tarafından değerlendirmeye
alınmaktadır.
Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Galatasaray.org Yönetimi

#378924 - Fri Sep 07 2007 15:11 PM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: xl_aslan]
murat1905 Offline
Yeni üye
**

Yer: İSTANBUL
Bu bir otomatim mesajdır. Bana da bir kaç kere geldi.Bir cevap gelecek diye bekledim ama hiç bir sorumu dikkate alıp cevaplamadılar. Sitedeki hata için bile mesaj çektim onu bile dikkate alıp cevaplamadılar. Hata hala düzeltilmedi. Bu konuda çok ilgisizler.

#393618 - Sun Feb 10 2008 19:21 PM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: murat1905]
Renato Offline
Yek35
Üye
**

Yer: BUCA
Bende bu konuda belli başlı yazarlarımıza mail attım sadece Fanatik Gazetesi yazarı sn.Bülent tuncay cevap verdi o da bu konuda bilgi edinmeye çalışacağım şeklinde oldu.Ama şöyle bir şey var bazen Galatasaray Afrikalı bir oyuncu deniyor diye haberler çıkıyor,belki o kulüpten geliyordur bu futbolcular.

#393717 - Tue Feb 12 2008 19:53 PM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: Renato]
leonx Offline
Yeni üye

ilkönce kendi altyapımıza sahip çıkalım ondan sonra senegaldekine bakalım mesela bugün çıkan habere göre paf takımımızın yıldızı 17 maçta 34 gol atan sultan ingilterenin everton takımıyla anlaşıomuş ayrıca aydın ferhat onlar noldu...

#393735 - Wed Feb 13 2008 09:11 AM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: Renato]
xl_aslan Online   sleepy
Üye
**

İnşallah bir cevap gelir.Bende tanburacıya mail yazdım.

Tarafından düzenlendi xl_aslan (Wed Feb 13 2008 10:57 AM)

#393861 - Thu Feb 14 2008 12:53 PM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: xl_aslan]
uğur44 Offline
Yeni üye

galatasarayım benim biricik sevgilim söyle senden başka kimim var benim :(:(:(

#394908 - Sat Feb 23 2008 19:34 PM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: xl_aslan]
Renato Offline
Yek35
Üye
**

Yer: BUCA
İlk Gönderen: xl_aslan
İnşallah bir cevap gelir.Bende tanburacıya mail yazdım.
Bende yazmıştım bu konu hakkında ama bir cevap gelmedi renktaş...

#395276 - Mon Feb 25 2008 19:14 PM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: Renato]
serkankaynar1980 Offline
Yeni üye

Yer: İstanbul
BİR SİTEDE KULÜBÜMÜZ HAKKINDA HAKARETE VARAN BİR HABER YAPILMIŞTIR. BU SİTEYİ VE HABERİ http://www.galatasaray.org sitesinin aşağı kısmında bulunan "BİZE ULAŞIN" kısmından şikayetimizi belirtelim.

haberin linki : http://www.ensonhaber.com/Spor/112267/Fenerlileri-bekleyen-SOK-manzara.html

haberin özeti: rakip takım taraftarına bunu bile çok gören kulüpler var. Daha doğrusu bir tane var. O da kim mi? Tabi ki Galatasaray. Türk futbolundaki bütün kötü uygulamaları ilk başlatan kulüp olma özelliği olan Galatasaray yine olumsuz bir ilke imza atarak, misafir takım taraftarının maç seyretme özgürlüğünü engelledi.

#398962 - Sat Apr 05 2008 23:17 PM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: serkankaynar1980]
featih Offline
GaLaTaSaRay
Yeni üye
*

Yer: istanbul
gercekden enteresan bu klup satın alındı ama şuda var beyler maddii destek falan veriliomu bu klube sanmıorum özende gösterilmediyse tırtlamışdır keşke duruyosa kalliyi başına gecirseler o takımın belki yamyamlar yerr kurtuluruz:D
ARDA TURAN------

#408507 - Wed Jun 25 2008 17:04 PM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: featih]
xl_aslan Online   sleepy
Üye
**

Anlaşılan yalan oldu kimseden ses seda çıkmadı. frown

#408549 - Thu Jun 26 2008 00:39 AM Re: Senegal'daki alt yapı külübümüze ne oldu? [Re: xl_aslan]
conqueror Offline
Avrupa Fatihi Ýlk ve Tek TÜRK Takýmý
Müdavim

Yer: İSTanbul
Böle bişi olduğundan bile haberim yoktu ilk defa duyuyorum.eminim birçok galatasaraylıda ilk kez duyuyodur.

Page 1 of 2 1 2 >

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı