#353117 - Mon Mar 19 2007 20:18 PM
Parçaları Birleştirelim Bakalım Ne Çıkacak?

|
Üye

|
Merhaba,
bütün Pazar gecesini spor programlarindaki görüntü ve yorumlari izlemeye ayirdim. Kulübümüzde ve takimimizda neler oluyor anlamaya calistim. Neredeyse tüm kanallarda Galatasaray'in havalimani görüntüleri yer aldi, bunun yanisira Telegol'de de, Konyaspor maci öncesi Adnan Polat ile Serhat Ulueren'in yaptigi bir röportaj vardi.
Düsündüm ki, biz kadro, Gerets vs. diye birbirimizi yiyip duruyoruz. Neler olmus bir bakalim:
- Gerets'in sözlesmesinin 1 sene uzatilmasi. Bir cok yöneticinin haberinin olmamasi.
- Ardindan Besiktas macinda Gerets'in operasyonel bir kadro ile sahaya cikmasi.
- Trabzon macindaki 5 dakikalik siyah kartonlu protesto.
- Canaydin'in "Adnan Polat bana secim kazandirmadi" demeci.
- Konya beraberliginden sonra Konya'daki GS taraftarlarindan "Canaydin istifa" ve "Gerets istifa" tezahüratlari.
- Konya beraberliginden sonra Istanbul Atatürk havalimaninda taraftar protestosu, Gerets'e sözlü ve neredeyse fiili saldiri. Fatih Göksen'in Gerets'i koruma cabalari. Futbolcularin Gerets'e yapilan bu protestoya seyirci kalmalari, neredeyse biyik altindan gülerek bakmalari.
- Antrenmanda kadro disi futbolcularin neseli kamera görüntülerinin basina yansimasi.
- Adnan Polat'in Telegol röportajinda Gerets hakkinda kacamak ve politik cevaplar vermesi.
Bu parcalari birlestirmeye kalkinca ben su sonuclara variyorum:
- Canaydin ve Polat aralarinda bir sorun olmadigini, uyum icinde geceli gündüzlü kulüp icin calistiklarini söylemeye devam ediyor.
- Ama isin asli öyle degil. Canaydin artik bir sekilde Polat'i karsisina almis durumda. Belki baskanlik icin rakip olacagindan korkuyor. "Bana Polat secim kazandirmadi" demeci ile de Polat Canaydin'i karsisina almis gözüküyor. Kiliclar cekildi.
- Trabzon macindaki siyah kartonlu protesto, bir seyirci organizasyonu degil. Polat'in, ya da ona yakin olanlarin isi. Amac Canaydin'i yipratmak.
- Konya macindan sonra seyirciler neden "Yönetim istifa" diye degil de, "Canaydin istifa" diye bagiriyor? Canaydin'in senelerdir zaten basarisiz bir baskan oldugu belli, istifasini istemek bugün mü akla geliyor, ya da sampiyonluk vs. gitmisken sabirlar neden tasiyor ki?
- Polat israrla Gerets'in arkasinda oldugunu söylemeye devam ediyor. Gerets ise birer sampanya iceriz davetlerini birakmis gözüküyor.
- Gerets yönetimle ilgili tüm demeclerinde baskandan bahsediyor, futboldan sorumlu baskan yardimcisi Adnan Polat'dan degil.
- Adnan Polat, gecen sezon göreve geldiginde takim sampiyonluk icin zaten kenetlenmis durumdaydi. Polat o günlerden Gerets'i istememesine ragmen, sampiyonluga giden takimda huzursuzluk cikarmak istemedi, biraz da 20:45 vs. gibi alisilmis sovlariyla sampiyonlugu kendine mal etmis gibi oldu.
- Gecen sene takimda Bülent Tulun diye bir kisi vardi. Bu kisi, futbolcular ile yönetim ve futbolcular ile teknik direktör arasinda cok faydali bir tampon görevi yapiyordu. Dikkat edin, Bülent Tulun görevde oldugu sürece takimda bir kenetlenme, bir arkadaslik havasi, Gerets'e saygi vs. vardi.
- Tulun Polat tarafindan "kovulmadan" önce, aralarinda Lauren Robert'in de oldugu elimizdekilerden tartisilmaz sekilde daha iyi yabanci oyuncular ile anlasmisti. Robert imzaya geldi, ancak Polat "turistik gezi icin geldi" dedi ve Robert'i geri gönderdi. Ardindan da Tulun'u gönderdi.
- Adnan Polat bu sezon basinda Tulun'u kovdu ve yerine Adnan Sezgin'i getirdi. Sezgin, Polat'in adami. Gerets'e karsi. Gerets'in basarili olmasi icin ekstra bir gayret göstermiyor. Su anda takimimizda gecen seneki Tulun'un boslugu dolmamis durumda ve takim ve teknik heyet arasindaki iliskilerin durumu ortada.
- Gerets istememesine ragmen, transferleri yönetim kendi kendine yapti. Tolga > yanlis transfer. Carrusca > Gerets istemedi. Inamoto > Gerets'in listesindeki son adam. M. Topal > Gerets istemedi. Okan > Polat aldi (Amac: Takimdaki Polatci "abi" lerin sayisini arttirmak.)
- Polat Telegol röportajinda kendinden cok emin bir sekilde "Carrusca bu takimda oynayacak" dedi.
- Polat havalimani görüntülerinde ayni ucakta olmasina ragmen herhangi bir müdahelede bulunmadi. Teknik direktörüne 30 cm. den agiz dolusu "Go Home" diye bagiran kiralik taraftar bozmalarina tepki bile göstermedi. Ne yapiyorsunuz siz demedi. Adnan Sezgin de ortalarda yoktu. Futbolcular da da bir tepki yoktu.
- Hasan Sas'in Gerets tarafindan "sahada sinirli tavirlari ile takimin motivasyonunu bozuyor" diye para cezasina carptirilmasi ve muhtemelen bu sebeplerden ötürü kadroda yer bulamamasi. Bir kac hafta önce antrenmanda Erdal Keser'in üzerine yürüdügü haberleri ve bunun Keser tarafindan yumusatilarak basin toplantisinda "yalanlanmasi" (kulüp menfaatlari acisindan).
- Gerets, Canaydin'in yaninda. Canaydin da Gerets'in. Polat ve Sezgin bu ikilinin karsisinda. Polat hem Canaydin'i yipratiyor, hem de dipten derinden Gerets'i sezon sonu -belki de istifa ettirterek- göndermenin yollarini ariyor (Ersun Yanal görüsmesi, Lippi söylentileri, takimda huzursuzluk).
- Canaydin, bunlardan sonra Polat'in istifa etmesini icten ice bekliyor. O zaman hem Canaydin Seyrantepe, Riva vs. gaziyla Mart 2008'de yeniden baskan olabilecek, hem de GS'a yakisan gercek beyefendi Gerets takimin basinda kalabilecek.
- Gerets hem Polat-Sezgin ikilisinin istifasini bekliyor, hem de takimda daha önceden yapmaya gücünün yetmedigi operasyonlari yapiyor. Sözlesmesi uzayinca Gerets'in eli güclendi. Hem Polat-Sezgin'e, hem de takimdaki Galatasaray'in ne cektiyse ondan cektigi "abilik" müessesesine karsi. Gerets disiplinli bir teknik direktör ve bu "abiler" gercekten takimin disiplinini bozuyorlar. Ne de genclere "abilik" yapabiliyorlar. Hakan Sükür'ü bunun disinda tutabiliriz sanirim.
- Takim maclari kazanamiyor, cünkü takimin gecen seneki motivasyonu yok. Sampiyonlugu zaten gözden cikarmislar, sezon sonunda operasyon kacinilmaz gözüküyor, tüm oyuncular "ne olursa olsun" seklinde bir umursamazlik icinde. Bu dengeleri kuracak Tulun da bu sezon ortada yok ve Polat-Sezgin ikilisi teknik direktörün isine comak sokarken, futbolculardan "abiler" de onlara yardim ediyor. Florya'da bir güc kavgasi yasaniyor.
- Gerets bir yalniz adam. Bu adamin bu kadar seye ragmen cekip gitmemesi sasilacak sey. Bir teknik direktörün isi bu kadar zorlastirilir mi? Olasi bir sampiyonlugu ve takimin basarisini feda ederek, bile bile lades yaparak?
- Ben bu puzzle'in parcalarini birlestirince Galatasaray'imizin bu sezonki basarisizliginin altinda yatan en önemli nedenin Adnan Polat ve Adnan Sezgin'in Gerets'e aldiklari bu düsmanca tavir olduguna karar verdim. Sadece bu cekisme yüzünden Gerets kontrol disi isler yapmak zorunda kaldi, bu taraf tutmalar ve belki de arkadan bicaklamalar sonucu kadroya koymak istedigi futbolculari disarida tutmak zorunda kaldi.
- Bu cekisme bilinmeyen bir durum degildi tabi ki ama keske Adnan Polat olmasaydi, Tulun görevde kalsa idi de bu problemleri yasamasaydik, bu sacma puanlari rakiplere hediye etmeseydik. FB'nin yüzüncü yilinda sampiyon olmak bile varken...
- Polat ekonomik olarak elbette bir takim faydali isler yapti, parasizlik krizi önlendi, borclar temizlendi vs. Ama futbolcularimizin da parasizken oynayan, parayi görünce yatan karakterleri öne cikti. Polat ise 20:45 sovu yaparak ise basladi, sonra da bence gereksiz bir sekilde varolan puan farkindan 3 puan eksik söyleyerek rakipler ile ortami fazla gerdi, tepki topladi, sikinti verdi ve bence de rakipleri motive etti. Sonra bu yaptigi sacma demecleri yuttu ve kesmek zorunda kaldi.
Galatasaray taraftari ise aysberg'in su üstündeki kismini görüyor. Gerets gitsin, Canaydin gitsin, yok Mehmet Güven, yok Song yok bilmem kim... Saniyorlar ki kelleler giderse her sey cözülecek...
Bir takim is adamlarinin güc ve ihtiras kavgalari arasinda malesef takimimiz zarar görüyor. Taraftar tüm sorumlunun Gerets olacagini düsünmek üzere yönlendiriliyor. Oysa en masum adam Gerets. Teknik direktörlügü tartisilabilir ama kesinlikle bu Bizans oyunlarinin icinde yer almayi haketmiyor. Galatasaray taraftari da haketmiyor.
Galatasaray'in üzücü bir sekilde böyle bir kurum haline gelmis olmasi durumu da, bu sahislara en büyük cezayi secim sandiginda vermesi gereken kulüp üyelerinin de bir türlü gerekeni yapamamasi yüzünden uzuyor da uzuyor.
Tarafından düzenlendi nemesis (Wed Apr 25 2007 16:17 PM)
|
|
|
|
|
|
#353120 - Mon Mar 19 2007 22:47 PM
Re: Parcalari birlestirelim bakalim ne cikacak...
[Re: murat4]
|
Üye

|
Sİyah karton protestosu Polat önderliğinde olabilir hatta ben komplo teorisini biraz daha ileri [***]ürüp havalanı saldırısının da Polat veya ona yakın kişiler tarafından düzenlenmiş olabileceğini düşünüyorum..o kadar gereksiz şeylerle uğraşıyor ki bunun altından o çıkarsa zerre kadar şaşırmam.. Evet, ben de böyle düsünüyorum. Bu adam gercekten sinsice isler yapiyor ve ileride böyle bir baskana sahip olmak istemiyorum. Canaydin'in fair-play baskanligini bile mumla arariz. ama fikrimi soracak olursanız ilk gitmesi gereken kişinin Canaydın'dan da önce başta Adnan Polat olmak üzere Adnan'lar olduğunu düşünüyorum.. Evet. Galatasaray hic bu kadar Bizans oyunu icinde olmamisti. Hani Ahmet Cakar der ya, hakem calmadigi düdüklerle oyunu etkiler diye, Adnan'lar da bilhassa zor zamanlar geciren teknik direktöre etmedikleri yardimlarla bu "oyunu" etkiliyorlar. O teknik direktör ki, bence samimi bir sekilde "bir sampanya acar her seyi unuturuz" önerisini yapmisti ki, artik umudunu kesti...
|
|
|
|
|
|
#353121 - Tue Mar 20 2007 20:08 PM
[Re: guvenck]
|
Müdavim

|
Başkanlık planım yok
"Liselisi ve lisesiziyle biriz. Seçimi ekip olarak kazandık. Şampiyon son maçta belli olur"
Başkanlık planım yok
"Liselisi ve lisesiziyle biriz. Seçimi ekip olarak kazandık. Şampiyon son maçta belli olur".
G.Saray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Ergun Gürsoy'un, "Önümüzdeki dönem başkan olmak için Canaydın'dan söz aldı" iddiasına, "İlk hedefim elimdeki işleri bitirmek. Sonrası için planım yok" yanıtı verdi. Telegol'de konuşan yönetici, seçime daha uzun bir süre olduğunu da hatırlattı. Polat, Trabzon maçında açılan pankartlarla ilgisi olmadığını da söyleyerek, "Statta böyle bir tepki olacağı duyumu aldık ama engelleyemedik" dedi.
BEN KAZANDIRMADIM "G.Saray liselisi, lisesizi ile bir bütündür. Yönetimde kimse ile bir problemim yok. Olan varsa gelsin bire bir konuşalım" diyen Polat, başkan Canaydın'ın "Seçimi bana Adnan Polat kazandırmadı" sözleri için de "Ben asla böyle bir şey söylemedim. Biz seçimi ekip olarak kazandık. Herkesin katkısı var" yorumunu yaptı.
HOCA İSTERSE AYRILIR Gerets'in sözleşmesini uzattıkları için pişman olmadıklarını ifade eden Polat, "Sezon sonu gitmek isterse önünü açarız. G.Saray sözleşmeyi feshederse 1 yıllık opsiyon ücretini ödemek zorunda" derken, şampiyonluk için de hâlâ ümitli konuştu: "Netice son düdükle belli olacak. F.Bahçe'yi Ali Sami Yen'de yeneriz. Beşiktaş'ın zor maçları var. Şampiyon olamazsak bu başarısızlıktır."
|
|
|
|
#353126 - Sun Jul 01 2007 15:57 PM
[Re: silhouette]
|
Yeni üye
|
geçtiğimiz sezon başlamadan daha transfer dönemi içine iken adnan polat bir tv programında şunları anlattı hatırlarsınız 93 yıllarında alp yalman başkan iken adnan polat yönetici idi ve o donem galatasaray çok genç bir kadro kurmuştu nitekim uefa yı alan kadronun türk oyuncularının büyük çoğunluğu o dönemde vardı hani m.unt elediğimiz zamanlarki kadronun üzerine 94 yılında takviye olarak 4 yabancı yıldız ile anlaşmışlar şubat ayından haziran için söz alınmış klinsman shumaher (nasıl yazıldığını bilmiyorum) ve iki futbolcu daha hatırlamıyorum isimlerini amacı kaliteli türk kadroya kaliteli ve tecrübeli 4 takviye yapıp ş.ligi finali hedefleniyordu ama 94 krizinde $ fırlayınca futbolculara vereceği paranın tl karşılığı ucurum oldu ve vazgeçtiler sonra faruk süren yaptı bu planı adnanın geçen seneden bu yana yapmak istediği şey aslında bu yani şu an ufak ufak yapmaya başladı bu yıl lincoln ve bir futbolcu daha gençler zaten süper 2009 yılının kadrosunu kurmak istediğini o zaman söylemiştti adnan yeni stadda süper bir takım şu an onu yapıyorlar ama [color:"red"] [/color] adnan 2009 da takımda yönetici değil başkan olmak istiyor bunu adım gibi biliyorum
|
|
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24