#348195 - Wed Jan 31 2007 12:16 PM
Re: Baskanimiz Özhan Canaydin ve Yönetim Kurulumuz
[Re: Calm_Down]
|
Müdavim

Yer: İstanbul
|
[color:"orange"] Canaydın’ın vizyonu yok"
G.Saray eski başkanlarından Faruk Süren, boxer dergisinin şubat sayısında sarı-kırmızılı takımın dünü ve bugünü ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı, başkan Özhan Canaydın’ı da eleştirdi. İşte derginin geniş yer ayırdığı Faruk Süren röportajından bazı ilginç pasajlar:
“Bugün borç batağındaki G.Saray’ın sorumlusu olarak beni gösterenler bakkala gidip alışveriş bile yapmasın. Ortada rakamlar var. Bizim, yani benden sonra kısa süre başkanlık yapan Mehmet Cansun dönemini de sayıyorum, 2002’de kulübü 13 milyon doları bankalara olmak kaydıyla 52 milyon dolar borçla yeni yönetime devrettik. Biz, prensipte iddia edildiği gibi hatalı transfer yapmadık. Sadece Jardel’e biraz fazla para verdik. O da bize Süper Kupa’yı getirdi. Jardel daha iyi pazarlanabilirdi. Şimdiki yönetim bir dolu oyuncu aldı, çoğunu geri gönderdi. 30 milyon dolara yakın parayı böylece çarçur ettiler.
Başkanlığı bıraktım çünkü bana ’Ayrıl’ dediler. İçten vuruyorlardı beni. Medya da devreye girdi, kampanyalar başladı. Biz zaten o 2000’de olan seçime kadarki arkadaşlarla kenetlenmiştik. Bu kenetlenmeden dolayı istedikleri kadar yıpratmaya çalışsınlar başaramazlardı ama 2000’den sonraki seçimden sonra bölünmeler yaşanmaya başlandı. Bunu hissetmeye başladım ve ’yönetimin içinde başladıysa, bu iş bitmiştir’dedim.
Fatih Terim’in o dönem İtalya’ya gitmesi herkes için kötü oldu, erken ayrıldı. Eğer kalsaydı o sene ya da ondan sonraki sene Şampiyonlar Ligi şampiyonu olurduk. O zaman şampiyon olan takımlardan hiçbir farkımız yoktu bizim. Şimdi klas düştü ama biraz. Fatih Hoca bir Mourinho olabilirdi.
‘NEDEN SEYRANTEPE?’
Terim benimleyken üst üste dört şampiyonluk kazandı. Ama Canaydın ile başarısız oldu. Aradaki farkı anlayın. Canaydın vizyon sahibi değil, daha doğrusu yeterli değil. Mahalli düşünüyor. Son derece iyi bir siyasetçi, nasıl iktidar olacağını biliyor ama bunlar yetmiyor. Kulübün hali ortada. G.Saray neden Seyrantepe’ye stat yapmaya çalışıyor anlayamıyorum. Bizim projemizi devam ettirselerdi.
G.Saray yönetimi taraftara kapalı. Ultraslan çok iyi bir taraftar örgütüydü ama bizim başkan geldi Ultraslan’ı lağvetti. Halbuki Ultraslan, sürekli şikayet edilen amigolara güzel bir alternatifti. F.Bahçe’nin taraftarıyla olan ilişkisi muazzam ama G.Saray yönetimi taraftarla ilişki kurmak istemiyor. Özhan Canaydın’ın içeride daha çok lise kardeşliğine dayalı bir örgütlenmesi var ve o örgütlenme etkili oldu başkanlığı kazanmasında" [/color]
|
|
|
|
|
#348196 - Thu Feb 01 2007 14:49 PM
[Re: nemesis]
|
Müdavim

Yer: İstanbul
|
[color:"orange"] [color:"yellow"] Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Turkcell Süper Lig’in ikinci yarısı için iddialı açıklamalarda bulundu [/color] .
Sarı-kırmızılı kulübün resmi yayın organı "Galatasaray Dergisi"nin şubat ayı sayısındaki yazısında Özhan Canaydın, çeşitli nedenlerden ötürü ligin ilk yarısını liderin 7 puan gerisinde tamamladıklarını belirtirken, "Her ne olursa olsun ve nasıl olmuşsa olsun, ligin ikinci yarısında çok farklı bir Galatasaray olacağız" dedi.
Aradaki puan farkına bakmaksızın mücadeleye sanki ilk haftaymış gibi devam edeceklerini dile getiren Canaydın, "İşimizin zor olduğunun bilincindeyiz. Ama şu gerçek de unutulmamalıdır ki, üzerimizdeki formanın rengi sarı-kırmızıdır. Bu renkler yüz yılı geride bırakmış bir büyük camianın, zaferlerle dolu tarihinin sembolleridir. Bu yüzdendir ki, yüz yılı aşkın tarihimizde pek çok benzerinin yaşanmış olduğu gerçeğinden hareketle, bu sezonun sonunda da ligi geçen yıl olduğu gibi zirvede tamamlayacağımıza ve tarihe ’2006-2007 Sezonu Şampiyonu Galatasaray’ olarak yazdıracağımıza yürekten inanıyoruz" diye konuştu.
HEDEF HEM LİG HEM DE KUPA Özhan Canaydın, sezon sonunda sarı-kırmızılı takımın hem Turkcell Süper Lig, hem de Fortis Türkiye Kupası’nda zirveye çıkacağını ileri sürerek, "Bu inanca sahip tüm Galatasaraylıları da önümüzdeki 16 haftalık süreçte takımımıza destek olmaya çağırıyoruz. Birlik olmamız halinde aşamayacağımız engel olamaz. Bu gerçekten hareketle, sezon sonunda hedefimizin hem 17. lig şampiyonluğu, hem de Fortis Türkiye Kupası şampiyonluğu olduğunu ilan ediyorum. Zoru başarmak her zaman olduğu gibi bizim işimiz. Yeter ki birlik içinde hareket edelim" ifadelerini kullandı. [/color]
|
|
|
|
|
#348198 - Mon Feb 05 2007 22:10 PM
[Re: niko6720]
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
yalancıların hepsı bırlık olmus galatasaraya yonetım uyesı olmuslar bu kadar bos laf salatası yapan bır yonetım olmaz olsun
|
|
|
|
|
|
#348201 - Mon Feb 19 2007 17:12 PM
[Re: msags]
|
Müdavim

|
Galatasaray'a suç duyurusu...
Galatasaray Sportif hissedarı QVT Financal LP, Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Canaydın ve bazı yöneticiler hakkında dolandırıcılık ve nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. QVT Financal LP'nin avukatı Münci İnci tarafından yapılan yazılı açıklamada, müvekkili fonun, Galatasaray Sportif AŞ'de yüzde 17 civarında hissesi bulunduğunu belirtti. İnci, Galatasaray yönetiminin daha önce halka arz sırasında ve sonrasında Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) yaptığı başvurularda Galatasaray Sportif AŞ'nin sadece gelir elde eden bir şirket olduğunu, yatırımcılar için cazip bir yatırım olduğunu defalarca açıkladığını öne sürerek, şirketin hisselerini halka arz ettiğini belirtti. Şirketin daha sonra taahhütlerine ve açıklamalarına tamamen aykırı bir karar alarak, Galatasaray Sportif AŞ ile Galatasaray Futbol AŞ'nin birleşmesine karar verildiğini ve SPK'dan izin istediğini belirten İnci, açıklamasında şunları kaydetti: ''Bu birleşmenin hukuka aykırı olduğunu gerek müvekkilim şirketi gerekse binlerce küçük yatırımcıyı zarara sokacağını, bu nedenle birleşme talebinin reddedilmesini, kabul edilecekse hisse senetlerinin İMKB'de işlem gördüğü en yüksek bedelle çağrı mükellefiyeti getirilmesini SPK'dan talep etmiş ve Galatasaray'ın birleşme kararına itiraz etmiş bulunmaktayız. Konu halen SPK yönetimi tarafından incelenmektedir. Müvekkilim şirketin isteği üzerine, Galatasaray yöneticilerinin beyan ve kararlarının ceza hukuku bakımından suç teşkil edip etmeyeceği konusunda hukuk büromuz tarafından yapılan incelemelerde Türk Ceza Kanunu'nun 157 ve 158 maddelerindeki suçların oluştuğu kanaatine vararak başta Galatasaray Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Canaydın olmak üzere, bizce suç teşkil eden fiile iştiraki bulunduğunu tespit ettiğimiz bazı yöneticiler hakkında Şişli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.' SPK'dan Galatasaray Sportif A.Ş açıklaması...
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığına vekalet eden 2. Başkan Turan Erol, Galatasaray Sportif A.Ş'nin başvurusunun Kurula ulaştırıldığını ve Kurul uzmanlarınca incelenmekte olduğunu açıkladı. A.A muhabirinin Galatasaray Sportif'in Futbol A.Ş. ile birleşmesine yönelik basında çıkan haberlere ilişkin sorusuna karşılık Erol, ''Söz konusu birleşme başvurusuna ilişkin benim ağzımdan verilen ve basında çıkan beyanatlar gerçeği yansıtmıyor'' dedi. Söz konusu başvurunun Kurula ulaştırıldığını ve Kurul uzmanlarınca incelenmekte olduğunu açıklayan Erol, ''İnceleme sonuçları uyarınca nihai karar verme merci, Kurul karar organıdır. Karar verildiğinde Kurul Haftalık Bülteninde gereken açıklama yapılacaktır'' dedi. kaynak:Milliyet
|
|
|
|
#348207 - Tue Feb 20 2007 17:40 PM
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
özhan canaydın derin fenerbahçe nin başkan olsunda galatasaray 100 sene toparlanamasın diye galatasaray'a gönderdiği kişi.
|
|
|
|
|
|
#348210 - Thu Feb 22 2007 14:12 PM
|
Müdavim

Yer: Nuh City
|
[color:"orange"] G.Saray yıllar sonra artıya geçti Geçen sene bu günlerde futbolcularına para ödeyemeyen sarı kırmızılı kulüp büyük bir kriz içindeydi. UEFA, sarı kırmızılı kulübü birçok ayrı olayda, ödemediği borçları yüzünden sıkıştırıyordu. Kulüp çalışanları aylarca para alamıyor ve kulüp tarihinde ilk kez yardım kampanyası başlatılıyordu.
Bugün futbolculara ödemelerde sıkıntı ortadan kalkmış durumda. Yıllar sonra kulüp çalışanlarına ilk kez zam yapıldı. Hatta bir maaş ikramiye bile ödendi. Ne oldu da Galatasaray para krizini aştı. Ne Riva satıldı, Ne Seyrantepe'deki stad başladı. Ama hiç olmazsa her sene artan borç sarmalı donduruldu.
31 Aralık 2005 tarihinde Galatasaray'ın borcu 166 milyon 364 bin dolardı. Bir yıl sonra 31 aralık 2006 tarihinde ise bu rakam 135 milyon 263 bin dolara düştü.
ÇÖKÜŞ DURDU
Galatasaray son 10 yılda oldukça büyük zaferler ve çalkantıları birlikte yaşadı. Sarı kırmızılı kulüp sportif başarılar sonucunda UEFa Kupası kazanarak Türk Sporu'nda zirveye çıktı. Ancak sportif açıdan zirveye çıkmak ekonomik başarıyı beraberinde getirmedi. Ve 1996 yılından beri Galatasaray her yıl devamlı borçlanarak bütçesini idare etmeye çalıştı.
Sportif A.Ş'nin hisselerinin yüzde 20'sinin AIG'ye satışı ardından yüzde 17'sinin halka arzı Galatasaray'ın sıkıntılarına köklü çözüm olmadı. Geçici rahatlıklar sağlandı ardından kulübün gelirleri daha da azaldı ve sıkıntı aksine daha da büyüdü. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şirket yapısı ile kurulan Sportif A.Ş bilindiği gibi sadece gelirleri olan ve gideri olmayan bir şirket. Son 4 yılda Sportif A.Ş 94 milyon dolar gelir elde etti. Ancak bu rakamın 35 milyon doları temmettü olarak, AIG'ya satılan ve halka arz olan hisselere karşılık temettü olarak dağıtıldı. Eğer bu para Galatasaray'ın kasasında kalsa idi sarı kırmızılı kulüp büyük ölçüde rahatlayacaktı. Özetle Sportif A.Ş'nin AIG satışı ve halka arzı Galatasaray'a çok pahalıya maloldu.
Geçen yıl bugünlerde Galatasaray bu sıkıntıları fazlasıyla hissediyordu. Futbolculara 8 aya yakın ödeme yapılamamıştı. Yabancı oyuncular bu yüzden devre arası Antalya kampına geç katılmışlardı. Aynı şekilde kulüp çalışanları maaşlarını alamıyordu. Galatasaray birçok ayrı olayda UEFA ve FİFA ile mahkemelikti. Jardel, satılırken alınan Spehar'a ödenmesi gereken para görderilemediği için UEFA, Galatasaray'ı Avrupa Kupaları'ndan atmakla tehdit ediyordu. Kulüp tarihinde ilk kez yardım kampanyası başlamıştı.
BÜTÇE 10 YILDIR İLK KEZ ARTIYA GEÇTİ
Bugün futbolcuların paraları zamanında ödeniyor. Amatör branşlar kulüp bütçesini sarsmak şöyle dursun tamamen kendi yağlarıyla kavrulmaya başladı. 31 Aralık 2005 tarihinde mali bütçe raporunda borç rakamının karşılığında 166 milyon 364 bin dolar yazıyordu. Bir sene sonra, yani 31 Aralık 2006 tarihinde 135 milyon 263 bin dolara düştü. Ne oldu? Riva arazisi mi satıldı? Yeni stad yapıldı da gelirler mi arttı?
Bu mucize basitce şöyle özetleniyor; bütün harcamalar disiplin altına alındı. Florya'daki harcamalar iğneden ipliğe kontrol altında yapılmaya başlandı. Asıl önemlisi hovardaca bonservis bedeli ödenerek transfer yapılmadı. İnamato için 250 bin euro, Mehmet Topal için 1 milyon 100 bin dolar bonservis bedeli ödendi. Bu paralarda daha önce kulübün gelir hanesinde olmayan olağandışı gelirler ile karşılandı, BuOkan Buruk ve Tolga Seyhan için bir kuruş bonservis bedeli ödenmedi. Carrusca'nın transferi sponsor aracığılıyla gerçekleştirildi. Bunun karşılığında alt yapıdan yetişen gençler kiraya verilirken 700 bin YTL gelir elde edildi. Bazı futbolcularla daha önce yapılan yüksek kontratlar karşılıklı anlaşarak aşağıya çekildi ve bu yolla da geçen yıl 1 milyar YTL tasarruf sağlandı. Futbol takımı 3 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne katıldı sonucunda 8 milyon euroya yakın gelir sağlandı. Ve futbol şubesi 10 yıldır ilk kez artı verdi. Fenerbahçe'nin 50 milyon euro, Beşiktaş'ın 40 milyon euro harcadığı bir sezonda futbol takımı şampiyonluk şansını her iki rakibi ile birlikte sürdürüyor.
UEFA VE FİFA İLE KRİZLER BİTTİ
Galatasaray son 10 yılda FİFA ve UEFA ile birçok kez mahkemelik oldu. Son bir yılda bu iki kuruluşla bütün krizler çözüldü. FİFA'lık tek kuruş borç kalmadı. Sadece Ribery davası sürüyor. Bu olayda da Galatasaray para almak için davanın sonuçlanmasını bekliyor. Ayrıca 2003 yılında transfer edilen Macar futbolcu Daniel Tözser'den 60 bin euro yetiştirme parası Ferencvaroş Kulübü'nden alındı. Fatih Terim döneminde transfer edilen Tamas için şimdiki kulübü Celta Vigo'dan 60 bin euro gelecek. Petre için ise Rumen Kulübü Timişora 500 bin dolar ödeyecek.
Galatasaray sıkıntılarıyla birlikte yoluna devam ediyor. Ancak bin gerçek var ki, sarı kırmızılı kulübün her sene kar topu yumağı gibi büyüyen borç sarmalına Özhan Canaydın'ın 3. döneminde dur denilebildi. Şimdi hedef ise borçları sıfırlamak. G.Saray Yönetimi bir yığın kaos dedikodularına karşılık, dönem dönem içerde yaşanan krizlere rağmen büyük bir özveri ile bu sıkıntıları aşmak için çaba gösteriyor.
[/color]
YORUMSUZ !!!
Superspor.com'dan alıntıdır...
|
|
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),