Evet arkadaslar, Turkiye'nin pek haberi yok ama Kayseri'ye yapilacak muhtesem stadin temelleri kisa bir zaman once atildi ve kismetse 12 ay sonra buyuk spor kompleksi ve stad hazir olacak. Karsinizda "Kadir Has Stadyumu":
Bittiginde bu hali alacak olan stad unlu Amsterdam Arena stadyumundan esinlenerek tasarlanmis. Stad Turkiye'de su ana kadar yapilmis olan en gelismis stad olma ozelligini tasiyacak. duydugum bilgiler sunlar:
- Turkiye'ye yapilacak ilk ultramodern stad olacak
- Butun tribunlerin ustu kapali olacak ve kis aylarinda tribunlere sicak hava uflenecek
- 32.000 koltuklu seyirci kapasitesi (kayseri icin ideal)
- 122 metrekarelik, pozisyon tekrarlari gosteren LCD skorbord olacak (allianz arena 88 metrekareymis, sanirim avrupadaki en buyuk skorbord)
- Cekirdek satilmayacakmis bizzat ogrendim. (benim icin cok onemli, her macta tukuruklu cekirdek kabugu suratiniza yapisirsa sizde anlarsiniz)
- Devletin cebinden tek kurus cikmadan yapilan bir stad
- sadece stadyum degil stad yaninda dev bir spor kompleksi
Kompleksin animasyonu ve resimleri:
Animasyon :
http://www.youtube.com/watch?v=eXmspwuzz2E
Stadla ilgili gelismeleri inceleyen Osman Tanburaci'nin bir yazisi:
Kayseri olimpiyatları alırsa şaşmayın! Öyle bir Belediye Başkanı tanıdım ki dostlar başına… Mehmet Özhaseki başa geçmiş Kayserliyi peşine takmış… Olimpiyata koşuyorlar… Kayseri dünya şehri oluyor.
Yollar, viyadükler, metro ile şehrin yüzü değişiyor.
En önemlisi eski statlarının olduğu 200 dönümlük bir alana muhteşem bir kompleks yapılıyor, adı; ATATÜRK SPOR KOMPLEKSİ” içinde ne ararsan var.
- 33.000 kişilik kapalı Kadir Has Stadyumu
- 7.200 kişilik hentbol, basketbol ve voleybol gibi sporların yapılacağı salon ve kongre merkezi.
-Olimpik ölçüde kapalı yüzme havuzu.
- 1.000 kişilik bir spor salonu daha…
- 1.500 seyircili Uluslararası Atletizm Federasyonu Standartlarına uygun sentetik yüzeyli atletizm pisti.
- 2 adet toprak zeminli futbol sahası.
- Kayseri Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nun ihtiyacını karşılayacak 3 katlı idare binası.
Devletin kasasından bir kuruş çıkmadan veriliyor bu hizmetler!
Bütün Türkiye’ye örnek olacak bu girişim için bütün Kayserilileri, Belediye Başkanları başta olmak üzere kutluyorum.
Galatasaray bir Ali Sami Yen’i yapamazken Kayserililer Belediye Başkanı Özhaseki’nin marifetiyle şehrine bir “Olimpiyat köyü” kazandırıyor!
Alınlarından öpmemek mümkün değil.
Kayserili işadamı Kadir Has da bu yardımlaşmanın öncüsü olarak 10 trilyon lira ile ilk adımı atıyor.
Atatürk Spor Kompleksi" içindeki 33.000 kişilik stadın projesi, Avrupa gezilerek pek çok stat örnek alınarak bize uygun bir konsept yaratılarak çizilmiş. Çizenler de altı kişilik gençler grubu, projenin maliyeti; 600 milyar lira, zaten 400’ü masraf!...
Kare İnşaat yapacak
Projeyi Kare İnşaat 61 trilyona yapacak. 25 trilyonu peşin olarak verilmiş… Belediye Başkanı Özhaseki “biz bu parayı kimseye yük olmadan buluyoruz” diyor.
Kare İnşaat, yapımı 14 ayda bitirecek. İnanmak bile zor ama bitecek, diyorlar.
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de temel atma töreninde kürsüden şöyle sesleniyor;
“Atatürk Spor Kompleksi’nin açılışını 29 Ekim 2007’de yapın. Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirin!”
AKP’li Bakandan bu uyarıyı duymak beni çok mutlu etti. İçimden Abdullah Gül’ü alnından öpmek geçti…
Eğer bu kompleks 12 ayda biterseSevgili Başkan Canaydın da komplekse girer, Kare İnşaat da stat konusunda Türkiye’ye örnek olur!
Mehmet Atalay’a da bir alkış
Devlet her şehrin takımına "yapabileceğine güven duyduğu takdirde" stadını devrediyor. Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da değişim için her türlü kolaylığı sağlıyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de GSG Müdürü Atalay ile anlaşarak devlete yük olmadan bu sportif yatırıma girişmiş…