#335020 - Sat Dec 30 2006 10:49 AM
Re: FUTBOL FEDERASYONU....
[Re: ]
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
ne yazık ki fenerbahçe yüzünden bir türlü işini doğru dürüst yapamayan kuruluş. biraz rahat bırakılsa ve katkıları da görülebilse,ne hoş olacak.
|
|
|
|
|
|
#335022 - Sat Dec 30 2006 12:31 PM
[Re: rhapsody]
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
MEVZUYA BAK MEVZUYA KIYAMET KOPACAK... HALUK ULUSOY SİTTİN SENE ŞAMPİYON YAPMAZ FENERİ ARTIK... BURSASPORUDA KÜMEYE YOLLAR... Fenerbahçe'de 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maraton ve Fenerium tribünlerinin dış yüzüne yaptırılan ışıklandırma, törenle devreye sokuldu. Törene Fenerbahçe camiasının yanısıra Bursaspor başkanı Levent Kızıl ve bazı kulüp başkanları da katıldı. Açılışta Aziz Yıldırım'la Levent Kızıl'ın konuşması dikkat çekti. İkilinin sohbeti sırasında açık bulunan mikrofon herkesi şoke etti. Aziz Yıldırım, Futbol Federasyonu'nun hemen istifa etmesi için gerekli destek beklediğini belirtirken Bursaspor Başkanı Levent Kızıl'ın "Merak etmeyin hem Futbol Federasyonu'nu bitireceğim hem de Beşiktaş'ı " demesi büyük şaşkınlığa neden oldu. İkilinin bu sözlerinin mikrofonlar aracılğıyla duyulmasının ardından Malatyaspor eski Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Yıldırım ve Kızıl'ı uyarmasıyla ikili sohbeti kesmek zorunda kaldı. Aziz Yıldırım ve Levent Kızıl'ın basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan törenden ayrılmaları dikkat çekti
|
|
|
|
|
|
#335024 - Sat Dec 30 2006 16:26 PM
[Re: musa88]
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
foyaları meydana çıktı.yeni bir cephe,onlara karşı,an meselesi.
|
|
|
|
|
|
#335026 - Thu Jan 11 2007 14:35 PM
[Re: rovi5]
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
maalesef ki bizim başkan seyrantepe projesine zarar gelmemesi için tayyip bey ve fenerbahçenin tasarladıkları projenin kuklalarından biri oluyor.
|
|
|
|
|
|
#335027 - Thu Jan 11 2007 14:58 PM
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
Oluyor mu????
OLdu bile...
|
|
|
|
|
|
#335028 - Fri Jan 12 2007 08:59 AM
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
Yalnız CANAYDIN çok yanılıyor...
ULUSOY ailesi güçlü bir aile...
HALUK ULUSOY ise muazzam çevresi olan bir insan...
Genel kurul toplansa dahi HALUK ULUSOY gene seçilecektir...
Canaydın geçen seneki şampiyonluğumuzda hakemleri hizaya sokarak katkıda bulunan Haluk Ulusoyu ezmeyecekti..
Karşılığını kötü alacak...
Ben Haluk Ulusoyun yıkılacağını düşünmüyorum açıkçası...
|
|
|
|
|
|
#335029 - Fri Jan 12 2007 09:01 AM
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
ulusoyun tekrar aday olma şansı varmı ki ?
|
|
|
|
|
|
#335030 - Fri Jan 12 2007 09:05 AM
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
Hımm doğru 3.kez aday olunamıyordu..
Bu sefer eşeği sağlam kazığa bağlamış bizim başkan neyse:)))
|
|
|
|
|
|
#335031 - Fri Jan 12 2007 09:07 AM
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
seçme şansı olsaydı eminimki ulusoyu seçerdi dediğin gibi ulusoy çok güçlü birisi bağlantıları çok kuvvetli fatih teriminde 2 adamından biriydi biriside şuan zaten parti başkanı
|
|
|
|
|
|
#335032 - Tue Jan 23 2007 00:34 AM
|
tshabalala
Müdavim

Yer: Is+anbuI
|
federasyon geçtiğimiz günler güzel bir açıklama yaparak, bence çok manalı bir o kadar da espri dolu bir şekilde spor bakanımızın 11 kez yetkisini kullanacağını söylediğini, belirtti,
adı üzerinde federasyon, kimsenin gücü yetmez, yetse de yüreği yetmez,
Türkiye geri kalmış, iç savaştan çıkmış bir afrika ülkesi değil ki, hükümetin isteğiyle biri gidecek biri de gelecek,
gücü yetmez, yüreği ise asla dedim,
UEFA ve FIFA hükümetlerin futbola karışmasını kesinlikle istemiyor,
spor bakanımızın karşısnda ulusoy değil, FIFA ve UEFA var, bunu da bilen federasyon da istediğini okumaya devam ediyor,
hükümetin yapabileceği, ki, daha önce yaptığı gibi ulusoy a oy verenleri al aşağı edip, pasifize edip ya da ödüllendirerek kendi lehine çekmek,
sanmıyorum ki buna karşılık da ulusoy'un elinde koz olmasın,
pasifize etmeler zaten, seçimlerden hemen sonra başlamıştı, ardından bir bakıma çomak olarak kullanılan bursaspor başkanına "ligden düşürülme-düşürülmeme" konusunda verilen vaatler ve destek,
diğer taraftan, ne yazık ki iş yapabilme beceresi olmayan galatasaray başkanına bir telefon, ulusoy un karşısında olursanız, seyrantepede yardımcı oluruz vaadleri ve tablo ortada,
uefa ve fifa'nın tavrı kesin ve ortada, en son yaşadığımız polonya,
bir önceki spor bakanı da ulusoy'la uğraşmış başarılı olamamıştı,
hatırlıyorum da, ulusoy kapalı tribünde maçı izlemiş ve oyuncular, protokolü değil de kapalı tribünü selamlamıştı,
o zaman da asıl mevzu sanırsam yayın haklarının kime verileceğiydi,
hükümet bir tarafta, ulusoy ve fifa uefa bir tarafta,
işte demokrasi bu olsa gerek, en tepede bir spor bakanı ama verilen haklardan dolayı federasyona dokunamıyor,
böyle devam haluk ulusoy, Türk Sporu'nun ayakta dik durabilecek kişilere ihtiyacı var,
inanıyorum ki, seçime de gidilse, ulusoy seçimden galip ayrılır,
spor bakanımız, ulusoy'la uğraşacağına, iddaa olayında kulüplerin hakkını savunsun, savunsun ki ulusoy'u indirebilsin,
iddaa'dan sonuç alamazsa bu işi yapamıyorum deyip kenara çekilsin, bence yeterince kendini küçük duruma düşürdü.
|
|
|
|
#335033 - Wed Jan 24 2007 01:49 AM
[Re: CENk]
|
Müdavim

Yer: İstanbul / TÜRKİYE
|
Güzel bir şekilde konuyu özetlemiş Cenk.
FIFA ve UEFA'nın ülkelerin özerk federasyonlarının işlerine hükümetlerin karışmasına çok sert tepki gösterdiğini zaten duyduğumuz örneklerden biliyoruz.Geçmişte pek çok ülkede bu durum oluşmuştu aslında.Günümüzde de Polonya örneği var bu konuyla tam alakalı aslında;
SuperSpor.com'dan bir haberi paylaşmak istiyorum bende;
[color:"orange"]FIFA'dan Polonya'ya tavır[/color][color:"yellow"] FIFA ve UEFA yayınladıkları ortak bir bildiriyle, Polonya Hükümeti'nin futbol federasyonuna yeni başkan atamasının kabul edilemeyeceği bildirildi.
İran, Yunanistan, Kenya ve Portekiz'de siyasi otoritelerin futbola müdahaleleri nedeniyle FIFA'nın hışmına uğramalarının ardından, bu kez Polonya topun ağzında, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin de (UEFA) desteğini alarak Polonya Futbol Federasyonu'na (PZPN) rest çekti. Futbolun en üst mercii konumundaki iki kurum tarafından ortaklaşa yapılan açıklamada, Polonya Spor Bakanı Tomasz Lipiec'in PZPN'nin başına yeni bir başkan atamasının kabul edilemeyeceği bunun FIFA kurallarına aykırı olduğu ifade edildi. FIFA, bu durumun, siyasi iradenin futbolun özerkliğine doğrudan müdahale anlamına geldiğini de vurgulayarak, Polonya Spor Bakanı'nın, PZPN Başkanı Michal Listkiewicz ve yönetim kurulunu görevden alması üzerine gerek FIFA gerekse UEFA'nın Polonya hükümetini defalarca uyardığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, FIFA'nın titizlikle üzerine durduğu, futbolun özerkliğine dikkat çeken 17. maddeye de vurgu yapıldı.
Polonya, geçtiğimiz bir kaç ayda, futboldaki yolsuzluk iddialarıyla sarsılmıştı. Bunun üzerine Polonya Spor Bakanı Tomasz Lipiec, federasyon başkanı ve yönetim kurulunu görevden almış bu durum da FIFA ve UEFA'nın tepkisini çekmişti. FIFA ve UEFA, Polonya futbolunun patronunun belirleyecek yeni bir seçimin yapılması konusunda ise sonuna kadar destek verileceğini duyurmuştu.
FIFA'nın ulusal federasyonların özerkliğine ilişkin ilk tepkisi Polonya'ya olmadı. Daha önce, İran, Yunanistan, Kenya, Yunanistan ve Portekiz, bu konularda suçlu bulunmuş hatta, İran FIFA'dan ihraç edilmişti. İran'ın cezası daha sonra kaldırılmıştı. [/color]
Spor Bakanı'nın bu örneklere bakıp iyi düşünmesi ve elini özerk futbol federasyonundan ve Türk futbolundan çekmesini temenni ediyorum bende...
|
|
|
|
#335034 - Thu Feb 01 2007 14:46 PM
[Re: INFRARED]
|
Müdavim

Yer: İstanbul
|
[color:"yellow"] FİFA, gelişmelere el koydu... [/color]
[color:"orange"] FIFA’nın, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) dün gönderdiği yazıda, 31 Ocak tarihinde FIFA Federasyonlar Komitesi’nin yapmış olduğu toplantıda, Türk futbolunda varolan gerilimin değerlendirildiğini ve gelişmelerin yakından izlendiğini bildirdiği açıklandı.
TFF’den yapılan açıklamaya göre, FIFA Statüleri’nin üyelerin özerkliğini öngördüğü belirtilen yazıda, Federasyonlar Komitesi’nin değerlendirilmesine ilişkin olarak Türkiye’de yaşanan gelişmelerin kastedilerek, endişelerin gerçek olduğunun belirlenmesi halinde, bu durumun federasyonların özerkliği ve tüm dünyadaki futbol federasyonlarının karar alma süreçlerini ilgilendiren 17 ve 18. maddelerinin açık ihlalleri olarak görüleceğinin kaydedildiği ifade edildi.
FIFA Başkanı Joseph S. Blatter imzasıyla gönderilen yazıda, Federasyonlar Komitesi’nin değerlendirilmesi konusunda özetle şöyle denildiği açıklandı:
"FIFA yönetiminin inisiyatif alarak, FIFA, UEFA, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve TFF’yi kapsayan dörtlü toplantı önermesi, önümüzdeki haftalarda yapılacak bu toplantıda durum analizi yapılması, olası çözüm yolları sunulması ve Türk futbolu açısından ciddi sonuçlar doğmasının önüne geçilmesi karara bağlanmıştır." [/color]
|
|
|
|
|
#335036 - Thu Feb 01 2007 23:21 PM
[Re: GS_1905]
|
Müdavim

Yer: İstanbul
|
[color:"orange"] Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kendisine FIFA'dan ulaşan bir yazılı davet olmadığını ve böyle bir davetin olması durumunda ise bugün alacağı en güzel haber olacağını söyledi. Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar'ın düğününe katılan Bakan Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''FIFA'dan bakanlığıma ulaşmış her hangi bir davet yazısı yok. Eğer böyle bir davet varsa bugün aldığım en güzel haber olur. Çünkü bende nasıl bir fırsat yakalarda, UEFA ve FIFA yetkilerine Türkiye'deki futbol yönetimiyle ilgili gelişmeleri anlatırım diye düşünüyordum. Bunun için güzel bir fırsat oldu'' dedi.
Gazetecilerin, ''Bu davete katılacak mısınız?'' sorusuna ise Şahin, şöyle cevap verdi:
''Bu davete katılmam, beni temsilen bir arkadaş gönderirim. Türkiye'de futbol yönetimi ile ilgili özerk federasyonlara müdahale ile ilgili hiç bir olumsuzluk söz konusu değildir. Spordan sorumlu bakan olarak ben sadece futbol federasyonu yasasının 5. ve 31. maddelerinin verdiği yetki çerçevesinde hareket ediyorum. Kaldı ki bu yetkimi de şu ana kadar 'siyaset spora müdahale ediyor' denmesin diye kullanmadım. Aslında bir müdahalenin olmadığını, nelerin olduğunu orada ilgililere anlatmakta fayda var. Sanıyorum bazen yanlış yönlendirmeler var. Tek taraflı yönlendirmeler var. Türkiye'de siyaset kurumunun özerk federasyonların gelişmesi için, bir federasyon özerkken bu sayının nasıl 56'ya çıkarıldığını ve aynı zamanda neden bu noktaya gelindiğini delillerle, dosyalarla anlatma fırsatı doğacağı için sanıyorum oradaki yanlış izlenim de ortadan kalkacaktır.''
Yeterli sayıda delegenin olağanüstü genel kurulun toplanması için imza verdiklerini açıkladığını belirten Şahin, ''Ancak bu konuda delegelerden bir kaç arkadaş federasyona yeterli sayıda imza ulaştığını ve gerekenin yapılmadığını belirttiler. Ayrıca 'bir inceleme yapar mısınız?' diye bana yazılı başvuruda bulundular. Bende ilgili yasanın 31. maddesindeki yetkimi kullanarak başbakanlık teftiş kuruluna konuyu intikal ettirdim. İki müfettiş şu anda bir inceleme yapıyor. Rapor gelsin değerlendirelim'' diye konuştu. [/color]
|
|
|
|
|
#335039 - Mon Apr 23 2007 16:44 PM
Re: Türkiye Futbol Federasyonu
[Re: İlhan_Atilla]
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, FİFA'dan gelen destekle rahat bir nefes aldı. 22.04.2007
FİFA’nın, Spordan Sorumlu Bakan’ın gözetim ve denetiminin federasyonun çalışmalarına müdahale hakkının bulunduğu 31. maddeye tepki göstermesinin ardından, Haluk Ulusoy da rahat bir nefes aldı. Uluslararası Futbol Federasyonu Birliği’nin şikayetini yazıyla federasyona bildirmesi, Başkan Ulusoy’u da bir anlamda haklı çıkardı. Göreve geldiği günden bu yana, devletin özerk olmuş bir federasyonun işlerine karışmaması gerektiğini ve uyarı alabileceklerini ısrarla söyleyen Ulusoy, FİFA’nın bu hamlesinden sonra kozları eline geçirdi. Sezon başından bu yana da delegelerden imza toplayarak federasyonun genel kurula gitmesi için yapılan baskıların azalması da, futbolun patronunu rahatlattı. Yaşanan gelişmelerin tek sorumlusunun Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin olduğunu da vurgulayan Ulusoy’un ve muhaliflerinin önümüzdeki günlerde neler yapacağı merak konusu oldu.
|
|
|
|
|
|
#335040 - Wed Apr 25 2007 09:49 AM
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
AL GÜLÜM VER GÜLÜM BAŞLAMIŞ.. Federasyon herkesi mutlu edince kimsenin sesi çıkmıyor ne güzel değil mi? Gazetecilerin nihat özdemir'e sorduğu soru ve aldığı cevaba bakarmısınız? Bir gazetecinin, Beşiktaş kalecisi ''Runje'nin cezasının indirilmesine, Edu'nun cezası da indirildiği için mi tepkiniz olmadı'' şeklindeki sorusu üzerine Özdemir, ''Beşiktaş maçı öncesi böyle bir açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz. Federasyonun Tahkim Kurulu'nun verdiği karara saygı duyuyoruz'' diye konuştu. Federasyonun Tahkim Kurulu'nun verdiği karara saygı duyuyoruz'' Vay be Saygı duymaya bile başladılar..
|
|
|
|
|
|
#335041 - Thu Apr 26 2007 09:24 AM
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
Haluk Ulusoyda göreve geldiğimden beri 8 kere yetkilerini kullanacağını söyledi ama halen bir icraat yok diyip el mi yaman bey mi yaman dedi...
İşin bu yanı çok ironik olmakla birlikte bu topikte tartışabileceğimiz konulardan biride bu.Spor bakanı neden dediğini yapamıyor yada yapmıyor? O günden beri 1 kaç kere daha kullanmaya çlıştı yetkilerini:)) Siyasileri FIFA’ya jurnalleyenler var 26 Nisan 2007 Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bir televizyon kanalında katıldığı programda futbol federasyonunu suçladı.
Şahin, "Özerk federasyon kanunu konusunda 15 yıldır şikayeti olmayan FIFA Başkanı sayın Blatter’in kanundaki eksiklikler yeni mi aklına geliyor? Alttan çomak sokanlar var. Bir kaç gün daha görevde kalmak için Türkiye’yi FIFA’ya şikayet ediyorlar. Türkiye’den hükümeti ve siyasileri jurnalleyenler var" dedi. Şahin, "FIFA’dan bana 2 tane şikayet gelmişti, ikisini de değiştirttim. İçerisinde 31. madde yok. Federasyon başkanının dönem sınırlamasıyla ilgili de FIFA’dan şikayet yoktu. FIFA aklına estikçe değişiklik istiyor" diye konuştu 4-5 aydan beri ne dğişmiş.. Şimdide Haluk Ulusoy beni ve hükümetimizi İspiyonluyor diyor.. Artık komik olmaya başladı.. Bence artık sayın bakan susmalı ve görev süresinin bitmesini beklemeli Haluk Ulusyon.. Çünkü konuştukça batıyor...
|
|
|
|
|
|
#335042 - Thu Apr 26 2007 09:33 AM
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
Ve SON Durum.... 21 mayısa kaldı nerdeyse ligler bitmiş olack o tarihte sanırım.. Federasyon davası 21 Mayıs'a kaldı Genel kurul çağrısı için yeterli 90 başvurunun federasyona ulaştığı iddiası ispat edilemedi. Dava 21 Mayıs'a ertelendi..
Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula çağrılması amacıyla açılan davada hazırlanan bilirkişi raporunda, "Genel kurul çağrısı için yeterli 90 başvurunun" ulaştığı iddiasının ispat edilemediği belirtildi. Ankara 11. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada yargıç Yılmaz Küçükkaraaslan, federasyonun 1 Şubat 2007'de hazırlattığı özel raporda, olağanüstü genel kurulun toplanmasına ilişkin geçerli çağrı sayısının 76 olduğunu ancak bilirkişi raporunda imza sayısının 66 olarak görüldüğünü söyledi. Federasyonun avukatlarının mahkemeye sunduğu cevap dilekçesinde, federasyona doğrudan ulaşan 86 tebligat bulunduğunu ve bunlardan 20'sinin geçersiz sayıldığını ifade eden Küçükkaraaslan, başvuruları geçerli ve geçersiz sayılan kişilerin isminin 10 gün içinde mahkemeye bildirilmesine ve duruşmanın 21 Mayıs 2007 tarihine ertelenmesine karar verdi.
"VATAN HAİNLERİ" Duruşmanın ardından konuşan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Usta, "Biz 15 vatansever federasyonu yönetiyoruz ve vatan hainlerini kınıyoruz. Seçimle geldik ancak seçimle gideriz. Mahkeme kapılarında sürünmek kimseye bir şey kazandırmaz. Bilirkişi raporu bizi haklı çıkardı. Kazanan Türk futbolu olacak" dedi.
Yayın tarihi: 26 Nisan 2007, Perşembe
|
|
|
|
|
|
#335043 - Fri Apr 27 2007 16:56 PM
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
FEDERASYONDAN SAĞDUYU ÇAĞRISI...
A.A.
Futbol Federasyonu, yayınladığı bildiriyle futbol camiasını sağduyulu davranmaya çağırdı. Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası federasyon ve hakem camiasına yönelik açıklamaların spor adamı duruşu, ciddiyeti ve sorumluluğuyla bağdaşmadığı görüşü savunulan açıklamada itidal çağrısı yapıldı.
Federasyondan, “Öfke değil itidal, suçlama değil sağduyu zamanı” başlığıyla yapılan açıklamada, “Başta değerli kulüp yöneticilerimiz olmak üzere, futbol ailemizin en saygın bireyleri olarak gördüğümüz teknik adamlar ve oyuncuları da futbol sezonunun kalan bölümlerinde öfkeli değil itidalli, yıpratıcı değil yapıcı, suçlayıcı değil sağduyulu davranmaya çağırıyor ve futbolun var olan sorunlarının paylaşma, yardımlaşma ve karşılıklı anlayışın gösterileceği bir birliktelikle çözüleceğini belirtmekte fayda görüyoruz” denildi.
Fenerbahçe ile Beşiktaş takımları arasında dün oynanan Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı sonrasında yapılan ve federasyon ile hakem camiasını suçlamalarla hedef göstermeyi amaçlayan açıklamaların, her şeyden önce spor adamı duruşu, ciddiyeti ve sorumluluğuyla bağdaşmadığı görüşü dile getirilen bildiride, ”Futbol Federasyonu'nun görevi, sorumluluğu, yasa ve talimatların kendisine verdiği yetki çerçevesinde, bazı çevrelerin, özellikle son dönemlerde alışkanlık haline getirdiği mesnetsiz iddiaların aksine, asli ödevi olan tarafsızlık ilkesine büyük bir hassasiyetle uymaktadır” ifadelerine yer verildi.
Futbol sezonunun sonlarına yaklaşıldığı bu süreçte, dünyanın her ülkesinde olduğu gibi, gergin maçlarda hakemlerin hata yapma olasılığının artmakta olduğuna dikkat çekilen açıklamada, daha sonra şu görüşlere yer verildi: “Nitekim zorluk derecesi yüksek ve aşırı stres altında oynanan bu maçta da hakem hataları yapılmış olabilir. Bu hatalarla ilgili değerlendirmeyi Merkez Hakem Kurulu yapacak ve zaten gerekli önlemleri alacaktır. Şunun bilinmesinde de yarar bulunmaktadır: Hiçbir hakem, hiçbir maça, oyunun kaderiyle oynamak üzere çıkmaz, çıkamaz. Hiçbir hakem art niyetli yönetim göstermez, gösteremez. Buna hem kendi mesleki sorumluluğu müsaade etmez. Hem de Türkiye Futbol Federasyonu böylesi bir davranışa asla göz yummaz.
Hal böyleyken, her hakem hatasından sonra Türkiye Futbol Federasyonu'nu açık ya da üstü kapalı beyanlarla manipülasyon yapmakla suçlamak, en hafifinden insafsızlıktır.
Türkiye Futbol Federasyonu, bindiği dalı kesmeyecek, büyük bir titizlikle marka değerini korumaya çalıştığı futbol değerinin tükenmesini istemeyecek kadar akıl, mantık ve sağduyuya sahiptir.
Bazen istenilen sonucun alınamamasının getirdiği duygusallık, bazen kasıtlı olarak yıpratma, hedef saptırma ve son zamanlardaki karalama kampanyasına bir yeni halkayı daha eklemek amacıyla yapılan bu suçlamalarla futbolda dostluk, barış, huzur kavramlarının da zedelenmeye çalışıldığı aşikardır.
Türkiye Futbol Federasyonu, bu davranışlar karşısında bir yandan yasalar ve talimatlar çerçevesinde gerekenleri yaparken, diğer yandan haksız, mesnetsiz ve haddini aşan beyanlarla hiçbir yere varılamayacağını hatırlatmakta yarar görmektedir.
Bu vesileyle başta değerli kulüp yöneticilerimiz olmak üzere, futbol ailemizin en saygın bireyleri olarak gördüğümüz teknik adamlar ve oyuncuları da futbol sezonunun kalan bölümlerinde öfkeli değil itidalli, yıpratıcı değil yapıcı, suçlayıcı değil sağduyulu davranmaya çağırıyor ve futbolun var olan sorunlarının paylaşma, yardımlaşma ve karşılıklı anlayışın gösterileceği bir birliktelikle çözüleceğini belirtmekte fayda görüyoruz.”
|
|
|
|
|
|
#335044 - Sat Apr 28 2007 11:24 AM
|
Anonymous
Kayıtlı değil
|
BUDA HALUK ULUSOYUN MUHTIRASI.... Ulusoy’dan Ali Koç’a sert yanıt Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç’un “Şerefsizler, hırsızlar hakkımızı çaldı” sözlerine sert tepki gösterdi. Ulusoy, “Ali Koç, Ulusoy soyadını ağzına aldığı zaman daha dikkatli konuşmalı” dedi.
NTV-MSNBC VE AJANSLAR Güncelleme: 23:08 27 Nisan 2007 Cuma
İSTANBUL - Ali Koç’un yaptığı açıklamaları kendisine yakıştıramadığını belirten Ulusoy, “Bu konuşmaları gençliğine veriyorum ancak yöneticilerin ağızlarından çıkan laflara dikkat etmesi gerekiyor. Koç ailesi ile Ulusoy ailesi birbirine çok yakındır. Üstüne basarak söylüyorum Koç ailesinin bir mensubu bu sözleri söylememeli. Ulusoy soyadını ağzına aldığı zaman daha dikkatli olmalı. Bir kez daha söylüyorum, konuşmalarına gerçekten dikkat etmeli. Eski günlerime dönmek istemiyorum. Çünkü eski günlerdeki gibi bir Haluk Ulusoy konuşmaya başlarsa, bunun altından ne Ali Koç ne de bir başkası kalkabilir” diye konuştu
|
|
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24