Webaslan Forum
Page 1 of 2 1 2 >
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#335019 - Sat Dec 30 2006 00:29 AM Türkiye Futbol Federasyonu *****
Anonymous
Kayıtlı değil

HALUK ULUSOY geldiği günden ititbaren spor bakanımız yetkilerini kullanacağını ve Federasyonu düşüreceğini söylüyor..

Son günlerde tekrar aynı konular gündemi meşgul ediyor..

Açıkçası Haluk Ulusoy yönetimlerinde en büyük başarıları yakalamış GALATASARAY.Keza geçen sene geldikten sonrada şampiyon olduk..

İşin içinde iş mi var bilemem ama adamın bize şanslı geldiği de kesin.Yada doğru bir yönetim sergileniyor...

Şuanda gene erken seçime gidilmesi Federasyon başkanının değişmesi gündemde.SPOR BAKANIMIZ gene yetkilerini kullanacağını açıkladı.

Haluk Ulusoyda göreve geldiğimden beri 8 kere yetkilerini kullanacağını söyledi ama halen bir icraat yok diyip el mi yaman bey mi yaman dedi...

İşin bu yanı çok ironik olmakla birlikte bu topikte tartışabileceğimiz konulardan biride bu.Spor bakanı neden dediğini yapamıyor yada yapmıyor?

Birdiğer tartışabileceğimiz konu ise Erken bir seçim olması Galatasaraya fayda mı sağlar zarar mı sağler?

Bir diğer konu ise genel olarak bakarsak Türk Futbolu için şuanda dere geçerken at değiştirmek faydalımıdır yoksa zararlımıdır?Zamanlama doğrumudur yoksa liglerin bitmesimi beklenemelidir...

Bunları düzeyli bir şekilde tartışabileceğimizi umuyorum.

SÖZ BİZDE...

Tarafından düzenlendi niko6720 (Wed Feb 07 2007 00:44 AM)

#335020 - Sat Dec 30 2006 10:49 AM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: ]
Anonymous
Kayıtlı değil

ne yazık ki fenerbahçe yüzünden bir türlü işini doğru dürüst yapamayan kuruluş. biraz rahat bırakılsa ve katkıları da görülebilse,ne hoş olacak.

#335021 - Sat Dec 30 2006 11:16 AM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: ]
rhapsody Offline
Taraftar

Yer: Kocaeli
bursaspor başkanı kızıl ın kaşıntısı çıkarı ne ? aziz jr. kızıl ne diye imza toplamışl bunu değerlendirmek lazım..aziz yıldırımın yalakaları tarafından oyuncak gibi kullanmılıyor Türkiye de futbol

#335022 - Sat Dec 30 2006 12:31 PM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: rhapsody]
Anonymous
Kayıtlı değil

MEVZUYA BAK MEVZUYA KIYAMET KOPACAK...

HALUK ULUSOY SİTTİN SENE ŞAMPİYON YAPMAZ FENERİ ARTIK...

BURSASPORUDA KÜMEYE YOLLAR...

Alıntı:
Fenerbahçe'de 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maraton ve Fenerium tribünlerinin dış yüzüne yaptırılan ışıklandırma, törenle devreye sokuldu. Törene Fenerbahçe camiasının yanısıra Bursaspor başkanı Levent Kızıl ve bazı kulüp başkanları da katıldı. Açılışta Aziz Yıldırım'la Levent Kızıl'ın konuşması dikkat çekti. İkilinin sohbeti sırasında açık bulunan mikrofon herkesi şoke etti. Aziz Yıldırım, Futbol Federasyonu'nun hemen istifa etmesi için gerekli destek beklediğini belirtirken Bursaspor Başkanı Levent Kızıl'ın "Merak etmeyin hem Futbol Federasyonu'nu bitireceğim hem de Beşiktaş'ı " demesi büyük şaşkınlığa neden oldu. İkilinin bu sözlerinin mikrofonlar aracılğıyla duyulmasının ardından Malatyaspor eski Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Yıldırım ve Kızıl'ı uyarmasıyla ikili sohbeti kesmek zorunda kaldı. Aziz Yıldırım ve Levent Kızıl'ın basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan törenden ayrılmaları dikkat çekti

#335023 - Sat Dec 30 2006 16:25 PM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: ]
musa88 Offline
Müdavim
**

Yer: Eskişehir
vay se..sizler...
2.yarıda bursa deplasmanında puan kaybedersek nedeni kötü futbol olmayacak sanırım.

#335024 - Sat Dec 30 2006 16:26 PM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: musa88]
Anonymous
Kayıtlı değil

foyaları meydana çıktı.yeni bir cephe,onlara karşı,an meselesi.

#335025 - Tue Jan 09 2007 01:46 AM Re: FUTBOL FEDERASYONU....
rovi5 Offline
Yeni üye
**

Yer: Azerbaycan
f5 lileri anlarimda Ulusoyu istemiyor.bizim Baskan ne istiyor onu anlamadim.ikili oyun mu oynuyor?

#335026 - Thu Jan 11 2007 14:35 PM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: rovi5]
Anonymous
Kayıtlı değil

maalesef ki bizim başkan seyrantepe projesine zarar gelmemesi için tayyip bey ve fenerbahçenin tasarladıkları projenin kuklalarından biri oluyor.

#335027 - Thu Jan 11 2007 14:58 PM Re: FUTBOL FEDERASYONU....
Anonymous
Kayıtlı değil

Oluyor mu????

OLdu bile...

#335028 - Fri Jan 12 2007 08:59 AM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: ]
Anonymous
Kayıtlı değil

Yalnız CANAYDIN çok yanılıyor...

ULUSOY ailesi güçlü bir aile...

HALUK ULUSOY ise muazzam çevresi olan bir insan...

Genel kurul toplansa dahi HALUK ULUSOY gene seçilecektir...

Canaydın geçen seneki şampiyonluğumuzda hakemleri hizaya sokarak katkıda bulunan Haluk Ulusoyu ezmeyecekti..

Karşılığını kötü alacak...

Ben Haluk Ulusoyun yıkılacağını düşünmüyorum açıkçası...

#335029 - Fri Jan 12 2007 09:01 AM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: ]
Anonymous
Kayıtlı değil

ulusoyun tekrar aday olma şansı varmı ki ?

#335030 - Fri Jan 12 2007 09:05 AM Re: FUTBOL FEDERASYONU....
Anonymous
Kayıtlı değil

Hımm doğru 3.kez aday olunamıyordu..

Bu sefer eşeği sağlam kazığa bağlamış bizim başkan neyse:)))

#335031 - Fri Jan 12 2007 09:07 AM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: ]
Anonymous
Kayıtlı değil

seçme şansı olsaydı eminimki ulusoyu seçerdi dediğin gibi ulusoy çok güçlü birisi bağlantıları çok kuvvetli fatih teriminde 2 adamından biriydi biriside şuan zaten parti başkanı

#335032 - Tue Jan 23 2007 00:34 AM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: ]
CENk Administrator Offline
tshabalala
Müdavim

Yer: Is+anbuI
federasyon geçtiğimiz günler güzel bir açıklama yaparak, bence çok manalı bir o kadar da espri dolu bir şekilde spor bakanımızın 11 kez yetkisini kullanacağını söylediğini, belirtti,

adı üzerinde federasyon, kimsenin gücü yetmez, yetse de yüreği yetmez,

Türkiye geri kalmış, iç savaştan çıkmış bir afrika ülkesi değil ki, hükümetin isteğiyle biri gidecek biri de gelecek,

gücü yetmez, yüreği ise asla dedim,

UEFA ve FIFA hükümetlerin futbola karışmasını kesinlikle istemiyor,

spor bakanımızın karşısnda ulusoy değil, FIFA ve UEFA var, bunu da bilen federasyon da istediğini okumaya devam ediyor,

hükümetin yapabileceği, ki, daha önce yaptığı gibi ulusoy a oy verenleri al aşağı edip, pasifize edip ya da ödüllendirerek kendi lehine çekmek,

sanmıyorum ki buna karşılık da ulusoy'un elinde koz olmasın,

pasifize etmeler zaten, seçimlerden hemen sonra başlamıştı, ardından bir bakıma çomak olarak kullanılan bursaspor başkanına "ligden düşürülme-düşürülmeme" konusunda verilen vaatler ve destek,

diğer taraftan, ne yazık ki iş yapabilme beceresi olmayan galatasaray başkanına bir telefon, ulusoy un karşısında olursanız, seyrantepede yardımcı oluruz vaadleri ve tablo ortada,

uefa ve fifa'nın tavrı kesin ve ortada, en son yaşadığımız polonya,

bir önceki spor bakanı da ulusoy'la uğraşmış başarılı olamamıştı,

hatırlıyorum da, ulusoy kapalı tribünde maçı izlemiş ve oyuncular, protokolü değil de kapalı tribünü selamlamıştı,

o zaman da asıl mevzu sanırsam yayın haklarının kime verileceğiydi,

hükümet bir tarafta, ulusoy ve fifa uefa bir tarafta,

işte demokrasi bu olsa gerek, en tepede bir spor bakanı ama verilen haklardan dolayı federasyona dokunamıyor,

böyle devam haluk ulusoy, Türk Sporu'nun ayakta dik durabilecek kişilere ihtiyacı var,

inanıyorum ki, seçime de gidilse, ulusoy seçimden galip ayrılır,

spor bakanımız, ulusoy'la uğraşacağına, iddaa olayında kulüplerin hakkını savunsun, savunsun ki ulusoy'u indirebilsin,

iddaa'dan sonuç alamazsa bu işi yapamıyorum deyip kenara çekilsin, bence yeterince kendini küçük duruma düşürdü.

#335033 - Wed Jan 24 2007 01:49 AM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: CENk]
INFRARED Offline
Müdavim

Yer: İstanbul / TÜRKİYE
Güzel bir şekilde konuyu özetlemiş Cenk.

FIFA ve UEFA'nın ülkelerin özerk federasyonlarının işlerine hükümetlerin karışmasına çok sert tepki gösterdiğini zaten duyduğumuz örneklerden biliyoruz.Geçmişte pek çok ülkede bu durum oluşmuştu aslında.Günümüzde de Polonya örneği var bu konuyla tam alakalı aslında;

SuperSpor.com'dan bir haberi paylaşmak istiyorum bende;

[color:"orange"]FIFA'dan Polonya'ya tavır[/color][color:"yellow"]
FIFA ve UEFA yayınladıkları ortak bir bildiriyle, Polonya Hükümeti'nin futbol federasyonuna yeni başkan atamasının kabul edilemeyeceği bildirildi.

İran, Yunanistan, Kenya ve Portekiz'de siyasi otoritelerin futbola müdahaleleri nedeniyle FIFA'nın hışmına uğramalarının ardından, bu kez Polonya topun ağzında, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin de (UEFA) desteğini alarak Polonya Futbol Federasyonu'na (PZPN) rest çekti. Futbolun en üst mercii konumundaki iki kurum tarafından ortaklaşa yapılan açıklamada, Polonya Spor Bakanı Tomasz Lipiec'in PZPN'nin başına yeni bir başkan atamasının kabul edilemeyeceği bunun FIFA kurallarına aykırı olduğu ifade edildi. FIFA, bu durumun, siyasi iradenin futbolun özerkliğine doğrudan müdahale anlamına geldiğini de vurgulayarak, Polonya Spor Bakanı'nın, PZPN Başkanı Michal Listkiewicz ve yönetim kurulunu görevden alması üzerine gerek FIFA gerekse UEFA'nın Polonya hükümetini defalarca uyardığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, FIFA'nın titizlikle üzerine durduğu, futbolun özerkliğine dikkat çeken 17. maddeye de vurgu yapıldı.

Polonya, geçtiğimiz bir kaç ayda, futboldaki yolsuzluk iddialarıyla sarsılmıştı. Bunun üzerine Polonya Spor Bakanı Tomasz Lipiec, federasyon başkanı ve yönetim kurulunu görevden almış bu durum da FIFA ve UEFA'nın tepkisini çekmişti. FIFA ve UEFA, Polonya futbolunun patronunun belirleyecek yeni bir seçimin yapılması konusunda ise sonuna kadar destek verileceğini duyurmuştu.

FIFA'nın ulusal federasyonların özerkliğine ilişkin ilk tepkisi Polonya'ya olmadı. Daha önce, İran, Yunanistan, Kenya, Yunanistan ve Portekiz, bu konularda suçlu bulunmuş hatta, İran FIFA'dan ihraç edilmişti. İran'ın cezası daha sonra kaldırılmıştı. [/color]

Spor Bakanı'nın bu örneklere bakıp iyi düşünmesi ve elini özerk futbol federasyonundan ve Türk futbolundan çekmesini temenni ediyorum bende...
SENİ SEVMEYEN ÖLSÜN...ÖLSÜN!

#335034 - Thu Feb 01 2007 14:46 PM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: INFRARED]
nemesis Offline
Müdavim

Yer: İstanbul
[color:"yellow"] FİFA, gelişmelere el koydu... [/color]

[color:"orange"]
FIFA’nın, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) dün gönderdiği yazıda, 31 Ocak tarihinde FIFA Federasyonlar Komitesi’nin yapmış olduğu toplantıda, Türk futbolunda varolan gerilimin değerlendirildiğini ve gelişmelerin yakından izlendiğini bildirdiği açıklandı.

TFF’den yapılan açıklamaya göre, FIFA Statüleri’nin üyelerin özerkliğini öngördüğü belirtilen yazıda, Federasyonlar Komitesi’nin değerlendirilmesine ilişkin olarak Türkiye’de yaşanan gelişmelerin kastedilerek, endişelerin gerçek olduğunun belirlenmesi halinde, bu durumun federasyonların özerkliği ve tüm dünyadaki futbol federasyonlarının karar alma süreçlerini ilgilendiren 17 ve 18.
maddelerinin açık ihlalleri olarak görüleceğinin kaydedildiği ifade edildi.

FIFA Başkanı Joseph S. Blatter imzasıyla gönderilen yazıda, Federasyonlar Komitesi’nin değerlendirilmesi konusunda özetle şöyle denildiği açıklandı:

"FIFA yönetiminin inisiyatif alarak, FIFA, UEFA, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve TFF’yi kapsayan dörtlü toplantı önermesi, önümüzdeki haftalarda yapılacak bu toplantıda durum analizi yapılması, olası çözüm yolları sunulması ve Türk futbolu açısından ciddi sonuçlar doğmasının önüne geçilmesi karara bağlanmıştır."
[/color]

#335035 - Thu Feb 01 2007 16:29 PM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: nemesis]
GS_1905 Offline
Müdavim
**

Yer: Almanya/Sivas
kesin ceza yiyecez..bakalim mehmet ali sahin "baski yapmadini" nasil analatacak ve fifa ile uefa buna inanacak mi

#335036 - Thu Feb 01 2007 23:21 PM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: GS_1905]
nemesis Offline
Müdavim

[color:"orange"] Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kendisine FIFA'dan ulaşan bir yazılı davet olmadığını ve böyle bir davetin olması durumunda ise bugün alacağı en güzel haber olacağını söyledi.
Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar'ın düğününe katılan Bakan Şahin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ''FIFA'dan bakanlığıma ulaşmış her hangi bir davet yazısı yok. Eğer böyle bir davet varsa bugün aldığım en güzel haber olur. Çünkü bende nasıl bir fırsat yakalarda, UEFA ve FIFA yetkilerine Türkiye'deki futbol yönetimiyle ilgili gelişmeleri anlatırım diye düşünüyordum. Bunun için güzel bir fırsat oldu'' dedi.

Gazetecilerin, ''Bu davete katılacak mısınız?'' sorusuna ise Şahin, şöyle
cevap verdi:

''Bu davete katılmam, beni temsilen bir arkadaş gönderirim. Türkiye'de
futbol yönetimi ile ilgili özerk federasyonlara müdahale ile ilgili hiç bir
olumsuzluk söz konusu değildir. Spordan sorumlu bakan olarak ben sadece futbol federasyonu yasasının 5. ve 31. maddelerinin verdiği yetki çerçevesinde hareket ediyorum. Kaldı ki bu yetkimi de şu ana kadar 'siyaset spora müdahale ediyor' denmesin diye kullanmadım. Aslında bir müdahalenin olmadığını, nelerin olduğunu orada ilgililere anlatmakta fayda var. Sanıyorum bazen yanlış yönlendirmeler var. Tek taraflı yönlendirmeler var.
Türkiye'de siyaset kurumunun özerk federasyonların gelişmesi için, bir
federasyon özerkken bu sayının nasıl 56'ya çıkarıldığını ve aynı zamanda neden bu noktaya gelindiğini delillerle, dosyalarla anlatma fırsatı doğacağı için sanıyorum oradaki yanlış izlenim de ortadan kalkacaktır.''

Yeterli sayıda delegenin olağanüstü genel kurulun toplanması için imza
verdiklerini açıkladığını belirten Şahin, ''Ancak bu konuda delegelerden bir kaç arkadaş federasyona yeterli sayıda imza ulaştığını ve gerekenin yapılmadığını belirttiler. Ayrıca 'bir inceleme yapar mısınız?' diye bana yazılı başvuruda bulundular. Bende ilgili yasanın 31. maddesindeki yetkimi kullanarak başbakanlık teftiş kuruluna konuyu intikal ettirdim. İki müfettiş şu anda bir inceleme yapıyor. Rapor gelsin değerlendirelim'' diye konuştu.
[/color]

#335037 - Thu Feb 01 2007 23:22 PM Re: FUTBOL FEDERASYONU.... [Re: nemesis]
nemesis Offline
Müdavim

[color:"orange"]Bursaspor Kulübü Başkanı Levent Kızıl, FIFA'dan Futbol Federasyonu'na ve spordan sorumlu devlet bakanlığına gönderilen mektuba karşılık, kendilerinin de FIFA'ya bir mektup yazabileceklerini söyledi.

Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar'ın düğününe katılan Kızıl, burada
gazetecilere yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu'nun olağanüstü genel kurula gitmesi için kulüpler ve delegeler olarak hiç bir baskı altında kalmadan imza topladıklarını belirterek, ''FIFA'ya siyasi baskı olmadan hür irademizle imza topladığımızı belirten bir mektup göndermeyi planlıyoruz. Hiç bir şekilde baskı söz konusu değildir'' diye konuştu.
[/color]

#335038 - Wed Feb 14 2007 13:59 PM Re: Türkiye Futbol Federasyonu [Re: nemesis]
İlhan_Atilla Offline
Ateşli taraftar

Yer: İst.
[color:"yellow"] Özhan Canaydın, Alkmaar maçına gelmek isteyen Ulusoy'a karşı Fenerbahçe'nin yayınladığı bildiriye üzüldüğünü belirtti, "Federasyon Başkanı her maça gider" dedi

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'ndaki AZ Alkmaar maçını izlemeye gideceğini söyleyen Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a karşı yayınladığı bildiriyi, üzücü bulduğunu söyledi.
Delta Ofis Mobilya tarafından Swissotel'de düzenlenen "Ayın ve Yılın Hakemi" jüri toplantısına konuk olarak katılan Özhan Canaydın şöyle konuştu:
"Futbol Federasyonu Başkanı, Türkiye'de futbolun başındaki insandır. Bu gelişmeye yorum yapmıyorum. Felsefeme çok aykırı olduğu için yanıt vermeyeceğim. Federasyon Başkanı gitmek istediği her maça gider. Önceden haber verme ihtiyacı da yoktur. Protokol tribünü Türkiye'de devletin kontrolündedir. Böyle bir bildiriyle Federasyon Başkanı'nın muhatap olması üzücü. Değerlendirme yapılması imkansız ve mantıksız. Türkiye'de futbolun başındaki insan, bir kulübün Avrupa kupası maçına gidemiyorsa üzücü olur. Bu durumun düzeleceğini düşünüyorum".

[/color]

Federasyonun bu duruma düşmesi düşündürücü

Tarafından düzenlendi niko6720 (Wed Feb 14 2007 22:25 PM)

Page 1 of 2 1 2 >

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı