#332894 - Mon Jul 02 2007 17:52 PM
Re: Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımındaki Gelişmeler (2006/2007)
[Re: nemesis]
|
ArmA SevdAlısı
Yeni üye
Kayıt tarihi: Tue Jun 26 2007
Mesaj: 42
Yer: AdAnA
|
namağlup şampiyon olduk.yanılmıyorsam tucek sayı kralı.
_________________________
Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter...
|
|
Üst
|
|
|
|
#332895 - Sat Jul 14 2007 14:53 PM
Re: Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımındaki Gelişmeler (2006/2007)
[Re: uA_BH]
|
Müdavim
   
Kayıt tarihi: Sat Dec 23 2006
Mesaj: 2137
Yer: Göztepe
|
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'ni yenilgisiz birinci olarak bitirdi. 18 maçta 1436 sayı atan sandalyeli aslanlar, rakiplerine sadece 776 sayı verdiler. Böylece maç ortalaması yaklaşık 80 sayıya geldi. Aslanlar yalnız rakipleri ile değil, aynı zamanda Galatasaray Kulübü'nün yönetiminden kaynaklanan zorluklarla dolu bir sezon geçirdiler. Ne Başkan Özhan Canaydın ne de yönetim kurulundan bir tek kişi bu takımla ilgilendi. Zaman zaman mazot parası bulamadıkları için minibüsleri ile antrenmanlara gidemediler. Kaldıkları otelden ve evden kiralar zamanında ödenmediği için atılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldılar. Maaşlarını birkaç aylık gecikme ile zorlukla aldılar. Birçok deplasmana aynı gün uçakla gidip , geceleme parasından tasarruf etmek için geri dönmek zorunda kaldılar. Ama onlar yılmadılar, gerçek Galatasaraylı olduklarını gösterdiler. Ve katıldıkları ilk yılda Süper Kupayı Galatasaray'a getirdiler. Ve o kupayı hiç üzülmeden, sıkılmadan alan Özhan Canaydın bakın neler söyledi : "Bu takımın kurulması için çok büyük destek verdim. (Bu desteğin ne olduğunu bir başka yazımızda anlatacağız) Sinan Bey'e (Kalpakçıoğlu) ve Yavuz Bey'e (Kocaömer) çok teşekkür ediyorum. Bugün şampiyonlukta onların da katkısı var. (Sayın Başkan o iki teşekkür ettiğiniz kişi olmasaydı bu şube bırakın şampiyonluğu, dağılır giderdi. Bunun da farkında mısınız?) Bu branşta yenilmez armada olun! Avrupa'da ses getireceğiz. Yine size güveniyoruz. İnşallah işleri şekle soktuktan sonra yine maçlarınıza gelir hale geleceğiz." (Sanki daha önce defalarca geldiler de ...)
Destek sağlanmalı Bırakın Özhan Canaydın'ı, 18 Lig ve 4 Play - Off maçının bir tanesine bir yönetim kurulu üyesi geldi mi ? Asbaşkan Adnan Polat , sadece 5 bin YTL peşin ödenmediği için, gelir sağlamak amacıyla yaptırılması düşünülen kaşkollerin siparişini iptal etmekten başka ne iş yaptı? Başkalarına bu güzel lafları anlatabilirler. Ama işin içinde yaşayan bizlere asla. Avrupa'da ses getirmek sistemle, ilgiyle olur. Bir şube sorumlusunun kararını 2,5 ay alamayan yönetim hangi Avrupa'dan bahsedebilir? Eğer bu sözlerinde samimi iseler, yapılacak şey hemen bir şube sorumlusu seçerek, bu işe gönül vermiş insanların desteğini sağlamaktır.
YAVUZ KOCAÖMER/MİLLİYET
|
|
Üst
|
|
|
|
#332896 - Sun Jul 22 2007 12:09 PM
Re: Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımındaki Gelişmeler (2006/2007)
[Re: gsuA_67]
|
Müdavim
   
Kayıt tarihi: Sat Dec 23 2006
Mesaj: 2137
Yer: Göztepe
|
Sandalyedeki Aslanlar (II) Yavuz Kocaömer (Milliyet - 21.07.2007) Geçtiğimiz hafta Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının Süper Lig Şampiyonu olmasından sonra, kupayı vermek için gittiği Başkan Özhan Canaydının yaptığı konuşmayı ve görüşlerimizi belirtmiştik. Özhan Canaydın; "Bu takımın kurulması için çok büyük destek verdim" demişti. Şimdi gelin hep birlikte bu desteğin nasıl verildiğinin gerçek öyküsünü aşağıda okuyalım. 2005 yılının Mart ayında cep telefonum çaldı. Karşımda o zamanki Genel Sekreter Sinan Kalpakçıoğlu. "Yavuz Bey, biz basketbol takımı olarak maçlarımızı Ahmet Cömert Spor Salonunda oynamak istiyoruz. Ancak İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar bu salonun öncelikli kullanma hakkının engellilerde olduğunu, bunu sizinle görüşmemi söyledi. Burada Galatasarayın maçlarını oynamasına müsaade eder misiniz? Bir de tekerlekli sandalye basketbol takımı kuracağız." Daha sonra telefonu okul arkadaşım Ergun Gürsoy alarak aynı şeyleri tekrarladı, destek vereceğini söyledi. Ve en son Başkan Özhan Canaydın telefonu alarak "Sen bu izni ver, hiç merak etme Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı kurulacak" dedi. Gerçekle örtüşmüyor Yani Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Galatasarayda bir branş olarak yönetim çok istediği için açılmamıştır. Ahmet Cömert Spor Salonunun, Galatasaray basketbol takımına kullandırılması karşılığında ortaya çıkmıştır. Aksi olsaydı, ondan önceki birkaç yıl yazdığımız yazılara, televizyonlardaki konuşmamıza kulak verir bu şubeyi daha önce kurarlardı. Şimdi takım Türkiye Süper Lig Şampiyonu olduktan sonra "Çok büyük destek verdim" demek pek gerçeklerle örtüşmüyor. Bu kadar büyük destek verilen bir takım, bir sezon boyunca Floryadaki kapalı salonda antrenman yapmak için her gün bayanlar ve erkekler basketbol takımlarının antrenmanlarının bitmesini bekleyip, değişik günlerde, değişik saatlerde otel köşelerinde perişan mı olmalıydı? Bu mu "büyük destek verdim" diye bahsedilen? Bizler, sandalyeli aslanların maaşlarının ödenmesi için oradan oraya koşup bir kısım profesyonel yönetici ile uğraşırken, bir keresinde telefonla Canaydının o ayki maaşların bir kısmının kendi hesabından ödenmesi talimatını verdiğini de hatırlatalım. Eğer Başkan Özhan Canaydın yukarıda yazılanların aksini iddia ediyorsa, bu konuda şahitlerimiz ve yazılı teyitler de mevcuttur. ykoca@milliyet.com.tr
|
|
Üst
|
|
|
|
#332898 - Thu Aug 02 2007 17:56 PM
Re: Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımındaki Gelişmeler (2006/2007)
[Re: nemesis]
|
Yeni üye
Kayıt tarihi: Fri Jul 27 2007
Mesaj: 10
Yer: izmir
|
|
|
Üst
|
|
|
|
#332902 - Sat Oct 27 2007 22:01 PM
Re: Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımındaki Gelişmeler (2006/2007)
[Re: volverin]
|
Müdavim

Kayıt tarihi: Sat Jul 14 2007
Mesaj: 1991
Yer: Tekirdağ/Muratlı
|
Tekerlekli Sandalye Basketbolu'nda Üç Transfer
Kurulduğu 2005 yılından bu yana gerek Türkiye'de, gerekse Avrupa'da önemli başarılara imza atan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2007-2008 sezonu öncesi kadrosunu üç yeni transferle güçlendirdi.
Mücadele ettiği her iki ligde de namağlup şampiyonluğa ulaşan takımımız, iki sezona sığdırdığı ulusal ve uluslar arası altı kupanın devamını getirmek ve bu sezon Süper Lig'in yanı sıra Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde de başarı için kadrosuna ikisi yabancı, biri de Türk olmak üzere üç oyuncuyu kattı. Transfer edilen oyunculardan Irak asıllı İsveçli oyuncu Hussein Haidari, dünyanın en iyi oyun kurucusu olarak tanınıyor. Son Avrupa Şampiyonu olan İsveç Milli Takımı'nın vazgeçilmez oyuncularından biri olan 3 klasifikasyon puanına sahip Haidari, İngiltere ile oynanan final maçında 20 sayı-15 asist-11 rebound'la triple double yaparak, turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın diğer yabancı oyuncusu ise, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Avustralya Milli Takımı'nın center oyuncusu, 4.5 klasifikasyon puanlı Justin Eveson. Geçtiğimiz sezon Hussein Haidari ile birlikte S. Lucia Roma takımında İtalya ve Şampiyonlar ligi Şampiyonluğu yaşayan oyuncu, yaz sezonunda formasını giydiği Avustralya Ligi Şampiyonu olan Perh WheelCats takımının oynadığı final maçında 28 sayı-20 rebound-8 asist ile karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçildi.
Takım kadrosuna katılan diğer oyuncusu olan 3 klasifikasyon puanlı A. Gazi Kahraman ise, Alman A Milli Takımı’nın yanı sıra, 2005 Şampiyonlar Ligi Şampiyonu R.S.V Lahn-Dill’de de forma giyen bir Türk oyuncu. Kariyerine sayısız Bundesliga, Andre Vergauwen ve Şampiyonlar Ligi kupası kazanan Kahraman power forward mevkisinde görev yapıyor ve Avrupa’da yüksek dış şut yüzdesi özelliğiyle tanınıyor.
_________________________
Olalım Tek YUMRUK Tek YÜREK, Sana Söz Yine Baharlar Geri Gelecek...
|
|
Üst
|
|
|
|
#332903 - Sat Oct 27 2007 22:02 PM
Re: Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımındaki Gelişmeler (2006/2007)
[Re: 9#Elano]
|
Müdavim

Kayıt tarihi: Sat Jul 14 2007
Mesaj: 1991
Yer: Tekirdağ/Muratlı
|
Sedat İncesu: "Hedefimiz Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu"
Tekerlekli Sandalye Basketbol 2007-2008 Süper Ligi öncesi, yenilenen kadrosuyla İtalya'da düzenlenecek olan Chieti Turnuvası'na katılacak olan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın yeni sezon için hedefleri ve yapılan transferlerle ilgili Antrenör Sedat İncesu sitemize açıklamalarda bulundu.
Antrenör İncesu, Türkiye'de iki sezon boyunca oynadığı tüm müsabakalardan yenilgisiz ayrılan ve Avrupa'da da iki sezonda oynadıkları 13 müsabakada elde ettikleri 11 galibiyetle ülke puanına büyük katkı sağladıklarını söyledi. İncesu, bu sayede daha çok Türk takımının Avrupa kupalarında mücadele etmesine de olanak sağladıklarını sözlerine ekledi.
Avrupa'nın gündeminde, takımımızın geldiği noktanın konuşulduğunu belirten Sedat İncesu, yabancı basın organları ve internet sitelerinde de Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın bu yılki Şampiyonlar Ligi’nde favoriler arasında gösterildiğini de söyledi.
Yeni kadroyu oluştururken belirledikleri hedeflerin tamamına ulaştıklarını söyleyen Antrenör İncesu, bunun hem Türkiye, hem de Galatasaray Spor Kulübü açısından büyük bir adım olduğunu belirterek, "Yeni transferlerimiz tüm dünyada deprem etkisi yarattı. Üç yeni sporcumuz da hem karakter hem de oyun kalitesi açısından çok yüksek seviyelerdeler" dedi.
Geçtiğimiz aylarda Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Şube Kaptanı olarak göreve başlayan Dilara Endican'ın takıma yepyeni bir vizyon kazandırdığını söyleyen İncesu, "Dilara Hanım göreve geldiği ilk günden itibaren takımımız için neredeyse 24 saat mesai harcıyor. Tüm bu güzel gelişmeler takımımıza Avrupa’da bulunan yaklaşık 700 takımın en iyisi olması için güç veriyor" dedi.
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu son olarak, geçtiğimiz yıl kazandıkları Süper Lig şampiyonluğunun ardından Başkan Özhan Canaydın'a ve Galatasaray taraftarına Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu sözü verdiklerini; bu yıl da verdikleri sözü yerine getirmek istediklerini söyledi.
_________________________
Olalım Tek YUMRUK Tek YÜREK, Sana Söz Yine Baharlar Geri Gelecek...
|
|
Üst
|
|
|
|
#332905 - Sat Oct 27 2007 22:40 PM
Re: Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımındaki Gelişmeler (2006/2007)
[Re: 9#Elano]
|
Müdavim
   
Kayıt tarihi: Sat Dec 23 2006
Mesaj: 2137
Yer: Göztepe
|
Galatasaray Chieti Turnuvası'nda Şampiyon
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, İtalyan Olimpiyat Komitesi'nin düzenlediği Chieti Turnuvası'nın final maçında karşılaştığı ELECOM'u 96-79 mağlup ederek, turnuvanın galibi oldu.
Yaptığı üç maçın ikisinden galibiyetle ayrılarak, finalde İtalyan ELECOM takımıyla eşleşen Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bugün oynanan karşılaşmada rakibini 17 sayı farkla mağlup etmeyi başardı.
ELECOM maçının en skorer ismi, 42 sayıyla Petr Tucek oldu. Takımımızdan Özgür 4, Selim Demirdağ 6, Gazi 12, Ferit 16, Serdar 2 ve Selim Sayak 7 sayı ürettirken, yeni transferlerimizden İsveç Milli Takım oyuncusu Hussin Haidari ise maçı 5 sayı ve 20 asistle tamamladı.
|
|
Üst
|
|
|
|
#394875 - Sat Feb 23 2008 15:37 PM
Re: Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımındaki Gelişmeler (2006/2007)
[Re: Renato]
|
Yeni üye
Kayıt tarihi: Thu Feb 07 2008
Mesaj: 99
|
vallahi bunları pek bilmiom ama gs dir tutulur başarılı olur inş
|
|
Üst
|
|
|
|
|
|
0 kayıtlı (),
10
Guests and
24
Spiders online. |
|
Key:
Admin,
Global Mod,
Mod
|
|
|