cok güzel bir konu acmıssın
ben doping olayı konusunda inan hic bilgili degilim bu yüzden bu konuda yorum yapamıycam
ama bende avrupada artık italyanlar'ın önlenemez dususlerini gozlemliyorum, hep kuralara baktıgımda italyan ekibinin rakibi biraz gucluyse kesin rakibi alır gider diyorum
bundaki etmenler tartısılabilir
bence öncelikle italyan liginin en agır lig olması onemli, evet ispanya'dada cok mücadele ediliyor, hatta ingiltere'de daha fazla mac yapılıyor ama sonucta en fazla fizik mücadelenin geçtigi lig İtalya Ligi bu yüzden Avrupa'da belli bir yere kadar gidebiliyorlar gibime geliyor, ama Milan atak bakımından çok geniş bir kadro kurarak [inzaghi, shevchenko, rui costa, pirlo, rivaldo .... ] gibi bu sene böyle bir zaaf yasamadı ve buraya kadar cok iyi geldi, ama burdan sonrasını getirebilcek mi onemli olan bu, sonucta benimsedigi oyun anlayısıyla bu oyuncuları kapasitelerinin altında kullandıgını düsünüyorum
burda iste mentalitelerine girmek gerke, italyan takımları'nın futbol mentaliteleri de bu tür kupa müsabakalarında kolaylıkla elenmelerine neden oluyor, onemli olan galibiyet, fazla gol atma hücüm yapma gibi dusunceleri olmuyor, bu yüzden 2 macli sistemlerde pisi pisine yenilip elenebiliyorlar