Serhat Akın resmen Anderlecht’te Milli futbolcu Serhat Akın, Belçika’nın Anderlecht kulübü ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. İSTANBUL - İmza tören sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Serhat Akın, Fenerbahçe’yi çok sevdiğini ve hiçbir zaman unutmayacağını belirterek, “Fenerbahçe büyük bir kulüp. Fakat Anderlecht de Avrupa’da çok büyük, isim yapmış bir kulüp. İki kulübün taraftarını da takımını destekleme ve olumlu yönde etkileme yönünden eşit görüyorum. Ben de böyle tansiyonu yüksek takımlardan hoşlanıyorum. Buraya uyum sağlamakta zorluk çekeceğimi sanmıyorum. Benden bekleneni en iyi şekilde yerine getireceğim” diye konuştu.
Basın mensuplarının sorularını Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak yanıtlayan Serhat Akın ise en iyi performansı Anderlecht’te göstereceğini düşündüğünü ve tüm şartlarının da yerine getirilmesi nedeniyle bu kulübü tercih ettiğini söyledi.
“İLK HEDEFİM ŞAMPİYONLAR LİGİ”
İlk hedefinin Anderlecht ile Şampiyonlar Ligi’nde oynamak olduğunu belirten Serhat,
“Anderlecht’e, Fransa’nın Lens takımına transfer olan Aruna Dindane’nin yerine geldim. Fenerbahçe de Dindane’yi almak istemişti ama olmadı. Ben onun kadar iyi performans göstereceğime inanıyorum. Zaten buraya gelmeden önce Fenerbahçe’de takım arkadaşım olan Önder Turacı ile görüştüm. Anderlecht’in büyük ve çok organize bir kulüp olduğunu, takım içindeki havanın mükemmel olduğunu söyledi. Şu ana kadar burada el üstünde tutuluyorum. Takımdan Company ve Willhelmson’u iyi tanıyorum. Hedeflerimden biri de şampiyonluğa ulaşmak. Fenerbahçe’de bunu yaşadım” dedi.
“ANDERLECHT’E SÖZ VERMİŞTİM”
Serhat, Fenerbahçe’nin kendisine son anda sözleşme yenileme teklifinde bulunması konusunda ise, “Ben o sırada Kazakistan’da Milli Takım’la birlikteydim. Daha önce Anderlecht’e söz verdiğim için artık geç olmuştu” diye konuştu.
24 NUMARALI FORMAYI GİYECEK
Anderlecht’te, memleketi Erzincan’ın plaka numarası olduğu için 24 numaralı formayı giyeceğini belirten Serhat Akın, imza törenine birlikte geldiği İspanyol kız arkadaşıyla fotoğraflarının çekilmesine izin vermedi.
Serhat Akın’ın, Almanya’ya giderek 10 gün tatil yapacağı ve daha sonra Belçika’ya dönerek 27 Haziran’da ikinci kez sağlık kontrolünden geçeceği, Anderlecht ile ilk antrenmanına ise 29 Haziran’da çıkacağı belirtildi.
HOLSBEEK: İLK TERCİHİMİZDİ
RSC Anderlecht Kulübü’nün Menaceri Herman Van Holsbeek ise, Serhat Akın’a Avrupa’nın başka kulüplerinden de ciddi transfer teklifleri yapıldığını belirterek, “Bu kulüplerde çok daha yüksek miktarda para kazanabilirdi. Fakat Serhat paradan daha çok spora değer verdi ve Anderlecht’i seçti. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Teknik Direktör Franky Vercauteren’in kendilerinden mücadeleci bir forvet oyuncusu istediğini ve aradığı tüm özellikleri Serhat’ta görebildiğini söylediğini anlatan Herman Van Holsbeek, “Bizim de forvet oyuncusu olarak transferdeki ilk tercihimiz Serhat Akın’dı. Yaptığımız tüm görüşmeler çok olumlu geçti ve sonuçta kendisini transfer ettik” ifadelerini kullandı.
kynak;msnbc