Webaslan Forum
Konu Seçenekleri
Konuyu değerlendir
#169559 - Sat Jul 03 2004 00:52 AM UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz!
Anonymous
Kayıtlı değil

Yıldızları olmayan bir takımın finale çıkması UEFAyı tedirgin etti.

Kural değişikliğine gidebileceklerinin sinyallerini veriyorlar.
Yıldızların çok olduğu ülkelerdeki liglerin maç çokluğunun düşürülebileceklerinin yoluna gidebileceklerini belirtiyorlar.

Bence, saçma!

Yıldızların çok olduğu ülkeler, sırf para için yıldızları lige topluyorlar. UEFA, sırf bunları koruma yoluna giderse, spor yapan diğer ülkelerin, bu tip turnuvalarda önlerinin kesilmesi anlamına gelir ki, o zaman adı örneğin, avrupa şampiyonası olmaz. Şartlar da büyük ayırımcılıklara gider.

O zaman, bu tip turnuvalar ikiye bölünsün: 1) Avrupa ağır toplar şampiyonası, 2) Avrupa amatörler ülkeler şampiyonası.

Böyle saçma şey olur mu?

#169560 - Sat Jul 03 2004 01:18 AM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz!
Frank_Castle Offline
Ateşli taraftar
**

Yer: Somewhere in İstanbul
uefa zaten bazı ülkelerden 4er takım alarak yeterince ayrımcılık yaparken bir de böyle bir karar vermesi komedi...
kızılyıldız'dan beri sürpriz bir şampiyon göremedik..bence bu uygulamadan vazgeçilmesin..

şampiyonlar liginin başlangıcı 1993:
sene-kazanan-finalist

93:marsilya-milan
94:milan-barça
95:ajax-milan
96:juventus-ajax
97:dortmund-juventus
98:real-juventus
99:manchester-bayern
00:real-valencia
01:bayern-valencia
02:real-leverkusen
03:milan-juventus

bu sene uygulama değişene kadar olan 11 finalde karşılaşan takımlar
8 kere italyan takımı 4 milan 4 juventus
6 kere ispanyol 3 real 2 valencia 1 barça
4 kere alman 2 bayern 1 dortmund 1 leverkusen
2 kere ajax
1 kere marsilya
1 kere manchester ...

bu sene 1 portekiz 1 fransız takımı final oynamış....bunu da bozarlar şimdi...malum ligi hafifleyen takımlar daha başarılı olucak ..

sonra avrupa şampiyonasına gelince....yahu kimse ispanyollara 22 takımlı lig yapın diyor mu ? madem bu kadar şiayetçiler onlar indirsin sayılarını maçların...

yalnız anlamadığım bir durum var ;zaten bu yüzden şampiyonlar ligi örneğini verdim ; yıldızların bir lige dolması milli takımlarla ne alaka kurar çözemedim...

#169561 - Sat Jul 03 2004 01:53 AM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz! [Re: Frank_Castle]
Anonymous
Kayıtlı değil

Alıntı:
yalnız anlamadığım bir durum var ;zaten bu yüzden şampiyonlar ligi örneğini verdim ; yıldızların bir lige dolması milli takımlarla ne alaka kurar çözemedim...

UEFA nın şikayeti buraya işte: Yıldız oyuncuları liglerinizle yormayın.

Bunun suçlusu, ulusların yarışmasında mı ortaya çıkıyor?

Yıldızlara astronomik paralar sayılırken sesleri çıkmıyor da, parasal yatırımlarda sesleri çıkmıyor da, akılları, bu tip turnuvalarda mı başlarına geliyor?

O zaman turnuva başlamadan söylesinler: yarı finallere, ya da finallere, sadece yıldızları çok olan ülkelerin takımları çıksın...

Töbe töbe....

O ZAMAN NİYE SPORTİF FAALİYET DİYE DÜZENLİYORSUN?

#169562 - Sat Jul 03 2004 09:42 AM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz!
Anonymous
Kayıtlı değil

UEFA nın liglere müdahale gibi bir hakkı olduğunu bilmiyordum açıkçası. Zaten Şampiyonlar Ligi başladıktan sonta ilk 5 lig dışında diger liglerden nadiren finalistler çıkmıştır. Hatta aynı ülkenin iki takımı finalde karışlaşmaya başkadı (real-valencia, milan-juve)
zaten pastadan aslan payını onlar alıyor. Naklen yayından Galatasaray 4 milyon $ alıyorsa Real, Manchester 40 milyon $ alıyor

#169563 - Sat Jul 03 2004 13:18 PM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz!
Anonymous
Kayıtlı değil

ewet sana katılıyorum...uefa değişikliğe gitmek istiyor ama gitmemeli ..ama niye gitmek istiyor... ?
mesela yunanaistan örneğini verelim ve fransayı...

yunanistanda hiçbir yıldız diye tabir edilecek bir futbolcu göremiyorum..ve oynadıkları oyun. """oyunun temposunu düşük tutup ,9 kişi defansf yapıyolar..maçta buldukları 5-6 kontra ataktada bir gol attılarmı ..bu sefer 11 kişi defans ve maç bitiyor...yorgun fransa eleniyor..3. dünya futbolu oynayan 11 kişi defas yapan yunanistanının defasını yorgun oyuncularıyla açamadığı için eleniyor frasnsa..öbür traftan almanya yine 11 kişi defas yapan letonya karşısnıda kaleye 20 a yakın şut çekmesine ramen1 gol dahi bulamıyo...

ama birde elimize ingiltere portekiz maçını allım iki takımdada mütiş yıldızlar var ve çok zaevkli bir maç oluyor her saniyesi...beckham ayağından penaltı kaçıran ingilteey eleniyor...güzel olan bu ... zevkli olan bu ....

şimdi bir çek cumhuriyeti portekiz finalinimi yoksa yunanistan portekiz filanlinimi izmek daha çok zevk verir... ?

word cup 2000 de bizde yarı final oynadık ama bizim yıldızlarımız varıdı ... dünyaya kendi futbolumuzu benimsettik ...

uefanın "yıldızlar erken elendi" sözündeki yıldızların içinde unutmayalım ki bizim yıldızlarımız da var..

#169564 - Sat Jul 03 2004 13:50 PM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz!
Anonymous
Kayıtlı değil

Bu haberi okuyunca aklima soyle bir sey geliyor...

Figo,Zidane,Rui Costa,Beckham...
Bu 4 oyuncu 30 yaslarindalar..
Tas catlasa 2-3-4 yil daha oynayacaklar..Figo.Rui ve Zizou bu 2 yilin sadece 1 yilini mili takimda oynayacaklar..ya da oynayabilecekler..Daha sonra onlarin yerini dolduracak yildiz olarak nitelendirebilecegimiz oyuncular cok az..

Su anda o boslugu doldurabilecek,yildiz olabilecek gibi gorunen Rooney ve Cristiano Ronaldo var...
Rooney forvet..Ronaldo da ofansif orta saha..

Dunya futbolu kisirlasiyor bence..Futbolu zevkli bir oyun haline getiren Figo,Zidane,Rui Costa,Beckham artik futbol kariyerlerinin son yillarindalar..

Bu oyunculari son yillarinda daha dikkatli izleyelim..
Daha cok zevk alalim bu oyundan..

Yanlis bir dusuncem var mi sizce?

[color:"red"] NOT : [/color] [color:"black"] Avrupa futbolunda isminden sıkca soz ettiren 4 oyuncuyu yazdim..Daha baska oyuncular da bu yazi icin gecerli olabilir..[/color]

#169565 - Sat Jul 03 2004 17:37 PM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz!
Anonymous
Kayıtlı değil

Evet katılıyorum sana kardeş

#169566 - Sat Jul 03 2004 18:13 PM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz!
Frank_Castle Offline
Ateşli taraftar
**

ne demek keyifsiz futbol ben onu çözemedim ..o zaman en baştan desinler yıldız kadrolu takımlar katılsın diye..peki öyle olursa yeni yıldızlar nasıl çıkacak ??

kötü futboldan şikayetçi olması gereken seyircidir uefa değil.. ofsaytı kaldırsınlar o zaman bizde adam gibi top izleyelim..

#169567 - Sat Jul 03 2004 19:58 PM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz!
İlhan_Atilla Offline
Ateşli taraftar

Yer: İst.
Böyle bir düşünce tamamen saçmalıktır.

Futbol arrtık eskisi gibi değil. Takım oyununun iyi oynıyan takımlar daha başarılı oluyor. Ama takım içinde mutlaka yıldız futbolcu olması gerekiyor ama o yıldız futbolcuda takım oyununa uyması gerekiyor. Yıldız futbolcu kendi başına bişey yapamaz.

Yarı final maçında çekler yunanistana elendi. Nedvet çeklerin yıldızı idi takımı yönetiyordu ama sakatlanıp çıkınca çeklerin oyun düzeni tamamen bozuldu.

Avrupada takımlar arasında abartılacak kadar fark yok hatta geriden gelen takımlar daha iyi görünüyor.
Örnek olarak CL finali porto - monaco
Avrupa şampiyonası Portekiz - Yunanistan

#169568 - Sat Jul 03 2004 22:12 PM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz! [Re: İlhan_Atilla]
Anonymous
Kayıtlı değil

İlgi kaybolması dense, bence bu değil.

Parasal getiri dense, o zaman profesyonelüstü profesyonellerin turnuvaları düzenlensin. Nerden geldi denen paralar burada temizlenir. Herhalde UEFA sadece onlara çalışır bu konuda, o zaman yeni bir organizasyon doğar, yani kurulur, adı da başka türlü konur.

Burada aslında ses yükseltmek yıldızı olmayan, takım halinde başarının geleceğine inanan ülkeler olmalıdır. Bunlar da herhalde Hollanda, İngiltere, İtalya gibi ülkeler olmaz, işlerine gelmez.

UEFA, bu tip değişikliklere giderek ülkeleri sınıflandıracağına, futbodaki adalet nasıl düzeltilebiri, FİFA ile birlikte oturup, teknolojik yatırımlara gitmelidir.

Bazan öyle hatalar yapılıyor ki, bir maçın sonucu, ya bir yan hakemin, ya da orta hakemin akılalmaz çağdışı yönetmesiyle(yani sadece sahadaki düdük ve bayrakla) bir yanlış hareketle etkileniyor. Bu etkilenme de genelde yıldızları bol olan takım lehine oluyor.

Burada birsürü değişiklikler yapılabilir, günün teknolojisi buna son derece uygun.

Bir başka örnek, diyelim ki orta hakem bir hatalı gol verdi, bu, Tanrı kanunu gibi geçiyor. Kimse değiştiremiyor.

Saha kenari hakemleri ne haltetmeye görevlendirilmişler?

Onların da maçı durdurup, o karar hakkında örneğin bir, ya da iki dakika, ya da en fazla üç dakika maçı durdurup, hakemlerarası karar tartışması şansı tanınmalı. Bunu yaparken teknoloji kullanılmalı ki, seyircinin de galeyana gelmesi olası olmasın, kocaman teve panosunda gösterilsin.

Teknoloyiye seyircinin itirazı olamaz......

Buna benzer yenilikler yerine sadece güçlüyü korumak, bu tip turnuvaları devamlı töhmet altında bırakıyor UEFA genelde.

Sen oraya 50, 60, 70 bin seyirci getiriyorsun, sonra da tek bir ortahakem kararıyla, yani akılalmaz yanlış kararıyla, o seyircilerin yarısının dünyasını karartıyorsun.......

Biraz çalışırken fırsat bulup yazmaya çalıştım, hatalı yerlerimden özür...

#169569 - Sat Jul 03 2004 23:44 PM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz!
İlhan_Atilla Offline
Ateşli taraftar

Alıntı:
Burada aslında ses yükseltmek yıldızı olmayan, takım halinde başarının geleceğine inanan ülkeler olmalıdır. Bunlar da herhalde Hollanda, İngiltere, İtalya gibi ülkeler olmaz, işlerine gelmez.

Sizce yıldızın anlamı ne ?
Bu saydığınız ülkelerde yıldız çoksa neden giden maçı çeviremediler ?
Benim yıldızlarım Portekiz ve Yunanistan çünkü finali onlar oynıyacaklar.

Hakemlere gelince işlerine geldikleri bigi yönetiyorlar.
Aklıma 2 yıl önce ASY ' de ümit karanın golünü 40 metre uzaktaki yan hakem skorbordun üstündeki dev ekrandan elle attığını görüp golümüzü iptal etmesi geldi.
Süper ligde diğer bir hakemimiz olimpiyatta GS - fb maçında lucyanonun maçın son dakikasında Hakan Şükürün kafa şutunu smaç yaparak çıkarttığı aklıma geldi.
Hakemlerimizin ne kadar dengesiz veya taimatlarla yönettiğini düşünüyorum

#169570 - Sun Jul 04 2004 00:11 AM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz! [Re: İlhan_Atilla]
Frank_Castle Offline
Ateşli taraftar
**

çok doğru madem yıldızlar var, maçı çevirsinler...maçı çeviremeyen yıldız oyuncunun oyunundan ne keyif alıcaz biz.. zaten oldum olası zayıf takımları tutmuşumdur ..

#169571 - Sun Jul 04 2004 01:14 AM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz! [Re: Frank_Castle]
Anonymous
Kayıtlı değil

UEFA'nin o yazisinin orijinalini bende okudum, ama burada bir yanlis anlasilma var. UEFA ingiltere,almanya,italya, final oynasin demiyor. UEFA neden Sezon icerisinde takimlarini sirtlayan dunyanin dort bir yaninda taninan futbolcularin bu yaz turnuvalarinda kendilerini gösteremediklerini arastiriyor. Futbolu bir kitle olayi olarak dusunursek, dunya uzerinde bir cok kisi Yunanistandan bir futbolcunun ismini bile bilmez ama David Beckhami cok yakindan tanir. bu insanlar David Bechamin basarisi oraninda futbola ilgi duyar.
Mesela ben dahi Euro Cupi tarafsiz izleyen bir futbolsever olarak kimin kazanacagini fazla önemsemiyorum sadece guzel futbol ve iyi mucadele izlemek istiyorum bununda baslica sarti yildiz dedigimiz oyuncularin maclara etkisi oraninda artiyor. Su ana kadar oynanan 30 mac icerinsidinde 5 6 tanesi haric digerleri bana hic zevk vermedi.

#169572 - Sun Jul 04 2004 01:48 AM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz!
Frank_Castle Offline
Ateşli taraftar
**

çok afedersiniz ama buradan uefa ya şunu demek istiyorum ...

yıldızlar diyorsunuz da ryna giggs , andriy shevchenko gibi oyuncular yıldız değil mi ? o zaman galler le ukrayna da katılsın direk .. bizim ülkemizde hiç mi yıldız yok ? biz neden katılmadık ?? saçmalıyor uefa ... sebep arıyorlarsa gitsinler yıldızlara sorsunlar ...

koca amerika bile para almadıkları için milli maçlara gitmeyen nba yıldızları yüzünden şampiyon olamadı..bi zahmet uefa hatayı yıldızlarda bulsun...

#169573 - Sun Jul 04 2004 02:21 AM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz! [Re: Frank_Castle]
Anonymous
Kayıtlı değil

Uefa zaten hatayi yildizlarda buluyor, onlarin neden bekleneni veremedigini arastiriyor. Ve de en mantikli ortak kani su; takimlari ile hem ulusal liglerde hemde uluslararasi maclarda 11 ay durmadan top oynayan ve de bir sezonda neredeyse 70 maca cikan futbolcular özellikle fiziksel olarak gucten dusuyorlar.
Bu turnuvuda bekleneni veremeyen bir cok oyuncu 2 ay önce kluplerinin en kritik anlarinda canavar gibi top oynuyordu.

#169574 - Sun Jul 04 2004 08:43 AM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz! [Re: Frank_Castle]
İlhan_Atilla Offline
Ateşli taraftar

Bir söz vardırya yiğit lakabıyla anılır. Buda o hesap.
Bir futbolcu yıldızsa sahada parlıyacak kendini fark ettirecek. Ettiremiyosa uzanıp gökyüzündeki yıldızları sayar. Takım olanlarda takımdaki yıldızlarıyla finale çıkar

#169575 - Sun Jul 04 2004 18:08 PM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz! [Re: Frank_Castle]
FrancescoTotti Offline
Taraftar

Yer: İstanbul
Uefa yıllardır küçük ülke takımlarını büyük ülke takımları ile karşılaştığı maçlarda hakem yardımıyla çok ezmişti.Böyle bir çifte standart olurmu diye yıllarca ülkece tartıştık ama UEFA'nın bu son tavrı mazideki yapılanları doğrular nitelikte ...

Örnek istiyorsak ilk örnek olarak Galatasaray diyebiliriz...

#169576 - Sun Jul 04 2004 20:18 PM Re: UEFA, yıldızların erken eve gitmelerinden huzursuz! [Re: FrancescoTotti]
Frank_Castle Offline
Ateşli taraftar
**

Hagi de vakti zamanında uefa alındıktan sonra önümüzü kapıcaklar demişti...gerçi biz o akdar güçlü kalamadık ama muhtemelen bir şeyler yapıcaklardı bize karşı ...

şu an dökülen yıldızların bazılarıda bu uluslarası turnuvalarda yıldızlaşmıştı açıkçasına ...

Kim Online
0 kayıtlı (), 10 Guests and 24 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Son Kayıt
drdt, ordu, Arda Özuzun, fees, kayran15
4822 kayıtlı kullanıcı